Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 01:49:59

Αποστολέας Θέμα: Μέτρα που δεν κοστίζουν λεφτά αλλά μπορούν να βελτιώσουν ριζικά την Υγεία.  (Αναγνώστηκε 241983 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

8 Οκτωβρίου 2015, 11:39:25
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Επιπλέον, μπορεί απόψε το βράδυ, ο στρατιωτικός ιατρός να πάρει φύλλο μετάθεσης στο νησάκι Χ και δεν θα πει όχι. Το έχει δει αυτό κανένας άλλος υπάλληλος στο δημόσιο, ειδικά ιατρός ΕΣΥ; Όποιος έχει την ελάχιστη ιδέα από ιδιωτικό ιατρείο, καταλαβαίνει ότι αυτό σημαίνει, ξεκίνημα από την αρχή, ακόμη κι αν επιστρέψεις σε ένα χρόνο.
Αυτό το επιχείρημα (που προβάλλουν κι αυτοί), δεν είναι απόλυτα ακριβές.

Αρκετά νωρίς (με το που γίνονται αρχίατροι-αν/χες) σταματούν οι μεταθέσεις σε "νησάκια". Μετά η μόνη μετάθεση που μπορεί να τους κάτσει είναι στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, σε θέση γραφείου για να γράψουν τον γνωστό ως "χρόνο διοίκησης".
Αυτό σημαίνει ότι μια χαρά μπορούν να διατηρήσουν το Ιατρείο κι την πελατεία τους.

Ένας άλλος παράγοντας που σας διαφεύγει, είναι ότι ο στρατιωτικός ιατρός που δεν θα πάει εξωτερικό για μετεκπαίδευση-εξειδίκευση, μπορεί να φύγει θεωρητικά απ' την υπηρεσία στα 48 του με μειωμένη σύνταξη, τουλάχιστον μπορούσε μέχρι εσχάτως, (δεν ξέρω πόσο τους πιάνουν οι τελευταίες ρυθμίσεις). ΠΟΙΟΣ ιατρός ΕΣΥ μπορεί να φύγει στα 48-50 του (έστω με μειωμένη) ; Να μην μιλήσω για εφάπαξ κτλ.

Μπορεί να μην συμβαίνει συχνά (συνήθως αυτοί που έχουν σταθεί στο ιδιωτικό επάγγελμα φεύγουν νωρίτερα) μιας κι σαν συνταγματάρχες δεν κάνουν ουσιαστικά ΤΙΠΟΤΑ (ούτε εφημερίες, ούτε εξωτερικά Ιατρεία τπτ), αλλά δεν παύει να είναι δυνατότητα που δεν έχει κανένας άλλος εργαζόμενος στο Δημόσιο.
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Οκτωβρίου 2015, 12:10:02 από kopritis »

8 Οκτωβρίου 2015, 15:34:38
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Μου κάνει εντύπωση που κανείς δεν αναφέρει τους ιατρούς της κεντρικής υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ.
Δημόσιοι υπάλληλοι στην πλέον νευραλγική υπηρεσια της περίθαλψης με δικαίωμα ιδιωτικου ιατρείου !!
Αυτοί κι αν οφείλουν να ειναι πλήρους και αποκλειστικής !!
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

8 Οκτωβρίου 2015, 20:46:45
Απάντηση #32
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

5.000 υπάλληλοι ΝΠΙΔ είχαν συνδέσει τον μισθό τους με εκείνο των γ.γ. – Αντιδρούν στο «ψαλίδι» ως 25% στο μισθό του πολιτικού προσωπικού
 
Κάτσε γιατρουδάκι του ΕΣΥ με 1200€...   ;)
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

8 Οκτωβρίου 2015, 21:28:25
Απάντηση #33
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

5.000 υπάλληλοι ΝΠΙΔ είχαν συνδέσει τον μισθό τους με εκείνο των γ.γ. – Αντιδρούν στο «ψαλίδι» ως 25% στο μισθό του πολιτικού προσωπικού
 
Κάτσε γιατρουδάκι του ΕΣΥ με 1200€...   ;)


Προφανώς οι Ιατροί δεν είναι... επιστήμονες !  :D

Για να μην δίνονται παραπάνω στοιχεία για ειδικότητες κι υπηρεσίες που βρίσκονται, μάλλον πρόκεινται για βυσματούχους.

Ίσως έχει ψωμάκι να ψάξουν οι δημοσιογράφοι...

12 Νοεμβρίου 2016, 08:23:16
Απάντηση #34
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Παλαιότερη, πολύ καλή πρόταση του Δημήτρη Κουναλάκη:

Την ημερομηνία λήξης των παραπεμπτικών να μπορεί να την καθορίζει ο παραπέμπων Ιατρός. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε π.χ. ένας Ογκολόγος τριτοβάθμιου νοσοκομείου να παραγγέλνει τις εξετάσεις που θέλει την στιγμή που έχει μπροστά του τον Ασθενή και διαλέγοντας την κατάλληλη ημερομηνία λήξης να μην αναγκάζει τον Ασθενή να τρέχει σε άλλους Ιατρούς μόνο και μόνο για να γράψουν αυτές τις εξετάσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται σε χρήματα αλλά και ταλαιπωρία για τον Ασθενή. Ταυτόχρονα θα είχε ο ΕΟΠΥΥ μια εικόνα πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα για τον αριθμό και το κόστος των παραπεμπτικών που παράγει ο κάθε Ιατρός.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

12 Νοεμβρίου 2016, 15:31:24
Απάντηση #35
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Το σωστό θα ήταν να υπάρχει ημερομηνία έκδοσης και ημερομηνία έναρξης όπως υπάρχει στις συνταγές, με την δεύτερη να την καθορίζει ο γιατρός.
Δεν περιμένω βέβαια τόσο μυαλό να υπάρχει....
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

27 Δεκεμβρίου 2016, 19:36:53
Απάντηση #36
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ενωση Γενικών Ιατρών Κέρκυρας

Επιστολή προς ΗΔΙΚΑ

Προς ΗΔΙΚΑ Κέρκυρα 19/12/2016
Κοινοποίηση: Υπουργείο Υγείας

Θέμα: «Βελτιώσεις στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση»


Ο σύλλογος μας γίνεται αποδέκτης πολλών παραπόνων σχετικά με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Τα μέλη μας εξυπηρετούν καθημερινά έναν μεγάλο πληθυσμό και εκδίδουν χιλιάδες ηλεκτρονικές συνταγές, άρα υπάρχει μεγάλη εμπειρία στα προβλήματα και τις δυστοκίες του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Είναι γεγονός πως με κάθε καινούργια τροποποίηση που εισάγεται στο σύστημα γίνεται όλο και περισσότερο πολύπλοκη και χρονοβόρα η διαδικασία της συνταγογράφησης, προκαλώντας την δικαιολογημένη αγανάκτηση τόσο των ιατρών όσο και των ασθενών που εξυπηρετούν.
Παρότι έχουμε πολλές ενστάσεις για τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα και ειδικά για τις πρόσφατες αλλαγές στις εργαστηριακές εξετάσεις,θα θέλαμε να μάθουμε αν και πότε πρόκειται  να ενεργοποιηθεί επιτέλους η δυνατότητα αντιγραφής της συνταγής με τις θεραπείες. Αν όχι, θα θέλαμε να πληροφορηθούμε με ποιο σκεπτικό δεν ενεργοποιείται, καθώς αποτελεί πάγιο αίτημα των ιατρών.
Θεωρούμε ότι η ενεργοποίηση της δυνατότητας αυτής θα διευκολύνει τον γιατρό και θα του προσφέρει πολύτιμο χρόνο να ασχοληθεί πιο ουσιαστικά με τον ασθενή του. Χρόνο που συχνά «σπαταλάει» προκειμένου να συνταγογραφήσει από την αρχή, με κάθε λεπτομέρεια την ίδια αγωγή σε χρόνιους ασθενείς. Η τεχνολογία οφείλει να υπηρετεί τον άνθρωπο και να διευκολύνει τη δουλειά του και όχι το αντίθετο.
Περιμένουμε την απάντησή σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στο φαξ του ΚΥ Αγίου Αθανασίου Κέρκυρας 2663360308.

 
Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος Η γραμματέας
Φοίβος Κακαβίτσας Σοφία Παναγιωτίδου
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Δεκεμβρίου 2016, 19:38:48 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

28 Δεκεμβρίου 2016, 20:05:55
Απάντηση #37
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Εγώ, όπως έχω πει και παλαιότερα,  δεν είμαι απόλυτα σύμφωνος με αυτόν τον τρόπο προσέγγισης. Θεωρώ ότι το όλο στήσιμο του ΗΣ της ΗΔΙΚΑ, εξευτελίζει το έργο του Ιατρού. Θεωρώ ότι αντί να κάνουμε προτάσεις για την εύκολη και γρήγορη επανέκδοση συνταγών, θα πρέπει να κάνουνε προτάσεις και να εξασκηθεί πίεση προς άλλη κατεύθυνση ώστε να σταματήσει αυτή η κατάντια. Η πρόταση μου είναι να δημιουργηθεί ένα σύστημα - φάκελος ασθενή, στο οποίο ο ιατρός θα καταχωρεί την αγωγή και την διάρκειά της και ο ασθενής θα πηγαίνει μόνο στο φαρμακείο. Δεν θα είναι ανάγκη η εκτύπωση αγωγής κάθε μήνα, που συνήθως την κάνει άλλος ιατρός. Καταλαβαίνω ότι ένα τέτοιο σύστημα θα έχει αρνητικό πρόσημο για τους συμβαιβλημένους με ΕΟΠΥΥ ιδιώτες. Όμως με τέτοιο σύστημα δεν θα υπήρχε ανάγκη σύμβασης με κάποιους, αλλά θα είχαν την δυνατότητα ΌΛΟΙ. Το κόστος για τον ΕΟΠΥΥ θα ήταν φυσικά πολύ λιγότερο (όπως ίσως και τα έσοδα των τωρινών συμβ. Ιατρών). Έτσι θα υπήρχε ισότητα και για τους Ιατρούς, αλλά και για τους ασφαλισμένους. Εάν προσθέσεις σε αυτό και τον θεσμό του οικογενειακού Ιατρού, τότε νομίζω ότι τα οφέλη θα είναι ακόμα περισσότερα για ΌΛΟΥΣ και η δουλειά μας θα είναι πιο ουσιαστική.

28 Δεκεμβρίου 2016, 22:57:39
Απάντηση #38
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εγώ, όπως έχω πει και παλαιότερα,  δεν είμαι απόλυτα σύμφωνος με αυτόν τον τρόπο προσέγγισης. Θεωρώ ότι το όλο στήσιμο του ΗΣ της ΗΔΙΚΑ, εξευτελίζει το έργο του Ιατρού. Θεωρώ ότι αντί να κάνουμε προτάσεις για την εύκολη και γρήγορη επανέκδοση συνταγών, θα πρέπει να κάνουνε προτάσεις και να εξασκηθεί πίεση προς άλλη κατεύθυνση ώστε να σταματήσει αυτή η κατάντια. Η πρόταση μου είναι να δημιουργηθεί ένα σύστημα - φάκελος ασθενή, στο οποίο ο ιατρός θα καταχωρεί την αγωγή και την διάρκειά της και ο ασθενής θα πηγαίνει μόνο στο φαρμακείο. Δεν θα είναι ανάγκη η εκτύπωση αγωγής κάθε μήνα, που συνήθως την κάνει άλλος ιατρός. Καταλαβαίνω ότι ένα τέτοιο σύστημα θα έχει αρνητικό πρόσημο για τους συμβαιβλημένους με ΕΟΠΥΥ ιδιώτες. Όμως με τέτοιο σύστημα δεν θα υπήρχε ανάγκη σύμβασης με κάποιους, αλλά θα είχαν την δυνατότητα ΌΛΟΙ. Το κόστος για τον ΕΟΠΥΥ θα ήταν φυσικά πολύ λιγότερο (όπως ίσως και τα έσοδα των τωρινών συμβ. Ιατρών). Έτσι θα υπήρχε ισότητα και για τους Ιατρούς, αλλά και για τους ασφαλισμένους. Εάν προσθέσεις σε αυτό και τον θεσμό του οικογενειακού Ιατρού, τότε νομίζω ότι τα οφέλη θα είναι ακόμα περισσότερα για ΌΛΟΥΣ και η δουλειά μας θα είναι πιο ουσιαστική.

Συμφωνώ απόλυτα στην προσέγγιση μέσω φακέλου ασθενή. Άλλωστε τα παραδείγματα που έχουμε από το εξωτερικό δείχνουν ότι αυτή η πρακτική είναι πολύ αποδοτική - και επιπρόσθετα, άυλη. Όσον αφορά τους συμβεβλημένους, δεν πιστεύω ότι θα είναι πλήγμα. Ίσα - ίσα, θα είναι διαφήμιση για αυτούς που θέλουν να ρίξουν το βάρος στον ασθενή τους, αφού θα επιβραβεύει όσους θέλουν να στηρίξουν ένα σύστημα που θα παρέχει καλές υπηρεσίες. Στο κάτω - κάτω, ας υπάρχει και ένα μέτρο σύγκρισης - ή ένα κόσκινο, όπως θέλετε. Δε βλέπουν όλοι οι συμβεβλημένοι τον ασθενή ως μηνιαία συνταγή που μετατρέπεται σε δεκάρικο. Και μάλιστα αν ανανεώνονται κατά τακτά διαστήματα οι συμβεβλημένοι, με τους ασφαλισμένους να έχουν λόγο στην επιλογή του γιατρού τους, όπως παλιά συνέβαινε με το ΤΕΒΕ, τότε η αυτορρύθμιση θα είναι πολύ πιο επιτυχημένη. Αλλά εμείς καταφέραμε να κάνουμε ένα στατικό σύστημα (με υποσχέσεις για ανανέωση εδώ και τρία χρόνια - ήτοι τρεις κυβερνήσεις - και ενώ χιλιάδες νέοι συνάδελφοι περιμένουν να μπουν στην αγορά εργασίας και στο τέλος λακίζουν στο εξωτερικό), με συμβεβλημένους γιατρούς που δεν έχουν κανένα κίνητρο να αλλάξουν επί τα βελτίω και με συνταγογράφηση που να είναι ιατροκεντρική (κατά ανεπιτυχή μάλιστα τρόπο) και όχι ασθενοκεντρική.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

7 Φεβρουαρίου 2017, 20:23:12
Απάντηση #39
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
6 February 2017 By Michelle Madsen.

Digital repeat prescribing saves GP time and over £200m, says DH.


Digital dispensing of repeat prescriptions has saved the NHS more than £212 million since 2011, according to figures released by ministers.

The dramatic savings are due to the amount of GP administrative time saved compared with physically repeating prescriptions, as well as a reduction in the volume of paper and signing time.

Cash saved by the scheme climbed from £290,100 in 2011/2012 to £122.9 million in 2015.

Volumes of digitally issued repeat prescriptions have increased by more than 50% from 2012-2015, from 54,061.6 issued in 2012 to 85,949.9 issued in 2015.

A health minister said that NHS England was utilising every opportunity to promote and support the increased growth of the use of electronic repeat dispensing, including increasing patient awareness of the service through communications and webinars.

Responding to a written question from another MP, health minister David Mowat said: 'A team of implementation managers [are] supporting the roll out of electronic repeat dispensing across the country by providing support at clinical commissioning group and GP practice level and engaging local community pharmacies in the process.'

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Και το σχόλιο ( 07/02/2017) του Γενικού Ιατρού Ευάγγελου Φραγκούλη στον τοίχο του στο facebook:

Αυτά σε άλλες χώρες...Στη δική μας δεν επιτρέπεται από τον ΕΟΠΥΥ και το ΥΥ ούτε η αντιγραφή παλιότερης συνταγής (η ΗΔΙΚΑ έχει τη δυνατότητα, αλλά είναι απενεργοποιημένη ...) με την αιτιολογία πως θα συμβάλλει στην αύξηση της συνταγογράφησης και της φαρμακευτικής δαπάνης...Κάπου εκεί υπάρχει και οσμή σκανδάλου αφού επιτρέπεται η αντιγραφή συνταγών από προγράμματα ιδιωτικών εταιρειών που λειτουργούν πάνω στο πρόγραμμα της ΗΔΙΚΑ και είναι απαραίτητο να προμηθευτείς και να πληρώσεις για αυτά αν θες σαν γιατρός να έχεις λίγο χρόνο να αφιερώσεις στον ασθενή και όχι στο computer... Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το χρόνο του γιατρού και πως αυτός θα αξιοποιηθεί καλύτερα προς όφελος των ασθενών του... Για τους τόνους χαρτί και μελάνι που δαπανούνται, χωρίς λόγο, άλλη πονεμένη ιστορία...
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Φεβρουαρίου 2017, 20:29:10 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

22 Αυγούστου 2017, 16:01:21
Απάντηση #40
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Να απαιτήσει ο ΕΟΠΥΥ μεγάλες συσκευασίες φαρμάκων.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

23 Αυγούστου 2017, 08:31:12
Απάντηση #41
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Topic που άρχισε πριν σχεδόν 5 χρόνια. Ο ΕΟΠΥΥ όμως περί άλλων τυρβάζει...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

23 Αυγούστου 2017, 09:32:25
Απάντηση #42
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Topic που άρχισε πριν σχεδόν 5 χρόνια. Ο ΕΟΠΥΥ όμως περί άλλων τυρβάζει...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Τα μέτρα που δεν κοστίζουν λεφτά συνήθως τα αφαιρούν από όσους τα καταχρώνται...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

3 Οκτωβρίου 2017, 01:44:15
Απάντηση #43
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Από συζήτηση στις 02/10/2017 στην ομάδα ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ  ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ στο facebook:

- να κοιτάξει και ορισμένα άλλα πράγματα, όπως π.χ. το ΕΚΑΣ να βγαίνει αυτόματα χωρίς να ανακατέβεται ο ιατρός, καθώς επίσης και να συνταγογραφώ και να πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ μόνο για 2 ταμπλέτες ενός αντιισταμινικού και όχι για 30 που έχει μέσα ένα κουτί κ.α.

-  A, και οπωσδήποτε να μπορούμε να γράφουμε 7,8,9... φάρμακα σε ΜΙΑ σελίδα και να μη αναγκαζόμαστε να τα σπάμε σε 3άδες. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει εισπρακτικό θέμα με το 1 ευρώ ανά σελίδα χαρτιού αλλά αυτό μπορεί να λυθεί αν χρεώνεται στον ασφαλισμένο 1 ευρώ ανά 3άδα φαρμάκων, ασχέτως που θα είναι γραμμένα σε μία σελίδα
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

20 Νοεμβρίου 2017, 16:04:14
Απάντηση #44
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Από συζήτηση στις 20/11/2017 στην ομάδα ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ  ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ στο facebook:

-  Να καθοριστούν κριτήρια για το ποιοί είναι δικαιούχοι του νόμου για τη δωρεάν χορήγηση φαρμάκων. Σήμερα, όποιος έχει βγάλει ΑΜΚΑ αναγνωρίζεται (αν δεν είναι ασφαλισμένος) σαν δικαιούχος

- Δηλαδή, αν οι αλλοδαποί που έχουν βγάλει ΑΜΚΑ αντί για άνευ συμμετοχή έχουν 25%, θα ήμασταν ευχαριστημένοι; Θα ήμασταν ευχαριστημένοι ο ΕΟΠΥΥ να επιβαρύνεται με το 75%; Όσοι δεν κάνουν φορολογική δήλωση στην Ελλάδα ή/και δεν έχουν ασφάλιση στην Ελλάδα, πλήρη συμμετοχή στη φαρμακευτική και εργαστηριακή δαπάνη

-  Δεν λέω πουθενά ότι ο Εοπυυ πρέπει να πληρώνει κάτι γι' αυτούς

- Ως δικαιούχοι του Ν. 4368/2016 είναι οι ανασφάλιστοι. Κάποιοι είναι άνευ συμμετοχής και κάποιοι με 25%. Πρέπει να βγει και άλλη κατηγορία που θα είναι ανασφάλιστοι με πλήρη συμμετοχή στα φάρμακα και τις εξετάσεις.

- Να ενταθούν οι ενέργειες για να οδηγηθούμε ταχύτερα σε paperless περιβάλλον και στην ψηφιακή υπογραφή

-  Να ενεργοποιηθει η αντιγραφή της συνταγής με τις θεραπείες.
Να μην χρειάζεται να κάνουμε συσχετισμό με την διάγνωση.
Να μην χρειάζεται να εκτυπωνουμε τις συνταγές.
Να μας ενημερώνει το σύστημα αν έγινε αλλαγή φαρμάκου από το φαρμακείο.

- Να διευκρινιστεί τι ισχύει για τους ασφαλισμένους εξωτερικού που δηλώνουν ανασφάλιστοι και παίρνουν δωρεάν τα φάρμακα με ΑΜΚΑ!

-  Όχι μόνο ασφαλισμένοι εξωτερικού αλλά και ανασφάλιστοι εξωτερικού (επενδυτές)!
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά: συνταγογράφηση 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
7214 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Μαρτίου 2010, 13:09:41
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
8183 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Φεβρουαρίου 2012, 17:00:44
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
15395 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Φεβρουαρίου 2018, 21:48:33
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
14366 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Ιανουαρίου 2019, 01:17:06
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
8592 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Ιανουαρίου 2019, 01:18:07
από Argirios Argiriou