Γενικά > Γενική συζήτηση

Ιατρικός πληθωρισμός μύθος ή πραγματικότητα ;

<< < (3/25) > >>

Gatekeeper:
Άραγε ήμαστε πολλοί γιατροί στην ελλάδα??

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠόσους ιατρούς έχουμε τελικά στην Ελλάδα;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Υγειονομικός Χάρτης

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Gatekeeper:
MD crisis - Κρίση ανθρώπινου ιατρικου δυναμικού


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αρχίατρος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘεωρείς δηλαδή πως οι 80ρηδες χειρουργοι , χειρουργουν ;    ::)Are some doctors too old to practice medicine?

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

As Doctors Age, Worries About Their Ability Grow

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Τέλος παράθεσης ---

Καταρχάς ως νέος ιατρός έχω κάθε λόγο να υιοθετήσω αυτού του είδους την επιχειρηματολογία (ομιλώ για την υποχρεωτική συνταξιοδότηση μετά από κάποια ηλικία), αλλά δεν το κάνω γιατί μου φαίνεται παράλογη !
Παρακάτω.
Προσωπικά δεν γνωρίζω ή δεν έχω ακούσει για 80άρηδες χειρουργούς, και κακά τα ψέμματα τίθεται θέμα βιολογικών αντοχών από ένα σημείο και πέρα, αλλά γνωρίζω αρκετούς 60άρηδες.
Για την ακρίβεια, ο μέσος όρος συνταξιοδότησης των χειρουργών στις ΗΠΑ είναι τα 62 έτη, αλλά θα δείς και 70άρηδες, έστω σε ελαφρύτερα χειρουργεία ή ως εκπαιδευτές.
Και μιλάμε για την χώρα στην οποία ένας μέσος χειρουργός αμοίβεται με 180-200 χιλιάδες δολλάρια τον χρόνο, οπότε δεν τίθεται οικονομικό θέμα όπως στην Ελλάδα !
Απλούστατα είναι αδιανόητο να... συνταξιοδοτήσεις κάποιον υποχρεωτικά λόγω ορίου ηλικίας, προσωπικά δεν γνωρίζω να συμβαίνει πουθενά αυτό στον κόσμο.

Ομάδα ; Μα φυσικά και υπάρχει ομάδα, αλλά όχι μόνο στους άνω των 60 αλλά και στους... 40άρηδες !

Ανέφερα τους χειρουργούς μιας και είναι η πλέον απαιτητική (από πλευράς φυσικών αντοχών) Ειδικότητα, σίγουρα αυτά που έγραψα ισχύουν λιγότερο στις υπόλοιπες.
Μπορεί να μην γνωρίζω ποιό είναι το όνειρο του μέσου Γενικού Ιατρού στην Ελλάδα, αλλά ελπίζω να μην είναι το πότε θα βγει στην σύνταξη. (Π.χ έβλεπα χθες το ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ του PBS Rx The Quiet Revolution με βασικό πρωταγωνιστή τον Family Physician Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ετών 62 παρακαλώ!)
Δεν θα ήταν διόλου άσχημα να απασχολείται part time κάποιος όταν περάσει κάποια ηλικία, και εμένα προσωπικά δεν θα με χάλαγε καθόλου (μάλλον το αντίθετο!) να έχω έναν Γενικό Ιατρό στο νησί που ήμουν αγροτικός, ο οποίος να εργαζόταν part time κάποιες μέρες στο Ιατρείο και να τον έχω παρών στα πρώτα μου βήματα και ειδικά στο επείγον.

Gatekeeper:
Δεν θα διαφωνουσα με το σκεπτικό σου , αρκεί το part time να αποτυπώνεται στα νούμερα προκειμένου να μην οδηγούμαστε σε λάθος συμπεράσματα , διότι πλέον ΜΑΧΙΜΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !

Gatekeeper:
 Ο κ. Κοτζιάς αναφέρεται ακόμη σε 7.000 ανθρώπους που αυτοκτόνησαν στην Ελλάδα από το 2010, επισημαίνοντας ότι «αυτό δείχνει ότι το χειρότερο είναι να μην έχει κανείς προοπτική», αλλά και στους επιστήμονες οι οποίοι εγκατέλειψαν τα τελευταία χρόνια τη χώρα.
«Η εκπαίδευσή τους έχει στοιχίσει στο ελληνικό κράτος 12 δισεκατομμύρια ευρώ. Η Ευρώπη, η Γερμανία έχουν πάρει κυρίως αυτούς τους ανθρώπους. Είναι το φυσικό μέλλον της χώρας, η παραγωγική νεολαία της χώρας. Εμείς, ο ελληνικός λαός, έχουμε δώσει 14.000 γιατρούς.
Η εκπαίδευσή τους στοίχισε τρία δισεκατομμύρια ευρώ. Δεν πρόκειται μόνο για οικονομικές μετατοπίσεις στην Ευρώπη, αλλά και, από ελληνική σκοπιά, κυρίως για μετατοπίσεις ανθρώπων», καταλήγει.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση