Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 17:37:24

Αποστολέας Θέμα: Πολιτική κρίση - ελληνική ωριμότητα και αξιοπιστία  (Αναγνώστηκε 19849 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

23 Νοεμβρίου 2014, 21:21:09
Αναγνώστηκε 19849 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
    Εγκαινιάζω  αυτό το νέο νήμα συζήτησης  με τον τίτλο  «Πολιτική κρίση - ελληνική ωριμότητα και αξιοπιστία»  κατ΄αναλογία  προς  άλλο του φόρουμ, που αφορά την οικονομική κρίση. Η διατύπωση  είναι σκόπιμα αμφίσημη, ο όρος  «πολιτική κρίση»  μπορεί να αναφέρεται  στα πολιτικά πράγματα που ευρίσκονται  «επι ξυρού ακμής»  και, οσονούπω, αναμένεται να περιπλακούν ακόμα περισσότερο ή να αφορά την κριτική ικανότητα των ελλήνων πολιτών και εκλογέων στην εκτίμηση της πολιτικής κατάστασης και στη λήψη των κατάλληλων αποφάσεων που απαιτούν οι περιστάσεις.
"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

23 Νοεμβρίου 2014, 21:28:20
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
      Την Τεταρτη 19/11 ειχα αδεια από την εργασία μου και ετυχε να ανοιξω την τηλεοραση στο STAR, όπου η Πόπη Τσαπανίδου ειχε τηλεφωνική συνομιλία με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξη Μητρόπουλο για κάποιες δηλώσεις του. Ο βουλευτής ειχε κάνει την πολύ λογική παρατήρηση ότι ακόμα και αν είναι  πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, κινδυνεύει να μη μπορέσει να εφαρμόσει τις εξαγγελίες κατάργησης του μνημονίου εάν δεν διαθέτει αυτοδυναμία, διότι θα είναι «όμηρος» του κόμματος-υποψήφιου εταίρου στο σχηματισμό κυβέρνησης και των όρων που θα θέσει για να συμπράξει σε αυτή. Αυτό λοιπόν προσπάθησε με επιμονή να το παρουσιάσει ως πολιτική «κωλοτούμπα» του ΣΥΡΙΖΑ . Οταν ο συνομιλητής της εξήγησε ότι δεν προκειται περί παλινωδίας, αλλά αναπόφευκτης καταστασης που απορρέει από την εφαρμογή του εκλογικού νόμου και ότι πρέπει, για τον λόγο αυτό, ο ελληνικός λαός να δώσει ισχυρή πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ, «άλλαξε τροπάριο» και έκανε λόγο για εκβιαστικά διλήμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για το STAR και τα λοιπά τηλεοπτικά κανάλια-δεκανίκια του συστήματος, όταν ο νύν πρωθυπουργός πριν τις εκλογές του 2012 μιλούσε για ισχυρή εντολή στη Ν.Δ. για να μην υπάρξει ακυβερνησία και να εφαρμόσει το πρόγραμμα του μνημονίου, τότε δεν ήταν εκβιαστικό δίλημμα, είναι όμως τώρα που τη ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ  για να καταργήσει το μνημόνιο. Σα δεν ντρέπονται όλα τους….
   Με αφορμή όμως τα παραπάνω, έκανα κάποιες σκέψεις πάνω στις πολιτικές εξελίξεις. Οποιος παρακολουθεί την πολιτική επικαιρότητα δεν μπορεί να μην εχει εντυπωσιασθεί από τις ανένδοτες απαιτησεις των τροϊκανών και την απροθυμία τους να ανταποκριθούν στις αγωνιώδεις εκκλήσεις της κυβέρνησης να «βάλουν νερό στο κρασί τους» για να μην καταρρεύσει η κυβέρνηση. Φαίνεται ότι  Μέρκελ και Σόϊμπλε το έχουν πάρει απόφαση ότι η παρούσα συγκυβέρνηση «έχει φάει τα ψωμιά της» και προετοιμάζονται να ελέγξουν τη διάδοχη κατάσταση, όπου πρώτο κόμμα θα είναι ο  ΣΥΡΙΖΑ (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου). Εδώ θα παίξουν δύο σενάρια:
    Εάν στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ  βγεί πρώτο κόμμα, αλλά χωρίς αυτοδυναμία, δεν χρειάζεται παρά να χειραγωγήσουν το κόμμα-εταίρο στη μέλλουσα συγκυβέρνηση. Θα βάλουν τέτοιους όρους για συμμετοχή στην κυβέρνηση, που θα ισοδυναμούν με ακύρωση των προεκλογικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ. Με δεδομένο ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή αποκλείονται για τον ΣΥΡΙΖΑ  εξ αρχής ως εταίροι, το ΚΚΕ να εχει  δηλωσει ότι δεν συμμετέχει  (μια ζωή στο καβούκι τους αυτοί), τη  ΔΗΜΑΡ εκτος Βουλής καθώς φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις , ο πιθανότερος υποψήφιος εταίρος θα είναι το «Ποτάμι» του Θεοδωράκη. Εδώ αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο ρόλος του ήταν να αποσπάσει σημαντική μερίδα δυσαρεστημένων ψηφοφόρων που διαφορετικά θα κατέληγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, να του στερήσει έτσι την αυτοδυναμία και να γίνει ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων προς όφελος του συστήματος.  Οσοι διαθέτουν στοιχειώδη ικανότητα ανάγνωσης του πολιτικού γεωγραφικού χάρτη βλέπουν ότι ο θολός  Θεοδωρακήσιος  ποταμός εκβάλλει στο τρικυμιώδες  Μνημονιακό πέλαγος, όπου ναυαγούν και πνίγονται καθημερινά δεκάδες συμπατριώτες μας.
   Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ  βγεί πρώτος με διαφορά και σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση, εκεί θα τεθούν σε εφαρμογή οι εκβιασμοί, όπως αποτελεσματικότατα τους εφάρμοσαν οι Γερμανοί στην Κύπρο. Ή παίρνετε πίσω τις εξαγγελίες για κατάργηση του μνημονίου ή λεφτά «γιόκ». Μάλιστα πιστεύω ότι το εχουν σίγουρο ότι οι εκβιασμοί τους θα πιάσουν τόπο, γιατί εχουν σχηματίσει για εμάς τους Ελληνες  την εικόνα λαού που μοιάζει με κοπάδι προβάτων, που τελικά θα σκύψει μοιρολατρικά το κεφάλι και θα αποδεχθεί  ότι η μοίρα του είναι για σφάξιμο. Βλέπετε φρόντισαν για τα καλά να σχηματισθεί αυτή η εικόνα οι ψηφοφόροι της Ν.Δ., οι οποίοι μετα τις εκλογες του 2012, παρ’ ότι τους ειχε υποσχεθεί ο Σαμαράς επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, όταν βγήκε ο υπουργός οικονομικών  Στουρνάρας και είπε ότι δεν γίνεται αλλιώς, «δεν κουνήθηκε φύλλο».  Παρενθετικά, φοβερό δείγμα παρακμής και ευτελισμού μερίδας της ελληνικής κοινωνίας. Εάν είχαν αγοράσει  π.χ. ένα καινούργιο αυτοκίνητο και δεν ανταποκρινόταν ο εξοπλισμός του στα συμφωνηθέντα με τον έμπορο, θα έκαναν φασαρία και χαμό για την αθέτηση της συμφωνίας. Εδώ, που δεν αφορούσε  καταναλωτικό προϊόν, αλλά πολιτικό πρόγραμμα που επηρέαζε και μάλιστα καταστροφικά τους ίδιους, τα παιδιά τους και την πατρίδα τους γενικότερα, έκαναν «τουμπεκί».  Επομένως, για να μη μακρηγορώ άλλο, άς είμαστε έτοιμοι όσοι ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές υπέρ της κατάργησης του μνημονίου και του τερματισμού της προϊούσας εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας, να υποστηρίξουμε σθεναρά την κυβέρνηση που θα έχει παρει τη σχετική εντολή έναντι των σίγουρων εκβιασμών που θα δεχθεί.

"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

23 Νοεμβρίου 2014, 22:38:01
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
      Οσοι διαθέτουν στοιχειώδη ικανότητα ανάγνωσης του πολιτικού γεωγραφικού χάρτη βλέπουν ότι ο θολός  Θεοδωρακήσιος  ποταμός εκβάλλει στο τρικυμιώδες  Μνημονιακό πέλαγος, όπου ναυαγούν και πνίγονται καθημερινά δεκάδες συμπατριώτες μας.

Το βρίσκω πολύ ποιητικό. Εξοχο.
............
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εάν είχαν αγοράσει  π.χ. ένα καινούργιο αυτοκίνητο και δεν ανταποκρινόταν ο εξοπλισμός του στα συμφωνηθέντα με τον έμπορο, θα έκαναν φασαρία και χαμό για την αθέτηση της συμφωνίας. Εδώ, που δεν αφορούσε  καταναλωτικό προϊόν, αλλά πολιτικό πρόγραμμα που επηρέαζε και μάλιστα καταστροφικά τους ίδιους, τα παιδιά τους και την πατρίδα τους γενικότερα, έκαναν «τουμπεκί».  Επομένως, για να μη μακρηγορώ άλλο, άς είμαστε έτοιμοι όσοι ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές υπέρ της κατάργησης του μνημονίου και του τερματισμού της προϊούσας εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας, να υποστηρίξουμε σθεναρά την κυβέρνηση που θα έχει πάρει τη σχετική εντολή έναντι των σίγουρων εκβιασμών που θα δεχθεί.

Ακριβώς. Έχουμε τις κυβερνήσεις που μας αξίζουν.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

25 Νοεμβρίου 2014, 09:13:50
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Η μάχη έχει χαθεί και στο πεδίο έχουν μείνει μόνο ο στρατηγός και ο μικρός τυμπανιστής. Φοβούνται να γυρίσουν πίσω το κεφάλι και να διαπιστώσουν πόσο μόνοι είναι. Το ξέρουν, αλλά προτιμούν να πιστεύουν ότι τους ακολουθούν χιλιάδες αποφασισμένων μαχητών. Μπροστά τους βλέπουν μόνο τις κάνες του εχθρού. Οι "άλλοι" δεν τους πυροβολούν από φιλευσπλαχνία και μόνο. Η εικόνα αυτή δεν αντιστρέφεται. Η κρίση λειτουργεί σαν μία μεγάλη και αμείλικτη κρεατομηχανή. Διαλύει πρόσωπα, καριέρες και ιδεολογίες. Παρακαλώ, να επιβιβαστούν οι επόμενοι στο τρενάκι του τρόμου...

Τα νούμερα δεν βγαίνουν με καμία κυβέρνηση. Δεν χρειάζεται να έχει κανείς μεγάλη φαντασία για να καταλάβει ποιά θα είναι η συνέχεια σε μία κοινωνία που ένας εργαζόμενος καλείται να ζήσει έναν συνταξιούχο. Πόσες πραγματικά δυνατότητες έχει μία οικονομία να βγει από την κρίση, όταν δεν επενδύεται σε αυτή ούτε ένα ευρώ. Τι περιμένει μία κοινωνία που χάνει τα καλύτερα στελέχη της, καθώς αυτά αναζητούν μία καλύτερη ζωή στο εξωτερικό.

Το μνημόνιο ήταν μία ευκαιρία που δόθηκε για να κερδηθεί ο απαραίτητος χρόνος και να γίνουν έτσι οι πολυπόθητες μεταρρυθμίσεις. Η χώρα δεν εξαναγκάστηκε να βγει στις αγορές και να αναζητήσει κεφάλαια με εξωπραγματικά επιτόκια, όπως ανεπιτυχώς κάνει σήμερα ο κ. Πούτιν της πανίσχυρης Ρωσίας. Οι εταίροι  εξασφάλισαν στην Ελλάδα χαμηλά επιτόκια και μία περίοδο χάριτος τεσσάρων ετών. Η περίοδος της ανοχής έχει προφανώς τελειώσει.

Να μην μπούμε για άλλη μία φορά στη συζήτηση για το αν θα μπορούσαν να μας ανεχτούν στα σημερινά μας χάλια για μερικά ακόμη χρόνια ή όχι. Και να υποθέσουμε για την οικονομία της συζήτησης ότι σήμερα γίνεται ένα θαύμα στο Παρίσι, "οι άλλοι" αποδέχονται τις δικαιολογίες της ελληνικής κυβέρνησης και για δώρο μας δίνουν και μερικά δισεκατομμύρια ευρώ για μπόνους. Πόσο χρόνο ζωής θα δίνατε και πάλι στο σημερινό χρεοκοπημένο μοντέλο της ελληνικής οικονομίας;

Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι εκείνα που λέει η τρόικα, αλλά εκείνα που δεν θέλουμε εμείς να δούμε. Το γεγονός ότι η χώρα χρειάζεται μία παραγωγική ανασυγκρότηση και κατ΄ επέκταση ένα φιλικό περιβάλλον για τις επενδύσεις. Ξέρουμε! Αυτό το περί παραγωγικής ανασυγκρότησης το έχετε ακούσει και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχουν, λοιπόν, κοινά σημεία για να γίνει μία συζήτηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων;

Σημεία υπάρχουν! Άνθρωποι να συζητήσουν δεν υπάρχουν. Κάποιοι πιστεύουν ότι η αριστερά έχει κρυφές λύσεις για όλα αυτά τα ζητήματα. Μακάρι οι άνθρωποι να πάρουν το βραβείο Νόμπελ στην Οικονομία. Όποιος βρει έναν τρόπο να συνεχίσει να ζει αυτό το ασφαλιστικό σύστημα δίχως να μειωθούν οι συντάξεις των ανθρώπων, του αξίζει, πράγματι, το βραβείο Νόμπελ. Και λίγο θα είναι!

Λένε ψέματα στον κόσμο, όταν λένε ότι έχουν λύσεις. Η μόνη πραγματική λύση στα προβλήματα του Έθνους είναι ο δρόμος της αλήθειας και της εργασίας. Η χώρα αυτή έχει διέξοδο. Όχι σε μειώσεις μισθών και συντάξεων. Αν ήταν έτσι, αν οι χαμηλοί μισθοί έφερναν ανάπτυξη, τότε η οικονομία της Βουλγαρίας θα ήταν ήδη η πλέον ανταγωνιστική της Ευρώπης. Κι αυτά τα έχουμε υποστηρίξει από την αρχή της κρίσης. Το θέμα, επίσης, δεν είναι να διαπιστώνουμε κάθε φορά ότι τα σημερινά νούμερα δεν βγαίνουν. Το ζητούμενο είναι να αλλάξουμε τα δεδομένα. Να αυξήσουμε την πίτα, τον πλούτο της χώρας. 

Η καινοτομία, οι μεγάλες δυνατότητες της ίδιας της χώρας, η εργασία και η εθνική ομοψυχία είναι τα μεγάλα μας όπλα. ΟΙ Ισραηλινοί δεν είναι περισσότεροι από εμάς. Ούτε έχουν λιγότερα προβλήματα από ενοχλητικούς γείτονες. Τα έχουν όμως καταφέρει περίφημα. Κι είναι ευχάριστο το γεγονός ότι εγκαταλείψαμε τις "συμμαχίες" που έκτισε ο Ανδρέας Παπανδρέου και κάναμε αυτό που έπρεπε, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση.

Το ερώτημα, βέβαια, αγαπητέ αναγνώστη, εξακολουθεί: Ποιός; Ποιός θα κάνει τα αυτονόητα;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

25 Νοεμβρίου 2014, 13:01:00
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Γεια.
Κττμγ, ο Σύριζας δεν είναι καλύτερος ούτε από το Ποτάμι του Σταύρακα, ούτε από την Τελεία του Απόστολου για να καθαγιάζουμε τον πρώτο και να δαιμονοποιούμε τα δεύτερα. Συριζαυγίτης χθες έκανε Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, ενώ όλο και περισσότερα στελέχια του Πασόκ πυκνώνουν τις τάξεις του Σύριζα ανενόχλητα, κάτι που δεν συμβαίνει προς το Ποτάμι ή την Τελεία. Τέλος πάντων, η ατέρμονη πολιτικολογία δεν είναι του γούστου μου και όλα στην πολιτική κρίνονται από το αποτέλεσμα.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

26 Νοεμβρίου 2014, 09:11:43
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Γεια.
Κττμγ, ο Σύριζας δεν είναι καλύτερος ούτε από το Ποτάμι του Σταύρακα, ούτε από την Τελεία του Απόστολου για να καθαγιάζουμε τον πρώτο και να δαιμονοποιούμε τα δεύτερα. Συριζαυγίτης χθες έκανε Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, ενώ όλο και περισσότερα στελέχια του Πασόκ πυκνώνουν τις τάξεις του Σύριζα ανενόχλητα, κάτι που δεν συμβαίνει προς το Ποτάμι ή την Τελεία. Τέλος πάντων, η ατέρμονη πολιτικολογία δεν είναι του γούστου μου και όλα στην πολιτική κρίνονται από το αποτέλεσμα.
Να συμφωνήσω ότι οι γενικεύσεις ,λαμβάνοντας υπ' όψη ακραίες συμπεριφορές εκατέρωθεν ,είναι ανώφελες. Εσείς είστε ευχαριστημένος από το παρόν αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής ?

26 Νοεμβρίου 2014, 09:48:33
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Γεια.
Κττμγ, ο Σύριζας δεν είναι καλύτερος ούτε από το Ποτάμι του Σταύρακα, ούτε από την Τελεία του Απόστολου για να καθαγιάζουμε τον πρώτο και να δαιμονοποιούμε τα δεύτερα. Συριζαυγίτης χθες έκανε Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, ενώ όλο και περισσότερα στελέχια του Πασόκ πυκνώνουν τις τάξεις του Σύριζα ανενόχλητα, κάτι που δεν συμβαίνει προς το Ποτάμι ή την Τελεία. Τέλος πάντων, η ατέρμονη πολιτικολογία δεν είναι του γούστου μου και όλα στην πολιτική κρίνονται από το αποτέλεσμα.
Να συμφωνήσω ότι οι γενικεύσεις ,λαμβάνοντας υπ' όψη ακραίες συμπεριφορές εκατέρωθεν ,είναι ανώφελες. Εσείς είστε ευχαριστημένος από το παρόν αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής ?

Δυστυχώς νομίζω ότι και η επερχόμενη κατάσταση δεν θα διαφέρει πολύ από την τωρινή:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παράλληλα, οι πιο διορατικοί πασόκοι, ήδη καβατζώνουν οφίκια στον ΑνταρσΥα, δεδομένου ότι αυτός, κάνοντας αντιπολίτευση από αριστερά στον Σύριζα, αναμένεται να γίνει το next big thing στην Ελλάδα και η ιστορία θα πάει λέγοντας...
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

26 Νοεμβρίου 2014, 17:31:40
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Γεια.
Κττμγ, ο Σύριζας δεν είναι καλύτερος ούτε από το Ποτάμι του Σταύρακα, ούτε από την Τελεία του Απόστολου για να καθαγιάζουμε τον πρώτο και να δαιμονοποιούμε τα δεύτερα. Συριζαυγίτης χθες έκανε Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, ενώ όλο και περισσότερα στελέχια του Πασόκ πυκνώνουν τις τάξεις του Σύριζα ανενόχλητα, κάτι που δεν συμβαίνει προς το Ποτάμι ή την Τελεία. Τέλος πάντων, η ατέρμονη πολιτικολογία δεν είναι του γούστου μου και όλα στην πολιτική κρίνονται από το αποτέλεσμα.
Να συμφωνήσω ότι οι γενικεύσεις ,λαμβάνοντας υπ' όψη ακραίες συμπεριφορές εκατέρωθεν ,είναι ανώφελες. Εσείς είστε ευχαριστημένος από το παρόν αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής ?
Δυστυχώς νομίζω ότι και η επερχόμενη κατάσταση δεν θα διαφέρει πολύ από την τωρινή:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παράλληλα, οι πιο διορατικοί πασόκοι, ήδη καβατζώνουν οφίκια στον ΑνταρσΥα, δεδομένου ότι αυτός, κάνοντας αντιπολίτευση από αριστερά στον Σύριζα, αναμένεται να γίνει το next big thing στην Ελλάδα και η ιστορία θα πάει λέγοντας...
Πώς είστε τόσο σίγουρος για το μέλλον ? Δεν πιστεύω να βασίζεστε στο iefimerida και στο ΔΟΛ και σε όσα σύμφωνα με το άρθρο που παραθέτετε " φέρεται ότι δήλωσε ο Μηλιός σε κλειστή σύσκεψη με τραπεζίτες ". Όπως σωστά προείπατε όλα στη πολιτική κρίνονται από το αποτέλεσμα και όχι από υποτιθέμενα λόγια του αέρα...

26 Νοεμβρίου 2014, 19:05:28
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πώς είστε τόσο σίγουρος για το μέλλον ?

Μια κριτική αξιολόγηση στο political staff του Σύριζα με οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα. Εσείς είστε αισιόδοξος; Από πού αντλείτε τη δική σας ενημέρωση (και αισιοδοξία) ;

Ήδη η Υπερνομάρχης Αττικής κωφεύει και αρνείται (μέχρι τώρα) την ανθρωπιστική βοήθεια σε Σύρους πολιτικούς πρόσφυγες απεργούς πείνας στο Σύνταγμα, επικαλούμενη ότι ...δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της.
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Νοεμβρίου 2014, 19:12:00 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

27 Νοεμβρίου 2014, 08:44:23
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πώς είστε τόσο σίγουρος για το μέλλον ?
Μια κριτική αξιολόγηση στο political staff του Σύριζα με οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα. Εσείς είστε αισιόδοξος; Από πού αντλείτε τη δική σας ενημέρωση (και αισιοδοξία) ;
Από το γεγονός ότι στο τωρινό πολιτικό προσωπικό βλέπουμε απόστρατους του ΠΝ παρ' ολίγο διοικητές του ΕΚΑΒ, λογιστές που αναβαθμίζονται σε διοικητές νοσοκομείων και κάθε αποτυχημένο πολιτευτή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να παίρνει τη θεσούλα που τον βολεύει. Να μη σχολιάσω το Γιακουμάτο που πολεμάει μόνος του την ακρίβεια. Χρειάζεται τρομακτικά μεγάλη προσπάθεια για να γίνουν χειρότεροι χειρισμοί.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

3 Δεκεμβρίου 2014, 23:26:04
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
    Η  εκτίμηση  μου  για  τις  πολιτικές  εξελίξεις  των  ημερών  είναι  ότι  οι  πιστωτές  μας  το έχουν  πάρει  απόφαση  ότι  η  συγκυβέρνηση  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  είναι  «καμμένο  χαρτί»  και  με  τις  παράλογες  απαιτήσεις  τους  ουσιαστικά  τη  «σπρώχνουν»  για  εκλογές  το  συντομότερο.  Με  τον  ΣΥΡΙΖΑ  στις  δημοσκοπήσεις  παγιωμένο  πλέον   στην  πρώτη  θέση  και  ανοίγοντας  συνεχώς  την  ψαλίδα  από  τη  δεύτερη  ΝΔ,  όσο  περνάει  ο  καιρός  η  προοπτική  αυτοδυναμίας  του  έρχεται  όλο  και  πιο  κοντά,  πράγμα  που  δυσχεραίνει  τους  σχεδιασμούς  τους.  Αν  προκαλέσουν  εκλογές  το  συντομότερο,  με  τον  ΣΥΡΙΖΑ  πρώτο  κόμμα  μέν,  αλλά  χωρίς  δυνατότητα  σχηματισμού  αυτοδύναμης  κυβέρνησης,  θα  ελέγξουν  εύκολα  την  κατάσταση  μέσω  χειραγώγησης  του  εταίρου  του  στη  μελλοντική  κυβέρνηση  συνεργασίας,  πιθανότατα  του  «Ποταμιού»  (όπως  έγραψα  σε  προηγούμενη  ανάρτηση  μου).  Η  κυβέρνηση  δεν  το  έχει  αντιληφθεί  αυτό  ακόμη  και  έχει  «κατεβάσει  τα  βρακιά»  σε  μια  απέλπιδα  προσπάθεια  να  αποφύγει  το  διαζύγιο  με  την  τρόϊκα  και  να  κρατηθεί  στην  εξουσία.  Ή,  για  να  μιλήσουμε  ακριβέστερα,  είναι  έτοιμη  να  παραδώσει  την  Ελλάδα  άνευ  όρων  στους  δανειστές  της,  για  να  ικανοποιήσουν  τις  ακόρεστες  ασελγείς  επιθυμίες  τους  στο  ήδη  καθημαγμένο  σώμα  της.  Θα  συμπεριφερθούν  δηλαδή  οι  πανάθλιοι  ηγέτες  μας  ως  προαγωγοί  αυτής  της  χώρας  για  να  μή  χάσουν  τα  κέρδη  από  την  εκπόρνευση  της.  Δυστυχώς  γι’ αυτούς  η  ώρα  της  θείας  και  ανθρώπινης  δίκης  έρχεται  γοργά…

"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

5 Δεκεμβρίου 2014, 09:00:21
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν βγαίνουν τα νούμερα, χρειάζεται συναίνεση

Οι αριθμοί είναι μυστήριο πράγμα. Πολλές φορές γοητεύουν και άλλες φορές απογοητεύουν. Στην προκειμένη περίπτωση είμαστε στη φάση της απογοήτευσης. (Όχι όμως η κυβέρνησή μας)  Επειδή, ακριβώς, τα νούμερα δεν βγαίνουν.(Α στο καλό και εμείς νομίζαμε ότι βγαίνουν!! Που πήγαν τα πρωτογενή πλεονάσματα και η ανάπτυξη ?) Tο ζητούμενο για την ελληνική κοινωνία δεν είναι αυτή η διαπραγμάτευση, αλλά η επόμενη. Ξέρουν όλοι ποια θα είναι η κατάληξη. Δίχως έναν πραγματικό οργασμό επενδύσεων η χώρα δεν σώζεται…
Κοιτάξτε τους αριθμούς: Το 2014 έχουμε ονομαστική μείωση του ΑΕΠ κατά 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ. (Καλά αυτοί λένε για αύξηση 0,6%) Είμαστε στη χαμηλότερη θέση παγκοσμίως από πλευράς επενδύσεων. Ο δεύτερος από το τέλος είναι η Αγκόλα και για να την πιάσουμε θα πρέπει να αυξάνονται οι επενδύσεις για τρία συνεχόμενα χρόνια και με ρυθμό 10% ετησίως. Κι έχουμε επίσης ένα συνταξιοδοτικό μοντέλο το οποίο έχει καταλήξει στο εντυπωσιακό αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα να πρέπει να "σιτίζει" έναν συνταξιούχο! Αν όλα αυτά σας φαίνεται ότι μοιάζουν με εκείνο που θα χαρακτηρίζαμε ως "οικονομική επιτυχία", τότε εμείς να σιωπήσουμε. Πάντως, έξοδος από την κρίση με αυτά τα δεδομένα είναι αδύνατη. ( Τα υπόλοιπα είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση των ιθαγενών. )

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

5 Δεκεμβρίου 2014, 09:31:31
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν βγαίνουν τα νούμερα, χρειάζεται συναίνεση

Οι αριθμοί είναι μυστήριο πράγμα. Πολλές φορές γοητεύουν και άλλες φορές απογοητεύουν. Στην προκειμένη περίπτωση είμαστε στη φάση της απογοήτευσης. (Όχι όμως η κυβέρνησή μας)  Επειδή, ακριβώς, τα νούμερα δεν βγαίνουν.(Α στο καλό και εμείς νομίζαμε ότι βγαίνουν!! Που πήγαν τα πρωτογενή πλεονάσματα και η ανάπτυξη ?) Tο ζητούμενο για την ελληνική κοινωνία δεν είναι αυτή η διαπραγμάτευση, αλλά η επόμενη. Ξέρουν όλοι ποια θα είναι η κατάληξη. Δίχως έναν πραγματικό οργασμό επενδύσεων η χώρα δεν σώζεται…
Κοιτάξτε τους αριθμούς: Το 2014 έχουμε ονομαστική μείωση του ΑΕΠ κατά 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ. (Καλά αυτοί λένε για αύξηση 0,6%) Είμαστε στη χαμηλότερη θέση παγκοσμίως από πλευράς επενδύσεων. Ο δεύτερος από το τέλος είναι η Αγκόλα και για να την πιάσουμε θα πρέπει να αυξάνονται οι επενδύσεις για τρία συνεχόμενα χρόνια και με ρυθμό 10% ετησίως. Κι έχουμε επίσης ένα συνταξιοδοτικό μοντέλο το οποίο έχει καταλήξει στο εντυπωσιακό αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα να πρέπει να "σιτίζει" έναν συνταξιούχο! Αν όλα αυτά σας φαίνεται ότι μοιάζουν με εκείνο που θα χαρακτηρίζαμε ως "οικονομική επιτυχία", τότε εμείς να σιωπήσουμε. Πάντως, έξοδος από την κρίση με αυτά τα δεδομένα είναι αδύνατη. ( Τα υπόλοιπα είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση των ιθαγενών. )

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Χμ...ενημέρωση από "καπιταλιστικά" μπλογκ που ευαγγελίζονται και εκθειάζουν τις ιδιωτικές επενδύσεις, τις οποίες όμως ξορκίζει η επερχόμενη κυβέρνηση;  :o

Συνήθως οι "επενδύσεις" σε μπανανίες όπως η δική μας γίνονται με πλήρη περιφρόνηση των ιθαγενών και του περιβάλλοντος, και έχουν σκοπό την μέγιστη εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών εν είδει "αρπαχτής". Βλέπετε σχετικά και τη θέση της σημερινής, προσκείμενης στο Σύριζα ηγεσίας της ΟΕΝΓΕ απέναντι στο θέμα της Ελληνικός (Καναδικός με ολίγον από Μπόμπολα στην πραγματικότητα) Χρυσός Α.Ε.

« Τελευταία τροποποίηση: 5 Δεκεμβρίου 2014, 10:37:06 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

7 Δεκεμβρίου 2014, 20:50:41
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Σκεφτείτε τις διαφορές των εννοιών ''συνεννόηση'', ''συμφωνία'', ''συναινώ'' και 'ψηφίζω'' και πώς συνδέονται με τη λήψη αποφάσεων.

Σε ποιες περιπτώσεις προκειμένου να παρθεί μια απόφαση χρειάζεται συναίνεση και σε ποιες ψηφοφορία?
Ο διάλογος είναι συνεννόηση?
Η αλληλοκατανόηση είναι συνεννόηση? 
Η συμφωνία είναι συνεννόηση?
Η συνεργασία απαιτεί συνεννόηση, συμφωνία ή συναίνεση?
Υπάρχουν διαφορές μεταξύ της συναίνεσης και της συνεννόησης και αν ναι, πότε περνάμε από τη μία στην άλλη σε επικοινωνιακό επίπεδο?
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

17 Δεκεμβρίου 2014, 11:40:18
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Μνημονιακή στροφή του συνήθως εριστικού κονδυλοφόρου Ν. Δήμου!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μέχρι τώρα πίστευα πως οι Έλληνες διαιρούνται σε δύο κατηγορίες: α) αυτούς που μισούν το Μνημόνιο και θέλουν να το σκίσουν (μεταξύ αυτών, παλαιά – και  πρόσφατα πάλι – ο Αντώνης Σαμαράς) και β) αυτούς που επίσης μισούν το μνημόνιο αλλά το ανέχονται ως αναγκαίο κακό, για να δανειζόμαστε χρήματα με φτηνό επιτόκιο.

Ε, λοιπόν, προχθές ανακάλυψα κάποιον που αγαπάει το Μνημόνιο! Όχι δεν είναι ανεγκέφαλος, ηλίθιος, με νοητική υστέρηση, αλλά ένας άνθρωπος που τον ξέρω χρόνια, καλλιεργημένος, ευφυής και συνήθως σωστός στις απόψεις του. Δεν είχαμε ποτέ συζητήσει για το Μνημόνιο και όταν ήρθε η κουβέντα με κατέπληξε λέγοντας: «Το Μνημόνιο είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και δεκαετίες. Μακάρι να μείνει για πάντα».

-Μίλα καλά!

-Είναι η γνώμη μου από τότε που διάβασα το πρώτο. Και πρέπει να σου πω ότι είμαι από τους ελάχιστους Έλληνες, που τα έχουν διαβάσει όλα!

-Έχω μείνει άναυδος!

-Το φαντάζομαι. Αλλά για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα: Πες μου τι νομίζεις πως είναι τα μνημόνια;

-Είναι οι όροι που μας θέτουν οι δανειστές για να μας δανείσουν.

-Σωστά. Και οι όροι αυτοί ποιους αφορούν, αυτούς ή εμάς;

-Προφανώς εμάς.

-Και τι μας ζητάνε να κάνουμε;

-Περικοπές, φόρους, χαράτσια, απολύσεις, αιματηρές οικονομίες και άλλα φρικτά. Και εσύ συμφωνείς!

-Κάνεις λάθος. Τα μνημόνια μας ζητάνε να εκσυγχρονίσουμε και να εξορθολογήσουμε την οικονομία μας, να ισοσκελίσουμε προϋπολογισμούς και ισοζύγια πληρωμών – και γενικά να εξυγιάνουμε όλο το κοινωνικό-οικονομικό μας σύστημα, για να πάψουμε να ζούμε με δανεικά. Ούτε περικοπές ζητάνε, ούτε φόρους. Αυτά τα κάνουν οι έλληνες πολιτικοί. Επειδή δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κάνουν βασικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, τραβάνε μία οριζόντια περικοπή και μετά τα ρίχνουν στην τρόικα και το μνημόνιο.

-Και γιατί δεν το θέλουν;

-Διότι τρέμουν το πολιτικό κόστος. Διότι το πρώτο μέλημα κάθε Έλληνα πολιτικού δεν είναι να βοηθήσει τη χώρα, αλλά να επανεκλεγεί ο ίδιος και η παράταξή του.

-Δηλαδή δεν φταίνε τα μνημόνια;

-Σου συνιστώ να τα διαβάσεις. Περιέχουν χρησιμότατες υποδείξεις για την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, την κατάργηση των υπέρ τρίτων φόρων, την εξυγίανση του ετοιμόρροπου ασφαλιστικού συστήματος – όλα αυτά απαραίτητα για την επιβίωση την δική μας, πράγματα που θα οφείλαμε να έχουμε κάνει μόνοι μας εδώ και δεκαετίες! Αν δεν υπήρχε μνημόνιο, θα έπρεπε να το είχαμε εφεύρει.

-Με έχεις μπερδέψει.

-Ξέρεις τι μου θυμίζουν οι Έλληνες; Τα παιδιά, που τα βάζουν με το δάσκαλο, ο οποίος προσπαθεί να τα μάθει γράμματα. Σύμφωνοι, ο δάσκαλος μπορεί να είναι υπερβολικά αυστηρός, άγαρμπος, αψυχολόγητος – αλλά δουλεύει για καλό σκοπό.

-Ναι, αλλά ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα – ούτε οι καλές προθέσεις ισοφαρίζουν την δυστυχία ενός λαού!

-Μα γι’ αυτή δεν φταίνε τα μνημόνια, αλλά οι πανάθλιοι πολιτικοί μας. Κανείς τους δεν είχε το θάρρος να πει αυτό που είπε ο στους Ιταλούς ο Ρέντσι: ότι δεν μας φταίει η Μέρκελ, για τα χάλια της οικονομίας μας. Οι δικοί μας κοροϊδεύουν και εμάς και την Τρόικα. Απόδειξη; Από όλα όσα συμφωνήθηκαν με τα μνημόνια (ακόμα και  με το πρώτο) δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα! Ψηφίζονται νόμοι για τα μάτια και ακυρώνονται μετά με τροπολογίες και διατάξεις. Ή παραμένουν ανενεργοί. Και τώρα πια δεν μας εμπιστεύεται κανείς.

-Αυτό είναι φανερό.

-Μα το Θεό, αν είχα χρήματα και δυνάμεις, θα ίδρυα ένα «Μνημονιακό Κόμμα» με αποκλειστικό πρόγραμμα την εφαρμογή των Μνημονίων. Αλλά πόσες ψήφους θα έπαιρνα;

-Φοβάμαι, μονάχα την δική σου…

 
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά: πολιτική Ελλάδα κρίση 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2655 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Μαρτίου 2009, 22:41:01
από Αγωνιστική Παρέμβαση
475 Απαντήσεις
192718 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Οκτωβρίου 2018, 14:08:57
από pzogr
0 Απαντήσεις
2606 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Ιανουαρίου 2012, 01:10:47
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
3912 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Ιουλίου 2014, 12:55:15
από GirousisN
0 Απαντήσεις
5717 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Μαρτίου 2022, 09:44:31
από Argirios Argiriou