Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Διαδίκτυο και εκβιασμός

(1/1)

Koterakis:
.

Αγωνιστική Παρέμβαση:
Το πρόβλημα με το press-gr δεν είναι μοναδικό στην Ελλάδα. Υπάρχουν και άλλα δημοσιογραφικά "επαγγελματικά" blogs, τα οποία μάλιστα τελευταία έχουν επιδοθεί σε μια άγρια αλληλοσφαγή.
Η ιστορία είναι  μάλλον πολύ απλή.Είναι πασίδηλο ότι κυοφορούνται πολιτικές ανακατατάξεις στη χώρα μας .Τα παλιά εκδοτικά-δημοσιογραφικά κέντρα μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο έχουν επιδοθεί σε μια άγρα διαμάχη μεταξύ τους ,με στοιχεία κανιβαλισμού, με στόχο να αποκτήσουν πλεονέκτημα(εκβιαστικό,διαπλοκής) στο νέο πολιτικό τοπίο.Η υπόθεση Ζαχόπουλου ήταν η θρυαλλίδα που έφερε στο φως αυτή τη σύγκρουση.
Παράλληλα εκμεταλλευόμενοι τη δύναμη των νέων τεχνολογιών ,επαγγελματίες δημοσιογράφοι αλλά και "νταβατζήδες" αποφάσισαν να κάνουν παιχνίδι και με αυτές. Από κει προέκυψαν και πολλά "ενημερωτικά" blogs.Στόχος της ομάδας του press-gr δεν ήταν ,κατά την άποψή μου,οι εκβιασμοί.Στόχος ήταν ένα μεγάλο εναλλακτικό επαγγελματικού τύπου ενημερωτικό blog με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις ημερησίως.Ένα blog που δεν θα υπάκουε τουλάχιστον αρχικά στη σιωπή της διαπλοκής.Ένα blog που θα σάρωνε τα κλασσικά και επίσημα ΜΜΕ.Αυτό δεν είναι επιλήψιμο. Όμως είναι αλήθεια ότι οι πειρασμοί ήταν πολλοί.Η μεγάλη επικοινωνιακή ισχύς του μέσου ήταν πρόκληση για τους διαχειριστές του να γίνουν Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη.Το press-gr άρχισε να γίνεται απειλή για τους "νονούς"της ενημέρωσης, οι οποίοι και έστησαν την όλη ιστορία που παρακολουθούμε αυτές τις μέρες.
Με αυτά δεν βγάζω λάδι το συγκεκριμένο blog.Αντιθέτως το ύφος των σχολίων του και ιδιαίτερα των ανώνυμων αναγνωστών του ήταν πολλές φορές απαράδεκτο.Όμως αυτό δεν πρέπει κατ ουδένα τρόπο ι να γίνει εφαλτήριο για ένα νέο κυνήγι μαγισσών ,για κατάργηση της ελευθερίας των blogs, για κατάργηση της ανωνυμίας που είναι το τελευταίο καταφύγιο των πολιτών όταν θέλουν να καταγγείλουν κάτι  ή να εκφράσουν μια άποψη  στις σύγχρονες δυναστεύουσες κοινωνίες.

Υ.Γ.Sorry για το μέγεθος του κειμένου. :)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση