Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Θέματα σχετικά με το forum

Έχει θέση η πολιτική σε ένα Ιατρικό φόρουμ;

<< < (2/3) > >>

gvam44:
Ποιος από τους ψηφοφόρους διάβασε τα προαπαιτούμενα του Αυγούστου ;
Αντίθετα ο Τσίπρας δήλωνε ότι παρά το 3ο μνημόνιο που αναγκάστηκε δήθεν να δεχθεί θα τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Ιανουαρίου με παράλληλα προγράμματα κτλ.
Εν τέλει οι τόσο συχνές εκλογές δεν έχουν τα στοιχεία εκβιασμού ;
Συνάδελφοι μου μηχανικοί, έξυπνοι κατά τεκμήριο, μου έλεγαν αρχές Σεπτεμβρίου ότι αν και δεν συμφωνούν με τα πεπραγμένα του να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία ! Δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι ο Τσίπρας θα δείξει τελικά τόση ασυνέπεια !
Τους όρους του 3ου μνημόνιου τους είχε δεχτεί ήδη από τις 20/2/2015. Δείτε τις λεπτομέρειες εδώ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος και την ανάλυση ενός εκ των ολίγων αυτών που έχουν αντιπρόταση για την Ευρωζώνη του Δ Καζάκη: μετά το 8ο λεπτό.

Αρχίατρος:
Δυστυχώς η λογική* δεν επικράτησε στις επιλογές των περισσότερων, στις τελευταίες εκλογές.

Έφτασα στο σημείο να προσπαθώ να αποκωδικοποιήσω επί κοντά 2 ώρες τι ακριβώς εννοούσε με το "ο λαός δεν είχε άλλη επιλογή" γνωστό μου μηχανικό που (ισχυρίζεται) ότι δεν ψήφισε Τσίπρα, μέχρι να φτάσει να μου πει ότι είχε σιχαθεί τον Σαμαρά κι ήθελε να φύγει, αν κι η κατάσταση της χώρας προφανώς χειροτέρεψε τον τελευταίο χρόνο (κι ο ίδιος βρέθηκε να περιμένει έξω απ τα ΑΤΜ για να μην πεινάσει το παιδί του).

Πολλοί πίστεψαν ότι ψηφίζοντας αυτή την κυβέρνηση καταψήφιζαν τις προηγούμενες που μας έφεραν σ' αυτό το σημείο, χωρίς να μπορούν να φανταστούν ότι θα χρησιμοποιηθούν τα χειρότερα στελέχη απ' αυτές ακριβώς τις κυβερνήσεις, κι ακριβώς οι ίδιες πρακτικές (κομματοκρατίας, φαυλότητας κι διορισμών) με το παρελθόν.

Όσον αφορά την πολιτική στο φόρουμ, μακάρι να μην είχε καθόλου θέση, αλλά πως μπορεί να συμβεί αυτό όταν δεν εργαζόμαστε σε νοσοκομεία της Δύσης κι δεν έχουμε να κάνουμε με μανατζαραίους, αλλά με πολιτικούς ;

*Λογική δεν εννοώ την υπερψήφιση της ΠΑΣΟΚοΝΔού.

gvam44:
Χαίρομαι για το σχόλιο σας.
Πολιτική είναι και θα έπρεπε να είναι κάθε σκέψη μας ή δράση μας από την στιγμή που επηρεάζει και τις ζωές συμπολιτών μας.
Εφ' όσον θέλουμε να είμαστε ή να γίνουμε πολίτες βέβαια. Διότι υπάρχουν και οι ιδιώτες που δυστυχώς είναι πολλοί, ως και κυβερνήσεις βγάζουν !
Για τον λόγο αυτό θα ήθελα να επανέλθω στο αρχικό μου σχόλιο με δεδομένο ότι για όλα τα θέματα υπάρχει και η αντίστοιχη επιστήμη και οι παραινέσεις και αναλύσεις των Ελλήνων Φιλοσόφων:

"Μόνο κουβέντα με βάση την πολιτική επιστήμη όπως αυτή θεραπεύεται από κομματικά ανεξάρτητους πολιτικούς επιστήμονες.
Η παραπάνω άποψη στηρίζεται στο γεγονός ότι η πολιτική όπως και η Ιατρική πρέπει να υπηρετεί την Κοινωνία.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η Κοινωνία να είναι ο βασικός θεσμός τον οποίον πρέπει να υπηρετούν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές της εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας.
Το σημερινό καθεστώς στην Ελλάδα δεν υπηρετεί τον θεσμό της Κοινωνίας αλλά τους ξένους θεσμούς της Ευρωζώνης των τραπεζιτών, είναι πολέμιο της Κοινωνίας και εν δυνάμει εχθρός της"

pzogr:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.....
Εφαρμόζει κυβερνητικό πρόγραμμα το οποίο κανείς δεν ψήφισε ούτε τον Ιανουάριο ούτε τον Σεπτέμβριο του 2015. Άρα είναι παράνομο και πρέπει πάραυτα να συλληφθούν όλοι όσοι το υπηρετούν, το ψήφισαν ή το ανέχονται εντός Βουλής.....

--- Τέλος παράθεσης ---
   Επιτρέψτε είναι  μου να διαφωνήσω. Για τον Ιανουάριο συμφωνώ... Αλλά η βουλή του Σεπτεμβρίου ψηφίστηκε μετά τα προαπαιτούμενα του Αυγούστου που υποστήριξε (και ψήφισε) η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Για ασφαλιστικό-φορολογικό και πολλούς άλλους τομείς μας είπαν τι θα εφάρμοζαν (και μάλλον δεν τα εφαρμόζουν πλήρως προσπαθώντας να διαφυλάξουν πολύτιμες ψήφους Δ/Υ και συνταξιούχων).  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ειναι φιλοευρωπαϊκά μνημονιακά κόμματα όπως και ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΆΜΙ-ΝΔ. Οι "αντιμνημονιακοί" στις τελευταίες εκλογές δεν θα μπορούσαν να κάνουν κυβέρνηση...
   Το μόνο που δεν είχαν αποφασίσει τον Αύγουστο είναι το μεταναστευτικό-προσφυγικό που προέκυψε στην πορεία. Βέβαια και εκεί τα καταφέρνουν μια χαρά...

--- Τέλος παράθεσης ---

Νομίζω ότι δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Κατ'αρχήν οι εκλογές έγιναν πολύ γρήγορα έτσι ώστε να μην γίνει εκτενής δημόσια συζήτηση για το περιεχόμενο της συμφωνίας και σίγουρα το ασφαλιστικό δεν είχε συζητηθεί... ή τουλάχιστον όχι με τις προτάσεις Κατρούγκαλου. Στις εκλογές γινόταν συζήτηση μόνο για το "παράλληλο πρόγραμμα". Εκτός αν πιστεύετε ότι η πλειονότητα των ψηφοφόρων διάβασε το μνημόνιο... που φυσικά δεν λέει τίποτα σχετικό με αυτά που ανακοινώθηκαν ΜΕΤΑ τις εκλογές...

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος..... Κατ'αρχήν οι εκλογές έγιναν πολύ γρήγορα έτσι ώστε να μην γίνει εκτενής δημόσια συζήτηση για το περιεχόμενο της συμφωνίας και σίγουρα το ασφαλιστικό δεν είχε συζητηθεί... ή τουλάχιστον όχι με τις προτάσεις Κατρούγκαλου. Στις εκλογές γινόταν συζήτηση μόνο για το "παράλληλο πρόγραμμα". Εκτός αν πιστεύετε ότι η πλειονότητα των ψηφοφόρων διάβασε το μνημόνιο... που φυσικά δεν λέει τίποτα σχετικό με αυτά που ανακοινώθηκαν ΜΕΤΑ τις εκλογές...

--- Τέλος παράθεσης ---
   Το ασφαλιστικό έχει ψηφιστεί ως "ρήτρα μηδενικού ελλείμματος¨ απο το 2012. Απλά το καλοκαίρι οι ...θεσμοί πίεσαν ώστε να εφαρμοστεί επιτέλους. Για τις προτάσεις Κατρούγκαλου δεν ξέρω σε ποιες αναφέρεστε. Αν εννοείτε την αύξηση εισφορών ελευθεροεπαγγελματιών συμφωνώ δεν είχε συζητηθεί. Προέκυψε όμως ως αναγκαίο λόγω της άνω ρήτρας: δεν επιθυμούσαν πλήρη ισοπέδωση συντάξεων (οι συνταξιούχοι είναι καλοί ψηφοφόροι, όπως και πλειάδα Δ/Υ) αναγκαστικά ψάχνουν λεφτά από αλλού (ξέρουν ότι δεν θα βρουν αλλά κερδίζουν κυβερνητικό χρόνο καρέκλας). Αν για τον Κατρούγκαλο εννοείτε τις περικοπές συντάξεων, ναι, είχαν προαποφασιστεί (και με το παραπάνω).
   Το τι συζητήσεις (κατά κανόνα αποπροσανατολιστικές ειδικά οι τηλεοπτικές) έγιναν και τι πετραχήλια έταξαν όλοι νομίζω έχει φιλοσοφικό ενδιαφέρον αφού τα προαπαιτούμενα είχαν ψηφιστεί απο τους περισσότερους (εκτός ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΧΑ, ξεχνώ κανέναν; ). Όποιος άκουγε ότι τον βόλευε και ψήφισε τυφλά, τι να πω, ας μην ζητάει τα ρέστα. Ούτε και εγώ διάβασα το (Α+Β+Γ+μεσοπρόθεσμο+mail Χαρδούβελη ++++) μνημόνιο αλλά κάποια πράγματα τα βλέπω και δεν εθελοτυφλώ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση