Γενικά > Νομικά θέματα

Πρέπει να έχουν δικαίωμα συνταγογράφησης οι νοσηλευτές;

<< < (2/4) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Όλα τα παραπάνω δεν αποζημιώνονται από το ΕΟΠΥΥ (πλην επιθεμάτων γι' αυτό αναρωτήθηκα μήπως ο καυγάς γίνεται γι' αυτά, και του σιδήρου).
Θέλουν να δώσουν κωδικούς ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στους νοσηλευτές για να γράφουν ponstan, lonarid-N και σίδηρο, ας το κάνουν.
Αν υπήρχε (ακόμη και απλή) συνταγή με παρακεταμόλη ή μεφαιναμικό ή ακόμη και αντιδιαρροικά ή αντιεμετικά με υπογραφή και σφραγίδα νοσηλευτή δεν θα με πείραζε καθόλου. Αυτά τα παίρνουν όλοι με δική τους πρωτοβουλία ή με συμβουλές γιατρών. φίλων, γνωστών, γειτόνων. Ως γνωστόν ο υπογράφων φέρει και την ευθύνη. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι "συνταγές" γιατρών που δεν φέρουν κανένα στοιχείο (όνομα ασθενή, ημερομηνία, διάγνωση, σφραγίδα και υπογραφή γιατρού) που όμως εκτελούνται κανονικά από τα φαρμακεία.

samsok:
τα περισσοτερα απο αυτα οντως τα παιρνουν μονοι τους απο το φαρμακειο οποτε δεν αλλαζουν και πολλα στα φαρμακα,μια ενσταση θα ειχα για την κατηγορια υπακτικα,αντιδιαρροικα & αντιεμετικα (οπως και για τις αυξημενες ευθυνες σε τραυματα κατακλυσεις κλπ) ...δυσκοιλιοτητα,διαρροια & εμετος πολλες φορες δεν ειναι τοσο απλα οσο φαινονται.
Επισης ειναι κοινο μυστικο οτι πολλοι νοσηλευτες βγαζουν εξτρα χρημα με  κατ'οικον αλλαγες folley σε ανδρες & γυναικες(ενδονοσοκομειακα ποτε δεν αγγιζουν αντρες),περιποιηση κατακλυσεων και πολλα αλλα

Υ.Γ1 ειμαι περιεργος να δω αν εφαρμοστει ποσοι νοσηλευτες θα βαζουν την υπογραφη και το ονομα κατω απο τις συνταγες,δυσκολο πραγμα η ευθυνη!

Υ.Γ2 στο εξωτερικο που οι νοσηλευτες εχουν αυξημενες ευθυνες εχουν την ιδια εκπαιδευση με τους δικους μας?

thepap:
Εμένα πάντως μου έκανε εντύπωση η μέτρηση Κεντρικής φλεβικής πίεσης  στις αρμοδιότητες και καθήκοντα με άμεση ευθύνη του Νοσηλευτή/τριας  στην κοινότητα.

pzogr:
Η μέτρηση κεντρικής φλεβικής πίεσης είναι απλούστατη διαδικασία, που απαιτεί πίθηκο (ούτε καν γιατρό). Δεν εννοεί προφανώς ο νομοθέτης ότι η νοσηλεύτρια θα τοποθετήσει κεντρική γραμμή γιατί αυτό μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσε να το πει κανείς...
Αυτό που είναι κουφό, τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα, είναι η χορήγηση οποιουδήποτε φαρμάκου από νοσηλεύτρια, ενώ υπάρχει πλήρης άγνοια (σε πρακτικό επίπεδο έστω) για τις ουσίες και τη φαρμακολογία. Εδώ υπάρχει άγνοια στους φαρμακοποιούς, οι νοσηλεύτριες θα συνταγογραφήσουν;
Είναι ενδιαφέρον πάντως να δούμε τι θα κάνουν οι νοσηλευτές των νοσοκομείων, που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να απαλλαγούν από αρμοδιότητες...

ΑΡΗΣ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕμένα πάντως μου έκανε εντύπωση η μέτρηση Κεντρικής φλεβικής πίεσης  στις αρμοδιότητες και καθήκοντα με άμεση ευθύνη του Νοσηλευτή/τριας  στην κοινότητα.

--- Τέλος παράθεσης ---

Η διενέργεια κλινικής εξέτασης (επισκόπηση, ψηλάφηση, ακρόαση) δεν σας έκανε εντύπωση?

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση