Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 23:23:37

Αποστολέας Θέμα: Χαρτιά και εργατοώρες για αποστολή φαξ υπάρχουν!  (Αναγνώστηκε 4290 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

23 Ιανουαρίου 2015, 17:40:57
Αναγνώστηκε 4290 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Βρισκόμενος  χτες Πέμπτη 22-1-2015 στο ΚΥ για εφημερία, κάποια στιγμή πέρασα δίπλα από το φαξ και παρατήρησα ότι είχαν ληφθεί  κάποια έγγραφα τις απογευματινές ώρες.
Πάρτε βαθιά ανάσα και ξεκινάμε:

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία την Πέμπτη 22-1-2015 εκδίδει έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για το διάστημα Παρασκευή 23-2015 έως και Κυριακή 25-1-2015 και το κοινοποιεί στους μόνιμους αποδέκτες ( ονομάζουμε το δελτίο της ΕΜΥ ως έγγραφο 1)

Ένας από τους αποδέκτες είναι το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη το οποίο φτιάχνει ένα έγγραφο (το ονομάζουμε έγγραφο 2) και το κοινοποιεί (μαζί με το έγγραφο 1) στους αποδέκτες.

Ένας από τους αποδέκτες είναι το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ) του Υπουργείου Υγείας το οποίο φτιάχνει ένα έγγραφο (το ονομάζουμε έγγραφο 3) το οποίο με την ένδειξη «Εξαιρετικά Επείγον – Εμπιστευτικό ???» το κοινοποιεί (μαζί με τα έγγραφα 1 και 2) στα γραφεία των διοικητών των 7 ΥΠΕ και στο ΕΚΑΒ.

Οι διοικήσεις των ΥΠΕ φτιάχνουν ένα έγγραφο (το ονομάζουμε έγγραφο 4, το οποίο μάλιστα αποτελείται από 2 σελίδες γιατί απαιτείται δεύτερη σελίδα για τον πίνακα αποδεκτών) το οποίο (επίσης με την ένδειξη «Εξαιρετικά Επείγον – Εμπιστευτικό») το κοινοποιεί  (μαζί με τα έγγραφα 1,2 και 3) στους διοικητές των νοσοκομείων, τους συντονιστές των ΚΥ και τους Υπεύθυνους των μονάδων υγείας ΠΕΔΥ). Σημειώνεται ότι η ΔΥΠΕ κοινοποιεί το έγγραφό της και στο Ε.Κ.ΕΠ.Υ από το οποίο έλαβε τη σχετική ενημέρωση, προφανώς για να δείξει ότι εκτέλεσε την εντολή!

Έτσι στο φαξ του ΚΥ βρίσκονταν 4 έγγραφα (συνολικά 5 σελίδες) για να ενημερωθούμε για έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ! Φαντάζομαι ότι αντίστοιχες 5 σελίδες βρίσκονταν την ίδια στιγμή στα φαξ των νοσοκομείων, ΚΥ και μονάδων ΠΕΔΥ όλης της χώρας! Αν υποθέσουμε ότι τα ΚΥ θέλουν να συνεχίσουν την ενημέρωση προς τα ΠΙ θα πρέπει να φτιάξουν ένα δικό τους έγγραφο – διαβιβαστικό και (φυσικά με την ένδειξη «Εξαιρετικά Επείγον – Εμπιστευτικό») να το στείλουν (φυσικά μαζί με τα υπόλοιπα 4 έγγραφα) με φαξ στα ΠΙ!

Χαρτιά και εργατοώρες για αποστολή φαξ υπάρχουν!
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Ιανουαρίου 2015, 17:44:28 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

23 Ιανουαρίου 2015, 20:43:34
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Καλά, το Κέντρο Υγείας δεν έχει email;
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

23 Ιανουαρίου 2015, 21:21:49
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καλά, το Κέντρο Υγείας δεν έχει email;

Η λογική (τρόπος του λέγειν) είναι να υπάρχουν αποδεικτικά ότι η κάθε υπηρεσία έκανε το καθήκον της κι ενημέρωσε την επόμενη κι ότι ο τελικός αποδέκτης ενημερώθηκε κι αυτός.. Με την ηλεκτρονική  επιβεβαίωση ανοίγματος του mail θα μπορούσε να λυθεί κι αυτό. Το δελτίο της ΕΜΥ θα μπορούσε να είναι ως συνημμένο στο mail και η κάθε υπηρεσία να το προωθεί στην επόμενη, αφού πρέπει να γίνει όλη αυτή η σκυταλοδρομία.
Μην ξεχνάμε ότι υπηρεσιακά τα έγγραφα αυτά που φτάνουν με φαξ πρέπει να φωτοτυπηθούν εκ νέου, να πρωτοκολληθούν και να αρχειοθετηθούν σε κάθε υπηρεσία. (άλλες τόσες σελίδες χαρτί). Εν συνεχεία,αν αποτελούν ενέργεια, να περάσουν στα εξερχόμενα μαζί με το νέο έγγραφο της υπηρεσίας. Μπορεί και να υπερβάλλω, δεν ξέρω ακριβώς τη διαδικασία.
Δεν ανέφερα και την εσωτερική διανομή
Το έγγραφο της ΓΓΠΠ έχει εσωτερική διανομή 1. Γραφείο Γενικού Γραμματέα 2. Α' Διεύθυνση
Το έγγραφο του Ε.Κ.ΕΠ.Υ έχει εσωτερική διανομή 1. Γραφείο Υπουργού Υγείας 2. Γραφείο Αν Υπουργού Υγείας 3. Γραφείο Υφυπουργού Υγείας 4. Γραφείο Γενικού Γραμματέα Υγείας 5. Γραφείο Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας
Το έγγραφο του διοικητή της ΔΥΠΕ έχει εσωτερική διανομή 1. Γραφείο Διοικητή ΔΥΠΕ (δηλαδή το γραφείο που εξέδωσε το έγγραφο με συγκεκριμένο αριθμό πρωτοκόλλου θα το δεχθεί και ως εισερχόμενο με άλλο αριθμό πρωτοκόλλου; ) 2. Γραφείο Υποδιοικητή Νο1 3. Γραφείο Υποδιοικητή Νο2 (υπάρχουν 2 υποδιοικητές)

Και τελειώνοντας, αν υποθέσουμε ότι η ΕΜΥ έβγαζε αυτό το δελτίο Παρασκευή απόγευμα και αφορούσε Σάββατο και Κυριακή, οι 5 σελίδες θα έφταναν στα νοσοκομεία, ΚΥ και ΠΕΔΥ την Παρασκευή το βράδυ και οι προς ενημέρωση θα τις διάβαζαν τη Δευτέρα το πρωί!!

Δεν περιγράφω άλλο.......

Τροποποίηση
Τελικά θα περιγράψω κι άλλο: Τώρα είδα ότι το έγγραφο της ΔΥΠΕ έχει στους αποδέκτες τα Κ.Υ. αρμοδιότητας της και σημειώνει "με την παράκληση να ενημερωθούν όλοι οι φορείς αρμοδιότητας" . Επομένως ζητάει από τα ΚΥ να συνεχίσουν την ενημέρωση προς τα ΠΙ αρμοδιότητας τους! Η υπόθεση που έκανα για τα ΠΙ στην πρώτη ανάρτηση δεν ήταν τελικά υπόθεση!
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Ιανουαρίου 2015, 21:47:04 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

23 Ιανουαρίου 2015, 23:46:14
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Χαρτιά και εργατοώρες για αποστολή φαξ υπάρχουν!


Διαμαντή με όλα τα έγγραφα από καταβολής δημοσίου, το ίδιο ακριβώς γίνεται. Απλά έτυχε να πέσει στην αντίληψή σου ένα από τα εκατοντάδες. Και πάντα με όλα τα προηγούμενα μαζί.
Το αστείο είναι ότι τα περισσότερα μετά το φαξ έρχονται και με το ταχυδρομείο
Το άλλο αστείο -και τραγικό- είναι ότι όλοι, στέλνοντας ένα έγγραφο, θεωρούν ότι τελειώνει η αποστολή τους και το "υψηλής ευθύνης" καθήκον τους, ακόμη και για σοβαρά θέματα, όπως οι θεομηνίες.

Ελλάδα του χθες , του σήμερα και -φεύ- του αύριο.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

30 Ιανουαρίου 2015, 19:39:49
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Νέα εφημερία στο ΚΥ, στο φαξ του οποίου ανευρέθησαν:

- 5 σελίδες (έγγραφο ΕΜΥ, έγγραφο ΓΓΠΠ, έγγραφο Ε.Κ.ΕΠ.Υ, έγγραφο 2 σελίδων της ΔΥΠΕ) που ενημερώνουν για έντονα καιρικά φαινόμενα στις 28 και 29 Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι το έγγραφο της ΔΥΠΕ (που υπενθυμίζω ενημέρωνε για καιρικά φαινόμενα που ξεκινούσαν από 28 Ιανουαρίου) είχε ημερομηνία 29 Ιανουαρίου!

- Άλλες 5 σελίδες (τα γνωστά έγγραφα) που ενημέρωναν για έντονα καιρικά φαινόμενα στις 30 Ιανουαρίου! (τουλάχιστον αυτά είχαν έγκαιρη ημερομηνία)

Έλεος! Όχι άλλο κάρβουνο!
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Ιανουαρίου 2015, 19:52:19 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

30 Ιανουαρίου 2015, 19:59:30
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

eliastheod


και να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο Κ.Υ. αγοράζει χαρτί Α4 από δωρεές των κατοίκων της περιοχής, γιατί το νοσοκομείο δεν είχε, και σταμάτησε να μας τροφοδοτεί από 2μήνου....
οι δωρεές, σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό, το κράτησαν ανοικτό και λειτουργικό, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο

31 Ιανουαρίου 2015, 18:07:21
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Το απόγευμα της ίδιας μέρας μετά τις 10 σελίδες που ανέφερα παραπάνω ήρθαν άλλες 5 σελίδες που ενημέρωναν για έντονα καιρικά φαινόμενα από 30 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου!
Οι σελίδες στοιβάζονται στο φαξ, αφού δεν υπάρχει διοικητικός υπάλληλος στο ΚΥ εδώ και καιρό. Ακόμη κι αν υπήρχε, θα τις παραλάμβανε τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
4 Απαντήσεις
40557 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Νοεμβρίου 2009, 16:04:35
από EzeΤΡΟΛ
1 Απαντήσεις
2476 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Φεβρουαρίου 2014, 23:53:05
από Δ. Κουναλάκης
0 Απαντήσεις
1858 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Ιουλίου 2015, 00:03:12
από Argirios Argiriou
8 Απαντήσεις
4788 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Μαΐου 2017, 18:54:52
από md
0 Απαντήσεις
2797 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Δεκεμβρίου 2023, 18:47:48
από Argirios Argiriou