Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 22:32:35

Αποστολέας Θέμα: αρρωστησα. Πρεπει να αλλαξω ειδικοτητα  (Αναγνώστηκε 11074 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

20 Νοεμβρίου 2014, 19:13:15
Αναγνώστηκε 11074 φορές
Αποσυνδεδεμένος

bipol


Σε ένα χρονο θα τελειωνα την χειρουργικη ειδικοτητα την οποια ειχα επιλεξει.
Πριν από 5 χρονια μου ειχε διεγνωσθει διπολικη διαταραχη. Δεν ειχα δωσει σημασια γιατι με την φαρμακευτικη αγωγη που επαιρνα καπως  τα καπως τα κουτσοκαταφερνα.
Το Πασχα του 2003 όμως, η κατασταση μου χειροτερεψε παρα, μα παρα πολύ, και επρεπε να νοσηλευτω. 3,5 μηνες σε ψυχιατρικη κλινικη κρατικου νοσοκομείου, 1 μηνα αναρρωτικη αδεια, αλλα τιποτα. Καλυτερεψα λιγάκι όμως η αρρωστια ειχε εδρεωθει για τα καλα.
Ησυμπεριφορα των συναδελφων μου και των προϊσταμενων μου ηταν ηδη ασχημη πριν τη νοσηλεια, μετα όμως εγινε ανυποφορη.

Ετσι πηρα την αποφαση.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ. Ετσι κι αλλιως ο Διευθυντης μου μου ανακοινωσε ότι δεν θα μου εδινε το πιστοποιητικο.

Αγαπητοι συνάδελφοι διαβαζω χρονια τωρα σε διαφορα sites πως διάφοροι συνάδελφοι αλλαζουν ειδικοτητα για λογους υγειας. Καποιοι τους αποκαλαουν "μαϊμούδες", δεν με νοιαζει αν καποιοι μπηκαν σαν υπεράριθμοι με πλαγια μέσα, με νοιαζει που εγω θελω να κανω μια πιο ελαφρια ειδικοτητα αλλα η γραφιοκρατεια δε με αφηνει.
Βλέπετε η ασθενεια μου δεν συμπεριλαμβάνεται στο νομο που μιλαει για ca, μεσογ αναιμια κλπ. Ετσι μιλησα με το υπουργειο και μου ειπαν πως η κατασταση είναι πανευκολη, θα περασω δευτεροβαθμεια από τη νομαρχια και μετα ΚΕΣΥ.

Παω στη νομαρχια οπου κληθηκα να προσκομισω ΕΓΩ τους νομους, λες και αυτή είναι η δουλεια μου. Αντιγραφω το κομματι που αφορα τους υπεραρισθμους που βρηκα στο ιντερνετ στη σελιδα της επαγγελματικης ενωσης ελληνων δερματολογων. Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, και συγκεκριμενα το παρακατω:
ΙΙ/ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
 

 

Σύμφωνα με το άρθρο 82 παρ. 3 του Ν. 2071/92 «Ειδικευόμενοι γιατροί που δεν μπορούν, για σοβαρούς λόγους υγείας, να συνεχίσουν την ειδικότητα τους, είναι δυνατόν, με αίτησή τους να τοποθετηθούν ως υπεράριθμοι σε άλλη ειδικότητα. Στους γιατρούς αυτούς δίνεται η δυνατότητα υπογραφής νέας σύμβασης, η διάρκεια της οποίας είναι ίση προς τον απαιτούμενο χρόνο για την απόκτηση της νέας ειδικότητας…. Η διαπίστωση των λόγων υγείας γίνεται από τις υγειονομικές επιτροπές του άρθρου 10 επ. του ΠΔ 611/77…. Η ανωτέρω διάταξη ισχύει και για τους γιατρούς που ήδη ειδικεύονται σε άλλη ειδικότητα για σοβαρούς λόγους υγείας για τον υπόλοιπο χρόνο της ειδίκευσής τους».

Με το άρθρο 9 παρ. 1 του Ν. 2194/94 προστέθηκε στο τέλος της παραπάνω παραγράφου, εδάφιο που έχει ως εξής: «οι ιατροί που πάσχουν από ομόζυγο β- μεσογειακή αναιμία, δρεπανοκυτταρική και μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία, καθώς και οι αιμορροφυλικοί, προσλαμβάνονται για ειδίκευση ως υπεράριθμοι, για την άσκησή τους στην ειδικότητα και στο νοσοκομείο ή κλινική της επιλογής τους», ενώ με το άρθρο 20 παρ. 11 του Ν. 2519/97 και 30 παρ. 11 του Ν. 3599/07 ορίστηκε ότι οι διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 9 του Ν. 2194/94 ισχύουν και τους γιατρούς που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη μετά συνοδού διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας ή λευχαιμία ή μυοκαρδιοπάθεια ή σκλήρυνση κατά πλάκας, μετά κλινικής αποδεδειγμένης συμπτωματολογίας, καθώς και για τους καρκινοπαθείς και τους πάσχοντες από νεφρική ανεπάρκεια, προκειμένου να ειδικευτούν ως υπεράριθμοι στην ειδικότητα και το νοσοκομείο της επιλογής τους, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις εκπαιδευτικές δυνατότητες των κλινικών, των τμημάτων και των εργαστηρίων του νοσοκομείου ατού (αυτή η τελευταία προϋπόθεση προστέθηκε με την παρ. 11 του άρθρου 30 του Ν. 3599/07).

Με το άρθρο 41 του Ν. 3418/05 εξειδικεύτηκαν οι σοβαροί λόγοι υγείας του άρθρου 82 παρ. 3 του Ν. 2071/92, το οποίο και αντικαταστάθηκε ως εξής: «ειδικευόμενοι ιατροί, που πάσχουν από τις ασθένειες που αναφέρονται στο άρθρο 20 παρ. 11 του Ν. 2519/97 και δεν μπορούν για το λόγο αυτό να συνεχίσουν την ειδικότητά τους, είναι δυνατόν, με αίτησή τους, να τοποθετηθούν ως υπεράριθμοι σε άλλη ειδικότητα»(...)Με το σύνολο των προαναφερόμενων και άλλων διατάξεων έχουν ρυθμιστεί ευεργετικές ρυθμίσεις για (α) τους αλλοδαπούς γιατρούς, (β) τους στρατιωτικούς, (γ) τους υπαλλήλους του ευρύτερου δημοσίου τομέα και (δ) τους πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες –πρωτίστως γι΄αυτούς- που τους διευκολύνουν στην απόκτηση ειδικότητας.

Ας σημειωθεί ότι ως προς την τέταρτη κατηγορία, με νομολογία των Διοικητικών Δικαστηρίων κρίθηκε ότι οι ασθένειες που περιγράφει ο νόμος δεν είναι αποκλειστικά απαριθμούμενες αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια και κάθε άλλη πάθηση που μπορεί να επιφέρει ίδιας μορφής αναπηρία (ΣτΕ 1766/90, 1630/96, ΝΣΚ271/02).

Με την με αριθ. 2607/21.11

Ηρθαν λοιπον οι γιατροι της δευτεροβάθμιας, οπου ομολογω πως ηθελεν να βοηθησουν, και μου δινουν ένα χαρτι που τους εστειλε μια κυρια Στεργιου από το υπουργειο.Αυτο το χαρτι ηταν το ΝΣΚ271/02, οπου ειχε δυο παραγράφους: Η πρωτη μιλαγε για σοβαρους λογους υγειας και η δευτερη -η οποια ηταν υπογραμμισμενη- κατι για τετραπληγίες. Οι γιατροι μου ειπαν πως το υπουργειο τους εδεσε τα χερια και η απαντηση τους είναι αρνητικη.


ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΡΡΩΣΤΗ. ποιος θα με βοηθησει? Είναι κριμα τοσα χρονια σπουδων, αναμονων, εκπαιδευσης να πανε χαμενα.

Μετα αρχισα να τηλεφωνω σε ένα σωρο δικηγόρους. Κανεις δεν ηξερε το αντικειμενο. Υστερα τηλεφωνησα στο νομικο τμημα του ΙΣΑ. Εκει μια κυρια μου ειπε ότι εχει καποιο νομο (δεν τον εχω δει ακομα- ουτε μπορω να τον βρω στο ιντερνετ, που μιλαει για 67% αναπηρια. Πηγα στα ΚΕΠ - μην εχοντας κατι καλυτερο να κανω για να πιστοποιησω την αναπηρια μου. Μου εδωσαν 67%.Τωρα θα ξανακανω τα χαρτια μου για την δευτεροβαθμια αν και νομιζω ότι τα αποτελέσματα θα είναι τα ιδια.

Εκτος αν βρω μια βοηθεια από δω: Ξερει κανεις αυτό το νομο με το 67%? Ξερει κανεις καποιο δικηγορο που μπορει να με βοηθησει?

Αν καποιος από σας μπορει να με βοηθησει, ας το κανει. Εξ αλλου ουτε δερματολόγος, ουτε οφθαλμίατρος θελω να γινω για να βολεψω τον κωλο μου. Μια ηρεμη ειδικοτητα (εκτος από εργαστηριακη) θα ηθελα να κανω, να είμαι σε επαφη με τον κοσμο, αυτό θελω να κανω.

Και ένα υστερογραφο: Για οσους δεν ξερουν τι είναι το διπολικο: Είναι μια διαταραχη της διάθεσης και δεν εχει καμια επιπτωση στις πνευματικες λειτουργιες.

Ευχαριστω και συγνωμη για το "σεντονι"



21 Νοεμβρίου 2014, 12:36:11
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Συνάδελφε, η σελίδα 23414 του ΦΕΚ του Ενιαίου Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας που αναφέρεται στο σύνδεσμο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος σας αφορά. Η διπολική διαταραχή μπορεί να δικαιολογήσει έως και 67% αναπηρία.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

22 Νοεμβρίου 2014, 14:07:58
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Αναρωτιέμαι πως σου επέτρεπαν να κάνεις χειρουργική Ειδικότητα τόσα χρόνια ή για να αντιστρέψω το ερώτημα: εσύ θα πήγαινες δικό σου άνθρωπο να χειρουργηθεί γνωρίζοντας ότι ο Χειρουργός πάσχει από διπολική διαταραχή ; :P

22 Νοεμβρίου 2014, 14:30:02
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

bipol


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συνάδελφε, η σελίδα 23414 του ΦΕΚ του Ενιαίου Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας που αναφέρεται στο σύνδεσμο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος σας αφορά. Η διπολική διαταραχή μπορεί να δικαιολογήσει έως και 67% αναπηρία.

Καλησπέρα! Ετσι κι αλλιως πηγα στα ΚΕΠΑ και μου εδωσαν 67%. Τωρα θα πρεπει να περασω τη δευτεροβαθμια επιτροπή της νομαρχιας επικαλυμενη το νομο ΓνΝΣΚ 271/ 2002  αλλα φοβάμαι μηπως παει κατι στραβα μιας και την πρωτη  φορα που περασα δευτεροβαθμια με εκοψαν επικαλουμενοι τον ιδιο νομο. Εκτος αυτου η προεδρος της επιτροπης είναι σκυλα

22 Νοεμβρίου 2014, 15:04:30
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

bipol


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αναρωτιέμαι πως σου επέτρεπαν να κάνεις χειρουργική Ειδικότητα τόσα χρόνια ή για να αντιστρέψω το ερώτημα: εσύ θα πήγαινες δικό σου άνθρωπο να χειρουργηθεί γνωρίζοντας ότι ο Χειρουργός πάσχει από διπολική διαταραχή ; :P

Συναδελφε ευχαριστω για την πασα.
Η ΔΔ είναι μια διαταραχη της διάθεσης, δεν είναι ουτε εκπτωση της πνευματικης λειτουργιας ουτε της σωματικης (πχ τρομος των ακρων κτλ)
Αν σε ενδιαφερει διαβασε από καποιο εγχειριδιο ψυχιατρικης και μετα αν θες ριξε μια ματια και βρες ποσοι ανθρωποι με αξιολογο εργο ηταν διπολικοι πχ ο Ανδρεας Παπανδρεου ο Νταλι ο Αϊνστάιν  και πολλοι αλλοι. Να μην ξεχναμε την Kay Redfield-Jamison  Καθηγητρια Ψυχιατρικης-διπολικη και η ιδια.

Στην ερωτηση σου "πως σου επέτρεπαν να κάνεις χειρουργική Ειδικότητα τόσα χρόνια" Σου προτείνω να μαθεις λιγα παραπανω για την ασθενεια και η απαντηση θα ερθει μονη της.


22 Νοεμβρίου 2014, 17:09:56
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


@bipol
αντιγράφω από όσα έγραψες παραπάνω
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.........................
Ετσι πηρα την αποφαση.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ.
Γιατί θεωρείς ότι δεν πρέπει (το δεν μπορώ είναι δικό σου θέμα) να γίνεις χειρουργός; Γιατί πιστεύεις ότι η διπολική διαταραχή (στο βαθμό και τη βαρύτητα που περιγράφεις) είναι απαγορευτική για τη χειρουργική ειδικότητα ενώ δε λειτουργεί απαγορευτικά σε μια άλλη (π.χ. δερματολογία όπως παρέθεσες, δεν ξέρω αν αυτή είναι που θέλεις να στραφείς) Το "δεν πρέπει" αναφέρεται στη δική σου ψυχολογία ή υπονοείς ότι μπορεί να ελλοχεύει κίνδυνος για τον ασθενή;

22 Νοεμβρίου 2014, 18:56:52
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Τι είναι το ΝΣΚ271/02 που επικαλέστηκαν και δεν ενέκριναν την αλλαγή ειδικότητας; Δεν σας έδωσαν γραπτά την απάντηση της επιτροπής; Τι λέει;
   Σχετικά με τη δερματολογιά υπάρχει μια αναφορά-διαμαρτυρία προς το ΚΕΣΥ για τους υπεράριθμους ειδικευόμενους για λόγους υγείας Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

22 Νοεμβρίου 2014, 19:59:06
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
@bipol
αντιγράφω από όσα έγραψες παραπάνω
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.........................
Ετσι πηρα την αποφαση.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ.
Γιατί θεωρείς ότι δεν πρέπει (το δεν μπορώ είναι δικό σου θέμα) να γίνεις χειρουργός; Γιατί πιστεύεις ότι η διπολική διαταραχή (στο βαθμό και τη βαρύτητα που περιγράφεις) είναι απαγορευτική για τη χειρουργική ειδικότητα ενώ δε λειτουργεί απαγορευτικά σε μια άλλη (π.χ. δερματολογία όπως παρέθεσες, δεν ξέρω αν αυτή είναι που θέλεις να στραφείς) Το "δεν πρέπει" αναφέρεται στη δική σου ψυχολογία ή υπονοείς ότι μπορεί να ελλοχεύει κίνδυνος για τον ασθενή;

Συνάδελφε, ένα ενυπωσιακό ποσοστό γιατρών είναι διπολικοί. Όχι τόσο τύποι Ι, αλλά κυρίως τύπου ΙΙ. Και αυτό δεν είναι και τόσο περίεργο, αν σκεφτεί κανείς ότι η ιατρική (και ιδιαίτερα οι χειρουργικές ιδιότητες) απαιτούν πολλές φορές ικανότητες και αποθέματα, ψυχικά και σωματικά, που για τους περισσότερους φαντάζουν άπιαστα. Φυσικά πίσω από κάθε περίπτωση "αποδοτικού" γιατρού - που πίσω του κρύβει μία ηπιότερη ή βαρύτερη διπολικότητα - υπάρχει και ένας προσωπικός αγώνας, που πολλές φορές καθίσταται δυσβάσταχτος, όπως πολύ χαρακτηριστικά περιγράφεις στο αρχικό post. Πριν καταλήξει πάντως κάποιος με ανάλογο πρόβλημα σε τελικές αποφάσεις, που σίγουρα θα επηρεάσουν τη ζωή του, πρέπει να εξασφαλίσει ότι έχει τη βέλτιστη δυνατή υποστήριξη από έναν έμπειρο ψυχίατρο και τη μέγιστη σταθερότητα στο περιβάλλον του (οικογένεια, οικονομικά κ.λ.π.). Πάντως, αν έχει κανείς εξασφαλισμένες τις πιο πάνω συνθήκες, σπάνια διπολική διαταραχή καθίσταται απαγορευτική για την άσκηση της ιατρικής.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

22 Νοεμβρίου 2014, 20:08:30
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
@bipol
αντιγράφω από όσα έγραψες παραπάνω
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.........................
Ετσι πηρα την αποφαση.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ.
Γιατί θεωρείς ότι δεν πρέπει (το δεν μπορώ είναι δικό σου θέμα) να γίνεις χειρουργός; Γιατί πιστεύεις ότι η διπολική διαταραχή (στο βαθμό και τη βαρύτητα που περιγράφεις) είναι απαγορευτική για τη χειρουργική ειδικότητα ενώ δε λειτουργεί απαγορευτικά σε μια άλλη (π.χ. δερματολογία όπως παρέθεσες, δεν ξέρω αν αυτή είναι που θέλεις να στραφείς) Το "δεν πρέπει" αναφέρεται στη δική σου ψυχολογία ή υπονοείς ότι μπορεί να ελλοχεύει κίνδυνος για τον ασθενή;
Δεν γνωρίζω που έκανες το rotation της Χειρουργικής, αλλά αν δεις τους ρυθμούς εργασίας-έντασης-κόπωσης-απουσίας ωραρίου που επικρατούν σε μια Χειρουργική Κλινική, ίσως να αναθεωρούσες.
Δεν είναι θέμα καλύτερων και χειρότερων γιατρών, προς Θεού.

Η Δερματολογία έχει σε όλο τον κόσμο πολύ μικρότερες απαιτήσεις και καλύτερη ποιότητα ζωής απ' την Χειρουργική.

Το αυτό ισχύει και για την Ενδοκρινολογία.

Δεν θυμάμαι να έχουμε καλέσει (πάντα κλήσεως είναι οι εν λόγω γιατροί) ποτέ στο τριτοβάθμιο νοσοκομείο που εργάζομαι Δερματολόγο-Ενδοκρινολόγο σε εφημερία για να δει περιστατικό.
Χειρουργό όμως θα δεις σε ενεργή εφημερία ΠΑΝΤΟΥ.
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Νοεμβρίου 2014, 20:13:49 από kopritis »

22 Νοεμβρίου 2014, 22:48:47
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Θα συμφωνήσω με τον Denominator: Υπάρχουν Ιατροί με Διπολική Διαταραχή που λειτουργούν στο επάγγελμά τους καλά.

Το thread αυτό κλείδωσε.
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Νοεμβρίου 2014, 22:53:03 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
7 Απαντήσεις
30200 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Οκτωβρίου 2011, 18:15:43
από Denominator
0 Απαντήσεις
24976 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Οκτωβρίου 2011, 20:20:32
από mandreou
18 Απαντήσεις
30877 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Οκτωβρίου 2013, 01:02:13
από Δ. Κουναλάκης
6 Απαντήσεις
57087 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Απριλίου 2020, 19:43:36
από Γιώργος Κανελλόπουλος
2 Απαντήσεις
14721 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Νοεμβρίου 2021, 22:33:15
από Argirios Argiriou