Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Η νέα στρατηγική Κουρουμπλή για το φάρμακο: Αύξηση rebate αντί μείωσης τιμών.

(1/3) > >>

Argirios Argiriou:
Κατασταλαγμένη σχετικά με την νέα στρατηγική η οποία θα εφαρμοσθεί στον τομέα του φαρμάκου και της δημόσιας εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης εμφανίζεται ήδη η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ιδιαιτέρως ο νέος υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλής.
 
Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας μελετά ήδη τις υφιστάμενες πραγματικές δυνατότητες για να προχωρήσει σε αισθητή αύξηση του ύψους του rebate το οποίο καταβάλλεται από τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις προς τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω μείωση στις τιμές των φαρμακευτικών σκευασμάτων, τις οποίες η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θεωρεί ότι βρίσκονται ήδη σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Είναι Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος; Και αφού θεωρεί ότι οι τιμές των φαρμακευτικών σκευασμάτων, βρίσκονται ήδη σε πολύ χαμηλά επίπεδα πώς πιστεύει ότι θα αντέξουν οι φαρμακευτικές εταιρείες και τα φαρμακεία το rebate; Και το rebate ένα είδος μείωσης της τιμής του φαρμάκου είναι.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαι αφού θεωρεί ότι οι τιμές των φαρμακευτικών σκευασμάτων, βρίσκονται ήδη σε πολύ χαμηλά επίπεδα πώς πιστεύει ότι θα αντέξουν οι φαρμακευτικές εταιρείες και τα φαρμακεία το rebate; Και το rebate ένα είδος μείωσης της τιμής του φαρμάκου είναι.

--- Τέλος παράθεσης ---

Το ίδιο ερώτημα θέτω και εγώ

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαι αφού θεωρεί ότι οι τιμές των φαρμακευτικών σκευασμάτων, βρίσκονται ήδη σε πολύ χαμηλά επίπεδα πώς πιστεύει ότι θα αντέξουν οι φαρμακευτικές εταιρείες και τα φαρμακεία το rebate; Και το rebate ένα είδος μείωσης της τιμής του φαρμάκου είναι.

--- Τέλος παράθεσης ---

Το ίδιο ερώτημα θέτω και εγώ

--- Τέλος παράθεσης ---

Ο Υπερυπουργός κ. Παν. Κουρουμπλής εγκαινιάζει μια νέα περίοδο διάκρισης και προστατευτισμού της εγχώριας επιχειρηματικότητας σε βάρος της ξένης, κάτι ανάλογο με τους "δασμούς" του παρελθόντος, οι οποίοι μέχρι και πολέμους μεταξύ Αυτοκρατοριών έχουν προκαλέσει (π.χ. Βυζάντιο vs Βενετία, Αγγλία vs ΗΠΑ, Aγγλία vs Κίνα κοκ). Το θέμα είναι αν θα του περάσει, γιατί στο σύγχρονο κόσμο δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Από healthview.gr

Σε rebate 30% για τις φαρμακευτικές εταιρίες που εισάγουν φάρμακα στη χώρα μας, προσανατολίζεται ο νέος υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρλουμπής. Αντίθετα, για τις εταιρίες που παράγουν φάρμακα στην Ελλάδα, το rebate θα ...συρρικνωθεί ώστε να αποτελέσει κίνητρο για ανάπτυξη της παραγωγικής διαδικασίας.

Η φαρμακευτική πολιτική της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας περιλαμβάνει και την ενίσχυση κρατικών δομών για την παραγωγή φαρμάκων. Στα άμεσα σχέδια περιλαμβάνεται και η παραγωγή του συνόλου των ραδιοφαρμάκων που απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών της χώρας, από τον «Δημόκριτο».

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στις κλινικές μελέτες, οι οποίες αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων για την χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας, σήμερα τα κέρδη από τις κλινικές μελέτες και την έρευνα στην Ελλάδα ανέρχονται σε μόλις 80 εκατ. ευρώ όταν στο Βέλγιο είναι 2 δισ. και στην Πορτογαλία ένα δισ. ευρώ.

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


--- Τέλος παράθεσης ---

Μας βλέπω πάλι να αγοράζουμε την Ελληνική γενόσημη ατορβαστατίνη 13 φορές ακριβότερα από ότι οι Σουηδοί.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

D-Michalis:
Η διαφορετική αντιμετώπιση των εταιρειών που εισάγουν από ότι αυτές που παράγουν τοπικά, απαγορεύεται από τον εναγκαλισμό μας με την Ευρώπη των αγορών (αντί της Ευρώπης των εθνών και του πολιτισμού).
Έτσι, αν κάνει κάτι τέτοιο, θα ακυρωθεί από τους «εταίρους» (που μου θυμίζουν ετέρες) ή θα πληρώνουμε πρόστιμο όσο καιρό το έχουμε.

Και όμως, είναι πολιτικά και κοινωνικά απόλυτα δίκαιο να πριμοδοτείς με όποιο τρόπο (αρκεί να είναι διαφανής) την εγχώρια παραγωγή και κατανάλωση.
Επειδή δεν μπορέσαμε σε πολλούς τομείς να το κάνουμε αυτό (ένεκα της θέσης μας σε μία Ευρώπη που δεν προτάσσει την ευημερία των λαών αλλά αυτή των αγορών), κατάντησε η εγχώρια παραγωγή να μηδενιστεί και να αντικατασταθεί με εισαγόμενα προϊόντα, αιμορραγώντας την ελληνική οικονομία για χάρη των «αγορών» (κλασικό παράδειγμα η εξαφάνιση της μεταποίησης σε πολλούς τομείς, όπως τα είδη ένδυσης).

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση