Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 12:54:59

Αποστολέας Θέμα: Σύλληψη ειδικευόμενου για λήψη χρημάτων σε επισκέψεις κατ΄ οίκον  (Αναγνώστηκε 8321 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

8 Ιουνίου 2015, 13:54:44
Αναγνώστηκε 8321 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παράθεση
8 Ιουνίου 2015 | 00:24 Ειδήσεις

Ειδικευόμενος χειρουργός που εργάζεται σε νοσοκομείο της Αθήνας, κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και κώδικα ιατρικής δεοντολογίας καθώς ζήτησε και έλαβε φακελάκι για επισκέψεις κατ΄οίκον που έκανε σε ηλικιωμένη ασθενή.
Την καταγγελία έκανε η κόρη της ηλιωμένης στην Αστυνομία άνδρες της οποίας συνέλαβαν το γιατρό με τα χρήματα βγαίνοντας από το σπίτι…
Η κόρη είχε συνοδεύσει την 87χρονη μητέρα της στο νοσοκομείο όπου κάνει την ειδικότητά του ο γιατρός, την είχε εξετάσει ο συλληφθείς συστήνοντάς της συντηρητική θεραπεία ενώ ταυτόχρονα της είχε προτείνει να πραγματοποιήσει ο ίδιος αυτή τη θεραπεία με επισκέψεις στο σπίτι της.
Ο γιατρός κατά τη δεύτερη επίσκεψη απαίτησε – όπως κατήγγειλε η γυναίκα- αμοιβή 50 ευρώ ανά επίσκεψη και συμφώνησε να πληρωθεί συνολικά με το ποσό των 300 ευρώ.
Ο συλληφθείς, με την ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε το Σάββατο στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Τακτικό Ανακριτή.
Αυτό το οποίο πρέπει ωστόσο να γνωρίζουν οι ασθενείς που μεταβαίνουν σε δημόσιο νοσοκομείο είναι ότι ο γιατρός του Δημοσίου (εκτός κι αν είναι πανεπιστημιακός ή στρατιωτικός) δεν έχει υποχρέωση να κάνει επισκέψεις κατ΄οίκον. Επίσης, οι ειδικευόμενοι γιατροί δεν θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι (καθώς δεν είναι μόνιμοι στο ΕΣΥ) κι αν κάνουν κάποια επίσκεψη κατ΄οίκον, δηλαδή ιδιωτική επίσκεψη, μπορούν να κόψουν κάποιοι είδους απόδειξη. Νομικοί μπορούν να συμβουλεύσουν σχετικά όποιον το επιθυμεί.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ενδιαφέρον το bold-αρισμένο.

Η σύμβαση που υπέγραψα ήταν πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με το νοσοκομείο.

Οι επισκέψεις κατ΄οίκον δεν την παραβιάζουν αν κόβεται απόδειξη ; Ποιά η ακριβής διαδικασία ;

Όσον αφορά την νοοτροπία της καταγγέλουσας, είναι η κλασσική ελληνική του "εγώ σε πληρώνω", δλδ τι ακριβώς περίμενε ; Να πήγαινει στο σπίτι της δωρεάν επειδή "τον πληρώνει" ; Αν δεν συμφωνούσε με το ύψος της αμοιβής, μπορούσε απλά να βρει άλλον.

Υποθέτω ότι η θεραπεία θα ήταν κάτι στο στυλ έλκη κατάκλισης.
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Ιουνίου 2015, 13:56:15 από kopritis »

8 Ιουνίου 2015, 17:22:03
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Avluela


Τον υδραυλικο παντως θα τον πληρωνε και παραπανω και θα ελεγε και ευχαριστω και δεν θα ζητουσε αποδειξη.

8 Ιουνίου 2015, 19:24:29
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Δηλαδή το πρόβλημα είναι η κατάγγέλουσα και όχι ο παράνομος και παρασιτικός εθισμός στα "μαύρα"...
Φαίνεται ότι ο εθισμός είναι βαθύτατος και καθολικός. Είναι ζήτημα κουλτούρας.
Αν κάποιος θεωρεί ότι οι κατ΄οίκον επισκέψεις δεν είναι ευθύνη του, απλά δεν πηγαίνει.
Επαγγελματίες να αναλάβουν τις κατ οίκον υπάρχουν (συνήθοως είναι και αυτοί εθισμένοι στα "μαύρα").
Μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι όπου διάβασα την είδηση οι σχολιασμοί θεωρούν στο σύνολό τους ότι το πρόβλημα είναι η καταγγέλουσα.
Άραγε συνάδελφοι που εργάζεσται στο ΕΣΥ τι κάνετε στις κατ οίκον? Να υποθέσει κατ΄απαίτηση μαύρα κα΄ποιοι από εσάς?

8 Ιουνίου 2015, 19:43:09
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Κάπου τα έχετε μπερδέψει.

- Ομιλούμε για Ειδικεύομενο με σχέση εργασίας ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ και όχι Επιμελητή ΕΣΥ που έχει σχέση εργασίας ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, είναι δλδ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, οπότε απαγορεύεται να το κάνει.

- Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο ειδικεύομενος ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ να της κάνει την θεραπεία (μάλλον αλλαγές?) σπίτι. Ε, λογικό είναι να ζητηθεί αμοιβή, ότι είναι "μαύρη" είναι πρόβλημα, αλλά όχι περισσότερο απ' ότι ενός υδραυλικού ή ενός ηλεκτρολόγου ή του οδοντίατρου της γειτονιάς μου που δεν κόβει ΠΟΤΕ απόδειξη.

Δεν ομιλούμε σε καμμία περίπτωση δλδ για εκβιαστική συμπεριφορά γιατρού στο στυλ "δώσε μου τόσα για να σε βάλω χειρουργείο" αλλά για μια υπηρεσία που της προσεφέρθη, αν δεν το επιθυμούσε μπορούσε κάλλιστα να κάνει (και να πηγαινοέρχεται στα 87 της) τις αλλαγές στο νοσοκομείο στα Εξωτερικά Ιατρεία, περιμένοντας στην σειρά με τους υπόλοιπους.

Εδώ έχουμε την γνωστή -σε όλους τους γιατρούς- νοοτροπία του "σε πληρώνω", άρα θα μου κάνεις τις αλλαγές στο σπίτι τζάμπα ή περίπου τζάμπα (προφανώς θα ήθελε να δώσει κάποια ψίχουλα στο "παιδί").

Όλα τα παραπάνω φυσικά βασίζονται σε όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Ιουνίου 2015, 19:48:22 από kopritis »

8 Ιουνίου 2015, 20:01:39
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Δε νομίζω, μάλλον εσύ τα έχεις μπερδέψει.
Αν υπάρχει μια παράνομη συμπεριφορά είναι του γιατρού.
Τώρα το αν το παράνομο είναι και λογικό, επειδή είναι του υδραυλικού ή του ηλεκτρολόγου το αφήνω ασχολίαστο.
Τα υπολλοιπα ένθεν και ένθεν είναι υποθέσεις.
όπως μια καλοστεκούμενη υπόθεση σαν το "σε πληρώνω", είναι και το "πλήρωσε".
Δυστυχώς το σινάφι μας έχει σειρά απίθανων και άθλιων πρακτικών, 'οπως το "θλαστικό, κλαριθρομυκίνη 21 tb, ομεραζόλη *28, για να αναφερθώ στους ψιλικατζήδες ειδ/νους χειρουργικής.
'Οχι όλους φυσικά, αλλά πάρα πολλούς δυστυχώς.
Όταν έκανα την ορθοπεδική ειδικευόμενος έπαιρνε τη λίστα με τις αρθροπλαστικές και τηλεφωνούσε:
"Ο κος τάδε. Κάνουμε μια αναδρομική μελέτη για να δούμε πως πήγαν τα χειρουργεία... Μην ανυσηχείτε εγώ θα έρθω στο σπίτι μας. 10.000 είναι η συμμετοχή στηνβ έρευνα.
Πόση σχέση 'εχει το παραπάνω με το θέμα μας? Ίσως καμία , ίσως και μεγάλη.
Αν πρόκειται για σκευωρία το πράγμα αλλάζει.
Πάντως έχω την εντύπωση ότι τα "μαύρα" πολλοί τα γλυκοκοιτάνε...

8 Ιουνίου 2015, 20:20:36
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Οι συμπεριφορές στις οποίες αναφέρεσαι είναι απαράδεκτες, αν και προσωπικά δεν τις έχω δει στο νοσοκομείο που εργάζομαι ούτε προσωπικά τις έχω εφαρμόσει (αλλά αντίθετα τις έχω ακούσει και εγώ απ' την περίοδο των παχιών αγελάδων), αλλά για μένα περισσότερο απαράδεκτη είναι η συμπεριφορά π.χ ενός Γενικού Ιατρού που εργάζεται στο Δημόσιο και αρνείται να εκδώσει πιστοποιητικό θανάτου χωρίς να πέσει το 50άρικο (κατάμαυρο) για την επίσκεψη κατ' οίκον, ενώ ο ειδικεύομενος Χειρουργικής, το ξαναματαλέμε, δεν είναι σε καμμία περίπτωση υποχρεωμένος σε κατ΄οίκον επίσκεψη χωρίς αμοιβή.

Είμαι πολύ περίεργος για την δικαστική κατάληξη αυτής της υπόθεσης, όπως και για το νομικό πλαίσιο (μπλοκάκι?) που πρέπει να διέπει τέτοιες πρακτικές για να είναι νόμιμες.
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Ιουνίου 2015, 20:22:25 από kopritis »

8 Ιουνίου 2015, 22:00:11
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Να σημειώσω ότι αρχικά είχε αναφερθεί ότι ο ειδικευόμενος είναι από το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος. Στη συνέχεια η λεπτομέρεια αυτή περιέργως εξαφανίστηκε από τα περισσότερα δημοσιεύματα.
Παίζει ρόλο; Μπορεί και να παίζει αφού προσωπικά είναι η πρώτη φορά που βλέπω τέτοια ιστορία να βγαίνει στη δημοσιότητα για ειδικευόμενο.
Ίσως να θεώρησαν ότι θα είναι ευκολότερο να κοροϊδέψουν και να καταγγείλουν (αφού είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του) τον "μαυρούλη".
Γιατί δεν πιστεύω ότι ο ίδιος ζήτησε να πληρωθεί στο τέλος των επισκέψεων. Λογικά του το πρότειναν για να γίνει πρώτα η δουλειά και μετά να πέσει η καταγγελία και να μείνουν τα λεφτά.
Λες και δεκάδες ειδικευμένων του ΕΣΥ από τις χειρουργικές ειδικότητες δεν κάνουν αλλαγές και follow up των περιστατικών τους κατ' οίκον με το αζημίωτο. Το ίδιο και αρκετοί ημεδαποί ( ο όρος είναι πολύ in τώρα τελευταία όταν κάνουμε την αντιδιαστολή με τους εισρέοντες εξ' Ανατολών) ειδικευόμενοι. Δεν είδα να γίνεται καμιά ανάλογη καταγγελία. Όμως το "μαυρούλη" γιατρουδάκο τον έβγαλαν στον τάκο.

Εν κατακλείδι, παράνομη η ενέργεια του γιατρού αλλά από την αρχή η κόρη της ασθενούς ήξερε ότι ο γιατρός δεν θα ερχόταν στο σπίτι για τη φουκαριάρα τη (μαύρη; ) μάνα του.

9 Ιουνίου 2015, 16:02:13
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Avluela


Βλεπω οτι το σχολιο μου εχει παρεξηγηθει. Δεν ηθελα να δικαιολογησω την πραξη του γιατρου και να ριξω το βαρος στην κορη της κυριας,αν και εχει και αυτη το μεριδιο της εφοσον συμφωνησε σε μια παρανομη ενεργεια. Αυτο που ηθελα να επισημανω ειναι οτι καθε λιγο και λιγακι βλεπουμε τετοιες "ειδησεις" στα ΜΜΕ που αμαυρωνουν το επαγγελμα μας,εξοργιζουν τον κοσμο και τον κανουν να γινεται επιθετικος απεναντι μας.Θα μου πειτε μονοι μας βγαζουμε τα ματακια μας.Συμφωνω.Αυτο που μ'ενοχλει ομως ειναι το οτι ενω δεν ειμαστε οι μονοι που κανουμε τετοιες παρανομιες, ειμαστε οι μονοι που κατηγορουμαστε και διασυρομαστε δημοσιως σαν κλαδος. Αυτο που ακουω συνεχως ειναι πως γιατρος του ταδε νοσοκομειου πηρε φακελακι και ποτέ ηλεκτρολογος της ΔΕΗ πηρε φακελακι,υδραυλικος,μηχανικος,κομμωτης κλπ. Γιατι μονο εμεις δαιμονοποιουμαστε? Γιατι δεν παει κανεις να δειρει κανεναν εφοριακο,τραπεζικο κλπ υπαλληλο και μονο εμεις τις τρωμε και δεν βρισκουμε ποτε το δικιο μας? Γιατι ολοι λενε οτι εμας μας πληρωνουν? Τους αλλους δεν τους πληρωνουν? Γιατι εχει δημιουργηθει αυτη η αντιπαθεια του κοσμου απεναντι μας?
 Αυτο που βλεπω εγω παντως ειναι μεγαλοκαθηγηταδες να μου στελνουν τις συνταγες τους γιατι προφανως δεν ηθελαν να κοψουν αποδειξη,πηραν ομως το κατοσταρικο απο τον "πελατη" που ειναι και κατευχαριστημενος και του εφερε και λαδακι απο το χωριο. Και συμβουλευουν τον "πελατη" να παει στον "αγροτικο" να τους γραψει τα φαρμακα,λες κι αυτος ειναι ο γραμματεας του καθε κ.καθηγητη. Και οταν προσπαθεις να εξηγησεις στον αρρωστο οτι ο κ.καθηγητης ειναι υποχρεωμενος να του γραψει αυτος τα φαρμακα και να του κοψει αποδειξη, σε βλεπει στραβα στραβα και λεει "καλα ο κ.καθηγητης δεν το ξερει αυτο? Αντε γραψτα τωρα να γινει η δουλεια μου,γιατι εγω σε πληρωνω". Γιατι κανενας δεν διαμαρτυρηθηκε για τα "μαυρα" του κ.Καθηγητη?
 Απ΄την αλλη, δεν ξερουμε την ιστορια και απο τις 2 πλευρες,οποτε μην βιαζεστε να κρινετε. Φιλος ΓΓ κληθηκε για επισκεψη κατ'οικον ενω δεν εφημερευε,τις πρωτες πρωινες ωρες. Εξηγησε οτι δεν εφημερευει και εφοσον δεν ειναι επειγον το περιστατικο πρεπει να απευθυνθουν στο πλησιεστερο ΚΥ. Μετα απο πολλα παρακαλια και αφου ειχε ξυπνησει πλεον ολη η οικογενεια του,δεχτηκε να παει. Οταν ηταν να φυγει πλεον απο το σπιτι του ασθενη τον ρωτησαν τι χρωστουν. Αρνηθηκε φυσικα,λεγοντας οτι ειναι γιατρος του δημοσιου και οχι ιδιωτης,αλλα με το ζορι κυριολεκτικα του εβαλαν στην τσεπη 20 ευρω. Και μετα λιγες μερες μαθαινει οτι εγινε καταγγελια εις βαρος του για χρηματισμο!
 Απο την αλλη, σε ΠΙ που καλυπτω προσωρινα,λογω παραιτησης του ΓΓ, προς μεγαλη μου εκπληξη μετα απο καθε ενεση εβγαζαν ολοι απο 5 ευρω να μου δωσουν! Και στις κατ'οικον μεσα στο κανονικο ωραριο 20! Ετσι ειχαν μαθει οι ανθρωποι και ηταν και ευχαριστημενοι! Ετσι βασιλευε στην περιοχη ο προηγουμενος συναδερφος. Και με περνουσαν και ακαταδεχτη στην αρχη και ρωτουσαν μηπως ηθελα παραπανω!
Και τελος να πω την αμαρτια μου,το μονο δωρο που δεχτηκα και δεχομαι ειναι αυγουλακια. Και ενα κασκολ που μου επλεξε μια γιαγια.

11 Ιουνίου 2015, 00:07:46
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Medicine Man


Αν πράγματι ο ειδικευόμενος είναι από το Κονγκό, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη την πιθανότητα να πληρώνεται με υποτροφία ως υπεράριθμος αλλοδαπός και να λαμβάνει ελάχιστα χρήματα (αν θυμάμαι καλά προ δεκαετίας ήταν γύρω στα 200 ευρώ), ενω τις εφημεριες να υποχρεούται να τις κανει χωρίς αμοιβή.Μου είναι δύσκολο να τον κατηγορησω για οτιδήποτε. Μου είναι πιο εύκολο να δω ρατσιστικά κίνητρα στην κόρη ,γνωρίζοντας οτι ουδέποτε έγινε ανάλογη καταγγελία (τουλάχιστον με κάποια δημοσιότητα) σε ημεδαπό ιατρό για χρηματισμό σε επίσκεψη στο σπίτι ,έστω και αν προβλεπόταν από τη σχέση εργασίας.
Στα δικά μου μάτια ένας φτωχός συνάδελφός χωρίς να εκβιάσει κανέναν , προσέφερε υπηρεσίες όπως του ζητήθηκε ,καλοπιστα και έπεσε θύμα κακόβουλου ατόμου.
Ναι,δεν έκοψε απόδειξη, δεν ξέρω αν θα μπορούσε να έχει μπλοκακι,αμφιβάλλω.(Πρέπει να έχεις στενή συγγένεια με τον Ιαβέρη του Ουγκώ για να ζητησεις την τιμωρία του)
Πάντως η σύμβαση που υπέγραφαν προ δεκαπενταετιας οι υπεράριθμοι
αλλοδαποί ,δεν αναφέρει οτι είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχολησης ,παρα μόνο ότι υποχρεούνται να  εργάζονται σύμφωνα με το ωράριο των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εφημερίων αμισθί.

11 Ιουνίου 2015, 00:37:16
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

pzogr


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Και τελος να πω την αμαρτια μου,το μονο δωρο που δεχτηκα και δεχομαι ειναι αυγουλακια. Και ενα κασκολ που μου επλεξε μια γιαγια.

Προσοχή στα σημαδεμένα αυγά  ;D

Για να γράψω και κάτι σοβαρό... είναι αστείο να περιμένει κάποιος από τον ειδικευόμενο να κόψει απόδειξη. Για να έχει μπλοκάκι θα πρέπει να τον περιλάβει η εφορία, που σημαίνει ότι για να τον συμφέρει να έχει μπλοκάκι θα πρέπει οι κατ'οίκον επισκέψεις να γίνουν επάγγελμα. Άρα καλό είναι να είμαστε νόμιμοι, αλλά σε μερικές περιπτώσεις αδύνατο (εξαιρούνται οι μαζοχιστές).
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Ιουνίου 2015, 00:42:57 από pzogr »

11 Ιουνίου 2015, 00:51:31
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Avluela


Γνωστος μου αλλοδαπος υποτροφος,οπως λεγονται, εχει τελειωσει ειδικοτητα εδω και 5 χρονια και ακομα του χρωσταν πανω απο 1500 ευρω απο την λεγομενη υποτροφια του. Εκανε κανονικα εφημεριες και διακομιδες αμισθι, τον εστελναν και σε καποια χωρια που δεν ειχαν αγροτικο χωρις εξοδα μετακινησης και πληρωνε απο την τσεπη του το ΤΣΑΥ. Αν ισχυει το ιδιο και για τον κατηγορουμενο συναδερφο ε τοτε πυροβολιστε τον!

21 Ιουνίου 2015, 23:42:49
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Τα πράγματα φαίνονται ότι είναι όπως τα γράφετε οι τελευταίοι.

Ομιλούμε για ειδικεύομενο Χειρουργικής απ' το Κονγκό ο οποίος πληρώνεται ως υπεράριθμος μόνο εφημερίες (και όλοι γνωρίζουμε πόσο τακτικά πληρώνονται οι εφημερίες στα ελληνικά νοσοκομεία).

Παράθεση
Σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας εμφανίζεται σε ημέρα γενικής εφημερίας μία ηλικιωμένη γυναίκα με την κόρη της. Το πληγωμένο και παραμελημένο πόδι της μύριζε τόσο πολύ που κανείς γιατρός δεν πήρε το θάρρος να την πλησιάσει. Αυτό το έκανε ένας ειδικευόμενος γιατρός από αφρικανική χώρα. Ασχολήθηκε μαζί της για πολύ ώρα και της περιποιήθηκε το τραύμα. Το να εισαχθεί στο νοσοκομείο δεν είχε νόημα. Το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος γιατρός σπατάλησε αρκετό χρόνο ενώ οι συνάδελφοι του στα εξωτερικά ιατρεία αντιμετώπιζαν με δυσκολία την πίεση από τον μεγάλο αριθμό των προσερχόμενων ασθενών, δεν έμεινε ασχολίαστο. Ο γιατρός ολοκληρώνοντας τη φροντίδα του τραύματος στο πόδι, συνέστησε τακτικές αλλαγές του τραύματος στο σπίτι και καθώς δεν είχαν γιατρό να το κάνει προσφέρθηκε ο ίδιος να πηγαίνει στο σπίτι της. Και πράγματι το έκανε. Εξήγησε, όμως, στην κόρη της ηλικιωμένης πως γι’ αυτή τη  δουλειά θα πρέπει να τον αμείψουν. Η κόρη δεν είχε αντίρρηση, αλλά του είπε ότι δεν μπορεί να τον πληρώνει σε κάθε επίσκεψη, αλλά στο τέλος της θεραπείας. Και πράγματι μετά από πολλές επισκέψεις η κόρη του έδωσε 300 ευρώ. Μόνο που ήταν σημαδεμένα και τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί που είχε ειδοποιήσει η κόρη και τον περίμεναν έξω από το σπίτι.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Κάτι τέτοιες συμπεριφορές νεοελλήνων, με κάνουν και ντρέπομαι για την καταγωγή μου.
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Ιουνίου 2015, 23:46:20 από kopritis »

22 Ιουνίου 2015, 00:51:36
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


"Το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος γιατρός σπατάλησε αρκετό χρόνο ενώ οι συνάδελφοι του στα εξωτερικά ιατρεία αντιμετώπιζαν με δυσκολία την πίεση από τον μεγάλο αριθμό των προσερχόμενων ασθενών, δεν έμεινε ασχολίαστο."
Ασχολίαστο από ποιους; Από τους συναδέλφους του; Υπονοεί ότι μυρίστηκε πελάτη και άφησε ουσιαστικά την εφημερία στους άλλους για να ασχοληθεί με ένα περιστατικό που θα μπορούσε να το παραπέμψει στα τακτικά ιατρεία;

22 Ιουνίου 2015, 01:40:40
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Μάλλον το αντίθετο εννοεί, ότι δλδ ασχολήθηκε με περιστατικό που οι άλλοι απέφυγαν, και μην γελιόμαστε συχνά-πυκνά συμβαίνει αυτό, θα το θυμάστε κι απ΄τα χρόνια της Ειδικότητας, να έρχονται ηλικιωμένοι ασθενείς να τους εξετάσεις, παραμελημένοι, που μυρίζουν κτλ. Ε, δεν είναι όλοι αυτοί δυνητικοί πελάτες για αλλαγές στο σπίτι (aka εξτραδάκια) !

Αυτό θέλει να πει, ότι ο Κονγκολέζος ειδικεύομενος ασχολήθηκε με περιστατικό που οι άλλοι απέφυγαν.

Κατά τα άλλα, να το ξαναματαπούμε, ναι, ήταν κάτι παράτυπο, αλλά δεν μιλάμε για εκβιαστική συμπεριφορά σε δημόσιο νοσοκομείο όπως τόσες άλλες από γηγενείς συναδέλφους, αν δεν ήθελε ή δεν συμφωνούσε με το τίμημα θα μπορούσε να αρνηθεί, το να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του γιατρού, και στο τέλος να τον παγιδεύσει για να μην δώσει ούτε τα 300€, το αφήνω στην διακριτική ευχέρεια του καθενός να το σχολιάσει.
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Ιουνίου 2015, 01:44:53 από kopritis »

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
6380 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Ιουνίου 2011, 14:23:50
από Argirios Argiriou
3 Απαντήσεις
5078 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Μαρτίου 2013, 23:34:38
από Zachariadis
8 Απαντήσεις
11700 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Μαρτίου 2015, 20:43:41
από anastasios theodoridis
2 Απαντήσεις
32676 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Ιανουαρίου 2021, 11:51:26
από iceman
5 Απαντήσεις
10832 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Σεπτεμβρίου 2023, 18:10:08
από nek