Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 16:26:29

Ψηφοφορία

Συμφωνείτε με την άυλη συνταγή;

Ναι
´Οχι

Αποστολέας Θέμα: Ήρθαν οι εξάμηνες MEGA PACK υπερσυνταγές  (Αναγνώστηκε 14997 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

14 Μαρτίου 2015, 16:55:34
Απάντηση #45
Αποσυνδεδεμένος

thepap


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος



Βάσει του Νόμου 3418 ΦΕΚ 287/28-11-2005 (άρθρο 1, παρ.1-3 και άρθρο 3, παρ. 3), τα επιστημονικά δικαιώματα ενός ιατρού, ανεξαρτήτου υπάρξεως ειδίκευσης, καθορίζονται ως εξής:
«Άρθρο 1
1.Ιατρική πράξη είναι εκείνη που έχει ως σκοπό την, με οποιαδήποτε επιστημονική μέθοδο, πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας του ανθρώπου.
2. Ως ιατρικές πράξεις θεωρούνται και εκείνες οι οποίες έχουν ερευνητικό χαρακτήρα, εφόσον αποσκοπούν οπωσδήποτε στην ακριβέστερη διάγνωση, στην αποκατάσταση ή και τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων και στην προαγωγή της επιστήμης.
3. Στην έννοια της ιατρικής πράξης περιλαμβάνονται και η συνταγογράφηση, η εντολή για διενέργεια πάσης φύσεως παρακλινικών εξετάσεων, η έκδοση ιατρικών πιστοποιητικών και βεβαιώσεων και η γενική συμβουλευτική υποστήριξη του ασθενή.

Άρθρο 3
3. Ο ιατρός, κατά την άσκηση της ιατρικής, ενεργεί με πλήρη ελευθερία, στο πλαίσιο των γενικά αποδεκτών κανόνων και μεθόδων της ιατρικής επιστήμης, όπως αυτοί διαμορφώνονται με βάση τα αποτελέσματα της εφαρμοσμένης σύγχρονης επιστημονικής έρευνας. Έχει δικαίωμα για επιλογή μεθόδου θεραπείας, την οποία κρίνει ότι υπερτερεί σημαντικά έναντι άλλης, για τον συγκεκριμένο ασθενή, με βάση τους σύγχρονους κανόνες της ιατρικής επιστήμης, και παραλείπει τη χρήση μεθόδων που δεν έχουν επαρκή επιστημονική τεκμηρίωση.
»

Ο ιατρός λοιπόν, βάσει της νομοθεσίας, είναι ελεύθερος να ασκεί την ιατρική σε όλο το επιστημονικά τεκμηριωμένο φάσμα της, εκτός από τις ιατρικές πράξεις που απαιτούν γενική νάρκωση ή ραχιαία ή επισκληρίδιο αναισθησία (Π.Δ. 84 ΦΕΚ 70/10-4-2001 άρθρο 14, παρ. ζ). Πλήρης ελευθερία, βάσει του νόμου, υπάρχει και σε ότι αφορά την ελεύθερη συνταγογράφηση και εντολή διενέργειας πάσης φύσεως παρακλινικών εξετάσεων.


ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ, ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥΠΛΟΚΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ "ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΠΛΩΜΑ" !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ;







Αυτά ισχύουν  στην ελέυθερη άσκηση του επαγγέλματος η θα μπορούσαν να ισχύουν σε εθελοντική άμισθη Ιατρική πράξη. Δηλαδή αν κάποιος εμπιστεύεται ένα Ορθοπαιδικό  να του ρυθμίζει το Σ.Δ. και την Α.Π. , η ένα Ψυχίατρο να παρακολουθεί την εγκυμοσύνη της γυναίκας του μπορεί να το κάνει αρκεί οι δύο εν λόγω Γιατροί να ξέρουν να το κάνουν, και να τους πληρώνει ο Ασθενής η να το κάνουν αφιλοκερδώς. Δυστυχώς αν θέλουν να πληρωθούν από τον ΕΟΠΥΥ  η οποιοδήποτε ΕΟΠΥΥ πρέπει να συμβιβαστούν με τους κανόνες( σωστούς η μη) τους οποίους βάζει αυτός που πληρώνει.

Κατά τ άλλα συμφωνώ απόλυτα μαζί σας.

14 Μαρτίου 2015, 23:22:58
Απάντηση #46
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

...πρέπει να συμβιβαστούν με τους κανόνες( σωστούς η μη) τους οποίους βάζει αυτός που πληρώνει.


Εδώ είναι που έχω την ένσταση. Το γεγονός ότι αφήσαμε (και συνεχίζουμε να αφήνουμε) τους άλλους να κανονίζουν την υπόστασή μας. Παραδινόμαστε άνευ όρων προκειμένου να ωφεληθούμε σε ατομικό επίπεδο, προδίδοντας τον όρκο μας και σκοτώνοντας την αξιοπρέπειά μας. Λίγο να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να βαδίσουμε σε δρόμους ηθικούς, θα πετύχουμε με μιας τα μέγιστα. Δική μας η επιλογή, ειδάλλως ας πάψουμε τις κλαψούρες και ας συνεχίσουμε ως υποτελείς!
Medicus curat,
Deus sanat

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3270 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Νοεμβρίου 2011, 18:56:06
από Argirios Argiriou
30 Απαντήσεις
134570 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Οκτωβρίου 2020, 13:42:23
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2574 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Σεπτεμβρίου 2014, 12:56:32
από EzeΤΡΟΛ