Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Απριλίου 2024, 11:27:19

Αποστολέας Θέμα: Κουρουμπλής: Ετοιμο μέσα στο 2015 το Taxis της Υγείας  (Αναγνώστηκε 10752 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

22 Μαΐου 2015, 12:52:45
Αναγνώστηκε 10752 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
H ανάταξη και αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης, η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και η ανατροπή του καθεστώτος της υγειονομικής φτώχειας αποτελούν μια από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης, επεσήμανε σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής που συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Ανδρέα Ξανθό επισκέφθηκε το μεσημέρι το νοσοκομείο της πόλης και έλαβε μέρος σε ευρεία σύσκεψη φορέων της υγείας από την περιοχή.

«Είμαστε εδώ και θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα επιλογής και αποφασιστικότητας αυτής της κυβέρνησης, να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής επισημαίνοντας ότι «η απόφαση του πρωθυπουργού να επισκεφτεί το υπουργείο Υγείας και να εξαγγείλει 4500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το 2015 είναι η πιο ισχυρή απάντηση για το που στοχεύει η σημερινή κυβέρνηση. Αυτό το καθεστώς της υγειονομικής φτώχειας θα πρέπει να ανατραπεί. Γιατί η υγεία είναι αγαθό που αφορά κάθε πολίτη», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κουρουμπλής.

Από τα Χανιά ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την κάλυψη αναγκών με επικουρικό προσωπικό και αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο κ. Κουρουμπλής έκανε γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση ενός πληροφορικού συστήματος που, όπως είπε, θα παρακολουθεί το σύνολο της λειτουργίας της δημόσιας υγείας κάνοντας λόγω για ένα σύστημα Taxis στο χώρο της υγείας που θα είναι έτοιμο μέσα στο 2015.

Παράλληλα επανέλαβε ότι σύντομα θα λυθεί το ζήτημα της προμήθειας μέσω διαγωνισμού 190 ασθενοφόρων εκφράζοντας την άποψη ότι μέσα στο 2015 θα ολοκληρωθεί η προμήθειά τους όπως και η πρόσληψη 200 μόνιμων διασωστών.

Ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επαφών που θα έχει σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας θα ανακοινωθούν οι θέσεις που θα καλυφθούν ανά νοσοκομείο εκτιμώντας ότι αυτό θα γίνει εντός του Μαΐου επισημαίνοντας ότι οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν με βάση τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν ανά περιοχή.
Από την πλευρά του ο κ. Ξανθός επεσήμανε ότι «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να διαχειριστούμε ένα σύστημα υγείας που βρίσκεται υπό κατάρρευση με στόχο την ανακούφιση του πολίτη και την επιβίωση του συστήματος υγείας».

Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

22 Μαΐου 2015, 13:13:50
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Μην παραπληροφορείτε τον υπουργό:
Ο υπουργός υγείας κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης/Kouroumplis Panagiotis κάνει φιλότιμες προσπάθειες για ένα εννιαιο σύστημα BIS στην υγεία. Είναι γνωστή η διαμάχη κάτω από το τραπέζι μεταξύ ΕΟΠΥΥ-ΗΔΙΚΑ με τον πρώτο να προτιμά συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρία και να αρνείται μέχρι πρότινος να δόσει πρόσβαση στην πληροφορία του τι εξετάσεις εκτελέστηκαν ώστε να φαίνεται στο γιατρό στην Ηλ. Συνταγογράφηση..
Είναι επίσης γνωστό ότι το περίφημο "patient summary" απουσία οικογενειακού ιατρού στην Ελλάδα, θα τροφοδοτείται με σκόρπια δεδομένα από παραπεμπτικά, συνταγές και εξιτήρια που ελάχιστη σχέση με την πραγματικότητα θα έχουν. Αν σκεφτεί κανείς ότι ότι οι γιατροί δεν είχαν καμιά εκπαίδευση στην χρήση του ICD10, το ICPC2 δεν χρησιμοποιείται πρακτικά, και το περιβάλλον στην Ηλ. Συνταγογράφηση δεν βοηθάει καθόλου να επιλέξεις το σωστό κωδικό, τότε μπορεί κανείς να καταλάβει τι κωδικούς διαγνώσεων θα βλέπει κανείς στο patient summary.
Είναι επίσης γνωστό ότι αυτή την εποχή η Η.ΔΙ.Κ.Α. α.ε. [(πρώην)-Κ.Η.Υ.Κ.Υ] τρέχει ένα ΕΣΠΑ μέσα από το οποίο θα έφτιαχνε διεπαφές ώστε να μπορέσουν ηλεκτρονικοί φάκελοι υγείας και πληροφοριακά συστήματα νοσοκομείων να διασυνδεθούν με την την Ηλ. Συνταγογράφηση. Όμως, φαίνεται να είναι σε χαμηλή προτεραιότητα, καρκινοβατεί από πέρσι, και δεν θα είναι έτοιμο πριν το φθινόπωρο αν συνεχίσουν με τους ίδιους ρυθμούς. Συνεπώς, ξεχάστε το taxis της υγείας κ. υπουργέ για το 2015. Φαντάζομαι ότι το έμαθε και ο γ.γ. κ. Γιάννης Μπασκόζος προσφάτως.
Ένα άλλο θέμα που βράζει αυτές τις μέρες και θα επηρεάσει τον πολίτη, είναι η "αναβάθμιση" του πλαφόν στην Ηλ. Συνταγογράφηση ώστε να φαίνονται και τα φάρμακα που εκτελούνται σε φαρμακεία ΕΟΠΥΥ & Νοσοκομείων. Μήπως θα ήταν καλύτερο να ξεχάσουμε "πλαφόν" & "πρωτόκολλα" του ΕΟΠΥΥ και να χρησιμοποιήσουμε το ασθενοκεντρικό Episode of Care που και δείχνει πραγματικό συνολικό κόστος ανά πρόβλημα υγείας και θα είναι και πιο δίκαιο αντί να βάζουμε ταμπέλες μέσων όρων σε γιατρούς που προσπαθούν να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο;;;
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

Λέξεις κλειδιά: taxis υγεία Κουρουμπλής 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
3816 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαΐου 2013, 22:08:40
από Denominator
0 Απαντήσεις
6780 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Αυγούστου 2014, 21:13:15
από Ορθοπαιδικός
3 Απαντήσεις
4979 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Φεβρουαρίου 2015, 08:43:28
από Δ. Κουναλάκης
0 Απαντήσεις
59537 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Ιουνίου 2015, 10:42:09
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
4349 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Αυγούστου 2020, 08:32:20
από Argirios Argiriou