Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)
Το επείγον και το τηλέφωνο στο ιδιωτικό ιατρείο
md:
Ως παντρεμενη δυσκολευομαι να ''γραμματειοποιησω''τον συζυγο-οι ελληγνικη κοινωνια αποδεχεται μεν γυναικα ιατρο,αλλα οχι και με ανδρα γραμματεα!
Σ'αυτο το κομματι ζηλευω τους ανδρες συναδελφους
Gatekeeper:
Τι θα λέγατε για μια εκτροπή κλήσης σε τηλεγραμματεία;
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο τηλ δεν το εχω κλεισει ποτε μου εδω και 2 χρονια γιατι οντως αν καποιος σε χρειαστεί πραγματικά μπορεί να τον χάσεις(και κυριολεκτικά όχι μονο ως ασθενή).Αυτό που έκανα μερικές φορές (καποια μεσημερια που ακολουθουσαν ξενυχτι και δεν αντεχα αλλο) ήταν να δωσω το τηλ στην συζυγο για καμια ωρα και να λέει ότι ειναι η γραμματεας μου(που ειναι) και να μου περνά μόνο τα πολύ επέιγοντα.
Ομολογώ επίσης ότι σε 2 περιπτωσεις ήμουν αποτομος και ζήτησα να μην με ξαναπάρουν τηλ αλλα ήταν και οι 2 ενοχλητικοί και ανυπάκουοι ασθενεις ....ακούγεται μεν άσχημο αλλά ο καθένας μας έχει τα όρια του και ξερω ότι αν τα ξεπεράσω δεν θα μπορώ να προσφέρω σωστά τις υπηρεσίες μου.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ας μην υπερτιμούμε τον ρόλο μας. Δεν πεθαίνει ο ασθενής επειδή δεν σε βρήκε στο τηλέφωνο. Δεν είναι χαζοί. Αν δεν σε βρουν θα απευθυνθούν κάπου αλλού π.χ. στο Νοσοκομείο ή σε Κέντρο Υγείας.
Αν και ιδιώτης κλείνω το κινητό μου αρκετές εβδομάδες τον χρόνο, με ηχητικό Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος που λέει πότε θα γυρίσω και που να απευθυνθούν στο μεσοδιάστημα. Πιστεύω ότι αυτές οι ελεύθερες εβδομάδες με κάνουν καλύτερο Ιατρό τις περιόδους που εργάζομαι.
Η αλήθεια είναι ότι οι γραμματείς μου, που ή η μια ή η άλλη, είναι πάντα στου Ιατρείο της εργάσιμες μέρες και ώρες, και που έχουν τελειώσει και οι δύο τετραετή σχολή Νοσηλευτικής, μπορούν και λύνουν πολλά προβλήματα.
Αλλά και όταν εργάζομαι συμβαίνει να χάνω μερικές κλήσεις που γίνονται σε ακατάλληλες ώρες. Δεν στεναχωριέμαι όμως και τόσο πολύ για αυτό. Σε όσο πιο ακατάλληλη ώρα δέχεσαι ένα τηλεφώνημα τόσο πιθανότερο είναι να πρόκειται για ασθενή που είναι "άλλα αντ' άλλων". Και συνήθως αυτοί δεν είναι "άλλα αντ' άλλων" μόνο προς τον Ιατρό τους αλλά και προς τον εργοδότή τους, προς την τράπεζά τους κτλ.
pzogr:
Το ίδιο πρόβλημα έχω αντιμετωπίσει κι εγώ. Προσωπικά δεν έχω γραμματέα, αλλά μόνο ένα πρόγραμμα, που με διευκολύνει να κλείνω ραντεβού ενώ μιλώ με τον ασθενή έτσι ώστε κλείνοντας το τηλέφωνο να μην χρειάζεται να γράψω σε μπλοκάκια, κινητά κτλ με την εξαίρεση βέβαια νέου ασθενή για το ιατρείο οπότε δεν έχω τα στοιχεία του.
Το βασικό πρόβλημα για μένα δεν είναι τόσο τα ραντεβού ή τα πραγματικά επείγοντα, αλλά τα τηλέφωνα τσαμπέ "τηλεϊατρικής".
Αυτά θα μπορούσαν να φιλτράρονται από κάποια γραμματειακή υποστήριξη, αλλά αυτό θα απαιτούσε ένα κινητό τηλέφωνο κλειστό για όλους εκτός της γραμματείας.
Θα ήταν τέλειο αν μπορούσε ο ΕΟΠΥΥ να κλείνει τα ραντεβού για μας με βάση ωράριο, που θα μπορούσαμε να τροποποιήσουμε online (εγκαίρως φυσικά). Δεν θα είχαμε και την αμφισβήτηση από κάποιους για το πότε έχουμε ή δεν έχουμε ραντεβού ΕΟΠΥΥ.
Το ουσιαστικό θέμα της πραγματικής κάλυψης φυσικά και υπάρχει τουλάχιστον για τις πολυάσχολες ειδικότητες (πχ παθολόγους). Προσωπικά σπανιότατα έχω δωρεάν ραντεβού για κάτι επείγον αφού αυτό προϋποθέτει να έχει ακυρωθεί την τελευταία στιγμή κλεισμένο ραντεβού από τον περασμένο μήνα και υποθέτω ότι για τους περισσότερους κάπως έτσι πρέπει να είναι.
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος....Το βασικό πρόβλημα για μένα δεν είναι τόσο τα ραντεβού ή τα πραγματικά επείγοντα, αλλά τα τηλέφωνα τσαμπέ "τηλεϊατρικής".
...Θα ήταν τέλειο αν μπορούσε ο ΕΟΠΥΥ να κλείνει τα ραντεβού για μας με βάση ωράριο, που θα μπορούσαμε να τροποποιήσουμε online (εγκαίρως φυσικά). Δεν θα είχαμε και την αμφισβήτηση από κάποιους για το πότε έχουμε ή δεν έχουμε ραντεβού ΕΟΠΥΥ.
....σπανιότατα έχω δωρεάν ραντεβού για κάτι επείγον ...
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν νομίζω η πλειοψηφία των συμβεβλημένων συναδέλφων να συμφωνεί μαζί σας για κλείσιμο των ραντεβού μέσω ΕΟΠΥΥυυυ (όπως Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος). Και σίγουρα αυτό δεν θα έλυνε ούτε τα τζαμπέ τηλεϊατρικής τηλέφωνα ούτε θα εξυπηρετούσε τα επείγοντα. Αντίθετα θα σας (και μας) δέσμευε...
Τα τηλέφωνα τηλεϊατρικής σε μένα είναι ευτυχώς σπάνια και όχι σε ιδιαίτερα ακατάλληλες ώρες. Οι Π/Θ, Γ/Ι και Π/Δ απ' ότι ακούω υποφέρουν. Ίσως τις χειρουργικές ειδικότητες τις "σέβονται" περισσότερο (δεν ξέρω για τους Μ/Γ).
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση