Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Πολιτική κρίση - ελληνική ωριμότητα και αξιοπιστία

<< < (6/8) > >>

Gatekeeper:
Η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ – Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει συμφωνήσει για την ECCL γραμμή και για την ρευστότητα με την ΕΚΤ

Το Grexit δεν υπάρχει ως σενάριο, δεν υπάρχει ως εναλλακτικό διαπραγματευτικό ατού, δεν υπάρχει στην στρατηγική κανενός κόμματος.
Η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει συμφωνήσει για την ECCL γραμμή και για την ρευστότητα με την ΕΚΤ
Η Ελλάδα όπως επιβεβαιώθηκε από τα γεγονότα οδηγείται σε εκλογές στις 25 Ιανουαρίου του 2015, τις οποίες θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσει κυβέρνηση στην οποία θα περιλαμβάνονται ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ που θα καταφέρουν έστω και οριακά να μπουν στην  βουλή και ίσως με το Ποτάμι.
Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει με έξοδο από το ευρώ.
Το Grexit δεν υπάρχει ως σενάριο, δεν υπάρχει ως εναλλακτικό διαπραγματευτικό ατού, δεν υπάρχει στην στρατηγική κανενός κόμματος.
Ούτε το ΚΚΕ το πιο αντιευρωπαϊκό κόμμα δεν επιθυμεί Grexit.
Οι εκλογές ήταν μονόδρομος.
Γιατί;
1)Η Ελλάδα και η κυβέρνηση της παραγκωνίστηκαν επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα από την Ευρώπη.
Η κυβέρνηση Σαμαρά μετά την απόφαση να αποχωρήσει εκτάκτως από τα μνημόνια, περιθωριοποιήθηκε από το πολιτικό σύστημα της Ευρώπης, το ΔΝΤ και βεβαίως τις αγορές, που τιμώρησαν την Ελλάδα εκτοξεύοντας αποδόσεις, CDS και spreads στα ομόλογα.
Η Ελλάδα χρειάζεται μια πολιτική επανεκκίνηση ώστε να διαπιστώσει η Ευρώπη ότι η δημοκρατία λειτουργεί και κυρίως λειτουργούν τα εθνικά ένστικτα αυτοσυντήρησης.
Αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι το βασικό σενάριο, θα επανακαθοριστεί η πολιτική της Ελλάδος ως προς την Τρόικα και τα μνημόνια.
Η στρατηγική της Ελλάδος λέμε σε όλα ναι, κοροϊδεύοντας την κοινωνία με δήθεν σκληρές διαπραγματεύσεις, μας οδήγησαν σε αδιέξοδο.
 Αν κερδίσει η ΝΔ και ο Σαμαράς τότε απλά χάθηκε λίγος χρόνος περίπου ένας μήνας και η πολιτική των μνημονίων χωρίς πραγματική διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί.
Αν αποφασίσει η πλειοψηφία, τότε ο ελληνικός λαός θα έχει δίκιο σε ότι επιλέξει.
2)Τα σενάρια του Grexit, του χάους και της καταστροφής που έχουν χρησιμοποιηθεί στην πολιτική ρητορεία, δεν έχουν υπόβαθρο.
Γνωρίζουν όλοι πολύ καλά ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, ούτε θα αποχωρήσει από το ευρώ.
Η επίκληση του φόβου και η τρομολαγνεία ονομάζεται πολιτική αλητεία και δυστυχώς στην Ελλάδα είναι περισσευούμενη.
3)Η ΕΚΤ δεν θα αδειάσει τις ελληνικές τράπεζες.
Οι 4 μεγάλες ελληνικές τράπεζες είναι συστημικές όχι μόνο εντός Ελλάδος αλλά και στην Ευρώπη.
Οι ελληνικές τράπεζες έχουν δανειστεί 44 δισεκ. και έναντι αυτών έχουν καταθέσει ως εγγύηση 105 δισεκ. ευρώ.
Η παροχή ρευστότητας από την ΕΚΤ είναι επιβεβλημένη γιατί οι καταθέσεις στην Ελλάδα είναι 162,5 με 163 δισεκ. και τα δάνεια 213 δισεκ. δηλαδή υπάρχει ένα χάσμα περίπου 50 δισεκ. που καλύπτεται από την ρευστότητα που παρέχει το ευρωσύστημα, χωρίς ELA     στην παρούσα φάση που σχεδόν έχει μηδενιστεί.
 Το χάσμα αυτό καλύπτεται με τα 44 δισεκ. της ρευστότητας της ΕΚΤ και τα υπόλοιπα 6 δισεκ. από εκδόσεις τραπεζών, διατραπεζικά repos και τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
Είναι προφανές ότι όσο οι τράπεζες χρωστούν ρευστότητα στην ΕΚΤ, όσο υπάρχει το χάσμα δανείων προς καταθέσεις και όσο οι τράπεζες είναι απομονωμένες από τις αγορές, δεν θα δανείσουν την ελληνική οικονομία.
Η ΕΚΤ δεν θα αδειάσει τις ελληνικές τράπεζες αν δεν υπάρξει π.χ. μνημόνιο ή ECCL γραμμή δηλαδή νέα πιστωτική γραμμή που επίσης είναι μνημόνιο.
Αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σενάριο ακραίο έρθει σε ρήξη με την Τρόικα, η ΕΚΤ θα οδηγήσει τις ελληνικές τράπεζες στο ELA και αυτά τα 44 δισεκ. θα τα λαμβάνουν από το ELA που είναι ακριβότερο με επιτόκιο 1,8% με 2% αλλά σίγουρα διασφαλίζει την ρευστότητα….για 6 μήνες.
Με βάση νέα απόφαση της ΕΚΤ οι τράπεζες μπορούν να κάνουν χρήση του ELA για διάστημα έως 6 μηνών θεωρητικά οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν ρευστότητα μέχρι τα τέλη Ιουλίου του 2015 ακόμη και αν δεν υπάρχει πρόγραμμα διάσωσης δηλαδή μνημόνιο ή ECCL γραμμή, την οποία παρεμπιπτόντως ο ΣΥΡΙΖΑ την έχει αποδεχθεί.
Άρα οι ελληνικές τράπεζες θα συνεχίσουν να έχουν ρευστότητα.
Ένα θέμα που είναι κομβικής σημασίας είναι ότι τέλη Μαρτίου του 2015 λήγουν ελληνικές εγγυήσεις 21-24 δισεκ. ευρώ που παρέχουν σχετικά ανάλογη ρευστότητα.
Μόνο με πολιτική απόφαση θα μπορούσε να παραταθεί ο μηχανισμός των εγγυήσεων της Ελλάδος , ώστε να συνεχίζει να δέχεται τις ελληνικές κρατικές εγγυήσεις ως collaterals.
Πρόκειται για ομολογιακά και άλλους τίτλους του νόμου Αλογοσκούφη του 2008  που λήγουν Μάρτιο του 2015.
Ωστόσο όλα είναι θέμα πολιτικής διαπραγμάτευσης.
4)Ακόμη και κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργαζόμενος με άλλα κόμματα, πρέπει οι αυταπάτες ότι θα επιλέξει τον δρόμο της σύγκρουσης με την Τρόικα να παραμεριστούν.
Προφανώς μπορεί να επιλέξει τον δρόμο της σύγκρουσης ώστε να δει μέχρι που μπορεί να φθάσει η ΕΕ και η Τρόικα και αν δει ότι καταλήγει σε αδιέξοδο, τότε υποχρεωτικά θα δεχθεί την ECCL γραμμή που θα επαναφέρει την τάξη στους κόλπους της ΕΕ και της Τρόικα και την ηρεμία στις αγορές.
Όλα θα εξαρτηθούν πάντως από την στάση και την σκληρότητα που θα δείξει η Τρόικα.
Οι σοβαρές ενδείξεις κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι η Τρόικα θα είναι απλά αμείλικτη.
5)Η Ελλάδα δεν έπρεπε να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας τώρα αλλά η επόμενη βουλή γιατί η Ελλάδα πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι αποφασίζει ο λαός, όχι τα emails, η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι έρμαιο της Τρόικας, 3-5 στελεχών διορισμένων από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.
Η Ελλάδα πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι κυβερνάται και όχι ότι διαθέτει κυβέρνηση που απλά εκτελεί εντολές.
Η κυβέρνηση Σαμαρά είχε μετατραπεί σε κυβέρνηση εκτέλεσης εντολών.
Έχει χαθεί η εθνική κυριαρχία.
6)Η Ελλάδα πρέπει να περάσει το μήνυμα στην Ευρώπη ότι πλήρωσε τα λάθη της.
Η σωρευτική ζημία του έλληνα και της Ελλάδος είναι 220-230 δισεκ από τα 5 χρόνια ύφεσης.
Ζημία -75 δισεκ. από τις καταθέσεις
Ζημία -38 δισεκ. από το PSI+
Ζημία -60 δισεκ. από τα NPLs των τραπεζών
Ζημία -10-15 δισεκ. από την μείωση εισοδημάτων, συντάξεων και μισθών
Ζημία -40 δισεκ. στο ΑΕΠ της Ελλάδος
Η Ελλάδα ήδη πλήρωσε 220-230 δισεκ….τα λάθη του παρελθόντος και ταυτόχρονα δίνει αγώνα να επανέλθει στον ενάρετο δρόμο.
7)Η Ελλάδα ορθά πηγαίνει σε εκλογές για  να καταδείξει στην Ευρώπη ότι με την στήριξη του λαού θα διαπραγματευτεί μια βιώσιμη λύση για το χρέος.
Όχι το αστείο επιχείρημα της κυβέρνησης περί πιστοποιητικού βιωσιμότητας που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και δεν αισθανόταν ντροπή που απεμπολούσε τα δικαιώματα της Ελλάδος.
8) Η Ελλάδα ορθώς πηγαίνει σε εκλογές για να περάσει ένα μήνυμα ότι η πολιτική λιτότητας απέτυχε και όπως στην Ισπανία έτσι και στην Γαλλία νέες δυνάμεις αριστερά και ακροδεξιά θα πάρουν το πράσινο φως να ασκήσουν την πολιτική τους σε μια Ευρώπη γερμανοκεντρική.
Τα 5 χρόνια της μεγάλης κρίσης στην Νότια Ευρώπη….εισέρρευσαν 395 δισεκ. καταθέσεις στις γερμανικές τράπεζες από τον νότο και ταυτόχρονα η Γερμανία στο 10ετές ομόλογο δανείζεται με επιτόκιο 0,58% ενώ στα μεσοβραχυχρόνια ομόλογα τα επιτόκια είναι αρνητικά.
Δηλαδή οι επενδυτές πληρώνουν την Γερμανία, δεν τους πληρώνει επιτόκιο.
Δεν μπορεί ο Γερμανός πολίτης να ευημερεί εις βάρος της λιτότητας που ασκείται στην Νότια Ευρώπη.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Loumakis:
    Το παρακάτω πραγματικό περιστατικό  συνέβη στο Κέντρο Υγείας όπου εργάζομαι πριν από 1-2 μηνες, αλλά το καταγράφω τώρα λόγω της πολιτικής επικαιρότητας.
    Δεν  ήταν μια εργάσιμη μερα σαν τις συνηθισμένες στο Κέντρο Υγείας Αγιάς, που συνήθως σφύζει από κόσμο. Το σύστημα της ηλεκτρονικής  συνταγογράφησης, δικαιολογώντας τον προσφυή χαρακτηρισμό του από κάποιους συναδέλφους ως «καφεκούτι» λόγω της συχνής βραδύτητας του, παρέπαιε και καθυστερούσε απελπιστικά. Για τον λόγο αυτό η αίθουσα αναμονής είχε αδειάσει από τον περισσότερο  κόσμο, που είχε αγανακτήσει και δεν μπορούσε να περιμένει άλλο. Είχαν απομείνει κυρίως παππούδες και γιαγιάδες, που προφανώς είχαν ήδη έτοιμο το μεσημεριανό φαγητό.
    Μία καλοντυμένη ηλικιωμένη κυρία μπαίνει στο ιατρείο μου για να γράψει τα φάρμακα του μήνα. Εκμεταλλεύεται τη χρονοτριβή του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, για να μου πιάσει κουβέντα. Οση ώρα λοιπόν το «καφεκούτι»  αλέθει  αγκομαχώντας τις πληκτρολογήσεις και τις καταχωρίσεις  μου για να φτιάξει μια φρέσκια και μοσχομυριστή  φαρμακευτική συνταγή, ακούω με υπομονή, σε ρόλο ψυχοθεραπευτή, την κυρία να μου εκθέτει τα βάσανα της.
    - Αχ, γιατρέ μου, πως μας κατάντησαν οι πολιτικοί μας. Σε τι φτώχεια μάς έριξαν, μάς κατάκλεψαν, μάς ρήμαξαν…
    Συνέχιζε να μιλάει για τις δοκιμασίες που πέρναγε η ίδια και η οικογένεια της , αλλά και η χώρα μας συνολικά τα τελευταία χρόνια, λόγω των εξουθενωτικών μέτρων της πολιτικής  ηγεσίας μας, με εμένα σε ρόλο  υπομονετικού  ακροατή. Κάποια στιγμή  όμως  αποτόλμησα μία παρατήρηση.
    - Ναι, αλλά αυτούς εμείς τους ψηφίσαμε και συνεχίζουμε να τους ψηφίζουμε. Οπότε γιατί διαμαρτυρόμαστε;
    - Και τί να ψηφίσουμε δηλαδή;
    - Προφανώς κάποιο από τα άλλα κόμματα, από τη στιγμή που είμαστε δυσαρεστημένοι με αυτά που μας κυβερνούν.
    Τινάχτηκε από την καρέκλα της, λές και τη χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα.
    - Ποιόν δηλαδή; Τον άθεο Τσίπρα; Αυτός εάν γίνει πρωθυπουργός  θα κλείσει τις εκκλησίες (!!)  (τα θαυμαστικά και η έκπληξη δικά μου, όχι της κυρίας)
    Δεν άντεξα πλέον.
    - Ε όχι, κα. …….., αυτά τα λέει η αντίπαλη προπαγάνδα.
    - Όχι, γιατρέ μου, δεν τα λέει η προπαγάνδα. Ετσι είναι. Εμείς οι μεγαλύτεροι ξέρουμε…
    Η ηλικιωμένη κυρία προσπαθούσε πολύ ευγενικά να μου δώσει να καταλάβω ότι η ίδια και οι συνομήλικοι  της διαθέτουν λόγω  ηλικίας το χάρισμα της ώριμης κρίσης και της οξυδέρκειας και διαβλέπουν πράγματα και καταστασεις, που εμείς οι δύστυχοι  εκπρόσωποι των νεότερων ανώριμων γενεών  δεν έχουμε τη δυνατότητα να δούμε. Και συνέχισε ακάθεκτη:
    - …τους παλιότερους κουμμουνιστές, για παράδειγμα τον  Φλωράκη, θα μπορούσε ίσως  να τους εμπιστευτεί κανείς. Ετούτοι οι καινούργιοι είναι τελείως αναξιόπιστοι (!!!)
    Νέο, ισχυρότερο σόκ και δέος αυτή τη φορά. Το χτύπημα για τη λογική μου ηταν τόσο δυνατό, που η επιχειρηματολογική μου ικανότητα βγήκε νόκ-άουτ και η συζήτηση μας έλαβε πρόωρο άδοξο τέλος.
    Ταλαίπωρη  πατρίδα, με  τέτοια πολιτική  ωριμότητα και κρίση εκ μέρους μερίδας πολιτών και ψηφοφόρων σου, πώς ελπίζεις να σωθείς;

EzeΤΡΟΛ:
Αν και το Κομμουνιστικό Μανιφέστο απορρίπτει τις θρησκείες ως δυνάμεις συντηρητισμού, δεκανίκια της αστικής τάξης και όπιο των λαών, εν τούτοις στην καθ' ημάς εκδοχή του κουμμουνισμού, εμφιλοχωρούν ανάμεσα σε άλλους αυθεντικούς απλούς-λαϊκούς «μαρξορθόδοξους» οπαδούς του ΚΚΕ και προσωπικότητες τόσο ετερόκλητες όσο κατά καιρούς υπήρξαν ο Κώστας -αβροβόστρυχος-ρωποπερπερήθρας-σποδηριλαύρος- Ζουράρις, ο Χρήστος Γιανναράς, η γνωστή χριστιανοταλιμπάν βουλευτής Λιάνα Κανέλη κ.α.
Η κριτική που άσκησε η ασφαλισμένη στον Σύριζα, στην πράξη εδράζεται στην αμφισβήτηση του δόγματος της ΕΕ-Εurozone και του φιλοδυτικισμού η οποία επιχειρείται από συνιστώσες του Σύριζα και οδηγεί σε στενή γειτνίαση με καθαυτό μαρξίζοντες-προλετάριους και κατ' επέκταση με την ενεργοποίηση αντανακλαστικών που έχουν να κάνουν με τους γνωστούς στον Ελλαδικό χώρο αθεοαναρχοεαμοβουλγαροκουμμουνιστοληστοσυμμορίτας. Από την άλλη, η ασφαλισμένη επιβεβαιώνει ότι έχει γίνει και μια γειτνίαση μεταξύ δεξιών με την έννοια του φιλοδυτικού φιλελευθερισμού, πρώην βολεμένων και νυν λούμπεν (εκφράζονται με τους ΑΝ.ΕΛ, Β. Πολύδωρα, Καρατζάφ κ.α.) και ορισμένων αριστερών τύπου λ.χ. ΔΗ.ΜΑΡ, ΟΑΚΚΕ (ανακοίνωσε ότι δεν κατεβαίνει στις εκλογές) που είτε διεκδικούν κάποια πρωσοποπαγή καβάτζα (στην καλύτερη περίπτωση), είτε απλώς θεωρούν ότι είναι trendy και yo να ψηφίσεις ένα αριστερό κόμμα, που να μην βαρύνεται όμως με τον δογματισμό του ΚΚΕ και την πασοκίλα που έχει διηθήσει τον Σύριζα -την οποία (γειτνίαση) βεβαίως και καταδικάζει η ασφαλισμένη ως παλιά ψηφοφόρος του Κινήματος (έτσι την κόβω).

 

Δ. Κουναλάκης:
Ο Φλωράκης εξομολογήθηκε και τάφηκε με εκκλησιαστικό τρόπο. Είχε παντρευτεί στην Ελλάδα και όχι κάπου που θα του εξασφάλιζε την κρατική "αναγνώριση" του γάμου, αν και το μπορούσε. Ήταν άθεος και φανατικός πολέμιος της εκκλησίας κατά την διάρκεια της ζωής του. Η αλήθεια επίσης είναι ότι πολλοί συμπολεμιστές του απεβίωσαν στο Άγιο Όρος.
Κατά την διάρκεια της ζωής του ως πολιτικός, παρά της ακραίες θέσεις του, είχε το σεβασμό των πολιτικών του αντιπάλων, κάτι που σήμερα σπανίζει.  
Ως άνθρωπος, δεν ήταν ο άξεστος ξερόλας της πολιτικής. Παραθέτω μια φράση του:
«Σύντροφοι, οι αγωνιστές που βρίσκονται στη Σοβιετική Ένωση, στη μεγάλη μας πατρίδα, σήμερα βρίσκονται σε μια ανοδική πορεία για την εκπλήρωση της αποστολής που εκφράζεται με το σύνθημα του κόμματός μας: Να κατακτήσουμε τα κάστρα που λέγονται επιστήμη, τέχνη, μόρφωση...».

Δεν είμαι οπαδός του Φλωράκη και πολύ περισσότερο του ΚΚΕ. Νομίζω όμως ότι είναι εξαιρετικά χρήσιμο να γνωρίζουμε την ιστορία.
Η αλήθεια είναι ότι οι έλληνες βουλευτές είναι κάθε προηγούμενη βουλή και καλύτερη της υπάρχουσας. Αντικατοπτρίζουν βέβαια και τους ψηφοφόρους που τους ψηφίζουν.

EzeΤΡΟΛ:
O Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, συμμερίζεται την ανησυχία της ασφαλισμένης για τις πολιτικές εξελίξεις.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςθα κλείσει τις εκκλησίες

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Επιπλέον, για όσους το αγνοούν, το Κομμουνιστικό Μανιφέστο θεωρεί ότι ο θεσμός της αστικής οικογένειας βασίζεται στο κεφάλαιο και πως οι σχέσεις των μελών της μεταβάλλονται με την απουσία του. Τα αγαθά και ο "άρτος ο επιούσιος" μιας αστικής οικογένειας, βρίσκουν το συμπλήρωμα τους στην έλλειψη τους για την προλεταριακή οικογένεια, η οποία δεν βρίσκει κάτι για το οποίο να νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Θεό, hence οι εκκλησίες μπορούν να μετατραπούν σε αποθήκες για σιτηρά. Η πορνεία είναι παραπροϊόν του θεσμού της αστικής οικογένειας και θα εξαφανιστεί κι αυτή στη Διχτατορία του Προλεταριάτου, μαζί την εξαφάνιση του κεφαλαίου.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση