Γενικά > Νομικά θέματα

ΔΠΘ: Ένα ασφαλιστικό ταμείο για τους φοιτητές χωρίς υπόσταση...

<< < (3/4) > >>

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌπως τα γράφετε είναι.

Τα Π.Δ. που ανέφερα παραπάνω, αναφέρουν βέβαια και την περίπτωση των συμβεβλημένων φαρμακείων με το πανεπιστήμιο. Δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχουν τέτοια και αν σε αυτή την περίπτωση ο φοιτητής δεν πληρώνει τίποτε όταν παίρνει τα φάρμακά του από αυτά και αν την διαδικασία της πληρωμής του κόστους των φαρμάκων την αναλαμβάνει το φαρμακείο.

Για αυτό, σε κάθε περίπτωση καλό είναι, οι φοιτητές που δικαιούνται ιατροφαρμακευτική κάλυψη από το πανεπιστήμιο, να επικοινωνούν για τις λεπτομέρειες με το γραφείο φοιτητικής μέριμνας του πανεπιστημίου.

--- Τέλος παράθεσης ---

Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία σύμβαση με φαρμακεία. Το ίδιο το Πανεπιστήμιο γνωρίζει το πρόβλημα, άρα και το γραφείο φοιτητικής μέριμνας δεν μπορεί να δώσει κάποια λύση. Η μόνη παράκαμψη του προβλήματος είναι να αντιμετωπιστούν ως ανασφάλιστοι και να τύχουν ιατρικής περίθαλψης από δημόσιο φορέα, με τις προϋποθέσεις και τους περιορισμούς που θέτει ο νόμος.

ΑΡΗΣ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπομένως στις περιπτώσεις που αναφέρθηκαν:
- Ο φοιτητής της Ιατρικής (με έδρα την Αλεξανδρούπολη) δεν έπρεπε να επισκεφθεί γιατρό στην Ξάνθη αλλά στην Αλεξανδρούπολη. (αυτή τη λεπτομέρεια δεν νομίζω να την ήξεραν στο νοσοκομείο που απευθύνθηκε για  την εκτέλεση των εξετάσεων)
- Το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (αν είχε γίνει η αναγραφή από γιατρό της πόλης και είχε γίνει θεώρηση από ελεγκτή της φοιτητικής λέσχης) έπρεπε να δεχθεί το παραπεμπτικό και να μην εμφανίζει ως δικαιολογία ότι δεν ήταν ηλεκτρονικό.
- Η χειρόγραφη συνταγή (αν ίσχυαν οι προϋποθέσεις με έδρα σχολής κλπ) για φάρμακα έπρεπε να εκτελεστεί, να πληρωθούν στο ακέραιο, να εκδοθεί απόδειξη, να θεωρηθεί η συνταγή (εκ των υστέρων θεώρηση αφού αγοράστηκαν τα φάρμακα δεν ξέρω τι νόημα έχει) και μετά να ζητήσει πίσω τα χρήματα.

Πάντως ακόμη κι αν τα φάρμακα εξοφλούνται αυθημερόν δεν παύει να ισχύει ότι πρέπει πρώτα να πληρωθούν εξολοκλήρου στο φαρμακοποιό.

--- Τέλος παράθεσης ---

Ο φοιτητής είχε πρόβλημα το ΣΚ που ήταν στην Ξάνθη, γιατί εδώ είναι το πατρικό του. Εξάλλου η απόσταση Ξάνθη-Αλεξανδρούπολη είναι ούτε μία ώρα. Αλλά τι σημασία έχει αυτό; Αν ήταν κάπου αλλού, π.χ. στη Χίο για διακοπές, δε θα έπρεπε να είναι καλυμμένος;
Κάτι που διαφεύγει από τη συζήτηση είναι ότι το ταμείο δεν έχει ενσωματωθεί στον ΕΟΠΥΥ και άρα δεν υπάγεται στην αρμοδιότητα των ελεγκτών του η θεώρηση οποιασδήποτε χειρόγραφης εντολής.


--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν διαβάσατε όλα τα μηνύματα.

Τα Π.Δ. περί ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης φοιτητών και σπουδαστών καλύπτουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αυτών κατά τη διάρκεια λειτουργίας των σχολών τους και όχι πάντως σε περίπτωση διακοπών ή στον τόπο διαμονής τους παρά μόνο όταν πρόκειται για εκπαιδευτική εκδρομή στα πλαίσια του πανεπιστημίου. Η περίπτωση κάποιος φοιτητής να δικαιούται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εκτός της πόλης της σχολής του είναι σε περίπτωση διακοπών στον τόπο διαμονή τους και μόνο σε επείγον περιστατικό εφόσον χρήζει νοσηλείας.

Επίσης αναφέρθηκε παραπάνω ότι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη φοιτητών καλύπτεται από ειδικό κονδύλιο του πανεπιστημίου (διατίθεται για το σκοπό αυτό από το υπουργείο παιδείας). Δεν αποτελεί ασφαλιστικό ταμείο η ιατροφαρμακευτική κάλυψη φοιτητών και επομένως δεν υπάρχει λόγος και τρόπος ενσωμάτωσής του στον ΕΟΠΥΥ. Ο ΕΟΠΥΥ είναι η συνένωση των κλάδων υγείας των ασφαλιστικών ταμείων κύριας ασφάλισης (κλάδος σύνταξης, κλάδος πρόνοιας, κλάδος υγείας) και οι φοιτητές δεν έχουν ασφαλιστικές εισφορές ώστε να ανήκουν σε κάποιο ταμείο κύριας ασφάλισης, ο κλάδος υγείας του οποίου να ενσωματωθεί στον ΕΟΠΥΥ. Για αυτό και δεν μιλάμε για φοιτητικό ταμείο ασφάλισης, αλλά για ιατροφαρμακευτική κάλυψη φοιτητών.

Τα πανεπιστήμια έχουν δικό τους ελεγκτή ιατρό που δεν είναι ελεγκτής ΕΟΠΥΥ και αναφέρθηκε παραπάνω.

Denominator:
ΟΚ, οι φοιτητές που σπουδάζουν στην Ξάνθη και δεν μπορούν να καλυφθούν από πουθενά; Ούτε και ελεγκτής υπάρχει...

ΑΡΗΣ:
γ) Τμήμα Ακαδημαϊκών Θεμάτων Ξάνθης στην Ξάνθη
Αρμόδια Υπάλληλος:
Κυριακή Μπουραζάνη
Τηλέφωνο: 2541077028
E-mail: kmpouraz@xan.duth.gr

Το Τμήμα Ακαδημαϊκών Θεμάτων Ξάνθης έχει ως αντικείμενο κυρίως τη διοικητική στήριξη στα ακαδημαϊκά θέματα και στα θέματα έρευνας των ακαδημαϊκών μονάδων που εδρεύουν στην Ξάνθη. Το Τμήμα έχει ειδικότερα τις εξής αρμοδιότητες: Συντονίζει τα Ακαδημαϊκά Τμήματα που εδρεύουν στην Ξάνθη για την ομοιόμορφη εφαρμογή των προγραμμάτων σπουδών. Μεριμνά για τη συγκέντρωση των προγραμμάτων σπουδών των Τμημάτων και την παρακολούθηση κάθε τροποποίησής τους. Μεριμνά για την έγκαιρη ετοιμασία της ύλης του Οδηγού Σπουδών των Τμημάτων, ώστε να είναι δυνατή η κυκλοφορία του με την έναρξη κάθε ακαδημαϊκού έτους. Φροντίζει για τη διακίνηση των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων. Εποπτεύει και συντονίζει την εκπαιδευτική δραστηριότητα των Τμημάτων ιδιαίτερα σε θέματα που αναφέρονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα και στην πραγματοποίηση εξετάσεων. Προωθεί στη Διεύθυνση προτάσεις για έγκριση μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών. Συντονίζει επιπλέον τα θέματα των εγγραφών, μετεγγραφών και κατατακτηρίων εξετάσεων των Τμημάτων που εδρεύουν στην πόλη της Ξάνθης. Παρέχει πληροφορίες σε κάθε ενδιαφερόμενο, αναφορικά με θέματα σπουδών και έρευνας. Συντονίζει τα θέματα υγειονομικής περίθαλψης και παροχών, όπως δωρεάν σίτισης, στέγασης, φοιτητικών εκδρομών, δανείων, υποτροφιών κ.λπ. Προωθεί περαιτέρω τις αποφάσεις των ακαδημαϊκών μονάδων που εποπτεύει.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Denominator:
ΟΚ, τη θεωρία την ξέρω. Το πρόβλημα που υπάρχει δυο χρόνια τώρα δεν έχει απασχολήσει κανένα παρόλες τις οχλήσεις προς πάσα κατεύθυνση...
Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον. Την επόμενη φορά που θα έρθουν φοιτητές θα τους παραπέμπω έναν-έναν μήπως ιδρώσει το αυτί κανενός στο ´Ιδρυμα...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση