Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
20 Απριλίου 2024, 13:50:44

Αποστολέας Θέμα: Με νέο αυτοκίνητο 14+ ώρες Αθήνα-Θεσ/νίκη  (Αναγνώστηκε 13639 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

1 Απριλίου 2015, 21:15:51
Αναγνώστηκε 13639 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Θυμάμαι προ >δεκαετίας (μάλλον 20ετία) είχαν ένα άρθρο οι 4 τροχοί που έλεγε πως οι συντάκτες κατάφεραν να κάνουν το ταξίδι Αθήνα-Θεσ/νίκη οδικώς σε 14 πκαι πάνω ώρες (ή μήπως ήταν παραπάνω) ακολουθώντας πιστά τα οδοσήματα (όρια ταχύτητας) της τροχαίας. Θυμάμαι έγραφαν ότι στα Τέμπη είχαν σταματήσει για να αφήσουν να περάσει μια τεράσται ουρά που είχε σχηματιστεί. Λοιπόν το μακρινό παρελθόν είναι πλέον κοντινό μέλλον... (βέβαια με το διπλό δρόμο και το ανεβασμένο όριο ταχύτητας η κατάσταση θα έχει βελτιωθεί μάλλον):
 
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος όχι μόνο υπόσχονται ασφαλέστερη οδήγηση με μείωση των ατυχημάτων, αλλά και με λιγότερα πρόστιμα. Και δεν μιλάμε για το μακρινό μέλλον. Μέχρι τον Αύγουστο θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά στους δρόμους αυτοκίνητα που θα μπορούν να «διαβάζουν» τις πινακίδες με τα όρια ταχύτητας και θα κόβουν ανάλογα ταχύτητα, χωρίς παρέμβαση του οδηγού. Η εταιρία Ford ανακοίνωσε ότι το πρώτο μοντέλο της με αυτή τη δυνατότητα θα αρχίσει να πωλείται φέτος τον Αύγουστο, όταν κυκλοφορήσει στην Ευρώπη η δεύτερη γενιά των αυτοκινήτων της S-Max.
   H νέα τεχνολογία εκτός απ΄ότι θα βοηθήσει τους οδηγούς να πορεύονται με ασφάλεια, θα τους αποτρέπει να υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας με κίνδυνο να τους «πιάσουν» οι κάμερες τις τροχαίας και να πληρώσουν πρόστιμο. (μάλλον το μόνο καλό... - πάντως ένας μηχανισμός stealth θα ήταν καλύτερος)
    Πάντως, ο οδηγός, αν θέλει, θα μπορεί να υπερνικήσει την αυτόματη επιβράδυνση του οχήματός του, πατώντας σταθερά το γκάζι (μα το πατάω το γκάζι, γιατί δεν κουνιέται; ), αλλά θα μπορούν να επιταχύνουν μόνο έως 8 χιλιόμετρα πάνω από το όριο ταχύτητας. (ωωω, προσοχήήήήήήή)
   Εκπρόσωπος της Ford δήλωσε στο BBC ότι η νέα τεχνολογία θα επεκταθεί πιθανότατα και σε άλλα μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας σταδιακά σε όλο τον κόσμο.
   Το σύστημα ονομάζεται "Intelligent Speed Limiter" (Έξυπνος Περιοριστής Ταχύτητας) και βασίζεται σε αισθητήρες στους τροχούς, που καταγράφουν την ταχύτητα του αυτοκινήτου, καθώς και σε ένα σύστημα οπτικής αναγνώρισης των σημάτων της τροχαίας, χάρη σε μια βιντεοκάμερα στο παρμπρίζ που συνεχώς «διαβάζει» τον δρόμο.
   Παραμένει αβέβαιο πάντως κατά πόσο οι οδηγοί θα είναι πρόθυμοι να παραχωρήσουν τέτοιες πρωτοβουλίες στο όχημά τους. Προφανώς είναι θέμα χαρακτήρα, παιδείας, αλλά και νοοτροπίας - ατομικής και εθνικής.
    Η γενικότερη τάση όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών είναι να εφοδιάζουν τα οχήματά τους με ολοένα περισσότερα «έξυπνα» (και συχνάκις άχρηστα) ηλεκτρονικά και αισθητήρες, που βοηθούν τους οδηγούς να αποφεύγουν τις κακοτοπιές και την αφηρημάδα (ή ασχετοσύνη) τους. Όμως, η πραγματική επανάσταση στους δρόμους θα γίνει, όταν κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα πραγματικά αυτόνομα αυτοκίνητα-ρομπότ.

15 Απριλίου 2016, 12:26:32
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Ελπίζω να μην το ζήσουμε αυτό !
Αυτό που χρειαζόμαστε σε βασικούς οδικούς άξονες είναι τα ηλεκτρονικώς μεταβαλλόμενα όρια ταχύτητας. Είναι στεγνός ο δρόμος ;
Ακόμα και με 150-160 να πηγαίνεις είναι απολύτα ασφαλές με ένα σύγχρονο αυτοκίνητο.
Βρέχει ; Δεν πηγαίνει με το όριο ταχύτητας, αλλά πέφτει ακόμα και στα 80kmph.
Επίσης ηλεκτρονική ενημέρωση για μποτιλιάρισμα μπροστά ώστε να μην πέσει κάποιος πάνω σου φορτωμένος με πολλά χλμ.
Στην Γερμανία σε ενημερώνουν με κόκκινες πινακίδες και γράμματα "STAU" όταν μπροστά υπάρχει μποτιλιάρισμα, άσε που οι Γερμανοί οδηγοί ανάβουν όλοι τα αλάρμ για να προειδοποιήσουν τους από πίσω τους.

Υπάρχουν πολλα που μπορεί να γίνουν για να περιοριστούν τα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα, αλλά ΟΧΙ και αυτόματους περιοριστές ταχύτητες, θα μας στερήσουν την χαρά της οδήγησης (κάποιοι το κάνουμε μόνοι μας σε ερημικούς δρόμους, χωρίς να ενοχλούμε και να κινδυνεύει κανένας).

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3279 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Απριλίου 2011, 21:45:49
από Loumakis
2 Απαντήσεις
5237 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Μαρτίου 2014, 20:51:23
από timex
0 Απαντήσεις
2151 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Μαΐου 2014, 11:27:17
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
35542 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Νοεμβρίου 2021, 08:36:57
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
8183 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Μαΐου 2022, 00:03:18
από Argirios Argiriou