Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 00:36:36

Αποστολέας Θέμα: Κείμενο που θα έπρεπε να υπάρχει πλαστικοποιημένο στην αναμονή όλων των ΤΕΠ.  (Αναγνώστηκε 6240 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

31 Μαρτίου 2015, 13:04:02
Αναγνώστηκε 6240 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
31 Μαρτίου 2015.
του Πέτρου Ιωάννου.


Εφημερία χθες. Με ξύπνησε το πρωί ο Χάρης για να δω μια νεφρολογική ασθενή στα επείγοντα, και όπως έμπαινα είδα έναν έντρομο νέο της ηλικίας μου να σπρώχνει ένα καροτσάκι με μια γυναίκα πάλι της ηλικίας μου στον διάδρομο και να ψάχνει αριστερά και δεξιά. Αφότου μπήκα άκουσα φωνές στον διάδρομο, τον νεαρό που είχα δει πριν να ωρύεται, να χτυπάει τους τοίχους, να κλωτσάει τις πόρτες και να βρίζει ασύστολα ψάχνοντας για καρδιολόγο για την κοπέλα του, κατηγορώντας τους πάντες και τα πάντα στο σύστημα υγείας. Πάγωσα. Ο άνθρωπος ήταν επικίνδυνος. Ο άλλος ειδικευόμενος, ο Κώστας, παράτησε αυτό που έκανε και έβαλε την κοπέλα μέσα, ενώ εγώ συνέχισα αυτό που έκανα κι έφυγα. Φεύγοντας, μετά από τρεις ώρες, πέρασα από τα επείγοντα, από περιέργεια, και είδα τους δύο ειδικευόμενους λιώμα πάνω στα γραφεία, να κλείνουν εκκρεμότητες για να φύγουν. Ρώτησα τον έναν από αυτούς τι είχε τελικά η πιτσιρίκα, και μου είπε πως τελικά δεν είχε τίποτα, αλλά μετά δεν μπορείς να τους πεις κάτι για τη συμπεριφορά τους. Γιατί αφού τους εξετάσεις και τους πάρεις εργαστηριακά, γίνονται όλοι αρνάκια, ανυπόμονοι να βγουν οι εξετάσεις για να φύγουν. Θυμήθηκα πόσα παρόμοια σκηνικά έχουν γίνει, όταν στο παρελθόν είχαν πάει να με δείρουν στους διαδρόμους επειδή δεν προλάβαινα να ασχοληθώ με μια 30χρονη που περίμενε να φύγει γιατί είχε μπει ασθενής με ασθενοφόρο που είχε έμφραγμα και χάρη σ´αυτές τις βλακείες άργησε να μεταφερθεί στην εντατική των καρδιοπαθών. Ή την άλλη φορά που άλλος είχε τραβήξει μαχαίρι σε ειδικευόμενο, ή όταν υποστράτηγος της αστυνομίας παρεμπόδιζε διασωλήνωση κωματώδους ασθενούς δέρνοντας συναδέλφους του γιατί είχε γδάρει το φρύδι του ο γιός του - και αφέθηκε ελεύθερος την επόμενη.

Δεν θυμάμαι σε ποιο σημείο της διαδρομής συνέβη και σε μένα, αλλά άλλαξα κι εγώ, όπως και οι άλλοι. Ντρέπομαι, ντρέπομαι που κινούμαι σε αυτήν την κοινωνία, που ο ψευτοτσαμπουκάς χρησιμοποιείται για επιτάχυνση των προσωπικών επιδιώξεων, θλίβομαι που αναγκάζομαι να δουλεύω απλήρωτες εφημερίες δίχως security, υπηρετώντας ανθρώπους των οποίων την ανθρώπινη φύση αμφισβητώ. Ντρέπομαι που περπατούν δίπλα μου άνθρωποι που παρακάμπτουν τον σιωπηλό εμφραγματία, που παραχωρεί τη θέση του, απλά γιατί φωνάζουν, βρίζουν και απειλούν γιατί θέλουν να πάνε σπίτι τους μια ώρα νωρίτερα. Και θυμώνω με το γεγονός πως εν τέλει μπορεί να βρω το μπελά μου ακόμα κι αν τα κάνω όλα σωστά, ή ακόμα κι αν δεν είμαι στον χώρο που θα γίνει κάτι, όπως με τη 16χρονη στο Ρέθυμνο, απλά γιατί ο κόσμος θέλει να ξεσπάσει και να αποδώσει ευθύνες οπουδήποτε αλλού, πέρα από τον εαυτό του.

Άλλη μια απλήρωτη εφημερία.

*Ο Πέτρος Ιωάννου είναι ειδικευόμενος Παθολογίας ΠΑΓΝΗ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

31 Μαρτίου 2015, 13:06:57
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Το παραπάνω κείμενο, θα πρέπει να εκτυπωθεί σε μερικά αντίγραφα, να πλαστικοποιηθεί και να υπάρχει πάνω στα τραπεζάκια του θαλάμου αναμονής όλων των ΤΕΠ (Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών) της Ελλάδας.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

1 Απριλίου 2015, 10:47:27
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

DrGuni


Κάποια  από  τα  σχόλια  στο  προταγκον με  άφησαν με  το στόμα ανοικτό . Δεν  υπάρχει  ελπίδα  σε αυτήν  τη  χώρα....
Η συγνώμη δε  διορθώνει το παρελθόν, διευρύνει, όμως, το μέλλον...

9 Μαρτίου 2016, 02:02:16
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

timex


Δυστυχως σε αυτη τη χωρα πεταμε λασπη και βαζουμε ταμπελακια πολυ ευκολα.
Οι γιατροι ειμαστε φακελακηδες για την πλειοψηφία των Ελληνων.
Αλλα επαγγελματα ειναι κατι αλλο.
Ειναι δυσκολο να βγαλεις τη λασπη ετων απο πανω σου γιατι ξεραινεται και θελει νερο, ξυσιμο και επιμονο βουρτσισμα για να καθαρισει... 

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
71954 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Φεβρουαρίου 2011, 23:16:34
από Δ. Κουναλάκης
0 Απαντήσεις
24926 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Μαρτίου 2011, 00:50:41
από alfie
8 Απαντήσεις
8870 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Οκτωβρίου 2012, 22:53:23
από anasm
0 Απαντήσεις
64959 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Φεβρουαρίου 2019, 13:37:40
από med90
0 Απαντήσεις
35403 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Απριλίου 2019, 16:11:45
από Argirios Argiriou