Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 10:38:51

Αποστολέας Θέμα: Το δημοψήφισμα της Κυριακης 5/7/2015  (Αναγνώστηκε 22434 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

5 Ιουλίου 2015, 06:39:30
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
   Τεράστιας ιστορικής σημασίας η σημερινή ημέρα. Στα χέρια των Ελλήνων  βρίσκεται το πώς θα την κατατάξει ο ιστορικός του μέλλοντος. Με ένα περήφανο και αξιοπρεπές ΟΧΙ, αντάξιο της ιστορίας μας, η 5η Ιουλίου 2015 θα σταθεί δίπλα στην 25η Μαρτίου 1821, ως απαρχή εθνικής παλιγγενεσίας. Με ένα εθελόδουλο ΝΑΙ, θα καταταγεί μαζί με την 29η Μαΐου 1453, ως αποφράδα ημέρα και αρχή μακράς σκοτεινής περιόδου για την πατρίδα μας. Ας ελπίσουμε και ας (προσ)ευχηθούμε για το πρώτο.
"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

5 Ιουλίου 2015, 09:02:33
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Όλες οι ηλεκτρονικές εφημερίδες, επιτρέπουν από χθες, την ανάγνωση όλων των άρθρων τους, χωρίς να απαιτείται η εγγραφή των αναγνωστών ως συνδρομητών.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

5 Ιουλίου 2015, 12:26:27
Απάντηση #32
Αποσυνδεδεμένος

schumifer


O kopritis kai o pzogr έχουν για μένα δώσει την απλοϊκότερη και ουσιαστικότερη θεώρηση των πραγμάτων.
Δυστυχώς συμφωνώ περισσότερο με τον δεύτερο.
Έχουν χαθεί τόσα που πλέον δεν ξέρω τι διαφορά θα έχει το ΝΑΙ από το ΟΧΙ. Οι αριστερές -συχνά αντιμαχούμενες- συμμορίες του προέδρου του δεκαπενταμελούς πούλησαν ελπίδα και πήραν το εισιτήριο για τη διακυβέρνηση, μόνο για να ισοπεδώσουν ό,τι τελευταία ρανίδα ελπίδας είχε αυτή η χώρα.
Τώρα θα πάει αύριο στις Βρυξέλλες με ένα 51-55% να πει τι? Γεια σας, θέλω λεφτά?Σε αυτούς που κακολογεί τόσους μήνες? Και τι θα του πουν? "Έλα αγόρι μου, πάρε το κλειδί για την τράπεζα και πάρε όσα θες?
Και μετά τι? Εκλογές? Με δελτία τροφίμων μέχρι τις εκλογές? Ξύρισμα καταθέσεων? (που θα χαροποιήσει φυσικά τους άεργους μπαχαλάκηδες, υποψιάζομαι ότι από τη χαρά τους μπορεί να σπάσουν για χιλιοστή φορά ό,τι μαγαζί υπάρχει ακόμη στο κέντρο!). Πρέπει πραγματικά να τιμωρηθεί όποιος πάλεψε επί δεκαετίες να κάνει οικονομία, με στερήσεις και αυτοσυγκράτηση? Προφανώς ναι...

Αν οι προηγούμενοι κυβερνώντες πρέπει να μπουν φυλακή για την υπόλοιπη ζωή τους, αυτή η πολυσχιδής-απροσάρμοστη-ασυντόνιστη παρέα που μας έδωσε το τελειωτικό χτύπημα τι πρέπει να υποστεί?
Ένας απογοητευμένος Έλλην

5 Ιουλίου 2015, 13:38:56
Απάντηση #33
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Στις τράπεζες έχουν μείνει οι καταθέσεις (μόνο σε αριθμούς φυσικά) μόνο όσων εμπιστεύτηκαν το κράτος και την κυβέρνηση και αποφάσισαν να τους στηρίξουν με το να αφήσουν τις καταθέσεις τους μέχρι την τελευταία στιγμή. Επίσης όσοι έχουν μάθει (κυρίως ηλικιωμένοι) ότι ο τραπεζικός λογαριασμός και οι προθεσμιακές καταθέσεις είναι ο μόνος τρόπος επένδυσης (ιδιαίτερα μετά το κούρεμα των ομολόγων του PSI).
Δεκάδες δις έχουν κρυφτεί σε μπαούλα, στρώματα, έχουν θαφτεί σε χωράφια από τους λιγότερο πονηρεμένους. Οι πιο ψαγμένοι (και οι πιο φραγκάτοι) έχουν κάνει τα κουμάντα τους με τράπεζες του εξωτερικού και τώρα τραβάνε απεριόριστα από τα ΑΤΜ γελώντας μ' αυτούς που ξεροσταλιάζουν για το 50αρικο (60αρικο αν είναι τυχεροί και το ΑΤΜ έχει 20αρικα)
Το ωραίο είναι ότι πολλοί απ' αυτούς επιθυμούν δραχμή και το βρίσκω απόλυτα λογικό αφού θα γίνουν 3-4 φορές πιο πλούσιοι σε μια νύχτα.

Εκείνο που μου προκαλεί πονηρές σκέψεις είναι γιατί δεν κάνει κάτι (δεν ξέρω τι, δεν είμαι οικονομολόγος ούτε πολιτικός π.χ. φόρο σε αναλήψεις μεγάλων ποσών χωρίς παραστατικά και περιορισμών "σπαστών" αναλήψεων μικρών ποσών για όσους προσπαθήσουν να κάνουν κόλπο με πολλές μικρές αναλήψεις) μια κυβέρνηση όταν βλέπει ότι γίνονται συνεχείς αναλήψεις από τις τράπεζες. Δεν ξέρω αν τα στοιχεία είναι σωστά αλλά από τις εκλογές του Ιανουαρίου μιλάνε για 40-50 δις που έφυγαν από τις τράπεζες. Αν τώρα έχουν (τρόπος του λέγειν) 120 δις αυτό σημαίνει ότι ότι σε ένα 5μηνο χάθηκε το 25% των καταθέσεων. Δανειζόμασταν από τον ELA γα να υπάρχει ρευστό για να γίνονται οι αναλήψεις αφού στις τράπεζες υπήρχε αέρας κοπανιστός. Αυτό δεν προβληματίζει την κυβέρνηση; Μπορούσε να κάνει κάτι αφού έβλεπε ότι με το ρυθμό που πήγαιναν οι αναλήψεις σε λίγο δεν θα έμενε φράγκο; Τώρα όσοι έχουν καταθέσεις στις τράπεζες είναι χρεωμένοι για τα δανεικά που πήραμε από τον ELA για να σηκώσουν οι υπόλοιποι τις καταθέσεις τους!!! Δηλαδή αν γίνει κούρεμα καταθέσεων ουσιαστικά θα πληρώσουν τις αναλήψεις των άλλων!
Θα μου πείτε ότι μιλάω για "εμάς" και τους "άλλους" κι ότι είμαι διχαστικός. Έτσι  είναι η πραγματικότητα όμως. Όταν οι άλλοι με παρότρυναν να σηκώσω τα λεφτά μου τους έλεγα ότι το κράτος τα χρειάζεται στις τράπεζες και χωρίς καταθέσεις δεν μπορεί να λειτουργήσει.Τώρα αντιμετωπίζω τα ειρωνικά τους σχόλια και τα "Είδες που στα λεγα" ή "Είδες το κράτος τι έκανε για σένα!". Άφησα λοιπόν τα λεφτά μου (λεφτά δουλεμένα και φορολογημένα 1 και 2 φορές κάθε χρονιά) και τα λεφτά των παιδιών μου στη τράπεζα και θα βλέπω στο μέλλον τον άλλο να με αγοράζει με τα ευρώ που θα ξεθάψει ή θα φέρει από το εξωτερικό. Τα ευρώ που θα του έχω ξεχρεώσει ουσιαστικά εγώ με το κούρεμα των καταθέσεων μου ή τη μετατροπή τους σε δραχμή!
Αν η ρήξη και η δραχμή ήταν το απώτερο σχέδιο τότε έπρεπε να γίνει προγραμματισμός ώστε να φτάσουμε σ' αυτό με την όποια καλύτερη θέση κι όχι χωρίς φράγκο στην τσέπη. Εκτός αν αυτό ήταν το σχέδιο! Να φτάσουμε χωρίς φράγκο στην τσέπη!

Κάποιοι θα πουν ότι δεν είναι τα λεφτά το παν. Η εθνική υπερηφάνεια κλπ κλπ. Τόσα χρόνια όμως η εθνική υπερηφάνεια φούντωνε όταν κοροϊδεύαμε τους κουτόφραγκους και τους παίρναμε τις επιδοτήσεις που γίνονταν τζιπ και Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (τα γαρύφαλλα από "εκδήλωση" ΧΤΕΣ βράδυ στη Χίο) στα μπουζούκια. Φούντωνε όταν οι 50αρηδες έβγαιναν στη σύνταξη ενώ οι κουτόφραγκοι δούλευαν μέχρι τα 65!  Φούντωνε όταν (άκουσον άκουσον) δίναμε νόμιμα ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ χρόνια ασφάλισης. Φούντωνε όταν οι γιατροί έπαιρναν πλασματικές εφημερίες.
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Ιουλίου 2015, 14:18:41 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

5 Ιουλίου 2015, 15:38:27
Απάντηση #34
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Μια υποχρεωτική κατάργηση δια νόμου της χρήσης του ρευστού σε όλες τις συναλλαγές και της υποχρεωτικής χρήσης πλαστικού χρήματος, θα δημιουργούσε ουρές για σταδιακή κατάθεση των 45 δις ευρώ περίπου που σήμερα είναι εκτός τραπεζών.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

5 Ιουλίου 2015, 21:33:08
Απάντηση #35
Αποσυνδεδεμένος

schumifer


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μια υποχρεωτική κατάργηση δια νόμου της χρήσης του ρευστού σε όλες τις συναλλαγές και της υποχρεωτικής χρήσης πλαστικού χρήματος, θα δημιουργούσε ουρές για σταδιακή κατάθεση των 45 δις ευρώ περίπου που σήμερα είναι εκτός τραπεζών.

Στην Ελλάδα?? Χαχαχα, απεργίες και συλλαλητήρια 2-3 μέρες, σπασμένα μαγαζιά και όλα τα παρελκόμενα, και στο τέλος θα το πάρουν πίσω... Θα γεμίσουν και τα κοινωνικά δίκτυα με διαμαρτυρίες για τους ηλικιωμένους (λες και το δημοψήφισμα και τους όρους των ευρωπαίων τα καταλάβανε...), θα γκριν
ιάξουν και τα καταστήματα...
Στο νομό που εργάζομαι εδώ στα βόρεια, πλέον στο κέντρο υγείας κανείς δεν μπορεί να πληρώσει με μετρητά. Κάρτα ή λογαριασμός στο σπίτι. Τελεία και παύλα

Κατά τα άλλα κ Σκούφαλε, φαντάζομαι ότι όταν κοιτάζεστε στον καθρέπτη κατεβάζετε στο είδωλό σας τα ίδια ...καντηλο-επίθετα που ρίχνουμε και οι υπόλοιποι.
Μπράβο μας, μαμώ τα πτυχία μας...Λίγη κοινή λογική να δούμε ότι πάμε με χίλια στο γκρεμό δεν την είχαμε. Από βδομάδα που θα μας ανακοινώσουνε ότι θα καλύψουμε τις αναλήψεις των πονηρότερων θα νιώσουμε υποθέτω μέσα μας αυτήν την εθνική πατριωτική ικανοποίηση...


5 Ιουλίου 2015, 21:40:13
Απάντηση #36
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Οι ηλικιωμένοι εκπαιδεύτηκαν ταχύρρυθμα σε μια βδομάδα, ενώ ο κίνδυνος ενώνει και οι λογικές προτάσεις γίνονται αποδεκτές από την κοινωνία σε τέτοιες περιπτώσεις.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

5 Ιουλίου 2015, 21:48:09
Απάντηση #37
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Η Βαλαβάνη ανακοίνωσε άμεση νομοθετική ρύθμιση για απαγόρευση λήψης μετρητών από θυρίδες. Ο Σκουρλέτης τη διέψευσε.
Σαν σκέψη ακούγεται καλή.
Σαν εφαρμογή βλέπω πολλά κενά και πιθανότατα καταρριπτέα στα δικαστήρια.. Αν μάλιστα αναλάβουν την επίβλεψη υπάλληλοι της τράπεζας, προβλέπω κάποιοι να βγάλουν γερό μηνιάτικο!
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Ιουλίου 2015, 21:56:08 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

5 Ιουλίου 2015, 21:59:14
Απάντηση #38
Αποσυνδεδεμένος

schumifer


Δεν είχα ποτέ θυρίδα αλλά πίστευα -ίσως λαθεμένα!- ότι δεν μπορεί κανείς να ελέγξει το περιεχόμενο της θυρίδας...δεν είναι έτσι???

5 Ιουλίου 2015, 22:13:04
Απάντηση #39
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Διαψεύδει η Κατσέλη ότι υπάρχει τέτοια ειλημμένη απόφαση (άρα μπορεί να ληφθεί; ) ενώ το άρθρο καταλήγει : "Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA fm, η κυρία Κατσέλη ανέφερε ότι θα ακολουθήσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη δέσμευση των μετρητών στις θυρίδες."  ??? Βγάζετε συμπέρασμα;
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

5 Ιουλίου 2015, 23:41:10
Απάντηση #40
Αποσυνδεδεμένος

schumifer


Λογικά οι απορίες, θα μας λυθούν αύριο...ζητήσαμε και αύξηση του ΕLA αν διάβασα καλά...αυτοί συνηθίζουν να απαντάνε γρήγορα...

6 Ιουλίου 2015, 00:10:01
Απάντηση #41
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Ο Ντράγκι δεν μπορεί να δίνει χρήματα έτσι, λογοδοτεί, και θεωρώ ότι μας έχει στηρίξει όσο δεν πάει.

Πολύ πιθανό να εγκρίνουν κάποια εκατοντάδες εκατομμύρια για να λειτουργούμε στοιχειωδώς, μέχρι να δουν αν θα υπάρξει συμφωνία ή όχι.

Ανά πάσα στιγμή μπορούν να μας κλείσουν την κάνουλα, αν μας κρίνουν χρεωκοπημένους.

Αν μάλιστα στις 20 Ιουλίου δεν πληρωθεί το ομόλογο της ΕΚΤ, αντίο ζωή.
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Ιουλίου 2015, 00:12:13 από kopritis »

6 Ιουλίου 2015, 01:48:43
Απάντηση #42
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
......Αν μάλιστα στις 20 Ιουλίου δεν πληρωθεί το ομόλογο της ΕΚΤ, αντίο ζωή.
   Πολύ μελοδραματικό....
   Για τα πιο πάνω δεν διαφωνώ ιδιαίτερα. Οσο ελέγχουν το νόμισμα μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν (ή ό,τι τους συμφέρει).

6 Ιουλίου 2015, 02:41:28
Απάντηση #43
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
......Αν μάλιστα στις 20 Ιουλίου δεν πληρωθεί το ομόλογο της ΕΚΤ, αντίο ζωή.
  Πολύ μελοδραματικό....
Έχει μια δόση υπερβολής, αλλά δεν χρειάζεται να αναλύσω το τι θα συμβεί σε περίπτωση άτακτης χρεωκοπίας και μετάβασης στην δραχμή, τα έχουν αναλύσει άλλοι, ειδικότεροι εμού.
Θα χρειαστούμε σίγουρα ανθρωπιστική βοήθεια.

Σήμερα ανέλυα σε μια ημιαπασχολούμενη 50άρα χωρισμένη μητέρα (τραγική περίπτωση, δεν έχουν κυριολεκτικά να φάνε) που ψήφισε ΟΧΙ τι ακριβώς σημαίνει αυτή η κατάσταση, θα καταρρεύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει ήδη αυτές τις ημέρες σε κάποια νοσοκομεία με την ακύρωση χειρουργείων για τα οποία απαιτούνται υλικά υψηλού κόστους. Εκεί, την είδα να δαγκώνεται.  :-\
Ο κόσμος ψήφισε για καλύτερη συμφωνία ΕΝΤΟΣ ευρώ, το τι έχουν οι κρατούντες κατά νου, δεν είμαι καθόλου σίγουρος.
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Ιουλίου 2015, 02:43:44 από kopritis »

6 Ιουλίου 2015, 08:15:24
Απάντηση #44
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
......Αν μάλιστα στις 20 Ιουλίου δεν πληρωθεί το ομόλογο της ΕΚΤ, αντίο ζωή.
  Πολύ μελοδραματικό....
Έχει μια δόση υπερβολής, αλλά δεν χρειάζεται να αναλύσω το τι θα συμβεί σε περίπτωση άτακτης χρεωκοπίας και μετάβασης στην δραχμή, τα έχουν αναλύσει άλλοι, ειδικότεροι εμού.
Θα χρειαστούμε σίγουρα ανθρωπιστική βοήθεια.
Σήμερα ανέλυα σε μια ημιαπασχολούμενη 50άρα χωρισμένη μητέρα (τραγική περίπτωση, δεν έχουν κυριολεκτικά να φάνε) που ψήφισε ΟΧΙ τι ακριβώς σημαίνει αυτή η κατάσταση, θα καταρρεύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει ήδη αυτές τις ημέρες σε κάποια νοσοκομεία με την ακύρωση χειρουργείων για τα οποία απαιτούνται υλικά υψηλού κόστους. Εκεί, την είδα να δαγκώνεται.  :-\
Ο κόσμος ψήφισε για καλύτερη συμφωνία ΕΝΤΟΣ ευρώ, το τι έχουν οι κρατούντες κατά νου, δεν είμαι καθόλου σίγουρος.

Ούτως ή άλλως και υλικά που έχουμε σε λίγο ΔΕΝ θα έμενε κανείς χειρουργός για να χειρουργήσει.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ανά πάσα στιγμή μπορούν να μας κλείσουν την κάνουλα, αν μας κρίνουν χρεωκοπημένους

Πολύ σωστό. Το αν είμαστε χρεοκοπημένοι - που είμαστε - ή όχι εξαρτάται από το πως το κρίνουν οι "αξιοσέβαστοι" δανειστές.
Έτσι ανάλογα με το πως ξυπνούν οι  Martin Schulz, Dijsselbloem και Wolfgang Schaeuble, απειλούν σε δημοκρατικά πλαίσια πάντοτε με ότι τους έρθει στο κεφάλι. Το χειρότερο όλων είναι όμως, οι εγχώριοι υποστηρικτές των παραπάνω, που αναμασούν ότι κουραφέξαλο τους πασάρουν τα ξένα ή τα ελληνικά ΜΜΕ .
Και εν κατακλείδι η αξιοπρέπεια δεν χάθηκε μόνο στις ουρές των ΑΤΜ,αλλά πρωτίστως με εκείνο το περίφημο ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ...

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
39290 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Μαΐου 2008, 12:30:04
από πρώτη & καλύτερη
7 Απαντήσεις
4113 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Ιουλίου 2009, 22:08:30
από flone
6 Απαντήσεις
5289 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Νοεμβρίου 2011, 17:37:16
από medicus
0 Απαντήσεις
3122 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Σεπτεμβρίου 2014, 22:33:17
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3272 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Δεκεμβρίου 2020, 00:56:37
από Argirios Argiriou