Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 22:56:59

Αποστολέας Θέμα: Δολοφονία 15 χρονου από αστυνομικό  (Αναγνώστηκε 14195 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

6 Δεκεμβρίου 2008, 22:48:24
Αναγνώστηκε 14195 φορές
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser


Από φίλο που ήταν παρών στα Εξάρχεια και έδωσε Α' Βοήθειες στον χτυπημένο: Διαπληκτισμός (λεκτικός κι όχι επίθεση με πέτρες και ξύλα, όπως λένε τα κανάλια) λεκτικός ανάμεσα σε μικρή ομάδα νεαρών (2 με 3, ίσως λίγο παραπάνω, όχι πάντως 25 που είπαν πάλι τα κανάλια) και δύο αστυνομικούς. Ένας εκ των δύο ειδικούς φρουρούς)ι πυροβολεί έναν νεαρό απευθείας στο θώρακα. Τα Εξάρχεια είναι αποκλεισμένα από διμοιρίες ΜΑΤ.

Από φίλο που εφημερεύει στον Ευαγγελισμό: Ο νεαρός είναι 15 χρονών και είναι νεκρός, πυροβολημένος στην καρδιά. Ο Ευαγγελισμός είναι αποκλεισμένος από διμοιρίες αστυνομικών.
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Δεκεμβρίου 2008, 01:17:58 από Απόστολος Βασιλείου »

7 Δεκεμβρίου 2008, 09:55:34
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser


Αντιγράφω από τον Ημιόροφο:

06/12/2008
Μέρες Ελληνικής Δημοκρατίας

Σάββατο βράδυ, 6/12/2008, Εξάρχεια. Κατά τη διάρκεια περιπολίας δύο αστυνομικοί έρχονται σε λεκτικό διαπληκτισμό με μικρή ομάδα νεαρών. Καθώς η ένταση κορυφώνεται, ένας εκ των δύο "τραβάει" όπλο και πυροβολεί τρεις φορές σε ευθεία βολή. Οι αστυνομικοί εξαφανίζονται. Ένας νεαρός, 15 ετών, πέφτει νεκρός, πυροβολημένος στην καρδιά. Διακομίζεται στον Ευαγγελισμό όπου απλά διαπιστώνεται ο θάνατός του.

23 χρόνια μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Καλτεζά. 15 χρονών ήταν κι αυτός. Η κρατική καταστολή και οι πληρωμένοι δολοφόνοι δεν κοιτάζουν ηλικίες.

"ήμουνα εκεί από την αρχή ... ήταν μόλις 15 χρονών ... διαπληκτισμός λεκτικός ... και μετά 3 πυροβολισμοί ... και μετά το τέλος.Το τέλος ενός παιδιού που ακόμα προσπαθούσε να καταλάβει τον κόσμο... και μετά ήρθε η παραπληροφόρηση περί συμπλοκών, εξοστρακισμού της σφαίρας και άλλα τέτοια απερίγραπτα ...

τα ζήσαμε όλα! άλλα δεν θα ξεχάσω πότε το ειρωνικό χαμόγελο ενός οργάνου εκ των "αρχών" αυτής της χώρας όταν του ανακοινώθηκε ότι το παιδί απεβίωσε ... και μετά η αντίδραση ... και μετά το χάος ...

φασιστική επίδειξη δύναμης και τα χειρότερα έπονται ...

Δεν πρέπει να μείνουμε αμέτοχοι ...
τέλος.."

Πορεία διαμαρτυρίας στη Γ.Α.Δ.Α. Μουσείο 13.00 (Αθήνα) / Συγκέντρωση 12.00 στην Καμάρα (Θεσσαλονίκη) / συγκέντρωση 13.00 στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς (Χανιά) / συγκέντρωση 13.00 και στην Πάτρα
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Δεκεμβρίου 2008, 09:59:29 από Απόστολος Βασιλείου »

7 Δεκεμβρίου 2008, 10:18:33
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Το σκηνικό δικαιολόγησης του φόνου έχει για άλλη μια φορά στηθεί.Ο "καθηγητής" κος κατσαντώνης καταδίκασε την ενέργεια του αστυνομικού γιατί δίνει πάτημα στους αναρχικούς .Αυτό ήταν που τον πείραξε!

7 Δεκεμβρίου 2008, 12:11:47
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Don't kill your idols.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

7 Δεκεμβρίου 2008, 12:29:25
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser


Αντιγράφω απαξιώνοντας:

Για μήνες και μήνες, η ζωή παίρνει κλιμάκωση ως βία... αλλά να που χρειάστηκε ένα πτώμα για να κατανοηθεί εμπράκτως... ότι σαν κάτι να συνδέει τη βία και την εκτράχυνση που, εντός και εκτός καθημερινότητας, συνηθίζουμε...

7 Δεκεμβρίου 2008, 13:55:55
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Καλά, δεν πρόλαβα να βάλω λίγες φωτογραφίες από τους βανδαλισμούς περιουσιών ανύποπτων πολιτών και αμέσως "τσίμπησα" 3 αποδοκιμασίες. Όπως και τότε, που ανέβασα το μοιρολόι για τον θάνατο του Καπετάν Κωνσταντίνου Κώττα (στο "Σκόπια και το θέμα της ονομασίας τους") και εκτινάχθηκα από -2 σε -12. Έχει νόημα να συνεχίζει να υπάρχει το Επικρότησε/Αποδοκίμασε; 
 
Απαξιώνω αντιγράφοντας:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ότι σαν κάτι να συνδέει τη βία και την εκτράχυνση που, εντός και εκτός καθημερινότητας, συνηθίζουμε...

Όσοι έχουν εθιστεί (κατά δήλωση τους) στη βία, ας κάψουν πρώτα τα δικά τους σπίτια και αυτοκίνητα για να δουν από πρώτο χέρι πόσο αποτελεσματική είναι αυτή η μορφή "πάλης". Γιατί αν καίνε τα ξένα, που ανήκουν σε ανύποπτους και απροστάτευτους πολίτες, ενώ διατηρούν τα δικά τους ασφαλή, τότε αποδεικνύουν εκτός των άλλων και έλλειμα ...φρυδιών (που θά ΄λεγε και ο Αρκτόριους).   

Επειδή αποδοκιμασίες από τσάμπα μάγκες μόνο ως τιμητική διάκριση μπορούν να θεωρηθούν, παρακαλώ (όσοι τσάμπα μάγκες) ευαρεστηθείτε.

Υ.Γ.: Πώς έλεγε το σλόγκαν; Όλοι στην προσυγκέντρωση, στα Προπύλαια, την προΠαρασκευή, για προπορεία, με προκάτ, στο Προπό. (Από φίλο που ήταν παρών στα προεπεισόδια.)
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Δεκεμβρίου 2008, 14:19:00 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

7 Δεκεμβρίου 2008, 14:36:11
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

timex


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δε θα εμπλακώ σε συζήτηση γύρω από το ποιος φταίει ή υπεράσπισης της μίας ή της άλλης πλευράς.Πέρα και πάνω από οποιαδήποτε ιδεολογία, υπάρχει για μένα μία αδιαπραγμάτευτη βάση, από την οποία ξεκινάνε όλα :
απόλυτος, καθολικός σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή. Δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί την αφαίρεσή της. Καμία ιδεολογία, καμία πράξη, κανένας λόγος.Αν μπορέσω αυτό και μόνο να δώσω στο παιδί μου να αισθανθεί βαθειά μέσα του, θα είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος.
Καλό ταξείδι αγόρι μου.Θα σε θυμόμαστε πάντα.

Συμφωνώ!
Όμως θέλω να πω ότι όταν κάποιος "αναρχικός" σκοτώνεται ή τον χτυπάνε βγαίνουν όλοι να καταδικάσουν την αστυνομία.
Αντίθετα όταν σκοτώνεται ένας αστυνομικός ή τον πλακώνουν στο ξύλο και μένει ανάπηρος κανέις δεν βγαίνει στα κανάλια και δε γίνεται ποτέ τόσος ντόρος.
Γιατί άραγε;

7 Δεκεμβρίου 2008, 14:41:54
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Nikos22


Τί γίνεται αν κρατώ όπλο λόγω επαγγέλματος και μου επιτεθούν με σιδηρολοστούς;
Τί γίνεται αν είμαι αδύνατος σωματικά γιαυτό έγινα γιατρός και όχι μπετατζής και μπούν στη βίλλα μου να με ληστέψουν και την ώρα που ξυπνήσω και με πυροβολίσουν κάνω έναν ελιγμό και αρπάξω το όπλο του ληστή o οποίος κινείται μετά προς τα πάνω μου; Να το πετάξω στην άκρη και να του πώ εγώ σέβομαι τη ζωή και ας παλέψουμε με τα χέρια να δούμε ποιός θα νικήσει; Έλα μου που ίσως είναι ρώσος και δεν με καταλάβει.

Δε λέω ότι φταίει ο νεαρός. Αντιθέτως λέω  "ας μη βιαζόμαστε να καταδικάκουμε κάποιον".
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Δεκεμβρίου 2008, 15:02:20 από Nikos22 »

7 Δεκεμβρίου 2008, 15:55:24
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Μου κάνει εντύπωση που αυτή τη φορά δεν αναφέρθηκε ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε μόνο του.
Είναι γνωστό ότι τα όπλα των αστυνομικών έχουν μια «ευαισθησία» και σε ανάλογες καταστάσεις εκπυρσοκροτούν από μόνα τους. Είναι γνωστό ότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις των αυτόματων εκπυρσοκροτήσεων τα θύματα είναι πάντα από την άλλη πλευρά.
Είναι γνωστό πως όταν τα όπλα των αστυνομικών βρίσκονται ήρεμα στη θήκη τους δεν παθαίνουν τέτοια «ταραχή» γι’ αυτό και δεν έχουμε θύματα αστυνομικούς από αυτόματες εκπυρσοκροτήσεις «ταραγμένων» όπλων.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τί γίνεται αν είμαι αδύνατος σωματικά γιαυτό έγινα γιατρός και όχι μπετατζής και μπούν στη βίλλα μου να με ληστέψουν
Πολύ μου άρεσε η ταύτιση:  γιατρός = βίλα

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.......και την ώρα που ξυπνήσω και με πυροβολίσουν κάνω έναν ελιγμό και αρπάξω το όπλο του ληστή o οποίος κινείται μετά προς τα πάνω μου;
Σαν σκηνή από το Matrix, εκεί που σε slow motion σκύβει προς τα πίσω και η σφαίρα περνάει ξυστά από το κεφάλι του.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Όμως θέλω να πω ότι όταν κάποιος "αναρχικός" σκοτώνεται ή τον χτυπάνε βγαίνουν όλοι να καταδικάσουν την αστυνομία.
Αντίθετα όταν σκοτώνεται ένας αστυνομικός ή τον πλακώνουν στο ξύλο και μένει ανάπηρος κανέις δεν βγαίνει στα κανάλια και δε γίνεται ποτέ τόσος ντόρος.
Γιατί άραγε;
Η υπόθεση στα Ζωνιανά σου λέει κάτι; Ο δυστυχής αστυνομικός βρίσκεται σε μόνιμη φυτική κατάσταση.

Υ.Γ.: Διαγράφω για δεύτερη φορά το "ευχαριστώ" του συναδέλφου Nikos22 και θα τον παρακαλούσα να σεβαστεί την απόφασή μου και να μην συνεχίσει, όπως έκανε μετά την πρώτη διαγραφή. Ευχαριστώ.
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Δεκεμβρίου 2008, 16:23:38 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

7 Δεκεμβρίου 2008, 16:35:37
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Nikos22


Mε συγχωρείτε που έγινε κάτι τέτοιο κατ επανάληψη. Δεν είχα καταλάβει ότι κάποιος μπορεί να απαρνηθεί το "ευχαριστώ" και όταν το είδα να εξαφανίζεται δεν κατάλαβα ότι εσείς το είχατε διαγράψει. Τώρα ανακαλύπτω ότι υπάρχει τρόπος να "απαρνηθούμε" τυχόν ευχαριστία.

Πάντως μια και απολογούμαι για την διπλή ευχαριστία που εξέφρασα, να την αιτιολογήσω παρεπιπτόντως. Αφορούσε το σκέλος της εξίσωσης Γιατρός = Βίλα.

Νομίζω ότι έτσι συμφωνήσατε μαζί μου με άλλα που σε άλλο τόπικ έχω παραθέσει ότι δηλαδή σήμερα για να είναι κάποιος Ιατρός (με το σύστημα της προαπαιτούμενης δια βίου σκληρής εκπαίδευσης και τον υψηλό ανταγωνισμό) πρέπει εξ ορισμού να προέρχεται από πλούσια οικογένεια, άλλως δεν πρόκειται να επιβιώσει.

Βέβαια να πληροφορήσω ότι σκοπός μου δεν ήταν να παρουσιάσω αυτήν την εξίσωση. Απλώς το παράδειγμα πήρα από (όπως φαίνεται) πραγματικό περιστατικό δολοφονίας Ιατρού στη βίλα του που παρουσίασαν χτες βράδι τα κανάλια.

7 Δεκεμβρίου 2008, 17:40:02
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Το συμβάν είναι τραγικό...Αν και έχω χαρακτηριστεί ως μη ψύχραιμος θα κάνω την υπέρβαση και θα πω πως πέρα από την τραγικότητα της απώλειας μιας ζωής και δη εφήβου καλό είναι να ξέραμε όλες τις λεπτομέρειες.Διαφορετικά είναι πολύ εύκολο να πέσουμε στην παγίδα του μπάτσος δολοφόνος-έφηβος θύμα.
Πιστεύω πως όλοι είμαστε εν δυνάμει θύτες και θύματα και πως όσα μπορεί να φέρει η στιγμή δεν τα φέρνει ο χρόνος.Να μην μπούμε πάλι στην χιλιομασημένη τσιχλα περί παιδείας,εκπαίδευσης αστυνομικών,ανάλγητης κοινωνίας κτλ.Ελπίζω απλά να γίνει σωστή έρευνα και σε περίπτωση ευθυνών να μην αποκρύψουν τίποτα.Σε αυτή μάλιστα την περίπτωση πολύ ευχαρίστως να πετούσα πρώτος το λίθο.Αλλά μέχρι να ξεκαθαρίσει το όλο σκηνικό προτιμώ να παρακολουθώ προσεκτικά και να μην οξύνω την κατάσταση.(Εκτός και αν προέκυψε κάτι στο μεταξύ και αναιρούνται τα όσα λέω οπότε συγνώμη που δεν έχω ενημερωθεί και φαίνεται ηλιθια η καταχώρησή μου)
Και τι να πεις τώρα στους γονείς αυτού του παιδιού...
+

7 Δεκεμβρίου 2008, 17:53:11
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ο αναπάντεχος και άδικος θάνατος του νεαρού Αλέξη μας προκαλεί ειλικρινή και ανεπιτήδευτη θλίψη. Χωρίς να προσπαθώ να ερμηνεύσω τα συναισθήματα των οικείων του και εκείνων που θα πονέσουν πιο πολύ για το χαμό του, συμφωνώ με τον iGP ότι η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ωστόσο, δεν μπορώ να μην ανακαλέσω στη μνήμη μου ετούτη τη στιγμή τον νεαρό συνάδελφο που τον περασμένο Ιούλιο άφησε την τελευταία του πνοή πάνω στην άσφαλτο σε τροχαίο στη διάρκεια διακομιδής, έναν θάνατο για τον οποίο κανένα εργατικό συνδικάτο ή κοινωνικός φορέας δεν ευαισθητοποιήθηκε.
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Δεκεμβρίου 2008, 18:07:44 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

7 Δεκεμβρίου 2008, 17:58:04
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Είναι τρομακτικό να γίνεται συζήτηση για το αν ένας φόνος (οποιοσδήποτε φόνος )μπορεί να είναι δικαιολογημένος.Είναι τρομακτικό να πιστεύουμε ότι τα πιστόλια μπορουν να εκπυρσοκροτούν "για τοκαλό μας".Και είναι χυδαίο προτού πούμε μια κουβέντα για το νεκρό παιδί να ασχολούμαστε με τα μπάχαλα.

7 Δεκεμβρίου 2008, 18:06:38
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Nikos22


Εγώ θα ερωτήσω όσους συναδέλφους συνθλίβονται από το θάνατο του νεαρού, το ίδιο συνθλίβονται κάθε λίγα λεπτά που πεθαίνουν στις υποανάπτυκτες χώρες παιδιά, ή όχι τόσο λόγω αποστάσεως  (ή ίσως για άλλους λόγους);

7 Δεκεμβρίου 2008, 18:10:57
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Τελικά αφού όλοι θλιβόμαστε για την απώλεια οποιασδήποτε ζωής , προς τι η ένταση;
Mήπως είναι καλύτερα να σταματήσουμε εδώ;


ΥΓ.Ευχαρίστως δέχομαι και ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕ
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
4377 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Ιουνίου 2010, 11:36:43
από apokara
8 Απαντήσεις
49320 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Μαρτίου 2017, 22:24:28
από Clemence
0 Απαντήσεις
1547 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Απριλίου 2018, 10:16:00
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
29159 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Αυγούστου 2020, 22:45:33
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
31903 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Μαΐου 2021, 23:05:24
από Argirios Argiriou