Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 15:20:17

Αποστολέας Θέμα: Ειδικευόμενοι ως κατηγορούμενοι στο δικαστήριο για λόγους Ιατρικής ευθύνης.  (Αναγνώστηκε 70082 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

10 Μαρτίου 2017, 00:04:06
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου οι γιατροί για το θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν για άλλη μια φορά οι δύο ειδικευόμενοι γιατροί, οι οποίοι κατηγορούνται για το θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη τον Απρίλιο του 2011 στο Ρέθυμνο μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Η υπόθεση των δύο γιατρών εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό, ενώ πρωτόδικα είχαν κριθεί ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως και επεβλήθη στον καθέναν τους ποινή φυλάκισης 2,5 ετών με τριετή αναστολή.

Και στους δύο είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του έντιμου πρότερου βίου. Για την υπόθεση έχουν κατηγορηθεί επίσης δύο νεαροί, ένας 27χρονος, που το μοιραίο βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής του 2011 διασκέδαζε με την άτυχη Στέλλα και τον κοινό τους φίλο, τον 17χρονο.

Η Ένωση των γιατρών στα Χανιά έχει εξαγγέλει 24ωρη απεργία για σήμερα ως ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους, ζητώντας την αθώωση τους.

Σε ανακοίνωση τους μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Την Πέμπτη 9 Μάρτη 2017 πρόκειται να αρχίσει στο εφετείο των Χανίων η εκδίκαση της υπόθεσης καταδίκης δύο ειδικευόμενων γιατρών με αφορμή το θάνατο μιας κοπέλας 16 χρονών από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Το Πάσχα του 2011 η μικρή κοινωνία του Ρεθύμνου συγκλονίστηκε από την είδηση του θανάτου της 16χρονης παρά τις προσπάθειες των γιατρών του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, που έκαναν ό,τι κρίνεται επιστημονικά σωστό, για να την κρατήσουν στη ζωή. Από τη μέρα εκείνη γινόμαστε μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου προσπάθειας ποινικοποίησης της ιατρικής πράξης και διωγμού των – ειδικευόμενων μάλιστα – γιατρών που εφημέρευαν στο ΤΕΠ του Γ.Ν Ρεθύμνου εκείνη τη μέρα: ενώ στην ακροαματική διαδικασία που έλαβε χώρα το Μάρτιο του 2015 στα Χανιά κατέρρευσε με επιστημονικό τρόπο κάθε επιχείρημα υπέρ της ιατρικής αμέλειας από το σύνολο των γιατρών και νοσηλευτών που κατέθεσαν, το δικαστήριο καταδίκασε τον ειδικευόμενο παθολογίας που παρέλαβε το περιστατικό καθώς και έναν ειδικ. Γενικής Ιατρικής που ΔΕΝ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΜΕΡΑ (!) σε 2,5 έτη φυλάκιση και στοιχειοθέτησε κατηγορητήριο για άλλους 2 ειδικευόμενους Παθολογίας που δεν έχουν καμία σχέση με το περιστατικό και οι οποίοι τον Δεκέμβρη του 2016 καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε 10 μήνες (!) φυλάκιση. Ως Ε.Γ.ΕΣΥ.Χ. είχαμε τότε παρακολουθήσει στενά τη διαδικασία καταδίκης των συναδέλφων και είχαμε τοποθετηθεί δημόσια επ’ αυτού, θεωρώντας εντελώς άδικη την εν λόγω απόφαση.

Αυτή η τοποθέτησή μας προέκυψε τόσο με βάση αυστηρά ιατρικά κριτήρια, όπως αυτά εκτέθηκαν από καθηγητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών οι οποίοι προσήλθαν οικειοθελώς για να καταθέσουν, όσο και με γνώμονα τις καταθέσεις των μαρτύρων, τους οποίους και εμείς οι ίδιοι παρακολουθήσαμε κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της δίκης.

Για λόγους που αδυνατούμε να κατανοήσουμε, οι μαρτυρίες της πλειοψηφίας των γιατρών και νοσηλευτών που κατέθεσαν υπέρ των συναδέλφων αναφορικά με το συγκεκριμένο γεγονός, δε λήφθηκαν καθόλου υπόψη”.

Πηγή. cretapost.gr

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

11 Ιανουαρίου 2018, 19:00:59
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Αναβολή επ’ αόριστον στην δική Ακουμιανάκη στα Χανιά

Ζητήθηκε από την πλευρά της πολιτικής αγωγής για λόγους υγείας, όπως είχε γράψει από χθες, το zarpanews.gr.

Θα γίνει προσπάθεια ορισμού νέας ημερομηνίας εντός τριμήνου, σύμφωνα με τον Εισαγγελέα.

Πρόκειται για την τρίτη αναβολή της συζήτησης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων της Έφεσης που έχουν υποβάλει δύο γιατροί και ο συνοδός της Στέλλας, οι οποίοι πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια και βιασμό αντίστοιχα.

Την αθώωση των δύο γιατρών ζήτησε εκ μέρους της Ένωσης Γιατρών Χανίων Βύρων Λικιαρδόπουλος που έκανε λόγο για μια απόφαση που προσβάλει ολόκληρη την ιατρική κοινότητα στη χώρα. «Οι κατηγορίες που τους ασκήθηκαν είναι ιατρικά ανυπόστατες έως τραγελαφικές» ανέφερε, προσθέτοντας πως ο κάθε γιατρός θα μπορούσε να βρίσκεται στη θέση τους.

Από τη μεριά του, ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των δύο γιατρών, Θωμάς Λεχωβίτης, επανέλαβε την θέση της υπεράσπισης ότι ο εντολέας του δεν ήταν καν στο νοσοκομείο τη μοιραία νύχτα αλλά ενοχοποιήθηκε από την μοναδική κατάθεση ενός υπαλλήλου security παρά τις αντίθετες καταθέσεις γιατρών και προσωπικού του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Η υπόθεση

Ο θάνατος της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη επήλθε τα ξημερώματα του Μ. Σαββάτου του 2011 στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Ρεθύμνου, όπου είχε εισαχθεί λίγες ώρες νωρίτερα σε κατάσταση οξείας μέθης.

Σε πρώτο βαθμό το Δικαστήριο είχε κρίνει ενόχους για ανθρωποκτονία από αμέλεια, τους δύο ειδικευόμενους γιατρούς που χειρίστηκαν το περιστατικό στους οποίους αναγνωρίστηκε το  ελαφρυντικό του πρότεροι έντιμου βίου. Τους επεβλήθη ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή. Παράλληλα στην ίδια δίκη «ένοχος» για «θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου» αλλά και για βιασμό (με τη νομική έννοια) είχε κριθεί ο 28χρονος -σήμερα- νεαρός, ο οποίος το μοιραίο βράδυ συνόδευε την Στέλλα και τον συνομήλικο φίλο της στην έξοδό τους με την τραγική κατάληξη.

Αργότερα και ο φίλος της Στέλλας καταδικάστηκε από το Δικαστήριο Ανηλίκων Ρεθύμνου για την πράξη του βιασμού (με τη νομική έννοια) και εξέτισε την ποινή του παρέχοντας κοινωνική εργασία.

Παράλληλα ζητήθηκε η διερεύνηση περαιτέρω ευθυνών που οδήγησε στην καταδίκη δύο ακόμα γιατρών για ανθρωποκτονία από αμέλεια, τον Δεκέμβριο του 2016.

Την Πέμπτη στα Χανιά, δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η πρώτη υπόθεση, με κατηγορούμενους τους δύο γιατρούς και τον ενήλικο συνοδό της Στέλλας, οι οποίοι προσέβαλαν με έφεση την πρωτόδικη απόφαση.

Αρχικά η υπόθεση θα εκδικαζόταν τον Μάρτιο του 2017 αλλά δόθηκε αναβολή για τον Σεπτέμβριο του 2017 και νέα αναβολή για τις 11 Ιανουαρίου. Τότε, μιλώντας στα ΜΜΕ ο δικηγόρος του ενός εκ των δύο γιατρών, Θωμάς Λεχωβίτης ανέφερε πως όπως και πρωτόδικα θα υποστηριχθεί πως ο ένας γιατρός δεν έχει καμία ευθύνη για τον θάνατο της κοπέλας και πως ο δεύτερος δεν ήταν καν παρών στο νοσοκομείο την συγκεκριμένη ημέρα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

26 Ιουνίου 2018, 01:03:41
Απάντηση #32
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Αθώοι και οι τρεις για την υπόθεση της αδικοχαμένης Στέλλας Ακουμιανάκη

Έντονη η αντίδραση της οικογένειας της στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης

Αθώοι κρίθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση θανάτου της Στέλλας Ακουμιανάκη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων.

Ο ενήλικας φίλος και ο ένας γιατρός κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι ενώ ο δεύτερος γιατρός κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία 6-1.

Στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης οι συγγενείς της αδικοχαμένης Στέλλας δυσαρεστήθηκαν και είχαν έντονη αντίδραση...

Υπενθυμίζεται πως οι δύο γιατροί είχαν πρωτόδικα κριθεί ένοχοι, ενώ το ίδιο ίσχυε και για τον τρίτο κατηγορούμενο.

"Μια τεράστια αδικία αποκαταστάθηκε"

Την απόφαση του δικαστηρίου σχολίασε στο Cretalive o δικηγόρος του ενηλίκου, κ. Γιώργος Στειακάκης κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:

"Μια τεράστια αδικία αποκαταστάθηκε σήμερα και μάλιστα με τον πιο εμφατικό τρόπο, μετά από διαδικασία που κράτησε περισσότερο από ένα μήνα. Ομόφωνα τακτικοί δικαστές και ένορκοι αποφάσισαν ότι ο εντολέας μου δεν είχε καμία συμμετοχή σε βιασμό ή άλλη αξιόποινη πράξη εις βάρος της άτυχης Στέλλας Ακουμιανάκη. Επτά δικαστές δεν είχαν καμία αμφιβολία ότι είναι αθώος. Όλοι σέβονται και τιμούν την αδικοχαμένη Στέλλα, που με την αγνότητα και την αθωότητα που την διέκρινε δεν θα ήθελε ούτε εκείνη να καταδικαστούν αθώοι".

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

26 Ιουνίου 2018, 06:21:53
Απάντηση #33
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ποιος θα αποζημιώσει αυτούς τους Ιατρούς για την Ψυχολογική, Ηθική και Οικονομική βλάβη την οποία υπέστησαν;
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

26 Ιουνίου 2018, 12:35:21
Απάντηση #34
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποιος θα αποζημιώσει αυτούς τους Ιατρούς για την Ψυχολογική, Ηθική και Οικονομική βλάβη την οποία υπέστησαν;
   Θα ήθελα να δω το σκεπτικό της αθώωσης του εφετείου όπως και της καταδίκης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου. Αν υπάρχει μεγάλη διάσταση απόψεων δεν θα πρέπει να θεωρηθεί κακοδικία και κάπως να τιμωρηθούν οι (άσχετοι; ) δικαστές; (έστω με επίπληξη, με στέρηση μισθού, πρόστιμο ή ό,τι άλλο). Γιατί υπάρχει ποινικοποίηση της ιατρικής πράξης και όχι της δικαστικής; Μήπως μπορούν (και πρέπει) οι αθώοι αλλά ζημιωθέντες ιατροί να καταφύγουν στη ...δικαιοσύνη για ηθική βλάβη; (αν μπορεί ο Τάσος να απαντήσει ως πιο αρμόδιος).

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αθώοι και οι τρεις για την υπόθεση της αδικοχαμένης Στέλλας Ακουμιανάκη...
Την απόφαση του δικαστηρίου σχολίασε στο Cretalive o δικηγόρος του ενηλίκου, κ. Γιώργος Στειακάκης κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:
"Μια τεράστια αδικία αποκαταστάθηκε σήμερα και μάλιστα με τον πιο εμφατικό τρόπο, μετά από διαδικασία που κράτησε περισσότερο από ένα μήνα. Ομόφωνα τακτικοί δικαστές και ένορκοι αποφάσισαν ότι ο εντολέας μου δεν είχε καμία συμμετοχή σε βιασμό ή άλλη αξιόποινη πράξη εις βάρος της άτυχης Στέλλας Ακουμιανάκη. Επτά δικαστές δεν είχαν καμία αμφιβολία ότι είναι αθώος. Όλοι σέβονται και τιμούν την αδικοχαμένη Στέλλα, που με την αγνότητα και την αθωότητα που την διέκρινε δεν θα ήθελε ούτε εκείνη να καταδικαστούν αθώοι".
   Φαντάζομαι το σκεπτικό του δικαστηρίου για την αθώωση του ενηλίκου είναι (ότι η ανήλικη) "τά 'θελε και τά 'παθε". Το να ποτίσεις ανήλικο αλκοόλ δεν είναι αξιόποινο.... (αν το άνω θεωρείται υβριστικό παρακαλώ να αφαιρεθεί).

26 Ιουνίου 2018, 15:10:06
Απάντηση #35
Αποσυνδεδεμένος

manospall


η πωληση και η καταναλωση αλκοολ σε καταστημα υγιειονομικου ενδιαφεροντος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. δεν καταλαβα και δεν παρατηρησα πουθενα κανενα καταστηματαρχη να δικαστει.ηταν γνωστο ομως και που και ποιοι τα πουλησαν.επισης δεν εχει ευθυνη η μαμα που η ατυχης νεα εφηγε απο το σπιτι νυχτα μετα τον επιταφιο αν δεν με απατα η μνημη μου.η πλημελης φυλαξη ανηλικου δεν ισχυει εδω???αλλα φταινε οι γιατροι που η ατυχη νεαρη πηγε  στο νοσοκομειο ετσι οπως πηγε και δεν καταφεραν να την σωσουν.το αν ηταν στο ραντζο δεν ειναι ευθυνη των ιατρων ειναι ευθυνη της πολιτειας. το αν ο ειδικος επρεπε να ειναι εκει και δεν ηταν δεν ειναι ευθυνη του τοτε ειδικευομενου.(ολοι εχουμε κανει και ξερουμε καλα τι ισχυει).σεβομενος την μνημη της ατυχης μικρης δεν θα πω πιο πολλα.μονο αυτο.ευθυνες υπαρχουν αλλα αναζητηθησαν σε λαθος ατομα.

26 Ιουνίου 2018, 15:49:01
Απάντηση #36
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Συμφωνώ για την πειθαρχική ευθύνη των δικαστικών υπαλλήλων (μάλλον ξεχνάνε ότι είναι απλώς καλοπληρωμένοι Δ.Υ)
Πουθενά και ποτέ δεν έχω δει δικαστικούς να ελέγχονται γιατί καταδίκασαν άδικα ή ακόμα και έστειλαν άδικα κόσμο στην φυλακή (για έκτιση ποινής ή ακόμα και άδικη προφυλάκιση).
Αντ' αυτού ανεχόμαστε να ασκούν επί της ουσία ΠΟΛΙΤΙΚΗ, δλδ καταδίκη στο πρωτοβάθμιο για να ηρεμήσουν τα πάθη και αθώωση στο Εφετείο που παίζεται το παιχνίδι. Γιατί αυτό ; Μέχρι πότε θα απολαμβάνουν ασυλία ;
Άντε να δεχτούμε να αμοίβονται καλά καθώς κανείς δεν θέλει δικαστές να χρηματίζονται, αλλά ποιός επί της ουσίας του ελέγχει ; Ποιός ελέγχει το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ τους ; Οι ίδιοι ; Υπάρχει κάποια Ανεξάρτητη Αρχή ;
Τι λέει επί όλων αυτών ο Κούλης και οι συν αυτώ που ζεσταίνουν καρέκλες ;

26 Ιουνίου 2018, 18:18:26
Απάντηση #37
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συμφωνώ για την πειθαρχική ευθύνη των δικαστικών υπαλλήλων (μάλλον ξεχνάνε ότι είναι απλώς καλοπληρωμένοι Δ.Υ)
Πουθενά και ποτέ δεν έχω δει δικαστικούς να ελέγχονται γιατί καταδίκασαν άδικα ή ακόμα και έστειλαν άδικα κόσμο στην φυλακή (για έκτιση ποινής ή ακόμα και άδικη προφυλάκιση).
Αντ' αυτού ανεχόμαστε να ασκούν επί της ουσία ΠΟΛΙΤΙΚΗ, δλδ καταδίκη στο πρωτοβάθμιο για να ηρεμήσουν τα πάθη και αθώωση στο Εφετείο που παίζεται το παιχνίδι. Γιατί αυτό ; Μέχρι πότε θα απολαμβάνουν ασυλία ;
Άντε να δεχτούμε να αμοίβονται καλά καθώς κανείς δεν θέλει δικαστές να χρηματίζονται, αλλά ποιός επί της ουσίας του ελέγχει ; Ποιός ελέγχει το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ τους ; Οι ίδιοι ; Υπάρχει κάποια Ανεξάρτητη Αρχή ;
Τι λέει επί όλων αυτών ο Κούλης και οι συν αυτώ που ζεσταίνουν καρέκλες ;

Σύμφωνα με το Σύνταγμα οι δικαστές για το τυχόν αξιόποινο των πράξεων/αποφάσεων τους κρίνονται απο τα ανάλογα δικαστικά συμβούλια. Και αυτά φυσικά αποτελούνται απο συναδέλφους τους. Πειθαρχική αγωγή κατά δικαστών μπορεί να εγείρει και ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Η Δικαιοσύνη εκτός απο τυφλή ειναι και ανεξάρτητη. Τώρα το αν για μια απλή υπόθεση χρειάζονται πάνω απο 5 χρόνια για να τελεσιδικήσει, ειναι απο άλλο ανέκδοτο.

19 Δεκεμβρίου 2018, 21:12:01
Απάντηση #38
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αθώοι και οι τρεις για την υπόθεση της αδικοχαμένης Στέλλας Ακουμιανάκη

Έντονη η αντίδραση της οικογένειας της στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης

Αθώοι κρίθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση θανάτου της Στέλλας Ακουμιανάκη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων.

Ο ενήλικας φίλος και ο ένας γιατρός κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι ενώ ο δεύτερος γιατρός κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία 6-1.
   Απ΄ ότι φαίνεται η υπόθεση συνεχίστηκε στο Εφετείο (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) και τελικά ολοκληρώθηκε στις 14/12:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αθώος κρίθηκε ο γιατρός που κατηγορούνταν για τον θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη στη δίκη που ολοκληρώνεται σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Δυτικής Κρήτης, στα Χανιά.

Την αθώωση του γιατρού που κατηγορείτο για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως είχε προτείνει ο Εισαγγελέας της έδρας, ενώ το αυτό ανακοίνωσε το δικαστήριο με την ολοκλήρωση της δίκης.

Ο Εισαγγελέας της εδρας πρότεινε την απαλλαγή του κατηγορουμένου, χαρακτηρίζοντάς τον ως “εξιλαστήριο θύμα”. “Σε καμία περίπτωση θεωρώ ότι δεν πρέπει να δικασουμε αυτήν την υπόθεση από αποσπασματικά έγγραφα και δημοσιεύσεις” τόνισε, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνο το να στηριχτεί το Δικαστήριο σε σε επιστημονικά άρθρα, σε αντενδείξεις φαρμάκων, σε ιατροδικαστικές εκθεσεις κλπ αλλά να εξεταστεί το εάν υπήρχε αμέλεια σε σχέση με την κοινή ιατρική πρακτική και κυρίως εάν οι πιθανές ιατρικές παραλείψεις έχουν αιτιώδη σχέση με τον θάνατο της κοπέλας.

Υποστήριξε πως στην περίπτωση Ακουμιανάκη ακολουθήθηκε η ορθή ιατρική πρακτική και πως όταν η Στέλλα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ήδη ο οργανισμός της είχε απορροφήσει το αλκοόλ που κατανάλωσε. Ως προς το γιατί η τοξική δράση εκδηλώθηκε μετά απο 4 ώρες, εκτίμησε πως αυτό συνέβη επειδή έπαψε η άμυνα του οργανισμού της. “Θεωρώ ότι η αιτία αυτού του “τσουναμι” οφείλεται στη δηλητηρίαση από το αλκοόλ (…) που είχε εισέλθει στα όργανα πριν τη μεταφορά της στο Νοσοκομείο. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Μακάρι να υπήρχε για να μπορούσα κι εγώ μέσα μου να βρω τον ενοχο αυτού του θανάτου. Δυστυχώς αυτό το κοριτσάκι υπέκυψε στο δηλητήριο.”

Νωρίτερα στην απολογία του ο γιατρός, απέδωσε δε τον θάνατο της Στέλλας στην τοξική δράση της αλκοολης σε εγκέφαλο και καρδιά με ταυτόχρονο και ανεξάρτητο τρόπο. “Δεν υπήρχε τρόπος να προβλεφθεί ούτε να ανατραπεί αυτό το αποτέλεσμα” υποστήριξε.

Ο ίδιος εξήγησε πως εκείνο το βράδυ είχε αναλάβει την κλινική ενώ οι άλλοι δύο εφημερευοντες είχαν αναλάβει τα ΤΕΠ βάσει του άτυπου διαχωρισμού του ωραρίου που έκαναν μεταξύ τους. “Ανέλαβα το 5-7 στα ΤΕΠ για να ξεκουραστούν οι συνάδελφοι καθώς εγώ την άλλη μέρα έφευγα σε άδεια (…) Όταν πέρασα απο τα ΤΕΠ μετά τις 6, είδα μια κοπέλα σε ένα φορείο, με εναν ορό, είδα το φύλλο ΤΕΠ τους δείκτες κλπ. Δεν είδα κάτι ανησυχητικό. Παράλληλα κανείς δεν με είχε ενημερώσει ότι υπάρχει κάποιο περιστατικό μέθης που έπρεπε να κανω κάτι εγώ (…) Μετά αποσυρθηκα στο εφημερειο και οταν σηκώθηκα στις 9 τους βρήκα όλους στην ανάνηψη, η κοπέλα είχε διασωληνωθεί” ανέφερε μεταξύ άλλων.


  ΥΓ:    Οι δικαστές που είχαν καταδικάσει πρωτόδικα τους γιατρούς έκαναν σωστά τη δουλειά τους;

19 Δεκεμβρίου 2018, 23:58:46
Απάντηση #39
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Εγώ αλλού θα εστιάσω: γνωρίζουμε πόσο κόστισε η όλη περιπέτεια στους συναδέλφους και στους δύο βαθμούς ;
Μιας και μιλάμε για ανθρωποκτονία και δεν σε παίρνει να προσλάβεις τον κάθε τυχαίο να σε υπερασπιστεί, κάνω μια αυθαίρετη υπόθεση, κάνω μια αυθαίρετη αισιόδοξη εικασία: τουλάχιστον 15 χιλιάρικα, μπορεί και παραπάνω.
Δεν είναι διόλου φθηνό σπορ η όλη ιστορία.

20 Δεκεμβρίου 2018, 00:03:34
Απάντηση #40
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εγώ αλλού θα εστιάσω: γνωρίζουμε πόσο κόστισε η όλη περιπέτεια στους συναδέλφους και στους δύο βαθμούς ;
Μιας και μιλάμε για ανθρωποκτονία και δεν σε παίρνει να προσλάβεις τον κάθε τυχαίο να σε υπερασπιστεί, κάνω μια αυθαίρετη υπόθεση, κάνω μια αυθαίρετη αισιόδοξη εικασία: τουλάχιστον 15 χιλιάρικα, μπορεί και παραπάνω.
Δεν είναι διόλου φθηνό σπορ η όλη ιστορία.

Αν έχεις κάνει ασφάλιση, μπορεί να σε καλύπτει και νομικά; Ακόμη κι αν σε καλύπτει νομικά, θα μείνεις σ' αυτούς που θα ορίζει η ασφαλιστική;

20 Δεκεμβρίου 2018, 00:55:33
Απάντηση #41
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αν έχεις κάνει ασφάλιση, μπορεί να σε καλύπτει και νομικά; Ακόμη κι αν σε καλύπτει νομικά, θα μείνεις σ' αυτούς που θα ορίζει η ασφαλιστική;
Φυσικά και σε καλύπτει, αλλά φτάνει μέχρι ενός ύψους το ποσό, αν θυμάμαι καλά από γνωστή εταιρία είναι μέχρι 20 χιλιάρικα, ενώ δεν ξέρω τι σόι δικηγόρους βάζουν, αν δλδ μπορείς να αρκεστείς σε αυτούς όταν κρέμεται απ΄το κεφάλι σου η δαμόκλεια σπάθη της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας, ενω όλοι γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα κάποιοι γνωστοί μεγαλοδικηγόροι, φαίνεται να έχουν πολύ καλά κονέ.

Να θυμίσω π.χ ότι τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ (δεν παίρνω θέση αν αδίκως ή δικαίως τον διώκουν), είχαν γίνει θέμα τα νομικά του έξοδα μιας και αναίρεση στην αναίρεση, κάπου διάβασα ότι έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη (100 χιλιάρικα).

20 Δεκεμβρίου 2018, 12:38:39
Απάντηση #42
Αποσυνδεδεμένος

fanisgp

Επώνυμοι
Εγώ έχω επιπλέον την Αrag νομική προστασία με 78 ευρώ ετήσιο καλύπτει 26000 δικαστικά πλέον της αστικής ευθύνης.

20 Δεκεμβρίου 2018, 15:39:47
Απάντηση #43
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εγώ έχω επιπλέον την Αrag νομική προστασία με 78 ευρώ ετήσιο καλύπτει 26000 δικαστικά πλέον της αστικής ευθύνης.
Είναι αμοιβή σε δικηγόρους που θα ορίσεις εσύ ή που θα σου ορίσει η εταιρεία;

20 Δεκεμβρίου 2018, 18:57:13
Απάντηση #44
Αποσυνδεδεμένος

fanisgp

Επώνυμοι
Εγώ διαλέγω.Τώρα σε περίπτωση που θέλω να κάνω εγώ αγωγή, πρέπει να ενημερώσω την εταιρία ώστε να κρίνει τον κίνδυνο. 

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
6 Απαντήσεις
19406 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Οκτωβρίου 2008, 12:52:29
από timex
7 Απαντήσεις
25372 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Φεβρουαρίου 2011, 19:57:02
από pelidis
2 Απαντήσεις
6042 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Σεπτεμβρίου 2014, 18:37:51
από cosmonaut
0 Απαντήσεις
7298 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Ιουνίου 2017, 09:24:53
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
4439 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Ιανουαρίου 2021, 16:47:08
από Argirios Argiriou