Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 15:16:26

Αποστολέας Θέμα: Νομοσχέδιο Υπ.Υγειας Νοέμβριος 2014  (Αναγνώστηκε 207925 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

24 Νοεμβρίου 2014, 20:45:49
Απάντηση #60
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Συγγνώμη, αλλάζω κατεύθυνση, προς τον αν-υπουργό που: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Αποφασισμένος να οδηγήσει στα άκρα τις σχέσεις του με τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη εμφανίζεται πλέον ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος δηλώνει με κατηγορηματικότητα την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στο ygeia360.gr: "Ποιος σας είπε ότι σταματάει το νομοσχέδιο; Το νομοσχέδιο προχωρά κανονικά για την Βουλή!"...
    Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το νομοσχέδιο - σκούπα  ???, το οποίο ο Λεωνίδας Γρηγοράκος έδωσε την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στη δημοσιότητα και το οποίο ο Μάκης Βορίδης αποφάσισε το απόγευμα της Τετάρτης 19 Νοεμβρίου να σταματήσει πλήρως και να του κόψει τον δρόμο για την Βουλή. Υπενθυμίζεται επίσης ότι το επίμαχο νομοσχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αμφιλεγόμενες διατάξεις για την ίδρυση και τη λειτουργία των ιατρικών επιστημονικών εταιρειών, ρυθμίσεις με τις οποίες διαφωνεί ακόμη και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), καθώς και ρυθμίσεις για τους νοσοκομειακούς γιατρούς με τις οποίες διαφωνεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακων Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ενώ το ίδιο νομοσχέδιο βρίθει "φωτογραφικών" διατάξεων για διάφορα θέματα του χώρου της Υγείας...


Αλλά ο υπουργός απαντάει:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Το γάντι το οποίο πετάει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης σηκώνει ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, ο οποίος δηλώνει με νόημα την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στο ygeia360.gr, σχετικά με την πρόθεση του Λεωνίδα Γρηγράκου να προωθήσει κανονικά το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο - σκούπα στη Βουλή:  "No further comments!".
    Υπενθυμίζεται ότι ο Μάκης Βορίδης είχε αφήσει από το πρωί της Τετάρτης 19 Νοεμβρίου να διαφανεί δημοσίως η πρόθεσή του να "μπλοκάρει" πλήρως το νομοσχέδιο - σκούπα Γρηγοράκου, κάτι το οποίον έπραξε, πράγματι, αργά το απόγευμα της Τετάρτης 19 Νοεμβρίου. Ο Μάκης Βορίδης, λοιπόν, σηκώνει το γάντι και αφήνει τον Λεωνίδα Γρηγράκο να αναλάβει μονομερώς και προσωπικά την ευθύνη για μία ενδεχόμενη διχασμένη εικόνα της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ενώπιον της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής...
ΥΓ: "τα παιδία παίζει", όχιΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος αλλά με τα νεύρα μας.

24 Νοεμβρίου 2014, 20:48:51
Απάντηση #61
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Όλοι ξέρουμε τι κάνουν 8/10 ειδικευόμενους που θα βρεθούν σε ένα τμήμα για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Αυτες οι γενικευσεις! Εξαιρετικη συναδελφος Παθολογος οταν βρεθηκαμε σε course επειγοντων μας ζητησε στους Γενικους να της εξηγησουμε πώς βλεπουμε καποιες ωτιτιδες. Δε λεω πως εγινα ΩΡΛ αλλα 2 μηνες στα εξωτερικα ιατρεια του νοσοκομειου ε κατι ειδα και κατι εμαθα.
Δεν είναι γενικεύσεις.

Είναι (δυστυχώς) η πραγματικότητα της εκπαίδευσης των Γ.Γ στην Ελλάδα.

Είχαν έρθει δύο Γ.Ι σε rotation στην Κλινική μου, ο ένας δεν ήθελε να ασχοληθεί, ο άλλος περισσότερο φιλότιμος, μας βοηθούσε σε χειρουργεία, και θέλοντας να του δείξω πράγματα, του εξήγησα ότι μπορεί να κάνει περισσότερα χειρουργικά στο ΚΥ απ 'την συρραφή απλών θλαστικών (π.χ νύχια-σπίλους), αλλά μου τόνισε ότι οι Γ.Ι στο Κέντρο Υγείας που ήταν δεν ακουμπούσαν τπτ !
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Νοεμβρίου 2014, 20:51:27 από kopritis »

24 Νοεμβρίου 2014, 21:33:54
Απάντηση #62
Αποσυνδεδεμένος

jupiter


Καλά εσείς συνεχίστε να ασχολείστε με το αν θα βλέπετε ωτίτιδες και κρυολογήματα και αφήστε να περάσουν τέτοια νομοσχέδια που θα φέρουν γιατρούς που πήγαιναν και κράταγαν την ποδιά του του τάδε χειρουργού στην Άνω Σλοβενία για να τους κάνει μόνιμους στη θέση σας... Ποιός ενδιαφέρεται από τους κυβερνώντες αγαπητοί συνάδελφοι για τις ωτίτιδες? Εδώ αφήνουν κόσμο να πεθάνει από καρκίνο! Από απλά τροχαία σε νησιά πεθαίνουν αβοήθητοι στο δρόμο καθώς τους γλύφει ένας αδέσποτος σκύλος.... Ακόμα και σε ένα thread για φωτογραφικό νομοσχέδιο άνευ προηγουμένου στα ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ χρονικά βρίσκουμε τρόπο να ασχοληθούμε με κοπτοραπτική...Καμιά ελπίδα...

24 Νοεμβρίου 2014, 21:56:04
Απάντηση #63
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Εμένα μου θυμίζει το "δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα".
Και είναι ξένος ο αχυρώνας γιατί η συζήτηση γίνεται με βάση την καρικατούρα της ΠΦΥ που αναπτύχθηκε στην Ελλάδα και την δομούμενη "αγοραία ΠΦΥ" που ετοιμάζεται.
Δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε του ρόλους Π/Θ και Γ/Ι στην ΠΦΥ γιατί αυτή δεν υπάρχει , οπότε είναι λίγο δύσκολο να ψυχανεμιστούμε πια ειδικότητα ανταποκρίνεται σε συνθήκες ΠΦΥ...Βεβαίως υπάρχουν και τα παραδείγματα άλλων (αλλά ξέχασα για να μειώσουν το κόστος τα έκαναν..)
Αν υπερβούμε αυτό το συστημικό πρόβλημα ίσως έχει μια αξία η συζήτηση.
Ας μιλήσουμε λοιπόν για το υπαρκτό παράδειγμα συνύπαρξης Π/θ και ΓΙ στα υπάρχοντα ΚΥ, με τα προβλήματα που προαναφέρθηκαν.
Ποιοι άραγε ανταποκρίθηκαν σε γενικές γραμμές καλύτερα? (Η ερώτηση είναι ρητορική..)
Συμφων'ω με όσα λέχθηκαν, η άσκηση της ιατρικής στην ΠΦΥ είναι μια δια βίου μάθηση και μια δια βίου πρόκληση.
Αυτό που διαφέρει -σε γενικές γραμμές- είναι η αφετηρία.
Μια σημαντική μερίδα ΓΙ επέλεξαν τη συγκεκριμένη ειδικότητα, με άποψη, αίσθημα ευθύνης και συναίσθηση των τεράστιων δυσκολιών, αλλά και των ιδιαίτερων εργαλείων και δεξιοτήτων που απαιτούνται.
Φυσικά πάντα ο καλός , έξυπνος και λειτουργικός παθολόγος, που αποδέχεται το ρόλο του ΓΙ, μπορεί να τρέξει γρήγορα και να καλύψει το χάντικαπ.
Μιλάμε τόση ώρα για δεξιότητες, ράμματα, βύσματα, καθετήρες, αλλά ξεχνάμε το σημαντικότερο. Το Α και το Ω στην ΠΦΥ είναι η δόμηση λειτουργικών και μακροχρόνιων θεραπευτικών σχέσεων.
Δυστυχώς αυτές δε μαθαίνονται ούτε στη λάτζα των κλινικών, ούτε στην καφρίλα των ΤΕΠ, ούτε στις επισκέψεις των "καθηγητών". Εκεί μαθαίνεται μάλλον το αντίθετο, η προσωρινότητα και επιδερμικότητα των σχέσεων, για να μην πω τίποτα χερότερο.
Επίσης (αυτό πάει σε άλλο τόπικ) αυτές οι δεξιότητες ούτε "εκπραγματίζονται", ούτε κοστολογούνται , ούτε ISSOποιούνται.

Και όσο γράφω μου έρχεται η εξής σκέψη..
Τι θα κάνετε αν διοριζόσταν με έναν ωραίο μισθό, σε μια κοινότητα  ας πούμε 5000 ανθρώπων , αλλά δεν είχατε ούτε φάρμακα ή διαφορετικά 50 δραστικές, καθόλου τεχνολογία , ίσως ούτε καν ακουστικό, μήτε γραφείο να έρχονται οι "ασθενείς"???
Όποιος καταφέρει να γεμίσει το 7ωρό του είναι ο ιδανικός γιατρός για την ΠΦΥ...
Τι λέτε? Έχουμε εδώ και παθολόγους, έχουμε και γενικούς, έχουμε και άλλους.. Έχουμε δημόσιους έχουμε κι ιδιώτες. έχουμε και πολλούς που πέρασαν και από τα δύο..
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Νοεμβρίου 2014, 22:06:44 από Δημήτρης Μακρέας »

24 Νοεμβρίου 2014, 23:16:03
Απάντηση #64
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Επειδή στον μέχρι στιγμής προβληματισμό, πολλοί συμμετέχοντες αναφέρονται στον όρο ''δεξιότητες'', καλό είναι να ορίσουμε τον όρο και να μην γίνεται σύγχιση με τον όρο ''δεξιοτεχνίες''.

Δεξιοτεχνία είναι η ευχέρεια, η άνεση, η ευκολία, η αυξημένη ικανότητα ή δυνατότητα να κάνει κάποιος κάτι υπό προυποθέσεις (γνώσεων, εκπαίδευσης κλπ). Η δεξιοτεχνία πολλές φορές απαντάται ως νοητική (πχ στις επιστήμες) και πρακτική δεξιότητα (στα χειρωνακτικά επαγγέλματα) ή γενικότερα ως ειδικές δεξιότητες.

Δεξιότητα είναι η δυνατότητα να επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα με την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια και χρόνο. Τέτοιες είναι η επικοινωνία, η συνεργατικότητα-ομαδική εργασία, η δημιουργικότητα, η εξυπηρέτηση, η ενσυναίσθηση, η προσωπική ανάπτυξη κλπ.

Και η δεξιοτεχνίες και οι δεξιότητες μαθαίνονται και μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο εκπαίδευσης, ενώ τα τελευταία χρόνια δίνεται μεγάλη σημασία στις γενικές δεξιότητες (επικοινωνία κλπ) που πρέπει να έχει ένας εργαζόμενος, πέρα από άλλα προσόντα όπως πτυχίο, ξένες γλώσσες κλπ.
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Νοεμβρίου 2014, 23:18:00 από ΑΡΗΣ »
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

25 Νοεμβρίου 2014, 08:25:32
Απάντηση #65
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το Α και το Ω στην ΠΦΥ είναι η δόμηση λειτουργικών και μακροχρόνιων θεραπευτικών σχέσεων.
Eκτός από λέξη δεξιότητα αναφέρθηκε και η διαχείριση σε καταστάσεις ή κλινικές οντότητες. Τα προαναφερθέντα σε παράθεση είναι άραγε
δεξιότητα ή δεξιοτεχνία;

26 Νοεμβρίου 2014, 12:41:25
Απάντηση #66
Αποσυνδεδεμένος

iceman


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος....i-apo-thn-boylh
 
Βορίδης: Η νομοθετική απόπειρα Γρηγοράκου δεν θα περάσει από την Βουλή!
 
Η νομοθετική απόπειρα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου δεν πρόκειται να περάσει από την Βουλή, εκτός ορισμένων διατάξεων οι οποίες θα εισαχθούν με άλλο νομοσχέδιο στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
 
Αυτή την διαβεβαίωση παρείχε με κατηγορηματικότητα το πρωί της Τετάρτης 26 Νοεμβρίου ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης στον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλη Βλασταράκο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του ΠΙΣ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο μερών, η οποία πραγματοοποιήθηκε μετά από έγγραφο αίτημα του Δ.Σ. του ΠΙΣ.
 
Ο Μάκης Βορίδης σημείωσε ακόμη ότι το περιεχόμενο της νομοθετικής απόπειρας του Λεωνίδα Γρηγοράκου δεν ανήκει στις αρμοδιότητες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ενώ χαρακτήρισε σειρά διατάξεων της εν λόγω νομοθετικής απόπειρας ως "φωτογραφικές".
The winner takes it all........

28 Νοεμβρίου 2014, 13:10:28
Απάντηση #67
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Το θέμα (Νομοσχέδιο Υπ.Υγειας Νοέμβριος 2014) είναι πλέον άκυρο αφού ο Νοέμβριος πέρασε και νομοσχέδιο δεν είδαμε (ευτυχώς δεν είδαμε το παραπάνω). Άφησε μόνο (προσωπικά σε μένα) μια αηδία για τα καμώματα των πολιτικών...
   Συμπληρωματικά μεταφέρω δηλώσεις του Υπουργού Μαυρουδή μετά τη συνάντηση με τον ΠΙΣ. Είναι εφ' όλης της ύλης και δεν μπόρεσα να το εντάξω αλλού
: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Με τον Υπουργός Υγείας Μάη Βορίδη (γραμμένο στο πόδι; ) συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου... (ακολουθεί εντός η εισαγωγή και οι θέσεις του ΠΙΣ - γνωστά πράγματα) [spoiler]προκειμένου να συζητήσουν τα καυτά προβλήματα που αφορούν την επιστημονική κοινότητα. Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ, κ. Μιχάλης Βλασταράκος, εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του Π.Ι.Σ στην νομοθετική ρύθμιση αναφορικά με τις επιστημονικές εταιρίες, όπως προωθείται, λέγοντας ότι είναι σύμφωνος με τις σύγχρονες απόψεις για την οργάνωση και την λειτουργία τους, αλλά θα πρέπει να γίνει μετά από συζήτηση με τους θεσμικούς φορείς.
    Zήτησε επίσης την άμεση στελέχωση των νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό καθώς και του ΠΕΔΥ. Ο ΠΙΣ ζήτησε  συμβάσεις ανοιχτές με όλους του ιατρούς και μέσα από κατώτατο πλαφόν επισκέψεων και διάρκεια σύμβασης, η οποία θα είναι σαφώς προκαθορισμένη, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και στην ομαλή λειτουργία και με εμπρόθεσμη και τακτική καταβολή της αποζημίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών.
    Για τα προβλήματα των εργαστηριακών ιατρών των οποίων η βιωσιμότητα και η λειτουργία κινδυνεύει, τονίστηκε η απαράδεκτη καθυστέρηση εφαρμογής των υπουργικών αποφάσεων που αφορούν το ατομικό πλαφόν ανά πάροχο, ώστε οι εργαστηριακοί ιατροί να εκτελούν τις εξετάσεις εκείνες τις οποίες υποχρεώνονται και για τις οποίες θα αμειφθούν.
    Όσον αφορά το clawback, το οποίο αποτελεί κλοπή για τον εργαστηριακό ιατρό, ο Π.Ι.Σ έχει προσβάλει το μέτρο και συζητείται στο ΣτΕ στις 3 Δεκεμβρίου, ενώ έχει ζητηθεί από τον Π.Ι.Σ παρά την απεργία των δικηγόρων την κατ’ εξαίρεση συζήτηση, προς χάρη του δημοσίου συμφέροντος. Το αίτημα έγινε δεκτό από τον Δικηγορικό Σύλλογο.[/spoiler]
    Ο Υπουργός Υγείας, κ. Μάκης Βορίδης, απαντώντας στα αιτήματα του Π.Ι.Σ, τόνισε ότι το πολυνομοσχέδιο αναμένεται από το Γενικό Λογιστήριο περιλαμβάνει μονιμοποίηση της 5ετούς θητεία Επιμελητών Β’, διάταξη για τις εφημερίες των νοσοκομειακών ιατρών, χωρίς όμως να είναι ευθυγραμμισμένη με τις ολοκληρωμένες θέσεις των συλλογικών οργάνων των νοσοκομειακών ιατρών - αναζητώντας την λύση εκείνη που η Ελλάδα θα ευθυγραμμιστεί με την Οδηγία (2003/88/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 4ης Νοεμβρίου 2003). Περιλαμβάνεται επίσης η τροποποίηση του άρθρου 25 παράγραφος 2 του ΠΕΔΥ ώστε η κατάταξη στον βαθμό του διευθυντή να γίνει με 20 χρόνια προϋπηρεσίας. Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται επίσης η θεσμοθέτηση του Ινστιτούτου Μελέτης και Ερευνών του Π.Ι.Σ, καθώς επίσης και άλλες διατάξεις οι οποίες σχετίζονται με επιμέρους αιτήματα που έχουν υποβληθεί.
    Όσον αφορά τη στελέχωση των νοσοκομείων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, προχωρούν οι 467 περίπου από τις 800 εκκρεμούσες  και πρέπει να αναζητηθεί μέσα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο τρόπος και η ικανοποίηση προσλήψεων ξεφεύγοντας από τους περιορισμούς των προσλήψεων του δημοσίου και των σχετικών αναλογιών περί προσλήψεων-αποχωρήσεων (πχ. 1 προς 10 ή 1 προς 5 κλπ). Ο Υπουργός παραδέχτηκε την ανάγκη για ειδική σύσκεψη για την νησιωτική και ακριτική Ελλάδα προκειμένου να αναζητήσουμε τις εφικτές λύσεις κάλυψης των αναγκών και στελέχωσης.
     Απέκλεισε την επαναπρόσληψη των απολυμένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ  και τη διατήρηση της προηγούμενης εργασιακής σχέσης των ιατρών των πρώην νοσοκομείων του ΙΚΑ, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι θα υπάρχει μία σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για όλους τους ιατρούς του ΕΣΥ. Δεν απάντησε ωστόσο, για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των αποχωρησάντων από το ΠΕΔΥ ιατρών ενώ για τη στελέχωση του ΠΕΔΥ το μόνο το οποίο προχωρά αυτή τη στιγμή είναι η προκήρυξη των 900 επικουρικών ιατρών. Όσον αφορά τον οικογενειακό ιατρό είπε ότι υπάρχει πρόθεση για τον επόμενο χρόνο πιλοτικής εφαρμογής του θεσμού με 1.000 άτομα όταν σύμφωνα με τον ΠΙΣ, οι ανάγκες είναι τουλάχιστον 4.000.
    Για τις συμβάσεις  με τον ΕΟΠΥΥ είπε ότι η πρόθεση του υπουργείου είναι να γίνουν νέες συμβάσεις, μέσα από τον ρόλο του Π.Ι.Σ και συζήτηση με την θεσμοθετημένη επιτροπή διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ, χωρίς να εκφράσει άποψη για την κοστολόγηση επισκέψεων και πράξεων και υπόλοιπων θέσεων του Π.Ι.Σ. Η μόνη διαβεβαίωση είναι το άνοιγμα των συμβάσεων προς όλους τους ιατρούς μέσα από την εφαρμογή βέβαια των κλειστών προϋπολογισμών. Δήλωσε άγνοια για το προσχέδιο σύμβασης που ετέθη προς συζήτηση στον Π.Ι.Σ και το οποίο ο Π.Ι.Σ δεν εδέχθη καν για συζήτηση.
    Όσον αφορά την εφαρμογή των υπουργικών αποφάσεων της 18ης Αυγούστου τόνισε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Ι.Σ ότι η καθυστέρηση ανακοίνωσης του πλαφόν οφείλεται στην αναμονή της εξασφάλισης 24 εκατομμυρίων επιπλέον, από το υπουργείο Οικονομικών, για τις διαγνωστικές εξετάσεις, ποσό το οποίο θα υπογραφόταν εντός της ημέρας, από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας κ. Χρ. Σταϊκούρα και το οποίο θα πρέπει να περιληφθεί στο συνολικό ποσό των 328 εκατομμυρίων για διαγνωστικές εξετάσεις και δήλωσε ότι εντός ολίγων ημερών θα γίνει η αναμόρφωση του πλαφόν και η ανακοίνωσή του. Για την εφαρμογή των κατευθυντηρίων οδηγιών και την ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος δήλωσε ότι μέσα από τη συνεργασία   ??? ??? (συνεργασία με ποιόν; - δεν είναι δουλειά της ΗΔΙΚΑ; ) θα επιδιωχθεί η εφαρμογή τους.
    Τέλος, για το θέμα της καταπολέμησης της διαφθοράς στο χώρο της υγείας, ο ΠΙΣ είπε στον Υπουργό ότι είναι όλοι σύμφωνοι και θα συμπράξουν ενεργά, ενώ και ο Υπουργός επισήμανε ότι η συνεργασία με τον Π.Ι.Σ και τα υπόλοιπα θεσμικά όργανα των ιατρών όπως ΟΕΝΓΕ κ.α. είναι απαραίτητη, για να απαλλαχτούμε από το φαινόμενο αυτό το οποίο δημιουργεί προβλήματα και αμαυρώνει την εικόνα λειτουργών.

Ανθή Αγγελοπούλου

29 Νοεμβρίου 2014, 08:01:37
Απάντηση #68
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Σε συνδυασμό με τη μείωση των δαπανών στο Υπ. Υγείας στο 5% του ΑΕΠ  ( Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ) και τις διαφαινόμενες εκλογές ,το μόνο που δεν θα υποσχεθεί ο Μάκης είναι να φέρει τη θάλασσα στο Καρπενήσι.

21 Δεκεμβρίου 2014, 12:05:16
Απάντηση #69
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Τελικώς περνάει ως τροπολογία !!!
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

21 Δεκεμβρίου 2014, 13:18:28
Απάντηση #70
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τελικώς περνάει ως τροπολογία !!!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

21 Δεκεμβρίου 2014, 15:56:03
Απάντηση #71
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο ή αλλιώς όταν τρέχουμε να προλάβουμε προτού διαλυθεί η Βουλή!
Από την παραπάνω αιτιολογική έκθεση:

Μετακίνηση από μονοθέσια περιφερειακά ιατρεία
Υφιστάμενη διάταξη
Παρ. 5 του άρθρου 43 του ν.1759/1988 όπως ισχύει:
«Ιατροί του ΕΣΥ με ειδικότητα και οδοντίατροι  του ΕΣΥ που υπηρετούν σε Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία ή περιφερειακά ιατρεία (πολυδύναμα ή μονοθέσια), κατόπιν αιτήσεώς τους, μπορούν να μετατίθενται με απόφαση του Υπουργού Υγείας διατηρώντας το βαθμό που κατέχουν στην προηγούμενη θέση τους σε Νοσοκομεία Κέντρα Υγείας  ή περιφερειακά ιατρεία (πολυδύναμα ή μονοθέσια) άγονων Α περιοχών σε κενή θέση, εφόσον αυτή υπάρχει»
Νέα διάταξη
Η παρ. 5 του άρθρου 43 του ν.1759/1988 όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:
«Ιατροί του ΕΣΥ με ειδικότητα και οδοντίατροι  του ΕΣΥ που υπηρετούν σε Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία ή περιφερειακά ιατρεία (πολυδύναμα ή μονοθέσια), κατόπιν αιτήσεώς τους, μπορούν να μετατίθενται με απόφαση του Υπουργού Υγείας διατηρώντας το βαθμό που κατέχουν στην προηγούμενη θέση τους σε Νοσοκομεία Κέντρα Υγείας  ή περιφερειακά ιατρεία (πολυδύναμα ή μονοθέσια) άγονων Α περιοχών σε κενή θέση, εφόσον αυτή υπάρχει»

Αν παρατηρήσετε η νέα διάταξη είναι ακριβώς ίδια με την παλιά! Το πιθανότερο είναι η παρ.5 του άρθρου 43 του ν.1759/1988 να μην γράφει όσα γράφει το κείμενο της αιτιολογικής έκθεσης αλλά δείχνει το μέγεθος της προχειρότητας. (σιγά μην τρέχουμε να βρούμε τι έγραφε η παλιά διάταξη αφού έτσι κι αλλιώς θα την καταργήσουμε)
Θυμίζω ότι το αρχικό σχέδιο Γρηγοράκου ήταν " ....άγονων Α περιοχών σε κενή θέση, εφόσον αυτή υπάρχει ή στο ΠΕΔΥ στον τόπο διαμονής τους" αλλά βλέπω ότι η επιλογή του ΠΕΔΥ διαγράφηκε.

21 Δεκεμβρίου 2014, 16:05:16
Απάντηση #72
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Νόμος 3918/2011

Αρθρο 58

2. Η παρ. 5 του άρθρου 43 του Ν. 1759/1988 (ΦΕΚ 50 Α΄), όπως προστέθηκε με το άρθρο 29 του Ν. 2161/1993 (ΦΕΚ 119 Α΄) αντικαθίσταται ως εξής:

«Ιατροί του ΕΣΥ με ειδικότητα και οδοντίατροι του ΕΣΥ που υπηρετούν σε Κέντρα Υγείας ή Νοσοκομεία, κατόπιν αιτήσεώς τους, μπορούν να μετατίθενται, με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διατηρώντας το βαθμό που κατέχουν στην προηγούμενη θέση τους, σε νοσοκομεία ή κέντρα υγείας άγονων Α΄ περιοχών σε κενή θέση εφόσον υπάρχει.»

Nόμος 2161/1993

Άρθρο 29

Στο άρθρο 43 του ν. 1759/1988, που συμπληρώθηκε με το άρθρο 39 του ν 2072/1992, προστίθεται νέα παράγραφος με αριθμό 5 που έχει ως εξής:
 "5. Ιατροί του Ε.Σ.Υ με ειδικότητα που υπηρετούν σε κέντρα υγείας ή νοσοκομεία μπορούν κατόπιν αιτήσεώς τους να μετατίθενται σε νοσοκομεία ή κέντρα υγείας άγονων Α' περιοχών σε κενή ομοιόβαθμη θέση, με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων".
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Δεκεμβρίου 2014, 16:10:18 από ΑΡΗΣ »
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

21 Δεκεμβρίου 2014, 16:21:49
Απάντηση #73
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Ευχαριστώ τον Άρη που απέδειξε ότι ο συντάκτης της αιτιολογικής έκθεσης έκανε copy-paste σε νέα και παλιά διάταξη και την ξεπέταξε σε χρόνο dt!

21 Δεκεμβρίου 2014, 17:28:35
Απάντηση #74
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τελικώς περνάει ως τροπολογία !!!
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Ε, όχι και όλο... Το μονο υπερβολικό που θα περάσει είναι το σκανδαλώδες ρουσφέτι για τους (συντονιστές) διευθυντές του ΕΣΥ για να μην χαθεί η πολύχρονη πείρα (που συνήθως δεν την μεταδίδουν στους νεώτερους). Τα άλλα όλα τα τρελά ευτυχώς μπήκαν στο χρονοντούλαπο...
   Βέβαια πάνω στην ντροπολογία λέει "εκπρόθεσμος"; Ψηφίστηκε τελικά;

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
69696 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Φεβρουαρίου 2009, 15:24:22
από Αγωνιστική Παρέμβαση
4 Απαντήσεις
22644 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Ιανουαρίου 2011, 10:31:17
από Δ. Κουναλάκης
2 Απαντήσεις
4587 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Νοεμβρίου 2011, 19:37:16
από anastasios theodoridis
12 Απαντήσεις
10735 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Αυγούστου 2014, 18:39:11
από medicus
0 Απαντήσεις
16771 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Νοεμβρίου 2022, 01:08:54
από Argirios Argiriou