Γενικά > Νομικά θέματα

Τί ισχύει για τις μετακινήσεις εντός έδρας των Ιατρών του ΕΣΥ;

<< < (2/3) > >>

Γιάννης Ιωάννου:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτα άρθρα 66 του Δημοσιουπαλληλικού κώδικα ορίζεται η έννοια της Μετακίνησης, 67 Μετάθεσης, 68 Απόσπασης, & 69 Μετάταξης Διαμαντή.
(Ο 3528/07 - Δημοσιουπαλληλικός κώδικας στο link: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος)

--- Τέλος παράθεσης ---

Εγώ πάντως δεν έχω καταλάβει ακόμα τι θα πει μετακίνηση. Μπορεί να μου πει κανείς πότε θεωρείται μετακίνηση η εντολή  από τον Διοικητή του Νοσοκομείου σε γιατρό από ένα κέντρο υγείας σε άλλο της αρμοδιότητάς του για πραγματοποίηση εφημεριών ως μετακίνηση (και όχι ως κάτι άλλο π.χ απόσπαση) για τις  πιο κάτω περιπτώσεις;

1. 1-2 εφημερίες κάθε μήνα για άγνωστο χρονικό διάστημα.
2. 4 εφημερίες κάθε μήνα για άγνωστο χρονικό διάστημα.
3. Όσες εφημερίες ορίζει ο νόμος (7 π.χ ) κάθε μήνα για άγνωστο χρονικό διάστημα.
4. Όσες εφημερίες θέλει ο διοικητής (έστω μέχρι 7) για πάντα.

Λέγοντας "άγνωστο χρονικό διάστημα" εννοώ μέχρι π.χ. να καλυφθούν οι απαιτούμενες θέσεις ιατρών στο άλλο ΚΥ (που αυτό μπορεί να μην γίνει ποτέ).
Γνωρίζω ότι ο ΥΠεάρχης έχει δικαίωμα από το νόμο να μετακινεί έως το πολύ 6 μήνες κατ' έτος. Ο διοικητής μπορεί να μετακινεί για όσο χρονικό διάστημα θέλει; Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός γι' αυτόν;

DoctorX:
Καλησπέρα,

γνωρίζει κανείς αν είναι δυνατή η μετακίνηση ιατρού ΕΣΥ από μια ΥΠΕ σε άλλη; Το ρωτώ γιατί θέλω να το αιτηθώ.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Αν εννοείς απόσπαση για ένα διάστημα (μέχρι 6 μήνες ανά έτος) γίνεται με κοινή απόφαση των εμπλεκόμενων ΥΠΕ (υπάρχουν αρκετές τέτοιες στη διαύγεια για άλλο προσωπικό δεν έχω δει για γιατρό). Αν μπαίνουν μέσα κι εφημερίες τότε μπλέκει κάπως αφού οι εφημερίες θα πληρώνονται από το φορέα υποδοχής.
Για μετακίνηση (που θα δικαιολογεί αποζημιώσεις εκτός έδρας, διαμονή κλπ) δεν το γνωρίζω, υποθέτω θα γίνεται αλλά το βλέπω "τραβηγμένο".

DoctorX:
Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση...
βασικά πρόκειται για το Νομο Θεσσαλονίκη οπου συνυπάρχουν 2 ΥΠΕ, οπότε δεν τίθεται θέμα εκτός έδρας. Θέλω να ζητήσω μετακίνηση για 2 μέρες την εβδομάδα (για λειτουργία συγκεκριμένου ιατρείου/εργαστηρίου) σε άλλο νοσοκομείο, αλλά να συνεχίσω να κάνω εφημερίες στο αρχικό νοσοκομείο...

Θα πρέπει να συνυπογραφεί από τις 2 ΥΠΕ; Που θα γίνει η αίτηση; Και στις 2;

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Την αίτηση θα την κάνεις στη ΔΥΠΕ που υπάγεσαι.
Όμως μ'αυτό που γράφεις (2 μέρες τη βδομάδα) μπλέκει το πράγμα. Τυπικά τίθενται θέματα μετακίνησης εκτός έδρας (ως έδρα λογίζεται το νοσοκομείο που υπάγεσαι), οδοιπορικών (πώς θα πηγαίνεις στο άλλο νοσοκομείο; Αν είναι με το ΙΧ σου, αφού θα υπάρχει απόφαση μετακίνησης τότε τυπικά πρέπει να σου δίνουν χιλιομετρική αποζημίωση) και δεν μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση