Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Αυτό που δεν σκεφτόμαστε καταργώντας το 5ευρω.
Αρχίατρος:
Όπως τα λέτε είναι.
Αλλά γιατί ΜΟΝΟ στα ΚΥ ; Τα ΠΙ και οι Γ.Ι-Αγροτικοί που υπηρετούν εκεί σε πηγάδι κ@τούρησαν ;
Έλεος περνούσαν (όταν ήμουν αγροτικός) απλά για μια πίεση ή για να τους πεις για πολλοστή φορά ότι δεν δικαιούνται να γράψουν φάρμακα.
Φυσικά, τσάμπα ήταν, έκαναν και την βόλτα τους στον γιατρό.
Το αυτό φαινόμενο βλέπω επίσης στο νοσοκομείο που κάνω Ειδικότητα, οι ηλικιωμένοι να παίρνουν σβάρνα τα Ε.Ι, συχνά άνευ λόγου και αιτίας, αλλά αφού είναι τσάμπα...
Περιθωριακός:
H διαφορά είναι εμφανής.. Ξαφνικά στην εφημερία δεν προλαβαινεις να φας ή να ξεκουραστεις για λιγο, αφου μολις μπαινεις στο εφημερείο, χτυπαει το τηλ και ξαναγυρνάς στα επειγοντα, για να ακουσεις: ''γιατρε, πριν 2 βδομαδες...'' ή ''γιατρε δεν ηθελα να περιμενω στην ουρα το πρωι και...'' (ωρα 15.30), ή '' εχω ενα τσουξιμο εδω και 5 μερες..'' (ωρα 02.00)...
md:
Ωρα 04.30.....Γιατρε,νιωθω ενα καψιμο σε ολο μου το σωμα,απο πανω μεχρι κατω,σαν να με περιλουζει χαλβας...
Γ.Κτιστάκης:
Σε εμάς πάντως δεν παρατηρήθηκε αισθητή μείωση των "για ψήλου πήδημα" επισκέψεων στο ΚΥ με την εφαρμογή του 5ευρου. Πιστεύω οτι το φαινόμενο αυτό οφείλεται στον τρόπο που είναι δομημένο το ΕΣΥ , άλλα κατά μεγάλο μέρος και στην έλλειψη αγωγής Υγείας και ενημέρωσης του πληθυσμού. Κάποιες φορές ρόλο στην αύξηση αυτών των επισκέψεων έχουν και τα ΜΜΕ. Ευθύνη φυσικά έχουμε και εμείς ως ιατροί, που με την τακτική της "εξυπηρέτησης" οτι ώρα και να είναι, λαμβάνουν οι ασθενείς λάθος μηνύματα για την συμπεριφορά τους απέναντι στις υπηρεσίες υγείας.
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣε εμάς πάντως δεν παρατηρήθηκε αισθητή μείωση των "για ψήλου πήδημα" επισκέψεων στο ΚΥ με την εφαρμογή του 5ευρου. Πιστεύω οτι το φαινόμενο αυτό οφείλεται στον τρόπο που είναι δομημένο το ΕΣΥ , άλλα κατά μεγάλο μέρος και στην έλλειψη αγωγής Υγείας και ενημέρωσης του πληθυσμού. Κάποιες φορές ρόλο στην αύξηση αυτών των επισκέψεων έχουν και τα ΜΜΕ. Ευθύνη φυσικά έχουμε και εμείς ως ιατροί, που με την τακτική της "εξυπηρέτησης" οτι ώρα και να είναι, λαμβάνουν οι ασθενείς λάθος μηνύματα για την συμπεριφορά τους απέναντι στις υπηρεσίες υγείας.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγώ πάλι στο ιδιωτικό μου Ιατρείο που έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, γιατί βλέπω να γίνεται το αδιαχώρητο τις πρώτες μέρες του μήνα τότε που οι 200 πρώτοι ασθενείς μπορούν να έρχονται δωρεάν και μετά όταν τελειώσεις αυτούς και ζητάς 5 ευρώ για επανάληψη μηνιαίας συνταγής ή 10 ευρώ για επανάληψη τρίμηνης να πέφτει η κίνηση κατακόρυφα;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση