Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 22:20:04

Αποστολέας Θέμα: Το bullying ποινικοποιείται – 6 μήνες φυλάκιση για όποιον παριστάνει τον νταή.  (Αναγνώστηκε 3167 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

28 Μαρτίου 2015, 09:04:52
Αναγνώστηκε 3167 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Με ποινή τουλάχιστον 6 μηνών θα τιμωρείται οποίος διαπράττει bullying βάσει ειδικής διάταξης που εισαγάγει προς ψήφιση στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης Ασφαλείας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Η διάταξη αυτή έρχεται να καλύψει ένα νομικό κενό που όπως επισημάνθηκε υφίσταται. Με την ίδια ποινή πέραν των δραστών θα τιμωρείται και όποιος κακόβουλα παραμέλησε τα καθήκοντά του και δεν απέτρεψε, ως όφειλε το συμβάν.

Η διάταξη αναφέρει επί λέξει:

Το άρθρο 312 του Ποινικού Κώδικα και ο τίτλος του αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 312. Πρόκληση βλάβης με συνεχή σκληρή συμπεριφορά.

Αν δεν συντρέχει περίπτωση βαρύτερης αξιόποινης πράξης, τιμωρείται με φυλάκιση όποιος με συνεχή σκληρή συμπεριφορά προξενεί σε τρίτον σωματική κάκωση ή άλλη βλάβη της σωματικής ή ψυχικής υγείας. Αν το θύμα δεν συμπλήρωσε ακόμη το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας του ή δεν μπορεί να υπερασπίσει τον εαυτό του και ο δράστης το έχει στην επιμέλεια ή στην προστασία του ή ανήκει στο σπίτι του δράστη ή έχει μαζί του σχέση εργασίας ή υπηρεσίας ή που του το έχει αφήσει στην εξουσία του ο υπόχρεος για την επιμέλειά του επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος με κακόβουλη παραμέληση των υποχρεώσεών του προς τα προαναφερόμενα πρόσωπα γίνεται αιτία να πάθουν σωματική κάκωση ή βλάβη της σωματικής ή ψυχικής τους υγείας».

Διευκρινίσεις για τη νέα διάταξη σχετικά bullying , έδωσε μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος, λέγοντας ότι ο υπάρχων ποινικός κώδικας δεν μπορούσε να καλύψει περιπτώσεις όπου το θύμα ήταν ενήλικο.

Η υπάρχουσα διάταξη τιμωρούσε την πρόκληση κακώσεων σε ανθρώπους με συνεχή σκληρή συμπεριφορά, ενώ αφορούσε μόνο θύματα κάτω των 17 ετών, τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Δεν μπορούσε να καλύψει μια περίπτωση όπως αυτή όπου το θύμα ήταν 20χρονο και τις πολλές περιπτώσεις όπου το θύμα είναι ενήλικο.Έχουμε ακόμα και ηλικιωμένους ανθρώπους που είναι θύματα συνεχούς σκληρής συμπεριφοράς».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

28 Μαρτίου 2015, 09:48:35
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Η διάταξη για το bullying μπορεί και πρέπει να εφαρμόζεται και στα καθ' ημάς, στις περιπτώσεις που μας ασκείται bullying από ασφαλισμένους, ανασφάλιστους ή συνοδούς αυτών.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά: bullying νόμος νομοθεσία 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
74310 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Απριλίου 2008, 22:36:15
από Δ. Κουναλάκης
5 Απαντήσεις
43116 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Ιουνίου 2008, 19:59:03
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
4 Απαντήσεις
6992 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Αυγούστου 2011, 02:36:34
από timex
1 Απαντήσεις
2783 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Οκτωβρίου 2012, 14:55:44
από Zachariadis
2 Απαντήσεις
6624 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Νοεμβρίου 2019, 21:31:31
από Argirios Argiriou