Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Θέματα σχετικά με το forum

Έχει θέση η πολιτική σε ένα Ιατρικό φόρουμ;

<< < (3/3)

Αρχίατρος:
Το πλέον τραγικό κατ΄εμέ κι βασική ένδειξη πόσο τρικυμία εν κρανίω τελούν πολλοί συμπατριώτες μας, είναι ότι πολλοί φωνασκούντες για τους "πουλημένους πολιτικούς" των προηγούμενων κυβερνήσεων που υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, δεν το έπραξαν γιατί ήθελαν να γίνουν περισσότερες μεταρρυθμίσεις στην χώρα, αλλά ακριβώς το αντίθετο, για να μην γίνουν ούτε καν και αυτές οι ολίγιστες μεταρρυθμίσεις που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Αυτό γίνεται περισσότερο εμφανές αν ρωτήσετε τους ίδιους για την κυβέρνηση που φέρει την κύρια ευθύνη για την χρεωκοπία της χώρας, την κυβέρνηση Καραμανλή.
Θα σας απαντήσουν πόσο... καλός άνθρωπος ήταν, ότι τον έριξαν οι Αμερικανοί επειδή προσπάθησε να κάνει αγωγό με τους Ρώσους, δεν τον άφησαν να κυβερνήσει κτλ. ενώ η όλη κατάσταση με το έλλειμμα κι την αδυναμία δανεισμού της χώρας ήταν στημμένη. Η χώρα δλδ μπορούσε να δανειστεί το 2009 αλλά ο ΓΑΠ δεν πήγε επίτηδες σε Κινέζους, Ρώσους, Σώρρα, Αρειανούς κτλ., ενώ το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού δεν ήταν μισθοί-συντάξεις-παροχές (κι γενικότερα δημόσιες δαπάνες), αλλά μίζες πολιτικών, εργολάβων, οπλάδων, φαρμακάδων.

Αδυναμία στοιχειώδους κατανόησης της πραγματικότητας, ανάγνωσης αριθμών, ψεκασμένα κλισέ.
Αυτή είναι η ενημέρωση που παρέχεται απ΄τα ελληνικά ΜΜΕ, αυτή αναπαράγουν οι περισσότεροι.

pzogr:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος..... Κατ'αρχήν οι εκλογές έγιναν πολύ γρήγορα έτσι ώστε να μην γίνει εκτενής δημόσια συζήτηση για το περιεχόμενο της συμφωνίας και σίγουρα το ασφαλιστικό δεν είχε συζητηθεί... ή τουλάχιστον όχι με τις προτάσεις Κατρούγκαλου. Στις εκλογές γινόταν συζήτηση μόνο για το "παράλληλο πρόγραμμα". Εκτός αν πιστεύετε ότι η πλειονότητα των ψηφοφόρων διάβασε το μνημόνιο... που φυσικά δεν λέει τίποτα σχετικό με αυτά που ανακοινώθηκαν ΜΕΤΑ τις εκλογές...

--- Τέλος παράθεσης ---
   Το ασφαλιστικό έχει ψηφιστεί ως "ρήτρα μηδενικού ελλείμματος¨ απο το 2012. Απλά το καλοκαίρι οι ...θεσμοί πίεσαν ώστε να εφαρμοστεί επιτέλους. Για τις προτάσεις Κατρούγκαλου δεν ξέρω σε ποιες αναφέρεστε. Αν εννοείτε την αύξηση εισφορών ελευθεροεπαγγελματιών συμφωνώ δεν είχε συζητηθεί. Προέκυψε όμως ως αναγκαίο λόγω της άνω ρήτρας: δεν επιθυμούσαν πλήρη ισοπέδωση συντάξεων (οι συνταξιούχοι είναι καλοί ψηφοφόροι, όπως και πλειάδα Δ/Υ) αναγκαστικά ψάχνουν λεφτά από αλλού (ξέρουν ότι δεν θα βρουν αλλά κερδίζουν κυβερνητικό χρόνο καρέκλας). Αν για τον Κατρούγκαλο εννοείτε τις περικοπές συντάξεων, ναι, είχαν προαποφασιστεί (και με το παραπάνω).
   Το τι συζητήσεις (κατά κανόνα αποπροσανατολιστικές ειδικά οι τηλεοπτικές) έγιναν και τι πετραχήλια έταξαν όλοι νομίζω έχει φιλοσοφικό ενδιαφέρον αφού τα προαπαιτούμενα είχαν ψηφιστεί απο τους περισσότερους (εκτός ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΧΑ, ξεχνώ κανέναν; ). Όποιος άκουγε ότι τον βόλευε και ψήφισε τυφλά, τι να πω, ας μην ζητάει τα ρέστα. Ούτε και εγώ διάβασα το (Α+Β+Γ+μεσοπρόθεσμο+mail Χαρδούβελη ++++) μνημόνιο αλλά κάποια πράγματα τα βλέπω και δεν εθελοτυφλώ.

--- Τέλος παράθεσης ---

Έχει τεράστια διαφορά η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, που άλλωστε προσωπικά νομίζω ότι είναι ένα σωστό μέτρο, από τις τερατώδεις αυξήσεις στη φορολογία (γιατί οι εισφορές που συνδέονται με το εισόδημα είναι στην ουσία φορολογία). Φυσικά και το κάνουν για να διατηρήσουν την καλύτερη πελατεία (δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους), αλλά και επειδή αρκετοί απ'αυτούς (που επικοινωνούν σε επίπεδο "ουγκ-ουγκ") θέλουν να ισοπεδώσουν όποιον δεν ακολουθεί τα κομμουνιστικά πρότυπα (βλέπε ιδιώτες). Κι αυτό δεν έγινε φανερό τώρα με τις προτάσεις Κατρούγκαλου, αλλά ήδη από την 26η Ιανουαρίου με τις δηλώσεις "παιδική χαρά", που βγήκε ο κάθε πικραμενος να κάνει. Και φυσικά πιστεύω ότι αν είχαν τη στοιχειώδη ειλικρίνεια να τα ανακοινώσουν πριν τις εκλογές, θα είχε επηρεάσει το αποτέλεσμα... Αν ήξερε ο μέσος ιδιώτης ότι θα του αρπάξουν 1-2 δεκαχίλιαρα (στην καλή περίπτωση και ανάλογα με το εισόδημα) για να μην πάρουν 10 ευρώ απ'όλους, δεν νομίζω να ψήφιζαν συριζα.

Φυσικά συμφωνώ με τον kopritis ότι από δεκαετίες βρωμάει το πράγμα. Ήδη από την εποχή του Ανδρέα σύμβουλοι των υπουργών οικονομικών έλεγαν ότι πάμε για χρεωκοπία αν συνεχίσουμε έτσι, αλλά οι υπουργοί έκαναν τους κινέζους. Περιττό να πω πως ψήφιζαμε... Όποιος μιλούσε για νοικοκύρεμα, σπίτι γρήγορα...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση