Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 00:50:03

Αποστολέας Θέμα: Διασύνδεση της ιδιωτικής ασφαλιστικής αγοράς με τον ΕΟΠΥΥ  (Αναγνώστηκε 3089 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

12 Νοεμβρίου 2014, 20:26:48
Αναγνώστηκε 3089 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Στόχος η μείωση της επιβάρυνσης των πολιτών για τις υπηρεσίες υγείας  ???
   Με την εξέταση του συστήματος παροχών υγείας στην Ελλάδα αναμένεται να ασχοληθεί στο προσεχές διάστημα αναλυτικά η Ομάδα Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα.
   Η Task Force θα επικεντρώσει στη χρηματοδότηση του συστήματος παροχών υγείας από το Δημόσιο -ήδη την Τρίτη ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος (** Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος και Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) σε συνέδριο για την κοινωνική ασφάλιση έθεσε ως πρόταση οι παροχές υγείας να συνδέονται με τον αριθμό ενσήμων που έχει ο ασφαλισμένος κάθε χρόνο- καθώς οι ασφαλισμένοι πληρώνουν σημαντικά ποσά για τις υπηρεσίες υγείας με την οικονομική επιβάρυνση να είναι από τις υψηλότερες σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο.  ???
    Αυτή η οικονομική επιβάρυνση έχει συμβάλει οι ασφαλισμένοι να έχουν τη χειρότερη εικόνα στην Ευρώπη για τις υπηρεσίες υγείας που λαμβάνουν, την ώρα που έχουν τους διπλάσιους γιατρούς από όσους χρειάζονται, επάρκεια νοσοκομείων και μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας, υπερεπάρκεια ιατρικών εξοπλισμών, αλλά και έναν εύρωστο ιδιωτικό τομέα υγείας.
    Η Ομάδα Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα αναμένεται να ασχοληθεί με τη διασύνδεση της ιδιωτικής ασφαλιστικής αγοράς με το σύστημα παροχών υγείας, μέσω ενός σχήματος συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία.
    Μια τέτοια πρόταση -που εφαρμόζεται στη Γαλλία- θα μπορούσε να οδηγήσει σε δραστική μείωση της επιβάρυνσης των πολιτών για τις υπηρεσίες υγείας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αξιοποιώντας την υψηλή εξειδίκευση της ασφαλιστικής αγοράς  ??? στον διακανονισμό των ζημιών, με τη δημιουργία κοινού μηχανισμού «εκκαθάρισης απαιτήσεων» από τον ΕΟΠΥΥ και την ασφαλιστική αγορά.
    Σημειώνεται πως το «γαλλικό μοντέλο» οργάνωσης του τομέα υγείας, το οποίο προβλέπει ότι η βασική ευθύνη της παροχής υπηρεσιών υγείας παραμένει στο κράτος, αλλά καθορίζει διαφορετικά ποσά απαλλαγών και ποσοστά συνασφάλιση για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, τις νοσοκομειακές υπηρεσίες, τα φάρμακα και τα λοιπά ιατρικά είδη.


Παρατηρήσεις: Νεοφιλελεύθερα φαντάζει λογικό. Όσα πληρώνεις τόσα παίρνεις. Απο την άλλη, πιστεύω ότι το κράτος πρέπει να παρέχει ικανοποιητικό επίπεδο περίθαλψης και ιδιαίτερα στους υποαμοιβόμενους (που πληρώνουν και λιγότερες εισφορές) που δεν έχουν άλλη δυνατότητα (ιδιωτικού τομέα). Επίσης, άποψη μου αντίθετα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα, δεν θεωρώ υψηλή την ασφαλιστική εισφορά για Υγεία (όχι για σύνταξη). Επίσης δεν κατάλαβα πως θα μειωθεί η επιβάρυνση των πολιτών αν μπλεχτούν στο σύστημα οι ιδιωτικές ασφάλειες. Εκτός αν εννοεί ότι θα κοπούν οι εισφορές στον ΕΟΠΥΥ (που τότε πάει σια σίγουρο φούντο) - πλήρης ιδιωτικοποίηση της Υγείας δλδ. Δεν νομίζω να είναι ακριβώς έτσι στη Γαλλία (ίσως στις ΗΠΑ). Όποιος ξέρει ας ενημερώσει....

12 Νοεμβρίου 2014, 20:35:23
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Συμπληρώνω με μια δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ που στο πρώτο ήμισυ περίπου συμφωνώ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα με τις δηλώσεις Σπυρόπουλου περί παροχών υγείας ανάλογα με τις ασφαλιστικές εισφορές.
   Η μνημονιακή συγκυβέρνηση και οι υπάλληλοι της, πρώτα διαλύουν το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα και τις δημόσιες δομές υγείας και μετά εκβιάζουν και ετοιμάζουν το έδαφος για πλήρη επικράτηση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών για να έχουν αξιοπρεπείς παροχές υγείας αυτοί που έχουν να πληρώσουν.
   Την ίδια στιγμή που φτωχοποιούν την κοινωνία και εκτοξεύουν την ανεργία και την υποαπασχόληση στα ύψη, έρχονται να αποκλείσουν ουσιαστικά τους φτωχούς, τους άνεργους και τους ανασφάλιστους από την δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας.
    (ακολουθεί πολιτική διαφήμιση)
   Η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ , όπως εκφράστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, είναι σαφής.
   Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει δωρεάν πρόσβαση για όλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, στις δημόσιες δομές υγείας και διασφάλιση της πρόσβασης για όλους στην αναγκαία φαρμακευτική αγωγή με δραστικό περιορισμό - έως μηδενισμό για άνεργους ανασφάλιστους και ειδικές κατηγορίες  -της επιβάρυνσης στη συμμετοχή των ασθενών στη φαρμακευτική δαπάνη.
    Με την δημοκρατική έκφραση της θέλησης του λαού μας να απαλλαγούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση.

 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ  ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Λέξεις κλειδιά: ασφαλιστικές ΕΟΠΥΥ task force 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
4 Απαντήσεις
7537 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Ιουνίου 2009, 13:55:19
από EzeΤΡΟΛ
0 Απαντήσεις
2613 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Σεπτεμβρίου 2012, 16:33:52
από Argirios Argiriou
3 Απαντήσεις
7335 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Αυγούστου 2013, 15:13:08
από Δ. Κουναλάκης
1 Απαντήσεις
5386 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Ιουλίου 2014, 17:02:45
από Ορθοπαιδικός
0 Απαντήσεις
2911 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Μαΐου 2015, 08:14:27
από Argirios Argiriou