Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 15:08:02

Αποστολέας Θέμα: Υπάρχει ελληνικό σχέδιο;  (Αναγνώστηκε 2529 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

6 Φεβρουαρίου 2015, 20:13:34
Αναγνώστηκε 2529 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
06/02/2015
του Τάσου Τέλλογλου.



Παρακολούθησα τις συναντήσεις του Γιάνη Βαρουφάκη στο Βερολίνο και μου έκανε εντύπωση ότι η βάση για συζήτηση της δικής μας κυβέρνησης, αλλά φυσικά και των άλλων, παραμένει ακόμα το μνημόνιο. Διότι όσο και αν δεν μας αρέσει, είναι το μόνο σχέδιο που παραουσιάσθηκε ποτέ στη χώρα. Η αριστερά χρωστάει ακόμα το δικό της σχέδιο, η αντιπολίτευση το ίδιο. Σχέδιο για τη χώρα είχαν μόνον οι δανειστές, που επειδή ήθελαν να πάρουν τα χρήματά τους πίσω, το είχαν «μετρήσει» και το επαλήθευαν. Ο Βαρουφάκης, χθες, το χαρακτήρισε «φύλλο συκής» λέγοντας, ωστόσο, ταυτόχρονα ότι θα μπορούσε να δεχθεί το 67% των μέτρων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο με άλλη λογική και άλλη σειρά, αφού μια αριστερή κυβέρνηση επιθυμεί να χτυπήσει κατ' αρχήν τη μεγάλη προσοδοθηρία και στη συνέχεια εκείνη των φαραμακοποιών ή των συμβολαιογράφων, παραδείγματος χάρη. Ποια είναι η μεγάλη προσοδοθηρία σε μια χώρα με πολλές, τις περισσότερες στον ΟΟΣΑ, μικρές επιχειρήσεις; Οι εργολάβοι, οι έμποροι και οι παραγωγοί πετρελαιοειδών; Αν διαβάσει κανείς το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί είναι. Αλλά γιατί αφαιρούν αυτοί περισσότερο κοινωνικό πλούτο από εκείνους που πουλούσαν ακριβά αντίγραφα φάρμακα στα ταμεία; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ψηφίσει τα μέτρα που μείωναν τις προσόδους τους.

Η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να απαντήσει με ποσοτικά στοιχεία. Θέλει όμως να καλέσει τον ΟΟΣΑ να συνεργασθεί μαζί του για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Φοβάμαι ότι τις αντιλαμβάνεται όπως οι συνεργάτες του Σαμαρά που έλεγαν «Γιατί δηλαδή δεν προχώρησε η αξιολόγηση, επειδή δεν απελευθερώσαμε την τιμή του γάλακτος;». Πιθανόν όχι για την τιμή του γάλακτος, αλλά π.χ. για την μη κατάργηση των κρατήσεων υπέρ τρίτων, όπως του αγελλιόσημου, του φόρου στη διαφήμιση που επιδοτεί 100% την εργοδοτική εισφορά στα ΜΜΕ.

Στο Βερολίνο χθες, όπως στις Βρυξέλλες προχθές, όπως στο Παρίσι την Κυριακή, οι συνομιλητές της ελληνικής κυβέρνησης δεν πείσθηκαν ότι υπάρχει ένα σαφές σχέδιο, εκτός από «επικεφαλίδες» μιας πολιτικής που δεν είναι πάντα συνεκτική: π.χ. η Αθήνα θέλει να βάλει σε τάξη τα οικονομικά της αλλά δανείζεται με τον πιο ακριβό τρόπο που υπάρχει σήμερα από την ΕΚΤ, στην οποία θέλει να «φορτώσει» τα «βάρη» από την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Η Αθήνα δεν έχει τον χρόνο που ζητάει. Πρέπει τις επόμενες δύο εβδομάδες να παρουσιάσει σχέδιο που θα δίνει την ασφάλεια ενός ευρωπαϊκού διχτυού ασφάλειας. Για αυτό χρειάζεται πρόγραμμα με όρους και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

8 Φεβρουαρίου 2015, 15:27:38
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Χθες πήγα για κούρεμα. Της ζήτησα να μου αφαιρέσει ένα δυσβάσταχτο 50% από την μαλλούρα, η κομμώτρια με κοίταξε και μου ανταπάντησε ότι οι περισσότεροι της ζητούν ξύρισμα σαν του γιάνη, το σκέφτηκα και εγώ με την σειρά μου, έβαλα το χέρι στην τσέπη και της είπα άσε προτιμώ επιμήκυνση, έκανα μια προσποίηση και την έκανα να πάω να αγοράσω μια γραβάτα αλλά γαμώτο δεν φορώ πουκάμισα εδώ και χρόνια.

Τέσπα θα κρατήσω και 1 ευρώ να αγοράσω τον ΟΣΕ αν κάνω κέφι, αλλά τα χρέη του στο ελληνικό κράτος θα τα πληρώσω με ένα perpetual bond του αγίου ανήμερα. Ουάου, που θα αναφωνούσε και ο γιάνης.

Πάρε μια απόδειξη μπροστά σου για την βενζίνη που έβαλες στο αυτοκίνητο, γράφει πχ σύνολο 40 ευρώ, και αναλύει αξία καυσίμου 12,93 ευρώ, και φόροι και δασμοί 27,07 ευρώ!!!. Το κούρεμα είναι το πρόβλημα μας; Η τιμή της βενζίνης είναι η 3η ακριβότερη στην Ε.Ε. των 28. Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στην βενζίνη είναι σταθερός αμετάβλητος 0,684 ευρώ και πρόσθεσε και ΦΠΑ 23% στον φόρο. Και στα 10 λεπτά να έπεφτε η βενζίνη εμείς θα την πληρώναμε 96 λεπτά!!!! τα 86 λεπτά είναι φόροι.

Ξεχνάμε το κούρεμα οριστικά, πάει πια το επαχθές και το επονείδιστο χρέος, πάει η συμφωνία του λονδίνου το 1953, όλα έγιναν «σημειολογικό ζήτημα» σύμφωνα με τον γιάνη, θα τα βαπτίσουμε «κατ ευφημισμόν» όπως θέλει ο γιάνης και ο αλέξης, συνεχίζουμε να είμαστε οι γραφικοί της ευρώπης, μας κάνουν δώρα γραβάτες, ο γιούνκερ μας πάει χέρι χέρι και γελάνε με μας, στέλνουν sms την ώρα που τους μιλάμε και δεν λέμε κουβέντα ταπεινωμένοι (φαντάζεσαι τον ρέντσι να στέλνει sms δίπλα στην μέρκελ ή στον ραχόι;), δεν ακούνε τα νταούλια μας, και εμείς τους απαντάμε ότι είμαστε πρεζάκια, και ότι χρειαζόμαστε απεγνωσμένα τα λαλάκια αλλά κρατήστε τα 7,5 δισ. και δώστε μας για την ώρα 1,9 δισ. και είμαστε πολεμιστές της διαφθοράς και της διαπλοκής, (ποιον άραγε κατηγορούσαν το 2010 ότι σπίλωνε την ελλάδα όταν τα έλεγε αυτά;) και δώστε μας κι άλλο χρόνο γιατί όχι μόνο δεν έχουμε Plan Β αλλά δεν έχουμε καν plan A, και τους «ξεπουλάμε την κυριαρχία μας και την δημόσια περιουσία» (κάπως έτσι μας τα έριχναν στα αυτιά μέχρι χθες οι συριζαυγιτες) για 1 ευρώ, ξεχάσαμε τους γκάνγκστερ και τα ολανδρέου και τους μερκελιστές.

Ναι έτσι είναι, αλλά την παρασκευή ο Γιάνης μας έκανε περήφανους, ανάσανε και ο αλκίνοος, γιατί ο γιάνης είχε το χέρι στην τσέπη και είπε ουάου στον Γερούν και χεστήκαμε από την χαρά μας και την λεβεντιά μας. Είναι βαριά, είναι βαριά του γιάνη του τσολιά.

Μετά χρεοκοπήσαμε για μερικές ώρες μέχρι ο ομπάμιας να δώσει τηλεφωνικά «συμβουλές» στον αλέξη να κόψει τις μαλακίες και να μαζευτεί, μετά θυμηθήκαμε το ολυμπιακό άθλημα της κωλοτούμπας (η ελλάδα εξακολουθεί να είναι η μητέρα του πολιτισμού προσφέραμε μια ακόμη λέξη στην παγκόσμια γλώσσα - να θυμηθούμε τον γκοντάρ να την χρεώσουμε σε όσους την χρησιμοποιούν να ξεχρεώσουμε), και το χρυσό μετάλλιο μετά τον κυραντώνη τον πιτσαδόρο κρεμάστηκε στον λαιμό του alex-σκίζω τα μνημόνια- κουρεύω χρέη-χαρίζω οικόπεδα. (Εδώ θα βρει και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να πάρει και δίπλωμα προπονητή Ensemble Ρυθμικής Γυμναστικής).

Και φτιάξαμε και ένα συμβολαιάκι (με απευθείας ανάθεση) με την γαλλική lazard και ας κατηγορούσε ο αλέξης παλαιά τον σαχινίδη όταν την είχε επιλέξει και ο ΓΑΠ, για να μας δει πιο ζεστά ο γάλλος υποικ και να πει και αυτός έναν καλό λόγο (ότι του έγραψε η lazard), μας κόστισε λίγο παραπάνω αλλά έτσι και αλλιώς θα κάνουμε επιμήκυνση ρε αδελφέ. Και τα πήγαμε καλά και την δευτέρα οι τράπεζες ήταν στην θέση τους και τα ΑΤΜ βγάζουν ακόμη ευρώ. Και τα 2 παιδιά-ήρωες είναι ακόμη στο ευρώπα (ο σπίθας είναι ακόμη εδώ και ρίχνει στεφάνια από τα ελικόπτερα) και ψάχνουν για μαλάκες που θα μας τα χαρίσουν, αλλά δεν βρίσκουν κανέναν.

Ούτε καν τους podemos, αν ρωτήσεις τον ιγκλέσιας αν σου χαρίζει τα 26 δισ. που μας δάνεισαν θα δει τα ψηφαλάκια του να περιορίζονται στο στενό οικογενειακό περιβάλλον του, και εννοείται θα κάνει την μέρκελ να φαίνεται φιλεύσπλαχνη μητέρα τερέζα. Οπότε και εμείς οι προδότες πινοσέτ τσολάκογλου, εμείς που δεν είμαστε «και τόσο έλληνες» (όπως έλεγε ο alex) συνυπογράφουμε την ανακοίνωση του κόμματος της εξωκοινοβουλευτικής κεντροαριστεράς  «Δεν περιμέναμε να μιλήσει ο κ. Τσίπρας περί διαφθοράς και διαπλοκής, σήμερα, στη Ρώμη, για να αισθανθούμε δικαιωμένοι. Απλώς, μετράμε κι εμείς πλέον μέτρα και σταθμά, μετράμε αλήθειες και υποκρισία».

Έτσι και αλλιώς μετρηθήκαμε στις εκλογές όσοι από το 2009 λέγαμε την αλήθεια για τις αιτίες και τα αιτιατά της χρεοκοπίας και τις πραγματικά δυνατές λύσεις και είμαστε με το ζόρι 152.265 πολίτες. Είμαστε λίγοι. Και προδότες ακόμη και τώρα. Και είμαστε και ξεροκέφαλοι. Και πλάτη βάλαμε μόνοι μας τότε, μόνοι εναντίον όλων.

Αλήθεια μήπως για το ΕΝΦΙΑ και λοιπούς φόρους που πρέπει να πληρώσουμε, να προτείνω στην εφορία ένα perpetual bond, γιατί ουάου βγήκε και το ΣΔΟΕ παγανιά να μαζέψει μισθούς και συντάξεις. Αλλά τι σκάω αφού θα πάρει ο γλέζος τις πολέμικες αποζημιώσεις 120 δισ. από τους ναζί και δεν θα αποδώσουν και άλλα τόσα οι «υδατάνθρακες» στο αιγαίο; Θα γέμισουν τα ταμεία να κάνουμε προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ τα δικά μας παιδιά. Βέβαια η γαλλική TOTAL την έκανε από το 10 και 11 τεμάχιο της κύπρου αλλά αυτοί έψαχναν για υδρογονάνθρακες οι γκάου. Εμείς «υδατάνθρακες» τους είπαμε ότι έχουμε, τι ψάχνουν για φυσικό αέριο και πετρέλαια; Τι κούρεμα και πράσινα άλογα μας λέει ο γιάνης αφού ο γλέζος έχει 240 δισ. στο χέρι;

Εδώ μπορείς να δεις σε realtime πόσο τρέχει το ελληνικό δημόσιο χρέος. Μια χαρά ανεμιστήρας έχει γίνει. Το πιο εύκολο για να τρέξει ένας σοβαρός οικονομολόγος το ελληνικό δημόσιο, είναι να φτιάξουμε στο internet δίπλα στο διαύγεια και το opengov, μια μηχανή που θα τρέχει σε realtime τον προυπολογισμό και δίπλα τα ταμειακά διαθέσιμα. Ο επαναστάτης υποικ δεν χρειάζεται να μην φορά γραβάτα και να οδηγεί μηχανή για τις τελειωμένες γκόμενες, μια μηχανή χρειάζεται να τρέξει συνδεδεμένη με το λογιστήριο του κράτους ώστε να είναι υπόλογος κάθε ημέρα στον έλληνα πολίτη για τα έσοδα-έξοδα. Έτσι απλά. Ούτε κούρεμα ούτε τίποτα. Μια εφαρμογή στο tablet είναι το πρωτογενές πλεόνασμα.

Ταυτόχρονα επειδή ευρώ στην αγορά δεν κυκλοφορούν, ο βαρούφ ζήτησε μήπως μας επιτρέψουν το limit των 15 δισ. γραμματίων, να το κάνουμε +10 δισ. και να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και δεν μας φάνε οι ψηφοφόροι μας. Έχει ξεκινήσει και ο καμμένος τα μαθήματα οδήγησης με τα ελικόπτερα μπας και χρειαστούν. Αν μας το επιτρέψουν θα υποχρεώσουμε τις ελληνικές τράπεζες να βάλουν 10 δισ. να αγοράσουν τα γραμμάτια (όπως και τα προηγούμενα 15 δισ.) και να τα θάψουν στο σκουπιδοτενεκέ μαζί με τα προηγούμενα. Μετά θα λέμε ότι οι τράπεζες είναι χρεοκοπημένες και μας έχουν κοστίσει ένα λεφτόδενδρο ολόκληρο.

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν στόχο για το 2014-15 να δώσουν δάνεια 12 δισ. σε εταιρίες - ιδιώτες κλπ πελάτες τους (μόλις 6 δισ. τον χρόνο). Αυτά τα ολίγα μαζί με το φτωχό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (άλλα 11 δισ.) είναι η ανάπτυξη για το 14-15. Από αυτά περιμένουμε να φτιάξουμε ανάπτυξη και θέσεις εργασίας και φόρους!!! Εμείς αντί να ελευθερώσουμε και άλλα για τραπεζικά δάνεια, και να δώσουμε και στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων μπας και δημιουργηθεί καμιά θέση εργασίας, θέλουμε να τις χρεώσουμε άλλα 10 δισ. να παίξουμε το πρόγραμμα της ξεσαλλονίκης.

Το πιο ωραίο κάθισμα είναι αυτό το έδρανο στην βουλή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν κάθεσαι εκεί μπορείς να λες τις μαλακίες της ζωής σου, όμως όταν κάτσεις στην θέση του πρωθυπουργού πάντα τις βρίσκεις μπροστά σου. Από αυτήν την θέση ο αλέξης θα βγάλει τα πρώτα πραγματικά λαλάκια της ζωής του, και μάλλον θα θυμηθεί τον ΓΑΠ όταν του έλεγε στην βουλή στις 10/06/11 «Θέλετε ή όχι τα χρήματα αυτά; Αν μου πείτε όλοι πάτε φτύστε τους θα το κάνω» και θα ευχόταν να είχε απαντήσει «ναι πήγαινε» αντί για «Έχετε ξεπεράσει τη Θάτσερ και την πολιτική Πινοσέτ» που είχε απαντήσει.

Ο σαμαραβενιζέλος άφησε στον τσίπρα μια χρεοκοπημένη χώρα, όπως είχε αφήσει ο ΚΚ στον παπανδρέου, και κουτοπόνηρα ο σαμαραβενιζέλος δεν πήρε την 6μηνη παράταση που του πρότεινε η τρόικα αλλά μια 2μηνη μέχρι τέλος φλεβάρη με την μίζερη σκέψη της αριστερής παρένθεσης. Όμως ο αλέξης δεν έχει πρόγραμμα δεν έχει σχέδιο, γιατί νόμιζε ότι θα είχε νταούλι και θα χόρευε τις αγορές, γι αυτό τώρα μαθαίνει τον χορό της κοιλιάς ο ίδιος. Και αντί την 1η εβδομάδα να ρίξει ό,τι πιο ριζοσπαστικό και εναλλακτικό σε σκέψεις και προτάσεις, έβγαλε ό,τι πιο πεθαμένο και ψεύτικο και κρατικίστικο μπορούσε να γεννήσει η αριστερή συντήρηση. Ένας μουχλιασμένος 40αρης. Είχε την δυνατότητα να αναστήσει τον κόσμο, και αυτός απλά έκλεισε το μάτι στους πελάτες του.

Όταν καταλάβαμε στο ελλάντα το 2010 ότι χρεοκοπήσαμε, διάφορα φυντάνια οικονομολόγων έσκασαν μούρη και άρχισαν να μας τα λένε όπως γούσταραν. Η επιλογή που κάναμε ορισμένοι από εμάς, ήταν να τους ακούσουμε μεν αλλά να διαβάσουμε και 2 πράγματα παραπάνω να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε από μόνοι μας τι παίζει. Ο πιο μουράτος ήταν, ο απολυμένος από τον παπανδρέου και ψηφοφόρος τότε του βενιζέλου ο κος βαρουφάκης, τα έλεγε ωραία και εύκολα (αυτά που ήθελες να ακούσεις), και έγραφε στον φακό κομματάκι εναλλακτικός και μας πιπίλιζε και από το protagon τα δικά του.

Οk όσοι δεν έμειναν σε αυτόν σιγά σιγά κατάλαβαν ότι τα περισσότερα που έγραφε ήταν ανοησίες για παιχνίδι πόκερ (χαμένο από χέρι). Και στο protagon του βάζαμε ερωτήσεις που έμεναν εκκρεμείς και έδειχναν ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός, αλλά το πλήθος των πιστών δεν ενδιαφερόταν για δύσκολες απαντήσεις σε δύσκολες ερωτήσεις.

Οι περισσότεροι συμπολίτες μας εννοείται δεν διάβασαν ούτε γραμμή και ούτε υπήρξαν πρόθυμοι να κάτσουν να βάλουν το μυαλό τους να φιλτράρει τα τηλεοπτικά δικαστήρια και τις κρεμάλες που είχαν skype καλεσμένο τον έγκριτο οικονομολόγο. Τα δήθεν αριστερόπουλα της μερέντας αντί να κάτσουν να διαβάσουν βρήκαν έτοιμη τροφή στα γραπτά του βαρουφάκη που ούτε καν τα διάβαζαν πια και απλά τα έκαναν share.

Κάπως έτσι και ο sexy αλέξης, το βράδυ στο κομοδίνο διαβάζει τους κλασικούς όπως έχει πει, με δυόμιση χιλιάδες σελίδες μαρξ και άλλες τόσες λένιν, πού να μείνει χρόνος για οικονομικά. Οπότε το πόκερ του γιάννη άρεσε και στην άμεση «δημοκρατία» της πλατείας. Γιατί να τα διαβάζεις γιατί να την ψάχνεις αφού τα λέει έτσι ο γιάνης έτσι είναι. Τι δεν καταλαβαίνεις προσκυνημένε μνημονιακέ; Το είπε ο γιάνης, τελείωσε. Η αποικία χρέους και λοιπές μπούρδες, και το κούρεμα, το αίμα και ιδρώτας και η γερμανία που θα πέσει στα 4 αφού ξεθεωθεί από τον πεντοζάλη με τα νταούλια. Η κατασκευή της δικής μας πραγματικότητας.

Τα χρεοκοπημένα μμε όπως και επί σαμαρα και επί καραμανλή έχουν δημιουργήσει μια ψεύτικη virtual πραγματικότητα όπου ήρωες με δερμάτινα μπουφάν και χωρίς γραβάτες και τόλμη με γοητεία έχουν ξεφτιλίσει τους γερμανούς και έχουν στήσει συμμαχίες με όλους τους υπόλοιπους εταίρους. Οι μέρες της αφθονίας των γερμανών είναι μετρημένες. Σε λίγες ημέρες οι ίδιοι δημοσιογράφοι θα ξαναστήνουν πάλι τηλεδικαστήρια για τον προδότη μερκελιστή τσίπρα όταν ο sexy αλέξης θα αναφέρεται σε ισοσκελισμένους προυπολογισμούς με το κόστος της πρόνοιας μέσα και όχι χώρια, που έλεγε πριν για τα ψηφαλάκια. Οι δημοσιογράφοι έχουν την ίδια μεγάλη ευθύνη με τον σαμαρά και τον τσίπρα του αντιμνημόνιου για το μπάχαλο που γέννησε τους ναζί, την ομαδική παράκρουση, την επανάσταση του λιπαρού φρέντοκαπουτσίνο, την απόγνωση, την ανεργία, και την θλίψη, και τους εμπρηστικούς μηχανισμούς στην αντίθετη γμν λογική.

Αντί να κυνηγάμε ανεμόμυλους για το χρέος θα έπρεπε να πούμε στους πολίτες ότι τα έξοδα του κράτους είτε με κούρεμα είτε χωρίς, είναι τα ίδια, τα δάνεια δεν τα πληρώνουμε εμείς, κανένας πολίτης ποτέ δεν πληρώνει το δημόσιο χρέος (έχω βαρεθεί να το γράφω, 773 δισ. έχουμε δώσει για το χρέος!!!!!). Και επίσης τα έσοδα του κράτους είναι συγκεκριμένα και επιτέλους πια είναι «λιγότερα» από τα έξοδα.

Αυτά τα έσοδα οφείλουμε να τα «μοιραστούμε» δίκαια και ωφέλιμα για την ελληνική κοινωνία, δηλαδή να φτιάξουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο και πχ να ξεχάσουμε τις συντάξεις των 1000 και άνω (δίκαια ή άδικα δεν γίνεται αλλιώς) και να κάνουμε μέρος από αυτά τα χρήματα πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να ελαφρύνουμε τους φόρους και τα χαράτσια σε όσες επιχειρήσεις ή μικρομεσσαίους κάνουν προσλήψεις. Έχουμε 1,5 εκ. άνεργους και συζητάμε για επιστροφή αναδρομικών στους δικαστές και στους καραβανάδες; Και για ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων των αεροδρομίων; Ας πει την αλήθεια ο αλέξης στον λαό του ότι ο Τζάμπας πέθανε. Και πάλι πρωθυπουργός θα είναι. Αν το κάνει τώρα δεν θα τον ρίξει κανείς. Θέσεις εργασίας και ανάπτυξη θέλουμε.

Αν θέλουμε να είμαστε περήφανοι και μάγκες να βρούμε δουλειές για τους 1,5 εκ. άνεργους, να μοιράσουμε τα λαλάκια έτσι ώστε να μην υπάρχουν άνεργοι. Αυτό είναι εθνική υπερηφάνια, όχι τα σκισμένα καλσόν και τα ουαου στους ευρωπαίους εταίρους μας. Έχουν μείνει με τα στόματα ανοικτά οι δυνάστες μας, τέτοιους κατά φαντασίαν λεβέντες είχαν να δουν στην ευρώπη από την διαπραγμάτευση του κυρ χρήστου του πρωτόπαππα στο παρίσι, έλεος, που δεν ήξερε λέξη αγγλικά ο μεγάλος, αλλά τους είχε σκίσει και αυτός.

Αντί για αυτό παίζουμε με τις λέξεις ελάφρυνση, επιμήκυνση, κούρεμα. Πριν 5 ημέρες ο ρωσος υποικ Σιλουάνοφ δηλωσε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC «αν η Ελλάδα ζητήσει βοήθεια θα το εξετάσουμε σοβαρά». Έτσι και αλλιώς οι μαλακίες τζάμπα είναι, και αυτοί δανείζονται με 12%. Ο βαρούφ (μετά από ένα κρυφό ραντεβού του με τον τόμσεν) πολύ σωστά δήλωσε προχθές ότι η ελλάδα «δεν θα ζητήσει ποτέ οικονομική βοήθεια από την Μόσχα». Ο προδότης, ο μερκελιστής!!!! Πριν 3 χρόνια ο αλέξης όταν η κύπρος είχε δανειστεί 2,5 δισ. τοκογλυφικά από την ρωσία δήλωνε «Η Ελλάδα είχε δυνατότητες και διαπραγμάτευσης και αναζήτησης εναλλακτικών πηγών δανεισμού. Δεν το έκανε ποτέ όμως, γιατί ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του υλοποιούσε προειλημμένες αποφάσεις. Έχω επανειλημμένα τοποθετηθεί». Βέβαια αργότερα μεσολάβησε η χρεοκοπία της κύπρου, πριν 2 χρόνια όπου οι ρώσοι τους έστειλαν (όπως και τον ΓΑΠ το 2010) κατευθείαν στο ΔΝΤ. Τι έγινε ρε παιδιά; Τώρα ο υποικ του αλέξη λέει και πολύ σωστά ότι δεν θα ζητήσει ποτέ βοήθεια από τους ρώσους. Άραγε ο αλέξης κατηγορεί τον εαυτό του; Ποιος ήταν ο προδότης;

Στην ελλάδα αυτοί είμαστε φραπεδοτσεγκεβάρες βολεμένοι, αντί να θεσπίσουμε όριο πχ 12 χρόνια max σε κάθε δημόσιο υπάλληλο στου ξαπλώπουλου (τα υπόλοιπα ένσημα θα τα βάζεις στον ιδιωτικό τομέα) να γυρνάει ο τροχός και στους υπόλοιπους, να ανανεώνονται και οι δημόσιες υπηρεσίες, να έχουν όλοι δουλειά, τα βάζουμε με όλον τον πλανήτη γιατί δεν θέλουν να μας δανείσουν και άλλα για νέα δημόσια ελλείμματα για την ελπίδα που έρχεται και έχασε τον δρόμο.

Δεν είμαστε εμείς και οι σύμμαχοι μας εναντίον των γερμανών, είμαστε εμείς εναντίον των 18 εταίρων μας, εμείς μόνοι μας. Και δεν ξέρουμε τι θέλουμε και τι διεκδικούμε. Θέτουμε μαξιμαλιστικούς στόχους που ξέρουμε ότι δεν θα τους πάρουμε για να έχουμε ένα άλλοθι για την μια από τα ίδια πολιτική μας, για να λέμε στους νέους που μας πίστεψαν ότι ο κατώτατος 751 ευρω αναβάλλεται για το τέλος της 4ετίας, μέχρι τότε βολέψου με λιτό βίο και μια βουτιά στην πισίνα. Και πιάνουμε και την πλατεία από πριν μην τυχόν και μαζευτούν τίποτα αγανακτισμένοι με εμάς και μας αρχίσουν στις μούτζες.

Πριν αρχίσετε να βρίζετε, στείλτε το σχόλιο σας στο stokokkino.gr ή στο left.gr ή στο avgi.gr ή στο e-dromos.gr, ως γνωστόν τα σχόλια και η κριτική και εκεί είναι ελεύθερα και όλοι μα όλοι μπορούν να σχολιάσουν (λέμε τώρα). Αλήθεια πως το καταπίνει αυτό η πρώτη φορά καμμένη αριστερά! Επίσης αναρωτηθείτε πόσες πορείες ή διαδηλώσεις έχουν γίνει για τους 1,5 εκ. άνεργους και τα 3 εκ ανασφάλιστους, πόσες διακηρύξεις την 1η εβδομάδα καμμένης αριστεράς έγιναν για αυτούς, πόσα λαλάκια αφήνει το πελατειακό κράτος για επιδόματα ανεργίας, πόσες νέες θέσεις εργασίας περιλαμβάνει το πρόγραμμα της ξεσσαλονίκης, πόσους διεφθαρμένους δ.υ. θα συνεχίσει να πληρώνει ο φπα που πληρώνουν οι άνεργοι. Πότε η «μειοψηφική» κυβέρνηση του 40% μαζί με την ακροδεξιά και με τις «κλεμμένες 50έδρες» θα μας πει το πρόγραμμα της για τους άνεργους, τους νέους και τους ανασφάλιστους; Πότε θα αποκτήσουμε δικαίωμα στον λιτό βίο και εμείς;

Οφείλουμε να αγωνιστούμε η ελπίδα να βρει τον άνεργο και τον νέο, όχι την αργομισθία άχρηστων και διεφθαρμένων δ.υ. και των 45αρηδων συνταξιούχων. Αλλιώς ο αλέξης στα 41 του (και με 3 θητείες στην βουλή έχει κατοχυρώσει σύνταξη) κινδυνεύει να βγει ο πιο νέος συνταξιούχος και απόμαχος πολιτικός. Και όχι δεν είναι μόλις 10 ημέρες κυβέρνηση και δεν πρέπει να του την πέφτουμε. Ήξερε από τον ιούνη του 12 ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός και δεν έχει προετοιμάσει τίποτα απολύτως για την διακυβέρνηση του. Δεν έχει ετοιμάσει καν έναν χονδρικό προυπολογισμό, ούτε ένα αρχικό πλάνο για να δώσει ως απάντηση στον γιούνκερ και μέρκελ. Αλλά έτσι και αλλιώς μπορούμε να ξαναβγάλουμε τον κομματικό στρατό να παριστάνει τους αγανακτισμένους στις πλατείες.

Μέχρι που κάποιος θα φωνάξει ξανά «η χούντα δεν τελείωσε το 73». Μέχρι τότε συνεχίζουμε στον αυτόματο πιλότο του βαρουφάκη και της παρλαπίπας «67% των μνημονιακών μέτρων θα τα θέλαμε και εμείς». Ένας κακός οικονομολόγος, ένας κακός πολιτικός, μια άτυχη χώρα και 11 εκ. μπερδεμένοι και νωθροί φραπεδοτσεγκεβάρες προσδοκούμε παπαριές για τον λιτό βίο στα 170 τμ του εξοχικού στην αίγινα με την πισίνα. Έχουμε 450χιλιάδες οικογένειες χωρίς εργαζόμενο και εισόδημα, έχουμε 1,5 εκ. άνεργους και ο υποικ μας δουλεύει όπως και οι προηγούμενοι ψιλό γαζί για λιτό βίο. Είμαστε η εργατική τάξη που καθαρίζει την πισίνα στο εξοχικό της αίγινας και τσακωνόμαστε μεταξύ μας θεωρητικολογώντας αν ο λιτός βίος είναι καλύτερος από την λιτότητα. Εμείς είμαστε που χορεύουμε στα νταούλια που βαρά η κυβέρνηση, όχι οι αγορές.

Η λιτότητα και οι λίστες των ανέργων είναι επιλογή του πελατειακού κράτους και των χρεοκοπημένων ΜΜΕ και των διαπλεκόμενων μεγαλοεπιχειρηματιών. Τα γερασμένα κόμματα μας λένε ότι φταίνε οι επιλογές της γερμανικής ευρώπης, λένε ψέμματα, για τις ανισότητες για την ανομία για τους βολεμένους και για την χρεοκοπημένη ελλάδα φταίμε εμείς και οι πελατειακές πολιτικές. Οι 16 βαρβάτοι μισθοί των υπαλλήλων της βουλής και των ΕΛΠΕ δημιουργούν 1,5 εκ. άνεργους. Τα 650 εκ. ευρώ επιχορήγηση στο ασφαλιστικό της ΔΕΗ δημιουργεί 1,5 εκ. άνεργους. Τα εφαπαξ των 100άδων χιλιάδων ευρω στους Δ.Υ. δημιουργούν 1,5 εκ. άνεργους. Το 23% φπα δημιουργεί 1,5 εκ άνεργους.

Η ελπίδα θα γεννηθεί όταν θα καταλάβουμε τις αιτίες του προβλήματος και όταν διαπιστώσουμε ποιοι μας εκμεταλλεύονται ξεδιάντροπα στήνοντας εμφύλιους και παραμύθια για τις πολιτικές τους καριέρες. Μαζί με την ελπίδα γιορτάζουν η σοφία η πίστη και η αγάπη. Καμιά τους δεν έρχεται μόνη της.

γιωργος δ.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
8 Απαντήσεις
8866 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Οκτωβρίου 2012, 22:53:23
από anasm
1 Απαντήσεις
42213 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Μαρτίου 2014, 16:06:58
από Argirios Argiriou
7 Απαντήσεις
12042 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Δεκεμβρίου 2018, 00:37:54
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3961 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιανουαρίου 2017, 22:19:53
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
4890 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Απριλίου 2019, 00:37:41
από Argirios Argiriou