Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ: Σωτήρης Μπερσίμης.

(1/2) > >>

Argirios Argiriou:
Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015.

 Ένας 40 άρης λέκτορας του πανεπιστημίου Πειραιά, ο κ. Σωτήρης Μπερσίμης, είναι τελικά ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, ενώ αντιπρόεδρος αναλαμβάνει ο Σταμάτης Βαρδαρός εκπρόσωπος μέχρι πρότινος, των εργοδοτικών Οργανώσεων του ΕΟΠΥΥ.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας κατέληξε στην επιλογή αυτή, μετά από πολύ καιρό είναι γεγονός, και μετά από μία σειρά υποψηφίων που έβλεπε συστηματικά τον τελευταίο καιρό.

Η επιλογή του κ.Σωτήρη Μπερσίμη ο οποίος είναι καθηγητής Στατιστικής αποτελεί προσωπική επιλογή του υπουργού Υγείας κ. Παν. Κουρουμπλή ο οποίος κατέληξε μετά από μεγάλη σκέψη και πολλές συναντήσεις που είχε στο όνομα αυτό, δηλώνοντας ικανοποιημένος. Πρόκειται για έναν νέο τεχνοκράτη, μία επιλογή επίσης, με την οποία είναι απόλυτα σύμφωνο και το Μαξίμου.

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια και να επιδείξει τολμηρούς και έξυπνους χειρισμούς, αναφορικά με τα οικονομικά του Οργανισμού, τα οποία βρίσκονται σε δεινή θέση. Ο Οργανισμός είναι δραματικά υποχρηματοδοτούμενος, με αποτέλεσμα να οφείλει πολλούς μήνες σε όλους σχεδόν του παρόχους υγείας. Ειδικότερα, ενώ το 2015 θα έπρεπε να χρηματοδοτηθεί με ένα δις ευρώ, ο ΕΟΠΥΥ διαθέτει στα ταμεία του, μόλις 525 εκατ. ευρώ, και φυσικά πολύ πιο κάτω από το 0,6% του ΑΕΠ.

Φυσικά μέχρι να αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ θα περάσει τουλάχιστον ένας μήνας, καθώς απαιτείται μία χρονοβόρα διαδικασία, ενώ θα πρέπει να περάσει και από ακρόαση από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο Σωτήριος Μπερσίμης είναι λέκτορας στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά. Στα πλαίσια του διδακτικού του έργου διδάσκει το μάθημα «Βιοστατιστική».

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται κύρια με την ανάπτυξη μοντέλων για τον έλεγχο διεργασιών, τις κλινικές δοκιμές και την βιοεπιτήρηση. Έχει συγγράψει πάνω από 20 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 3 βιβλία στην Ελληνική, ενώ περισσότερες από 35 εργασίες του παρουσιάσθηκαν σε διεθνή ή πανελλήνια συνέδρια. Είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών ενώσεων, ενώ έχει εργαστεί ως σύμβουλος σε θέματα στατιστικής σε πολλά ιατρικά ερευνητικά έργα.

Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Gatekeeper:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο Σωτήριος Μπερσίμης είναι λέκτορας στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά. Στα πλαίσια του διδακτικού του έργου διδάσκει το μάθημα «Βιοστατιστική».

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται κύρια με την ανάπτυξη μοντέλων για τον έλεγχο διεργασιών, τις κλινικές δοκιμές και την βιοεπιτήρηση. Έχει συγγράψει πάνω από 20 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 3 βιβλία στην Ελληνική, ενώ περισσότερες από 35 εργασίες του παρουσιάσθηκαν σε διεθνή ή πανελλήνια συνέδρια. Είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών ενώσεων, ενώ έχει εργαστεί ως σύμβουλος σε θέματα στατιστικής σε πολλά ιατρικά ερευνητικά έργα.

Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Τέλος παράθεσης ---

Απο γνώση management 0

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςνέο τεχνοκράτη

--- Τέλος παράθεσης ---

Για να δούμε τουλάχιστο αν θα σκεφτεί να καταργήσει την εκτύπωση των συνταγών σε σελίδες Α4 και το άσκοπο κοπάνημα σφραγίδων πάνω σ' αυτές...

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Το έδαφος ετοιμάζει ήδη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να αναλάβει άμεσα το νέο «δίδυμο» που έχει προταθεί για τον μεγαλύτερο Οργανισμό υγείας της χώρας.
Ο 40αρης Σωτήρης Μπερσίμης και ο 34χρονος Σταμάτης Βαρδαρός αναμένεται να διορισθούν πολύ νωρίτερα από ότι γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις.

Και αυτό επειδή η κυβέρνηση δεν αναμένεται να βρει ιδιαίτερα εμπόδια για την τοποθέτησή τους εξαιτίας της παραίτησης που είχε δώσει από την πρώτη στιγμή ο νυν πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός.
Η παραίτηση αυτή διευκολύνει τη διαδικασία καθώς διαφορετικά θα έπρεπε το υπουργείο Υγείας να προχωρήσει σε προκήρυξη της θέσης γνωστοποιώντας μάλιστα και τα κριτήρια με υπουργική απόφαση.

Η λύση με τον διορισμό του νέου προέδρου και αντιπροέδρου μπορεί να χαρακτηρισθεί ως προσωρινή από την κυβέρνηση, δεδομένης της παραίτησης Κοντού. Και προσωρινή επειδή η θητεία του νυν προέδρου λήγει σε έναν χρόνο από σήμερα. Στο διάστημα του ενός χρόνου η κυβέρνηση θα μπορεί να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη μόνιμη τοποθέτηση των προσώπων της επιλογής της που βεβαίως εστιάζεται στο δίδυμο Μπερσίμη-Βαρδαρού.

Πάντως οι δύο άνδρες αναμένεται να αναλάβουν τον ΕΟΠΥΥ σε άκρως κρίσιμη στιγμή καθώς ο οργανισμός έχει στεγνώσει πλήρως από ρευστό ενώ είναι άγνωστο πότε θα ξαναγεμίσουν τα ταμεία του δεδομένης της έλλειψης ρευστότητας της χώρας και της αδυναμίας των ασφαλιστικών ταμείων να δώσουν χρήματα στον ΕΟΠΥΥ.

Η νέα ηγεσία πάντως όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει είναι να παζαρέψει τις συμβάσεις των ιδιωτών παρόχων με τάσεις βέβαια μείωσης.  φμφ :-*
Ήδη πολλοί κλάδοι όπως οι γιατροί εμφανίζονται προβληματισμένοι για το τι θα πράξουν στην περίπτωση που επιχειρηθεί να μειωθούν περαιτέρω τα κονδύλια.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

  Εκδίδεται μετά από αρκετές ημέρες αναμονή, το ΦΕΚ για την αλλαγή ηγεσίας στον ΕΟΠΥΥ και η γενιά των 40αρηδων φαίνεται ότι «εισβάλει» πλέον στον μεγαλύτερο οργανισμό υγείας της χώρας με στόχο να βάλει τάξη στα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ.
   Χρειάστηκε να περάσουν αρκετές ημέρες για να βγει το ΦΕΚ του διορισμού του νέου προέδρου του ΕΟΠΥΥ του 40αρη Σωτήρη Μπερσίμη, ώστε να καθίσει και επισήμως στη καρέκλα του προέδρου. Ήδη όμως από τις προηγούμενες ημέρες ο επίκουρος πλέον καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς όπως λένε έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, είχε αναλάβει δράση.

   Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες και εφόσον είχε πάρει το πράσινο φως της Βουλής, επισκεπτόταν διακριτικά τα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι, δεδομένου ότι ο Δ.Κοντός παρέμενε στη θέση του, προκειμένου να ενημερωθεί πλήρως για τα οικονομικά αλλά και τα διοικητικά του οργανισμού.

   Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι ο Σωτήρης Μπερσίμης συνοδευόταν στις επισκέψεις του αυτές από στενούς του συνεργάτες, επίσης της γενιάς των 40αρηδων, οι οποίοι αδιάκοπα κατέγραφαν όλα τα δεδομένα του οργανισμού. Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ άλλωστε έχει επιλέξει μια σειρά συνεργατών που θεωρούνται κορυφαίοι τόσο στα οικονομικά της Υγείας όσο και σε θέματα διοίκησης και πληροφορικής.

Ένας άνθρωπος των αριθμών σε θέση κλειδί. Ένας εξ αυτών που θα είναι μέλος στο νέο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, είναι ο επίκουρος καθηγητής της Παντείου Σταύρος Ντεγιαννάκης.

   Ο επίσης 40αρης κ.Ντεγιαννάκης που αναλαμβάνει ρόλο κλειδί στον ΕΟΠΥΥ και επελέγη προσωπικά από τον νέο πρόεδρο του οργανισμού όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, θεωρείται ταλέντο στα χρηματοοικονομικά. Είναι του τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου, ενώ ειδικεύεται στις Ποσοτικές Μεθόδους με έμφαση στην Στατιστική.

Ένα πρόσωπο της αγοράς στον ΕΟΠΥΥ

   Ένα σίγουρα πιο σύγχρονο και ρεαλιστικό κλίμα της αγοράς αναμένεται να μεταφέρει στον ΕΟΠΥΥ ένα άλλο πρόσωπο που συμμετέχει πια στον οργανισμό. Ο Κλεόβουλος Αλεξιάδης, που θα είναι και ένα από τα πιο κοντινά πρόσωπα δίπλα στον πρόεδρο Σωτήρη Μπερσίμη, όπως λένε πηγές του HealthReport.gr, είναι γνώστης των επιχειρήσεων και της διοίκησης  καθώς είναι σύμβουλος επιχειρήσεων με πολυετή εμπειρία στον χώρο της Συμβουλευτικής, των Υπηρεσιών, των Μελετών και της Εκπαίδευσης. Έχει δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά πολλά χρόνια στη συμπρωτεύουσα και θεωρείται άνθρωπος που ξέρει να «στήνει» μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς.

   Εκτός αυτών αναπληρωτής στον Σταύρο Ντεγιαννάκη τοποθετείται ο μέχρι πριν λίγο καιρό πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ Χρήστος Δουλγέρης ο οποίος είναι καθηγητής πληροφορικής στο πανεπιστήμιο του Πειραιά.

Ένας συνδικαλιστής στον ΕΟΠΥΥ  ???

   Ο Μιχάλης Ψαλτάκος ιατρός ακτινολογικού εργαστηρίου σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr αποτελεί επιλογή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ.
Ο κ.Ψαλτάκος έχει υπάρξει επί σειρά ετών συνδικαλιστής γιατρός, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, ενώ ήταν και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ. (Μμμμμ... και τι θα κάνει; )

   Μάλιστα πολλοί θα τον θυμούνται την περίοδο που υπουργός Υγείας ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης όπου κατά τη διάρκεια ημερίδας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών δε δίστασε να ανέβει στο βήμα όπου βρισκόταν ο τότε υπουργός, να τον πιάσει από τον ώμο και να του ζητήσει να δηλώσει δημόσια ότι αισθάνεται ως οικονομικός δολοφόνος. Μια εικόνα που είχε προβληθεί δεόντως από τα τηλεοπτικά δίκτυα όλης της χώρας. Ο συνδικαλιστής γιατρός σε δηλώσεις του λίγο μετά είχε κάνει λόγο για ….ανιδρωσία του Άδωνι Γεωργιάδη, διευκρινίζοντας ότι «δεν ιδρώνει από τις καταστροφικές επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών, τις οποίες πιστεύει και υπηρετεί πιστά».

   Τις επόμενες ημέρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης και η ομάδα του θα συνεχίσουν τις επαφές που έχουν ξεκινήσει τόσο με τα στελέχη του οργανισμού όσο και με συνεργαζόμενους παρόχους.

   Στόχος να μάθουν από πρώτο χέρι τι συμβαίνει μέσα στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και τι αιτήματα υπάρχουν από την πλευρά των παρόχων.  Ποιες είναι δηλαδή οι απαιτήσεις των γιατρών, των κλινικών, των διαγνωστικών κέντρων κ.α. από τον Οργανισμό. (πλάκα κάνει φαντάζομαι... Και οι πέτρες τις ξέρουν)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση