Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Μαρτίου 2024, 13:29:30

Αποστολέας Θέμα: Κρίσεις - Μονιμότητα στο Ε.Σ.Υ  (Αναγνώστηκε 33574 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

28 Φεβρουαρίου 2008, 19:56:58
Αναγνώστηκε 33574 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Αυγούστου 2010, 10:20:22 από Koterakis »

28 Φεβρουαρίου 2008, 20:12:33
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

theodos



    Η θέση επαναπροκυρήσσεται  στα 4 χρόνια ώστε με την συμπλήρωση της 5ετίας να έχει ξεκαθαρίσει .
    Στην πράξη τώρα τα νοσοκομεία δεν είναι τόσο ακριβή στις προκηρύξεις, μπορεί κατά το δοκούν να καθυστερήσουν
    την προκήρυξη έως αρκετούς μήνες μετα την συμπλήρωση της 4ετίας, αλλα και  μερικούς μήνες νωρίτερα.
    Συνήθως πιστεύω οτι το κάνουν για να ομαδοποιούν τις θέσεις σε μια προκήρυξη που ανακοινώνεται, τώρα είναι για θέμα
     κόστους ? δεν ξέρω. Εαν συμπληρωθεί η 5ετία , χωρις να έχει ολοκληρωθεί η κρίση απο ότι ξέρω παραμένει μεχρι την ολοκλήρωση
    αυτός που υπηρετεί ήδη.
    Πάντως εάν πλησιάζει η συμπλήρωση της 4 ετίας σου καλό θα είναι να είσαι σε επικοινωνία με το γραφείο προσωπικού του νοσοκομείου.
     
Θεοδοσίου Θεοδόσιος
Γενικός Ιατρός

10 Ιουνίου 2008, 16:13:24
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

kefalidisg

Επώνυμοι
  Αναρωτιέμαι αν γνωρίζει κάποιος τι ισχύει στη παρακάτω περίπτωση. Κάποιος συνάδερφος έχει πάρει θέση από την προκύρηξη των αγροτικών σε διθέσιο ΠΙ στην άλλη θέση του οποίου υπηρετούσε άλλος συνάδερφος ο οποίος πρόσφατα παραιτήθηκε και πήρε θέση αλλού. Η θέση του λοιπόν επαναπροκηρύσεται με την διαδικασία των ΣΚΕΙΟΠΝΙ και αναρωτιέμαι αν αυτός που πρόσφατα πήρε την πρώτη θέση(αγροτικού) μπορεί να  κάνει αίτηση για την άλλη και αν(όντας ο μόνος υποψήφιος) την πάρει θα γίνει μόνιμος; θα έχει περάσει 2 κρίσεις και θα κερδίσει έτσι την μονιμότητα; πρέπει για παρόμοια περίπτωση να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα πριν κάνει αίτηση;τι ακριβώς ισχύει; Έχει πολύ ενδιαφέρον η περίπτωση αυτή! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

10 Ιουνίου 2008, 17:02:07
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Λοιπόν... έχουμε και λέμε:

Α. Για να διεκδικήσει την κενούμενη θέση επ. Β', δηλαδή ομοιόβαθμη με αυτή που κατέχει, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει 2 χρόνια υπηρεσίας στον αυτό βαθμό κατά τη στιγμή που υποβάλλει τα χαρτιά. Αν τα έχει κλείσει αυτά τα δυο χρόνια, μπορεί πράγματι να διεκδικήσει την άλλη θέση και, αν την πάρει, θα μπορεί να κοιταχτεί στον καθρέφτη του μπάνιου του και να αναφωνήσει "Φτούμου! Τα κατάφερα!" -αλλά θα έχει ανοίξει τρύπα στον εαυτό του, αφού η νέα κενούμενη θέση, δηλαδή η πρώην δική του, θα στοιχειώσει για 2-3 χρόνια και θα τρέχει ο ίδιος να καλύψει την τρύπα που δημιούργησε στον εαυτό του. Τώρα, αν θελήσει να ξαναδιεκδικήσει την πρώην θέση του όταν αυτή ξαναπροκηρυχθεί, μπορεί υπό τις ίδιες προϋποθέσεις, αλλά καλό είναι να το κοιτάξει το πρόβλημα του με έναν καλό γιατρό.

Σε περίπτωση όμως που η κενούμενη θέση -επειδή είναι μάγκες- βγει ως θέση υπόχρεου υπηρεσίας υπαίθρου, ισχύουν οι παρακάτω συνδυασμοί σε σχέση α) με τον αν παραιτηθεί και β) τα αντανακλαστικά του ΥΥ&ΚΑ:
 
Β. Εάν δεν έχει κλείσει  1 χρόνο υπηρεσίας στο ΕΣΥ:
Β1: Παραιτείται και δεν το ανακαλύπτουν ότι δεν έχει κλείσει ένα χρόνο: Δύναται να πάρει τη νέα θέση. (Ριψοκίνδυνο, αφού αν δεν την πάρει όμως, μένει εκτός ΕΣΥ.)
Β2: Παραιτείται και το ανακαλύπτουν ότι δεν έχει κλείσει ένα χρόνο: Τιμωρείται με το να μη μπορεί να ξαναμπεί στο ΕΣΥ για δυο χρόνια. (Αν αυτό αποτελεί τιμωρία.)
Β3: Δεν παραιτείται και το ανακαλύπτουν ότι υπηρετεί: Αποκλείεται από τη νέα θέση και παραμένει εκεί που είναι. Τη λύση θα δώσουν ( ; ) τα διοικητικά δικαστήρια.
Β4: Δεν παραιτείται και δεν το ανακαλύπτουν ότι υπηρετεί: Δύναται να πάρει τη νέα θέση και υπηρετεί ταυτόχρονα σε δυο θέσεις ( ; ) μέχρι κάποτε να το ανακαλύψουν οι Ραν-Ταν-Πλαν του Υπουργείου. Από κει και πέρα, μάλλον θα γραφούν νέες σελίδες δόξας στα διοικητικά δικαστήρια της Χώρας (βλ. και Β3.)

Γ. Αν έχει κλείσει 1 χρόνο υπηρεσίας στο ΕΣΥ: Όπως ανωτέρω, αλλά εκλείπει η περίπτωση Β2.
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Ιουνίου 2008, 17:18:32 από Ο (δια)κομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

10 Ιουνίου 2008, 19:30:46
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

kefalidisg

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Λοιπόν... έχουμε και λέμε:
 Για να διεκδικήσει την κενούμενη θέση επ. Β', δηλαδή ομοιόβαθμη με αυτή που κατέχει, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει 2 χρόνια υπηρεσίας στον αυτό βαθμό κατά τη στιγμή που υποβάλλει τα χαρτιά. Αν τα έχει κλείσει αυτά τα δυο χρόνια, μπορεί πράγματι να διεκδικήσει την άλλη θέση και, αν την πάρει, θα μπορεί να κοιταχτεί στον καθρέφτη του μπάνιου του και να αναφωνήσει "Φτούμου! Τα κατάφερα!" -αλλά θα έχει ανοίξει τρύπα στον εαυτό του, αφού η νέα κενούμενη θέση, δηλαδή η πρώην δική του, θα στοιχειώσει για 2-3 χρόνια και θα τρέχει ο ίδιος να καλύψει την τρύπα που δημιούργησε στον εαυτό του. Τώρα, αν θελήσει να ξαναδιεκδικήσει την πρώην θέση του όταν αυτή ξαναπροκηρυχθεί, μπορεί υπό τις ίδιες προϋποθέσεις, αλλά καλό είναι να το κοιτάξει το πρόβλημα του με έναν καλό γιατρό.
   Ευχαριστώ για την ταχύτατη και περιεκτικότατη απάντηση όμως θα ήθελα και ακόμη μια διευκρίνηση. Ο συνάδερφος έχει πάρει θέση όμως στην παρούσα φάση περιμένει ακόμη τον διορισμό του, ενώ η προκήρυξη για την β θέση τρέχει και κανείς δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, έτσι ούτως ή άλλως η β θέση είναι κενή και δεν πρόκειτε να έρθει κάποιος άλλος για το επόμενο διάστημα, αλλά και δεν διεκδικεί προς το παρόν ομοιόβαθμη θέση αφού ακόμη δεν κατέχει θέση, δηλαδή την αιτησή του για την β θέση θα την έχει κάνει την στιγμή που είναι εκτός ΕΣΥ!  Είναι λοιπόν δυνατόν αυτό;   
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

10 Ιουνίου 2008, 19:58:58
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Αγαπητέ (δια)κομιστή,
η περίπτωση να θέλει να «ανοίξει τρύπα στον εαυτό του» δεν θεωρώ ότι μπορεί να αποτελεί αντικείμενο φυχιατρικής έρευνας και φτυσίματος στον καθρέπτη στην περίπτωση που ο συνάδελφος θέλει να «παίξει μπάλα» μόνος του στο διθέσιο Π.Ι. Αντιθέτως είναι ένα εξαιρετικό δείγμα κωλυσιεργίας που θα γίνει νομιμότατα. Αν μάλιστα ανά διετία «μεταπηδάει» από τη μία θέση στην άλλη δεν θα χρειάζεται ο ίδιος γιατρό αλλά οι δημοτικοί άρχοντες του χωριού που θα έχουν διθέσιο στα χαρτιά και μονοθέσιο στην ουσία.
Μετά από τα νεότερα στοιχεία που παραθέτει ο συνάδελφος kefalidisg το πράγμα ξεκαθαρίζει. Αφού δεν έχει διοριστεί ακόμη, μπορεί να κάνει άνετα αίτηση για τη θέση που προκηρύχτηκε μέσω συμβουλίου κρίσεως (παλαιό ΣΚΕΙΟΠΝΙ). Αν είναι ο μόνος υποψήφιος θα μπλοκάρει τη θέση για 2-3 χρονάκια, μέχρι να την πάρει ο ίδιος ενώ ταυτόχρονα θα είναι διορισμένος στη θέση του αγροτικού. Μια χαρά. Μετά παίρνει την άλλη θέση (πιάνει λοιπόν 2 κρίσεις) κι όταν συμπληρώσει 5 χρόνια υπηρεσίας καπαρώνει και τη μονιμοποίηση.

10 Ιουνίου 2008, 20:04:25
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Χμμμ... πρόκειται για μια σπάνια, ειδική περίπτωση και δεν ξέρω αν υπάρχει δεδικασμένο. Εκτιμώ ότι από τη στιγμή που θα αρνηθεί την πρώτη θέση ΕΣΥ που του παραχωρήθηκε, θα πρέπει να τύχει της ποινής του διετούς αποκλεισμού. Ο αντίλογος θα υποστηρίξει ότι αφού δεν έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ του διορισμού του, είναι εκτός ΕΣΥ, άρα μπορεί να διεκδικήσει όποια θέση θέλει. Καμιά φορά τα Νομικά, εκτός από την Ιατρική (και τα Οικονομικά!) περιέχουν πολύ υποκειμενισμό.
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Ιουνίου 2008, 18:47:22 από Ο (δια)κομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

10 Ιουνίου 2008, 20:08:00
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ο συνάδελφος θέλει να «παίξει μπάλα» μόνος του στο διθέσιο Π.Ι.

... με ό,τι αυτό συνεπάγεται από συνταγογραφικής (κυρίως) άποψης; Ομολογώ ότι αυτό το ενδεχόμενο δεν μου πέρασε καν από τη σκέψη! Φτου μου!
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

10 Ιουνίου 2008, 20:22:38
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εκτιμώ ότι από τη στιγμή που θα αρνηθεί τη πρώτη θέση ΕΣΥ που του παραχωρήθηκε, θα πρέπει να τύχει της ποινής του διετούς αποκλεισμού. 
Μα δεν θα αρνηθεί καμία θέση.
Τώρα δεν είναι διορισμένος πουθενά, άρα κάνει νομιμότατα αίτηση για τη θέση μέσω ΣΚΕΙΟΠΝΙ. Αρχίζουν και τρέχουν (χα, χα, καλό κι αυτό) οι διαδικασίες μέσω ΣΚΕΙΟΠΝΙ που θα διαρκέσουν 2-3 χρόνια.
Εν τω μεταξύ, μετά την κατάθεση της παραπάνω αίτησης, έρχεται ο διορισμός στην άλλη θέση μέσω αγροτικού, διορίζεται κανονικότατα χωρίς κανένα κώλυμα κι όταν ξεμπερδέψει το ΣΚΕΙΟΠΝΙ κι έχει κερδίσει την θέση, παραιτείται από τη θέση του «αγροτικού» και παίρνει την άλλη θέση. Κανονικά και με το νόμο.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ο συνάδελφος θέλει να «παίξει μπάλα» μόνος του στο διθέσιο Π.Ι.

... με ό,τι αυτό συνεπάγεται από συνταγογραφικής (κυρίως) άποψης; Ομολογώ ότι αυτό το ενδεχόμενο δεν μου πέρασε καν από τη σκέψη! Φτου μου!

Φτου σου (δις)
Όσον αφορά την «μπάλα» που μπορεί να παιχτεί στο Π.Ι. ξέρεις πολύ καλά ότι δεν «παίζεται» μόνο στο χώρο της συνταγογραφίας αλλά κυρίως στο χώρο της «κατ’ οίκον νοσηλείας» αν οι κατ’ οίκον νοσηλευόμενοι διαπνέονται, όπως και ο «μπαλαδόρος» από λεφτά αισθήματα…

10 Ιουνίου 2008, 21:14:43
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

kefalidisg

Επώνυμοι
   Eυχαριστώ πολύ τους συναδέρφους για την έγκυρη και άμεση ενημέρωση!
   Να ξεκαθαρίσω πως τα παραπάνω αφορούν πραγματική περίπτωση και σίγουρα δεν είμαι εγώ αυτός (για να μην παρεξηγούμαστε). Κάτι τέτοιο υποπτευόμουν και εγώ ότι είναι νόμιμο αλλά δεν ήμουν και πολύ σίγουρος!!!!!
   Αυτά βλέπουν στο υπουργείο και μας βάζουν τρικλοποδιές, όμως είναι άδικο για άλλους συναδέρφους που έχουν άνάγκη να μεταπηδήσουν σε κάποιο άλλο ΠΙ και δυσκολεύονται γιατί θα πρέπει να παραιτηθούν!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

11 Ιουνίου 2008, 00:20:07
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

timex


Μήπως θα μπορούσε να μου πει κάποιος τι είναι ΣΚΕΙΟΠΝΙ ;

Ευχαριστώ!

11 Ιουνίου 2008, 15:27:30
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Συμβούλιο Κρίσεως Επιλογής Ιατρικού Οδοντιατρικού Προσωπικού Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων

11 Ιουνίου 2008, 16:52:30
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


ΣΚΕΙώδες (γιατί δεν ξέρεις πότε συνεδριάζει) Οργανο ΠΝΙξίματος θέσεων ΕΣΥ.
Μερικοί το λένε και ΣΙΚΕόπνι. Ένας απλός αναγραμματισμός είναι.
Υπάρχει και ένας πρώην τερματοφύλακας του Πανιωνίου που κάνει ομοιοκαταληξία: ο Ντρόπνι (αυτός έπνιγε τα σουτ).
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Ιουνίου 2008, 17:02:36 από Ο (δια)κομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

12 Ιουνίου 2008, 17:35:13
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

timex


Ευχαριστώ και τους δυο σας  :D

21 Αυγούστου 2008, 10:44:21
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

mandreou


Μήπως η νομική βιβλιοθήκη που ακούει στο όνομα Αδαμάντιος Σκούφαλος γνωρίζει τι γίνεται όταν σε ένα ΚΥ αναλαμβάνει τη διεύθυνση ένας επιμελητής Α΄; Ο χρόνος που υπηρετεί ως διευθυντής προσμετράται ως εμπειρία αν κάνει τα χαρτιά του σε προκήρυξη θέσης Διευθυντή, δικαιούται επίδομα ευθύνης, έχει δικαίωμα να αρνηθεί να κάνει εφημερίες; Όποιος γνωρίζει τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα παρακαλείται να τις μοιραστεί μαζί μας και όλα τα καλά του κόσμου να βρει, πέτρα να πιάνει φάρμακο να γίνεται (κλπ). ι     

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
22 Απαντήσεις
18740 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Νοεμβρίου 2014, 21:19:10
από ΑΡΗΣ
0 Απαντήσεις
4098 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Μαΐου 2016, 00:01:30
από Argirios Argiriou
8 Απαντήσεις
23180 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Μαρτίου 2019, 23:19:14
από Ioan
0 Απαντήσεις
3436 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Μαΐου 2023, 07:10:11
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2748 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Οκτωβρίου 2023, 09:01:50
από Argirios Argiriou