Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
20 Απριλίου 2024, 00:32:49

Αποστολέας Θέμα: Η δραματική πραγματικότητα.  (Αναγνώστηκε 13179 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

16 Απριλίου 2015, 14:24:58
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Το παράδειγμα του συνταξιούχου στρατιωτικού που ανέφερα, όντως είναι παράδειγμα ασφαλισμένου πριν το 1993, αλλά αφορά άνθρωπο που μπήκε σε παραγωγική Σχολή στα 18 του και τώρα μετράει περίπου 30 χρόνια υπηρεσίας. Ουδεμμία σχέση με το ΙΚΑ δλδ. Το πως μετράνε στους στρατιωτικούς ΚΑΙ τα χρόνια που σπουδάζουν σαν συντάξιμα, άλλου παπά ευαγγέλιο !
Ο άνθρωπος, λοιπόν, θα πάρει πλήρη σύνταξη απ' το Δημόσιο (περίπου 1300€ με τα σημερινά δεδομένα, λίγο πάνω από 2000€ με τα δεδομένα προ κρίσης) στα 50 του. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το γράψω.
Το εφάπαξ θα μειωθεί, αλλά 30 αντί 90k δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει, εκτός κι αν χρεωκοπήσει το Ελληνικό Δημόσιο μέχρι τότε, πράγμα πολύ πιθανό...

Είναι ΠΟΛΛΕΣ οι κατηγορίες των εργαζομένων που δικαιούνται και βγαίνουν στην σύνταξη πριν τα 60, και ο Ορθοπαιδικός παρέθεσε κάποιες, εγώ παρέθεσα παραδείγματα απ' τα Σώματα Ασφαλείας, ενώ υπάρχουν πάμπολλα άλλα παραδείγματα που γνωρίζω.

Στις ΔΕΚΟ ο κανόνας ήταν μέχρι πρόσφατα η συνταξιοδότηση στα early 50s, με σύνταξη 2000€+ και ένα παχυλό εφάπαξ, (~90k)

Οι συνταξιούχοι του ΤΣΑΥ που παραθέτω, όντως δεν ήταν ΕΣΥτες, αλλά ιδιώτες ιατροί.

Το ότι θα γίνουν περικοπές στις συντάξεις είναι σίγουρο. Είτε εντός Ευρώ και σε Μνημόνιο, είτε εκτός και σε Δραχμή (εκεί θα είναι δραματικότερες).
Το ζητούμενο είναι να είναι δίκαιες, δλδ να κουρέψουν τις συντάξεις όσων είναι κάτω από 65.
Φυσικά δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί οι περικοπές απ' την αρχή της κρίσης ήταν οριζόντιες και όχι δίκαιες.
Δεν μπορούμε άλλωστε να δυσαρεστήσουμε τα πελατάκια μας...

16 Απριλίου 2015, 16:49:00
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Γνωστός μου που μπήκε σε στρατιωτική σχολή αξιωματικών στην ηλικία των 20 ετών (το έτος 1989), χωρίς να έχει υπηρετήσει σε ειδικές δυνάμεις κλπ όπου μετρούν διπλά τα χρόνια ως συντάξιμα, δύναται φέτος σε ηλικία 46 ετών (26 χρόνια εργασίας εκ των οποίων τα 4 είναι η φοίτηση στη σχολή!) να συνταξιοδοτηθεί (χωρίς λόγους υγείας κλπ για πρόωρη συνταξιοδότηση). Δε γνωρίζω αν είναι πλήρης η σύνταξη ή όχι αλλά γενικότερα όπως θα έλεγε και ο αγαπητός Ογκουντσότο "πώς γένεν ατό;"

16 Απριλίου 2015, 19:16:16
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Συνηθως οι συνταξιοδοτουμενοι σε ανθηρη ηλικια ξεκινουν μια δευτερη καρριερα και μαλιστα με προνομιακους ορους γιατι μεσα στο γενικοτερο μπαχαλο η δραστηριοτητα τους αυτη ειναι αδηλωτη και ως εκ τουτου απαλλαγμενη απο περιττα βαρη οπως φορολογηση και κρατησεις-εισφορες. Επαγγελματα καταλληλα για αποστρατους ενστολους λοιπον, αποτελουν: φυλακας, σεκιουριτας, παρκαδορος, εποχιακος (ή μονιμος) σουβλατζης ή ταβερνιαρης, επιχειρηματιας με ενοικιαζόμενα δωματια ή καμπιγνκ, κ.α. Πιο σοφιστικε δευτερες καρριερες ειναι αυτες του ιατρου, οδοντιατρου, φμφ (οι στρατιωτικοι φαρμακοποιοι οταν αποφοιτουν από τη ΣΣΑΣ παιρνουν προικα και μια αδεια φαρμακειου), διοικητες οργανισμων (ειχαμε έναν δίκα νοσοκομειου), πιλοτοι σε ιδιωτικες αεροπορικες εταιριες, κοκ.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

16 Απριλίου 2015, 21:43:26
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.... Το πως μετράνε στους στρατιωτικούς ΚΑΙ τα χρόνια που σπουδάζουν σαν συντάξιμα, άλλου παπά ευαγγέλιο !
...Ο άνθρωπος, λοιπόν, θα πάρει πλήρη σύνταξη απ' το Δημόσιο
...Το ζητούμενο είναι να είναι δίκαιες, δλδ να κουρέψουν τις συντάξεις όσων είναι κάτω από 65. Φυσικά δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί οι περικοπές απ' την αρχή της κρίσης ήταν οριζόντιες και όχι δίκαιες.
   1) Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ τους στρατιωτικούς και εμείς (οι άρρενες) μπορούμε να "αναγνωρίσουμε" ως συντάξιμα το χρόνο της θητείας. Εκείνος η θητεία τους, κατά κάποιο τρόπο αρχίζει με την είσοδο στη σχολή (εξάλλου απο το πρώτο έτος πληρώνονται και έχουν ασφάλιση και κρατήσεις).
 2) Νομίζω ότι παίρνει μειωμένη (αλλά ικανοποιητική) και όχι πλήρη σύνταξη. Δεν επιμένω όμως...
 3) Είχαν πει για αναστολή χορήγησης σύνταξης <60 αλλά γρήγορα το πήραν πίσω. Νομίζω ότι είναι εύκολο να εκπέσει δικαστικά. Εδώ οι οριζόντιες περικοπές ήδη εκπίπτουν. Μάλλον οι σχετικοί νόμοι έχουν οργανωθεί και δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορούν να προσβληθούν...

18 Απριλίου 2015, 13:58:43
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος»

«Δεν διαφαίνεται σωτηρία του ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών). Τα ελλείμματα είναι τεράστια», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργος Ρωμανιάς μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στην εκδήλωση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Ο κ. Ρωμανιάς διαβεβαίωσε τους γιατρούς ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ενσωμάτωσης του Ταμείου του (ΤΣΑΥ) στον ΟΑΕΕ, αφού ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών δεν διαφαίνεται να έχει σωτηρία. «Είμαστε υπέρ των ενοποιήσεων, αλλά υπό όρους», είπε και πρόσθεσε: «Δεν νοούνται ενοποιήσεις σαν αυτές που έγιναν το 2012 με τα επικουρικά, όταν πλεονασματικά ταμεία ενοποιήθηκαν με ελλειμματικά. Σήμερα, το μεγάλο επικουρικό ταμείο το ΕΤΕΑ δεν μπορεί να πληρώσει συντάξεις».

Ο κ. Ρωμανιάς απευθυνόμενος στους γιατρούς διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν νέες μειώσεις στις συντάξεις και ότι θα υπάρξει σεβασμός των θεμελιωμένων δικαιωμάτων, καθώς και ότι δεν θα αυξηθεί το όριο ηλικίας. Για τους άντρες - διευκρίνισε - ισχύει η 35ετία.

Σε ότι αφορά το ζήτημα των μονοσυνταξιούχων, θα αντιμετωπιστεί - είπε - μετά τον Ιούνιο. «Αυτή την περίοδο», σημείωσε, «σβήνουμε φωτιές με πολιτικό κόστος».
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

18 Απριλίου 2015, 15:18:01
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Το ασφαλιστικό είναι η "καυτή" πατάτα της διαπραγμάτευσης, και θα παρθούν μέτρα όσο και να κτυπιούνται κάποιοι, είτε εντός ή εκτός ευρώ.

Δεν μπορεί να πληρώνει ο κρατικός προϋπολογισμός για τα Ασφαλιστικά Ταμεία την χρονική περίοδο 2000-2013 συνολικά 185 δις € (ΒΗΜΑ 19-4-2014), χρεώνοντας μέχρι και τα δισέγγονά μας, για να βγαίνει ο ΔΥ στην σύνταξη στα 50, και να μετρά η Ελλάδα αυτή την στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους κάτω των 60 χρονών.

Κάπου είδα δηλώσεις του Βαρουφάκη ότι θα μειωθούν δραστικά οι συντάξεις των κάτω των 65.
Είδωμεν.
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Απριλίου 2015, 15:37:27 από kopritis »

22 Απριλίου 2015, 10:43:08
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Του Άγη Βερούτη

Εμείς οι Έλληνες έχουμε μια υπέρμετρη συναισθηματική σύνδεση με το ιστορικό παρελθόν μας, και αρκετοί από εμάς φαντασιωνόμαστε πως επαναλαμβάνουμε ιστορικές στιγμές χωρίς να συνειδητοποιούμε την γελοιότητα της σύνδεσης που αποπειρώμεθα.

Ίσως διότι ανατρέχοντας στην πρόσφατη μνήμη δεν έχουμε αντίστοιχου βεληνεκούς προσωπικότητες όπως στην Αρχαιότητα, συχνά οι πολιτικοί μας με κίνητρο την αυτοπροβολή, προβάλουν τις ιστορικές προσωπικότητες ως μοντέλο των πράξεών τους.

Εκτός από ψυχολογική διαταραχή, αυτό καταδεικνύει ότι η πολιτική ζωή της χώρας μαστίζεται από πολιτικούς με κίνητρο τον ναρκισσισμό, και όχι την υπηρεσία του Λαού και την προσφορά στα κοινά.

Σε ένα ρεσιτάλ άρνησης της πραγματικότητας και ιδεοκαταναγκασμού, τους τελευταίους 3 μήνες έχουμε καταφέρει να αποξενώσουμε κάθε νοήμονα πολιτικό στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν.

Ζητάμε να μας ικανοποιήσουν τις ορέξεις μας σε μετρητό, για να συνεχίσουμε να ζητάμε 17 δικαιολογητικά για το άνοιγμα ενός μαντριού; Θέλουμε να ξαναρχίσουμε να πληρώνουμε 80 κηπουρούς για 2 στρέμματα κήπου στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή; Θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε φορολογικό σύστημα που φορολογεί για το ίδιο εισόδημα με 71% τον ελεύθερο επαγγελματία, με 40% τον ιδιωτικό υπάλληλο και με 30% τον δημόσιο υπάλληλο (με τις αφορολόγητες παροχές);

Θέλουμε να συνεχίσουμε να βγάζουμε στη σύνταξη 40άρηδες και 50άρηδες με 1.500 ευρώ το μήνα, ενώ το 60% των νέων μας δεν μπορεί να βρει δουλειά ακριβώς λόγω των παράλογων εισφορών;

Για το ίδιο ακριβώς πράγμα, την ιατροφαρμακευτική ασφάλιση και την προοπτική για πιθανή συνταξιοδότηση με καμιά 400αριά ευρώ στα 67, ζητάμε 680 ευρώ το χρόνο από έναν αγρότη, ακόμη και αν έχει εισόδημα 100.000 ευρώ το χρόνο, ενώ απαιτούμε με διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης και κατασχέσεων 5.400 ευρώ από τον ελεύθερο επαγγελματία, ακόμη και αν έχει εισόδημα 3.000 ευρώ το χρόνο!

Έχουμε στήσει μια κοινωνία αντιφάσεων, ανισοτήτων, παραλογισμού, θεσμοθετημένης αδικίας και σουρεαλισμού (ορισμός κατά Μπρετόν: Σουρεαλισμός = Υπαγόρευση της σκέψης, με την απουσία κάθε ελέγχου από τη λογική, έξω από κάθε προκατάληψη αισθητική ή ηθική. Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΥπερρεαλισμός). Και μέσα σε αυτό φαντασιωνόμαστε ότι είμαστε ο Μεγαλέξαντρος, ενώ στην πραγματικότητα είμαστε ο Καραγκιόζης.

Αντί να ξεκινήσουμε την κουβέντα με τους εταίρους μας, παραδεχόμενοι την σουρεαλιστική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, με την πολυνομία, την αντινομία, την ανισονομία, την αδυναμία απονομής δικαιοσύνης, τη γραφειοκρατία και την καραγκιόζικη διαφθορά του γρηγορόσημου και της άδειας μικρών εργασιών της πολεδομίας, παριστάνουμε ότι όλα τα κάνουμε σωστά, και πως αν δεν μας δώσουν την επόμενη δόση από το χαρτζιλίκι μας για να διατηρήσουμε τα σουρεάλ κεκτημένα μας, θα βάλουμε φωτιά στο κοινό μας σπίτι.

Προσπαθούμε να μπερδικλώσουμε αυτούς που θέλουν να μας βοηθήσουν, σαν τον μικροαπατεώνα Καραγκιόζη, με επικοινωνιακές ασάφειες και λεκτικές μετονομασίες, για να του ξεκολλήσουμε κανένα γρόσι!

Αντί να κινηθεί για να κερδίσει άμεσα και ανέξοδα την εύνοια αυτών που μας κρατούν ζωντανό το κράτος να μην καταρρεύσει εδώ και 5 χρόνια, και πχ. να καταργήσει την αδειοδότηση σε όλα τα αδιάφορα και μικρά που δεν είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο ή το περιβάλλον, ώστε να ελευθερωθεί ο κοσμάκης να βγάλει μια φέτα ψωμί να φάει, ξεκινάει με το να καταργήσει την Τρόικα, που στην πραγματικότητα απλά μετονομάστηκε σε “θεσμοί”.

Σουρεαλιστικές ενέργειες του Καραγκιόζη, νομίζοντας ότι πράττουμε υψηλή γεωπολιτική διπλωματία, ζητιανεύοντας σε Ρώσους, Κινέζους, και όποιον μας ανοίξει την πόρτα, που τελικά στο τέλος μας την κλείνει κατάμουτρα χωρίς μπαξίσι!

Καραγκιοζιλίκια που αναλώνουν την καλή πίστη των ΗΠΑ, του τελευταίου που ακόμα θέλει να αποφύγει την βίαιη πρόσκρουσή μας στον πάτο, για να αποφυλακίσουμε καταδικασμένον από τη δικαιοσύνη τρομοκράτη, επαγγελματία σειριακό δολοφόνο, επειδή είναι λέει 90% τυφλός και άρα ανίκανος να επαναλάβει την δράση του ως εκτελεστής.

Αφού ρε Καραγκιόζη έχεις κοτζάμ υπουργό Υγείας που είναι τυφλός!

Λες ο τρομοκράτης να δυσκολευτεί να μεταλαμπαδεύσει το μίσος του προς την αστική δημοκρατία και την ανθρώπινη ζωή σε πρόθυμους;

Και αυτά προς τί; Για να ικανοποιήσεις ποιους;

Μένεις μόνος διεθνώς από επιλογή, για ευχαριστήσεις ποιον;

Πες μας και μας να καταλάβουμε!

Αν θες να μην είσαι Καραγκιόζης, και θες να βελτιωθείς, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να αναγνωρίσεις τί είναι καραγκιοζιλίκι και τί όχι, και να επιλέγεις ανάλογα.

Μεγαλέξαντρος ήταν ένας διαχρονικά. Και πέθανε πριν 2015+323=2338 χρόνια. Πάει.

Θεός σ΄χωρέσ’τον.

Αν όμως θες να συνεχίσει να υπάρχει η χώρα πρέπει να πάψεις τα καραγκιοζιλίκια.

Αν θες, ίσως και να μπορείς να το σώσεις ακόμα. Ίσως και όχι.

Ακόμα και τελευταία στιγμή, ανακτώντας λίγη από την καλή πίστη που ανάλωσες σε καραγκιοζιλίκια ως τώρα, να κάνεις 3 κινήσεις που θα σπάσουν τις οθόνες των τηλεοράσεων:

- σταμάτα να πληρώνεις 8 δισ. :o το χρόνο σε συντάξεις σε 600.000 αρτιμελείς σαραντάρηδες και πενηντάρηδες

- σταμάτα να ζητάς της αλεπούς τα δικαιολογητικά για 100 επαγγέλματα όπως πχ ξεναγός

- βάλε μια γραβάτα για να δείξεις ότι σέβεσαι τους απέναντι.

Έτσι. Μονοκοντυλιά. Για να δείξεις ότι δεν είσαι ο Καραγκιόζης.

[Δεν είναι κακό να είσαι ο Καραγκιόζης, αρκεί να μη θέλεις να οδηγήσεις μια χώρα με τα καραγκιοζιλίκια στον Καιάδα.]



Πηγή:www.capital.gr
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

2 Μαΐου 2015, 00:13:09
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά: ασφαλιστικό 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
4885 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Οκτωβρίου 2014, 00:36:43
από Argirios Argiriou
124 Απαντήσεις
250526 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Φεβρουαρίου 2024, 16:03:57
από Gatekeeper
0 Απαντήσεις
2455 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Σεπτεμβρίου 2016, 16:18:29
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
24161 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Ιουλίου 2018, 05:59:23
από Argirios Argiriou