Γενικά > Χρήσιμες πληροφορίες
Διαδικασία απόκτησης εμβολίων τυφοειδούς, κίτρινου πυρετού, λύσσας, χολέρας.
Argirios Argiriou:
Τα παραπάνω εμβόλια δεν κυκλοφορούν όπως τα υπόλοιπα εμβόλια στα Ελληνικά φαρμακεία.
Ποιά είναι η διαδικασία για να τα προμηθευτούμε;
ΑΡΗΣ:
Τα εμβόλια αυτά γίνονται από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων (πρώην νομαρχίες).
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Νομίζω και στις υπηρεσίες επισκεπτών υγείας των νοσοκομείων. Στην περιοχή μου (ίσως λόγω αρκετών ναυτικών) τα έχουν και στο νοσοκομείο, τουλάχιστον κίτρινο πυρετό και χολέρα. Αν και σε μια τελευταία συνομιλία με επισκέπτρια υγείας μου είπε ότι είναι σε έλλειψη και τους παραπέμπουν στην Αθήνα στη Διεύθυνση Υγείας (που αναφέρει ο Άρης) στη λεωφόρο Αλεξάνδρας δίπλα στη σχολή δημόσιας υγείας.
Δ. Κουναλάκης:
Λοιπόν τα συγκεκριμένα εμβόλια διατίθενται από τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και είναι επι πληρωμή.
Στην περιοχή μου ο υποψήφιος ταξιδιώτης βάζει τα χρήματα σε ένα λογαριασμό τραπέζης του Pasteur και του κάνουν τα εμβόλια.
Θα κοιτάξω να βρω και την συγκεκριμένη απόφαση του ΥΥΚΑ
Argirios Argiriou:
Επικοινώνησα σήμερα με το Νομίατρο Καβάλας κ. Χρήστο Παπαδόπουλο που εδρεύει στην Διεύθυνση Υγείας στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας.
Μου είπε ότι όποιος υποψήφιος ταξιδιώτης ενδιαφέρεται μπορεί να τον επισκέπτεται στο Γραφείο του Νομιάτρου και αν μετά από την λήψη ιστορικού κριθεί ότι ο υποψήφιος ταξιδιώτης χρήζει κάποιων από τα παραπάνω εμβόλια, πηγαίνει σε μια τράπεζα, πληρώνει σε λογαριασμό του ινστιτούτου Pasteur το κόστος του/των εμβολίων και μετά ξαναπηγαίνει στο γραφείο του Νομίατρου και γίνονται στον υποψήφιο ταξιδιώτη τα εμβόλια τα οποία υπάρχουν ήδη στο γραφείο του Νομιάτρου.
Υποθέτω πάντως ότι η διαδικασία μπορεί να διαφέρει κάπως από νομό σε νομό.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση