Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
9 Αυγούστου 2022, 07:21:46

Αποστολέας Θέμα: Βοήθεια σε θαρραλέα συνάδελφο, αγροτική ιατρό φυλακών!  (Αναγνώστηκε 10647 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

30 Νοεμβρίου 2008, 17:21:35
Αναγνώστηκε 10647 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Συνάδελφοι συγχωρήστε το μακροσκελές του κειμένου. Αν θέλετε μπείτε στον κόπο να το διαβάσετε. Αφορά την περίπτωση συναδέλφου που διορίστηκε ως αγροτικός στις Φυλακές Χίου κι αντί να πεί «Ένα 6μηνο είναι, θα περάσει. Δεν θα βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα.» είχε το θάρρος με την ανάληψη των καθηκόντων της να καταγγείλει τις συνθήκες εργασίας της ίδιας αλλά και τις συνθήκες περίθαλψης και διαβίωσης των κρατούμενων.
Τα συγκεκριμένα ιατρεία χαρακτηρίζονται ως Ειδικά Περιφερειακά Ιατρεία (όπως κι αυτά στα αεροδρόμια νομίζω).
Αρνήθηκε, προς τιμή της, την «προσφορά» εκ μέρους της διοίκησης του νοσοκομείου να την μεταφέρουν σε μια πιο «καλή» θέση (προφανώς για να μην είναι ενοχλητική) και το τελευταίο διάστημα δέχεται ανώνυμες τηλεφωνικές απειλές για την ακεραιότητά της.
Εκπρόσωποι του ιατρικού συλλόγου που επισκέφθηκαν τις φυλακές προσπάθησαν να παίξουν «ειρηνευτικό» ρόλο ενώ σε εκπροσώπους του δικηγορικού συλλόγου απαγορεύτηκε η είσοδος στις φυλακές.
Παράλληλα στην επίσκεψη της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κας Φιλίνη στις φυλακές, δεν της επιτράπηκε η συνάντηση με εκπροσώπους των κρατούμενων.
Μετά την καταγγελία έχουμε 2 θανάτους στις φυλακές σε διάστημα σχεδόν 20 ημερών, πράγμα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Χίου.
Το τελευταίο διάστημα κάποιοι «υποστηρικτές» της αρχίζουν να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια ακόμη κι από το χώρο του δικηγορικού συλλόγου. Χαρακτηριστικά όταν κλήθηκε σε απολογία στην Ασφάλεια για τη διερεύνηση θανάτου κρατούμενου, ο δικηγόρος της επικαλέστηκε «φόρτο εργασίας». και δεν τη συνόδευσε!
Οι φορείς με τις αρχικές ανακοινώσεις συμπαράστασης θεωρούν ότι έπραξαν το χρέος της και τώρα έχει μείνει σχεδόν μόνη της.
Οποιαδήποτε βοήθεια θα της ήταν χρήσιμη π.χ. δεν γνωρίζει ούτε η ίδια, ούτε και από το νοσοκομείο την πληροφορούν για το που υπάγεται. Ποιος είναι ο προϊστάμενός της; Ο διευθυντής των φυλακών; Ο διοικητής του νοσοκομείου; Ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας (αφού τα ιατρεία χαρακτηρίζονται ως Ειδικά και προκηρύσσονται ως εξής: Νοσοκομείο (Τάδε): Μία θέση για το Ειδικό Περιφερειακό Ιατρείο (Τάδε). Δεν φαίνεται να υπάγεται στο Κ.Υ.).

Οποιαδήποτε βοήθεια για το νομικό πλαίσιο που διέπει την εργασία της.
Ιδέες για τρόπους αντίδρασης.
(τα Αθηναϊκά ΜΜΕ και ανάλογες δημοσιογραφικές εκπομπές θεωρούνται έσχατη λύση. Εκτός κι αν θεωρείτε ότι έχει φτάσει στην έσχατη λύση)

Παραθέτω αποσπάσματα από τον τοπικό τύπο με την επιφύλαξη ότι είναι όπως έχουν συνταχθεί από τους δημοσιογράφους.

Η αρχική καταγγελία της ιατρού. Τίτλος άρθρου: «Δεν εξετάζω πάνω σε σκουριές, περιττώματα ποντικών και κοριούς» 10/11/08
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Θάνατος στις φυλακές 1 μόλις μέρα μετά την κοινοποίηση της καταγγελίας της ιατρού (Με «μπερδεμένα» μπουκαλάκια αίματος να συνοδεύουν τη σωρό στην Αθήνα για τη νεκροτομή) 12/11/08
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Επίσκεψη αντιπροσωπείας ιατρικού συλλόγου Χίου στις φυλακές (χωρίς να έρθει σε επαφή με τους κρατούμενους)  13/11/08
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ανακοίνωση ιατρικού Συλλόγου Χίου 14/11/08
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ανακοίνωση του Συλλόγου υπαλλήλων Φυλακών Χίου. Μεταξύ άλλων γράφουν για τη γιατρό: «Όσον αφορά τις καταγγελίες της αγροτικής γιατρού Κυριακούλας Λυμνιούδη και μόνο το γεγονός ότι γράφει στην καταγγελία της, ότι επειδή φοβάται για την υγεία της, αρνείται να εξετάσει στο ιατρείο της φυλακής μας, αυτό από μόνο του φανερώνει το πώς αντιλαμβάνεται την εξάσκηση του λειτουργήματός της. Αρνείται να εξετάσει για οποιοδήποτε λόγο, κάτι που προσκρούει στον Όρκο του Ιπποκράτη.» 14/11/08
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μια δική μου παρέμβαση στην εφημερίδα με αφορμή την παραπάνω ανακοίνωση των υπαλλήλων για τη γιατρό και για τον όρκο του Ιπποκράτη. 18/11/08
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων των φυλακών Χίου που ζητούν να «συνετιστεί» η γιατρός διαφορετικά να απομακρυνθεί 21/11/08
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ανακοίνωση των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων φυλακών Πάτρας. Κάντε τη σύγκριση μ’ αυτή της Χίου 21/11/08
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Κρατούμενος τραυματίζεται ή αυτοτραυματίζεται στις φυλακές 22/11/08
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ανακοίνωση πρωτοβουλίας πολιτών για συμπαράσταση στον αγώνα των φυλακισμένων 26/11/08
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Άρνηση από τη διεύθυνση των φυλακών επίσκεψης στις φυλακές αντιπροσωπείας του δικηγορικού συλλόγου Χίου. 26/11/08
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Επίσκεψη της βουλευτού κας Φιλίνη στις φυλακές όπου δεν της επιτράπηκε η συνάντηση με εκπροσώπους των κρατούμενων. 27/11/08
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Και δεύτερος θάνατος στις φυλακές. 28/11/08
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Καταγγελίες της γιατρού για απειλές εναντίον της. 29/11/08
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος30 Νοεμβρίου 2008, 22:26:26
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Προσωπικά βλέπω πολύ περίεργη αυτή την ιστορία.
Δεν διαφωνώ για τις προθέσεις της συναδέλφου, όμως σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που δε στέκει μόνο του, αλλά στηρίζεται σε μία διαπλοκή που πάει από τα ανώτερα αξιώματα της αστυνομίας, της δικαιοσύνης και της πολιτικής, ως τον τελευταίο δεσμοφύλακα που βγάζει τα κόμπλεξ του αισθανόμενος εξουσιαστής ζωής άλλων ανθρώπων (και κάποιοι του το επιτρέπουν και τον ενθαρρύνουν) και ως τον τελευταίο εμπλεκόμενο με τις φυλακές, δεν ξεκινάς δονκιχωτικά, όταν αποφασίζεις να κάνεις έναν τέτοιο πόλεμο. Έχεις φροντίσει να δημιουργήσεις ένα πλέγμα στήριξης και συνεργασίας, αφού πρώτα έχεις καταγράψει και εκθέσει τα δεδομένα και έχεις πείσει για αυτά τους «συνεργάτες σου».

Εκεί πάσχει νομίζω το εγχείρημα της συναδέλφου και αν είναι όντως έτσι, τότε και μέλλον δεν έχει το εγχείρημα, αλλά και πραγματικοί κίνδυνοι υπάρχουν για την ίδια.

Όσο για τη συμπεριφορά των υπαλλήλων της φυλακής, καλύτερα να μη το σχολιάσω.

Ωστόσο, μερικά ακόμη σχόλια:
1.   Δεν ξέρω πολλά για την περίπτωση αυτών των γιατρών. Αφού όμως προκηρύσσει τη θέση το Νοσοκομείο, υποθέτω ότι την μισθοδοτεί κιόλας. Αν είναι έτσι, τότε ο άμεσα προϊστάμενός της είναι ο Διοικητής του νοσοκομείου με τον οποίο έπρεπε πρώτα –πρώτα να μιλήσει (πρίν κάν κάνει αναφορά στον Ιατρικό Σύλλογο).
1.   Υποθέτω ότι ο αμέσως μετά προϊστάμενός της είναι ο υπεύθυνος των φυλακών (δεν ξέρω όμως αν ισχύει).
2.   Βέβαια να ξεκαθαρίσω ότι ως προς το πώς ασκεί την ιατρική, υπεύθυνος είναι μόνο ο εαυτός της και ελεγκτής της ο επιστημονικός της προϊστάμενος ή τα όργανα (π.χ. ο Δ/ντης Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, αν τελικά υπάγεται εκεί, καθώς και ο Ιατρικός σύλλογος).

3.   Το γεγονός ότι ο ιατρικός σύλλογος δεν μπόρεσε να μπεί στη φυλακή και να διαπιστώσει το αληθές ή όχι των αιτιάσεων της γιατρού είναι απολύτως αντιδημοκρατική ενέργεια και ο Ι.Σ. έπρεπε πάραυτα να το καταγγείλει στο Υπ. Υγείας, στο Υπ. Δικαιοσύνης και στον ΠΙΣ. Τα έκανε αυτά ?

4.   Το ότι οι αντιπρόσωποι των δικηγόρων επίσης δεν μπήκαν στη φυλακή έπρεπε να καταγγελθεί αρμοδίως, σε αντιστοιχία με τα αναφερθέντα για τον Ιατρικό Σύλλογο.
5.   Το γεγονός της βουλευτού πώς αντιμετωπίστηκε? Γιατί το κόμμα της δεν έφερε επείγουσα ερώτηση στη Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό?
6.   Τελικά, αν είναι διατεθειμένη να συνεχίσει (που προσωπικά δεν θα της το συνιστούσα αν δεν εξασφαλίσει «συνεταίρους») θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να δημοσιοποιηθεί σε κεντρικά μέσα ενημέρωσης.
7.   Σκόπιμο βέβαια είναι αυτό να γίνει έτσι και αλλιώς, γιατί εδώ το θέμα δεν είναι μόνο η συνάδελφος, αλλά η κτηνωδία που εκδηλώνεται πάνω σε συνανθρώπους μας, μόνο και μόνο επειδή βρίσκονται εγκλεισμένοι σε φυλακή (αν και φοβάμαι ότι δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη φυλακή).

Πάντως όπως και να έχει το πράγμα, αν δεν πρόκειται για ακρότητες της συναδέλφου (που δεν πιστεύω, αλλά κρατώ μία πισινή, αφού ο Ι.Σ. και οι δικηγόροι δεν μπόρεσαν να λάβουν ιδία γνώση, ώστε να έχουμε και μία άλλη άποψη), το πράγμα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει από τη μία να συγχαρούμε τη συνάδελφο για το θάρρος της και από την άλλη να της συμπαρασταθούμε με όποιο τρόπο μπορούμε (π.χ. οι γιατροί του νοσοκομείου ή η τοπική ένωση των γιατρών, έβγαλαν κανένα ψήφισμα?)
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Νοεμβρίου 2008, 22:31:11 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

30 Νοεμβρίου 2008, 22:44:51
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Ευχαριστώ το συνάδελφο Μιχάλη για τις παρατηρήσεις του.
Δυστυχώς θεωρώ ότι παρασύρθηκε από το νεαρό της ηλικίας της και ξεκίνησε τον αγώνα δονκιχωτικά. Πιθανότατα «έφριξε» με ότι συνάντησε, γι’ αυτό και έκανε την καταγγελία σχεδόν με την πρώτη μέρα ανάληψης υπηρεσίας.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. Το ίδιο και ο Σύλλογος Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Χίου. Ο Σύλλογος Ιατρών Νοσοκομείου Χίου αγνοείται εδώ και πολύ καιρό.
Οι αντιπρόσωποι του ιατρικού συλλόγου μπήκαν στη φυλακή και είδαν μόνο το χώρο που «θεωρείται» ιατρείο. Δεν προχώρησαν (δεν τους επετράπη; δεν ήθελαν; δεν προβλεπόταν;) σε επίσκεψη στο εσωτερικό της φυλακής ούτε ήρθαν σε επαφή με τους κρατούμενους.
Ο δε χώρος του «ιατρείου»  χωράει με το ζόρι το γιατρό και τον ασθενή και ένα εξεταστικό κρεβάτι. Αφού, σύμφωνα με πληροφορίες της γιατρού, ο συνοδός φύλακας λόγω στενότητας χώρου βρίσκεται έξω από το δωμάτιο, γεγονός που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ακεραιότητα και την ασφάλεια της γιατρού που αναγκάζεται να μένει μόνη με τον κρατούμενο. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι όλοι οι κρατούμενοι είναι επικίνδυνοι όμως δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιοι.

Ο επόπτης εργασίας (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) θα ήταν μια λύση;

30 Νοεμβρίου 2008, 23:00:20
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Το σώμα επιθεώρησης εργασίας τα τελευταία χρόνια είναι σχεδόν διακοσμιτικό. Ωστόσο, για τα θέματα αμιγώς της εργασίας θα μπορούσε. Όμως από ότι κατάλαβα η γιατρός έθεσε και θέματα σωστής θεραπείας, σίτισης κ.λ.π. των κρατουμένων, θέματα που δεν τα ακουμπάει η επιθεώρηση εργασίας.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

26 Οκτωβρίου 2018, 18:34:17
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Korina


Καλησπερα,
Σημερα μολις ανακαλυψα οτι εχει γραφτει σ αυτο το φορουμ για το θεμα των Φυλακων  της Χιου και αισθανθηκα οτι οφειλω ενα μεγαλο ευχαριστω στον κυριο Σκουφαλο που εχει κανει ολη αυτη την αναφορα στο θεμα και εχει δωσει ολα αυτα τα λινκς.
Επισης θα ηθελα να απαντησω στον κυριο Μιχαλη σε καποια σημεια.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Προσωπικά βλέπω πολύ περίεργη αυτή την ιστορία.
Δεν διαφωνώ για τις προθέσεις της συναδέλφου, όμως σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που δε στέκει μόνο του, αλλά στηρίζεται σε μία διαπλοκή που πάει από τα ανώτερα αξιώματα της αστυνομίας, της δικαιοσύνης και της πολιτικής, ως τον τελευταίο δεσμοφύλακα που βγάζει τα κόμπλεξ του αισθανόμενος εξουσιαστής ζωής άλλων ανθρώπων (και κάποιοι του το επιτρέπουν και τον ενθαρρύνουν) και ως τον τελευταίο εμπλεκόμενο με τις φυλακές, δεν ξεκινάς δονκιχωτικά, όταν αποφασίζεις να κάνεις έναν τέτοιο πόλεμο. Έχεις φροντίσει να δημιουργήσεις ένα πλέγμα στήριξης και συνεργασίας, αφού πρώτα έχεις καταγράψει και εκθέσει τα δεδομένα και έχεις πείσει για αυτά τους «συνεργάτες σου».

Πλεγμα στηριξης ηταν αδυνατον να υπαρξει διοτι ολοι οι συναδελφοι ΗΘΕΛΑΝ και ειχαν ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ να κουκουλωνουν τετοια θεματα! Ηταν ολοι εναντιον μου! Υποθετω αυτο εννοειτε οταν λετε "συνεργατες". Αδυνατον!

Εκεί πάσχει νομίζω το εγχείρημα της συναδέλφου και αν είναι όντως έτσι, τότε και μέλλον δεν έχει το εγχείρημα, αλλά και πραγματικοί κίνδυνοι υπάρχουν για την ίδια.

Όσο για τη συμπεριφορά των υπαλλήλων της φυλακής, καλύτερα να μη το σχολιάσω.

Ωστόσο, μερικά ακόμη σχόλια:
1.   Δεν ξέρω πολλά για την περίπτωση αυτών των γιατρών. Αφού όμως προκηρύσσει τη θέση το Νοσοκομείο, υποθέτω ότι την μισθοδοτεί κιόλας. Αν είναι έτσι, τότε ο άμεσα προϊστάμενός της είναι ο Διοικητής του νοσοκομείου με τον οποίο έπρεπε πρώτα –πρώτα να μιλήσει (πρίν κάν κάνει αναφορά στον Ιατρικό Σύλλογο).

Οι αναφορες ειχαν γινει οντως ΠΡΩΤΑ στον Διοικητη του Νοσοκομειου ο οποιος μου ελεγε οτι καταλαβαινει το πως αισθανομαι, τη θεση μου κλπ αλλα οτι με το συστημα που επικρατει με συμβουλευει να μην προχωρησω το θεμα για προστασια μου.

1.   Υποθέτω ότι ο αμέσως μετά προϊστάμενός της είναι ο υπεύθυνος των φυλακών (δεν ξέρω όμως αν ισχύει).
2.   Βέβαια να ξεκαθαρίσω ότι ως προς το πώς ασκεί την ιατρική, υπεύθυνος είναι μόνο ο εαυτός της και ελεγκτής της ο επιστημονικός της προϊστάμενος ή τα όργανα (π.χ. ο Δ/ντης Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, αν τελικά υπάγεται εκεί, καθώς και ο Ιατρικός σύλλογος).

3.   Το γεγονός ότι ο ιατρικός σύλλογος δεν μπόρεσε να μπεί στη φυλακή και να διαπιστώσει το αληθές ή όχι των αιτιάσεων της γιατρού είναι απολύτως αντιδημοκρατική ενέργεια και ο Ι.Σ. έπρεπε πάραυτα να το καταγγείλει στο Υπ. Υγείας, στο Υπ. Δικαιοσύνης και στον ΠΙΣ. Τα έκανε αυτά ?

Ημουν εκει οταν προσπαθησε ο Ιατρικος Συλλογος να μπει στο ιατρειο των φυλακων.. δλδ στο "κελι" πλεον. Διοτι οταν εμαθαν οτι εχω μιλησει με τον Διοικητη του Νοσοκομειου, οτι εχω μιλησει με ΣΤρασβουργο κλπ, αρχισαν να εκδικουνται βαζοντας με να εξεταζω σε κελι!
Τους εδειξαν αρχικα μονο το προηγουμενο "ιατρειο" κ οχι το κελι! Τοτε ζητησα να τους δειξουν το κελι, επεμεινα πολυ και οντως το ειδαν αλλα οχι δεν εκαναν καμια καταγγελια... ΠΟΥΘΕΝΑ!


4.   Το ότι οι αντιπρόσωποι των δικηγόρων επίσης δεν μπήκαν στη φυλακή έπρεπε να καταγγελθεί αρμοδίως, σε αντιστοιχία με τα αναφερθέντα για τον Ιατρικό Σύλλογο.
5.   Το γεγονός της βουλευτού πώς αντιμετωπίστηκε? Γιατί το κόμμα της δεν έφερε επείγουσα ερώτηση στη Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό?
6.   Τελικά, αν είναι διατεθειμένη να συνεχίσει (που προσωπικά δεν θα της το συνιστούσα αν δεν εξασφαλίσει «συνεταίρους») θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να δημοσιοποιηθεί σε κεντρικά μέσα ενημέρωσης.
7.   Σκόπιμο βέβαια είναι αυτό να γίνει έτσι και αλλιώς, γιατί εδώ το θέμα δεν είναι μόνο η συνάδελφος, αλλά η κτηνωδία που εκδηλώνεται πάνω σε συνανθρώπους μας, μόνο και μόνο επειδή βρίσκονται εγκλεισμένοι σε φυλακή (αν και φοβάμαι ότι δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη φυλακή).

Αν θεωρειτε κτηνωδια αυτα που αναφερω στην πρωτη αναφορα μου τοτε δνε μπορειτε να φανταστειτε ποσα αλλα πραγματα ειδα να γινοτναι εκει μεσα τα οποια ντρεπομαι ακομα και να τα γραψω... ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ!

Πάντως όπως και να έχει το πράγμα, αν δεν πρόκειται για ακρότητες της συναδέλφου (που δεν πιστεύω, αλλά κρατώ μία πισινή, αφού ο Ι.Σ. και οι δικηγόροι δεν μπόρεσαν να λάβουν ιδία γνώση, ώστε να έχουμε και μία άλλη άποψη), το πράγμα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει από τη μία να συγχαρούμε τη συνάδελφο για το θάρρος της και από την άλλη να της συμπαρασταθούμε με όποιο τρόπο μπορούμε (π.χ. οι γιατροί του νοσοκομείου ή η τοπική ένωση των γιατρών, έβγαλαν κανένα ψήφισμα?)

ΠΟΤΕ κανεις δεν εκανε τιποτα, δυστυχως!

Το αποτελεσμα ηταν να γινει ενα στημενο δικαστηριο κ να κατηγορηθω οτι πεθανε ενας κρατουμενος απο 1 lexotanil ενω πεθανε απο Ηρωινη
Στο δικαστηριο αυτο εγινε κατι πολυ περιεργο...
Ξαφνικα η ιδια η υποδιευθυντρια των Φυλακων η οποια ειχε κανει την καταγγελια, σηκωθηκε και ειπε μετα απο 9 ωρες δικαστηριου οτι ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΗΡΩΙΝΗ μεσα στις Φυλακες και οτι ο κρατουμενος πεθανε τελικα απο αυτο... οποτε αθωωθηκα και πηγε εκεινη αυταπαγγελτα...


Ετσι τελειωσε η ιστορια με τις φυλακες...Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
5 Απαντήσεις
43575 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Απριλίου 2008, 16:19:27
από ΔΗΜΗΤΡΗΣ
13 Απαντήσεις
12206 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Ιουλίου 2012, 16:42:30
από Γιώργος Κανελλόπουλος
0 Απαντήσεις
28120 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Δεκεμβρίου 2016, 00:30:54
από Αρχίατρος
0 Απαντήσεις
15244 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Μαρτίου 2019, 21:02:25
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
27303 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Νοεμβρίου 2020, 18:26:35
από Argirios Argiriou