Γενικά > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Πλήρης κάλυψη δαπάνης από ασφ. ταμεία σε νοσηλεία σε μη συμβεβλημένες κλινικές

(1/1)

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Πολύ σημαντική απόφαση της Ολομέλειας το ΣτΕ που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στα ασφαλιστικά ταμεία:
«Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, αν ένας ασθενής αναγκαστεί να αναζητήσει την περίθαλψή του σε θεραπευτήριο που δεν είναι συμβεβλημένο με τον ασφαλιστικό του φορέα (εν προκειμένω το ΙΚΑ), γιατί στα συμβεβλημένα κρατικά νοσοκομεία ή κλινικές δεν βρήκε κρεβάτι ή δεν υπήρχαν οι απαραίτητες σύγχρονες μέθοδοι διάγνωσης ή θεραπείας, τότε δικαιούται να εισπράξει πλήρως τις δαπάνες περίθαλψής του.»

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον τι θα γίνει με τις περιπτώσεις των κλινών σε ΜΕΘ, όταν οι ασφαλισμένοι (βασικά οι συγγενείς τους αφού ο άμεσα ασφαλισμένος είναι συνήθως σε καταστολή), αντί τρέχουν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από πολιτευτή σε πολιτευτή, καταφεύγουν σε ΜΕΘ ιδιωτικού νοσοκομείου σε περίπτωση που δεν βρίσκεται κλίνη σε ΜΕΘ δημόσιου νοσοκομείου!




EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςαν ένας ασθενής αναγκαστεί να αναζητήσει την περίθαλψή του

--- Τέλος παράθεσης ---

Αυτή η διατύπωση αφήνει πάρα πολλά περιθώρια ερμηνειών. Υπάρχουν πράγματι περιπτώσεις σαν αυτή που ανέφερε ο Διαμαντής όπου ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και αξίζει να γίνει το παν για τον Ασθενή, με οποιοδήποτε κόστος.

Επειδή όμως ξέρουμε ότι ζούμε στη χώρα όπου οι αγαθές προθέσεις μιας ευεργετικής νομοθετικής διάταξης πολύ σύντομα ξεχειλώνουν τουλάχιστον 3 νούμερα και μετατρέπονται σε XXXL, ικανές να τις φορέσει ακόμη και ο κ. Σ. Σχορτσιανίτης, είναι πολύ πιθανό ότι θα οδηγηθούμε σε σωρηδόν μαγνητικές τομογραφίες για οστεοαρθριτικά γόνατα, οσφυαλγίες, κεφαλαλγίες (άκριτα), εξονυχιστικούς ρευματολογικούς ελέγχους (πακέτο 600ων ευρώ), χαμηλής σχέσης κόστους-οφέλους  "follow up" εξετάσεις, και άλλα ων ουκ έστι αριθμός (και φραγμός.)

Μάλιστα, κινδυνεύουμε ( ; ) περισσότερο από ποτέ να βρεθούμε και υπόλογοι αν δεν κατευθύνουμε, για παράδειγμα, κάθε κάκωση κεφαλής για ενδελεχή απεικονιστικό έλεγχο, αφού τώρα μια τέτοια εξέταση καθίσταται πλέον ευκόλως και ταχέως πραγματοποιήσιμη, ειδικά στις μεγάλες πόλεις με τα πολλά διαγνωστικά κέντρα.  

Υ.Γ. Για να αποφύγω καμιά ερώτηση τύπου "Ποιός είναι  ο Λεμονής;", παραθέτω φωτό του προαναφερθέντα αθλητή.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση