Γενικά > Νομικά θέματα

Δικαιώματα πρόσβασης, του θεράποντος (ιδιώτη) γιατρού, στον Φάκελο νοσηλείας ??

<< < (2/2)

Denominator:
Μετά την εισαγωγή ο θεράπων είναι άλλος. Αυτός έχει και την πλήρη ευθύνη του ασθενούς για όσο νοσηλεύεται. Σε επίπεδο ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων θα μπορούσε να υπάρχει μία παρουσία του οικογενειακού ιατρού, αλλά πώς μπορεί κάποιος ιατρός που αναλαμβάνει να νοσηλεύσει έναν ασθενή να μην είναι αυτός που θα λάβει την τελική απόφαση, μαζί και την ευθύνη για αυτόν;

anasm:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜετά την εισαγωγή ο θεράπων είναι άλλος. Αυτός έχει και την πλήρη ευθύνη του ασθενούς για όσο νοσηλεύεται. Σε επίπεδο ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων θα μπορούσε να υπάρχει μία παρουσία του οικογενειακού ιατρού, αλλά πώς μπορεί κάποιος ιατρός που αναλαμβάνει να νοσηλεύσει έναν ασθενή να μην είναι αυτός που θα λάβει την τελική απόφαση, μαζί και την ευθύνη για αυτόν;

--- Τέλος παράθεσης ---

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας... !

Η (ας πούμε) διαφωνία μου, ή ακριβέστερα επιφύλαξή μου σε σημείο καχυποψίας, δυστυχώς (!!),
έγκειται σε μια "ατμόσφαιρα", και σε μια αντιμετώπιση "μυστικοπάθειας", λές και πρόκειται για κάποιο Άβατο....

Και περιγράφω το παραπάνω,
με αφορμή πρόσφατη νοσηλεία, σε μεγάλη ιδιωτική Γενική Κλινική, συγγενούς 1ου βαθμού, φιλικού μου προσώπου, που είναι και συνάδελφος ειδικευόμενος,
και, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ειδικά έναντι του συναδέλφου -συγγενούς,
οι θεράποντες ιατροί κρατούσαν μια στάση διακριτικής απόστασης, και "περιφραγμένης ζώνης" γύρω από τον Φάκελο νοσηλείας του ασθενούς......

Και περνάω στο δια ταύτα...

Όταν νιώθεις, ότι,
είτε συγγενικό σου πρόσωπο, είτε ο άνθρωπος που σε έχει εμπιστευτεί ως θεράποντα γιατρό του σε εξωτερική βάση,
αντιμετωπίζεται πλημμελώς, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του,
και, πολύ ρεαλιστικά, "τα σκάει χονδρά" στις "ξενοδοχειακές υποδομές" μιας Ιδιωτικής Κλινικής, χωρίς το αντίστοιχο και προσδοκόμενο ιατρικό -θεραπευτικό αντίκρυσμα,
πώς πρέπει να ενεργήσεις...... ;;;  ???

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜετά την εισαγωγή ο θεράπων είναι άλλος. Αυτός έχει και την πλήρη ευθύνη του ασθενούς για όσο νοσηλεύεται. Σε επίπεδο ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων θα μπορούσε να υπάρχει μία παρουσία του οικογενειακού ιατρού, αλλά πώς μπορεί κάποιος ιατρός που αναλαμβάνει να νοσηλεύσει έναν ασθενή να μην είναι αυτός που θα λάβει την τελική απόφαση, μαζί και την ευθύνη για αυτόν;

--- Τέλος παράθεσης ---

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας... !

Η (ας πούμε) διαφωνία μου, ή ακριβέστερα επιφύλαξή μου σε σημείο καχυποψίας, δυστυχώς (!!),
έγκειται σε μια "ατμόσφαιρα", και σε μια αντιμετώπιση "μυστικοπάθειας", λές και πρόκειται για κάποιο Άβατο....

Και περιγράφω το παραπάνω,
με αφορμή πρόσφατη νοσηλεία, σε μεγάλη ιδιωτική Γενική Κλινική, συγγενούς 1ου βαθμού, φιλικού μου προσώπου, που είναι και συνάδελφος ειδικευόμενος,
και, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ειδικά έναντι του συναδέλφου -συγγενούς,
οι θεράποντες ιατροί κρατούσαν μια στάση διακριτικής απόστασης, και "περιφραγμένης ζώνης" γύρω από τον Φάκελο νοσηλείας του ασθενούς......

Και περνάω στο δια ταύτα...

Όταν νιώθεις, ότι,
είτε συγγενικό σου πρόσωπο, είτε ο άνθρωπος που σε έχει εμπιστευτεί ως θεράποντα γιατρό του σε εξωτερική βάση,
αντιμετωπίζεται πλημμελώς, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του,
και, πολύ ρεαλιστικά, "τα σκάει χονδρά" στις "ξενοδοχειακές υποδομές" μιας Ιδιωτικής Κλινικής, χωρίς το αντίστοιχο και προσδοκόμενο ιατρικό -θεραπευτικό αντίκρυσμα,
πώς πρέπει να ενεργήσεις...... ;;;  ???

--- Τέλος παράθεσης ---

Σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση