Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Για ποιό λόγο να συνεχίσουν αυτοί οι επιχειρηματίες να επιχειρούν;

<< < (10/13) > >>

Ορθοπαιδικός:
   Ήμουν Μεγ. Εβδομάδα σε "καφενέ" της Λάρισας (πλήρως ανθούσες επιχειρήσεις όπως και τα "φαγάδικα") με παρέα δύο οδοντιάτρων, ενός μηχανικού, δύο δικηγόρων και ενός ιατρού ιδιώτη (εκτός ΕΟΠΥΥ). Όλοι με ικανοποιητικό "κοινωνικό στάτους" και με (τουλάχιστον όπως φαίνονται, δεν είδα τις "δηλώσεις" τους) οικονομική άνεση.
   Διαπίστωσα ότι εγώ (συμβεβλημένος ΕΟΠΥΥ) πλήρωνα τη μεγαλύτερη εισφορά στον ΕΦΚΑ από την παρέα και οι υπόλοιποι όντως ευχαριστούν τον Κατρούγκαλο και την δική του παρέα για το νομοσχέδιο. Και δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι πως έχω οικονομική άνεση.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος   Ήμουν Μεγ. Εβδομάδα σε "καφενέ" της Λάρισας (πλήρως ανθούσες επιχειρήσεις όπως και τα "φαγάδικα") με παρέα δύο οδοντιάτρων, ενός μηχανικού, δύο δικηγόρων και ενός ιατρού ιδιώτη (εκτός ΕΟΠΥΥ). Όλοι με ικανοποιητικό "κοινωνικό στάτους" και με (τουλάχιστον όπως φαίνονται, δεν είδα τις "δηλώσεις" τους) οικονομική άνεση.
   Διαπίστωσα ότι εγώ (συμβεβλημένος ΕΟΠΥΥ) πλήρωνα τη μεγαλύτερη εισφορά στον ΕΦΚΑ από την παρέα και οι υπόλοιποι όντως ευχαριστούν τον Κατρούγκαλο και την δική του παρέα για το νομοσχέδιο. Και δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι πως έχω οικονομική άνεση.

--- Τέλος παράθεσης ---

Στους γιατρούς μπορεί να αρθεί με αρκετά αύκολο τρόπο αυτή η αδικία, αν λάβει κανείς το πλήθος των επισκέψεων που είναι καταγεγραμμένες στη συνταγογράφηση. Φυσικά αυτό δεν πιάνει π.χ. χειρουργεία, εκεί δηλαδή όπου είναι και τα περισσότερα μαύρα, αλλά δε σημαίνει ότι δεν μπορεί εκεί να γίνει εσταισμένος έλεγχος. Έτσι το φορολογικό βάρος δε θα το σηκώνουν μόνο αυτοί που δηλώνουν, υποχρεωτικά ή εθελοντικά...

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτους γιατρούς μπορεί να αρθεί με αρκετά εύκολο τρόπο αυτή η αδικία, αν λάβει κανείς το πλήθος των επισκέψεων που είναι καταγεγραμμένες στη συνταγογράφηση. ....

--- Τέλος παράθεσης ---
   Δεν θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Θέλω να μειωθεί η φορολόγηση σε ανεκτά επίπεδα και ιδιαίτερα αυτή μέσω του ΕΦΚΑ που είναι αντιπαραγωγική (όπως είπαμε πολλάκις).
   Φυσικά αν όλοι πληρώνουν πιθανόν να μειωθεί κάποτε και η δική μου φορολογία. Ή με τα παραπάνω έσοδα του κράτους θα γίνουν πολλές και "καλές" προσλήψεις; (όπως έχει φανεί ως τώρα)
   Σήμερα μου έλεγε συνάδερφος ότι όσοι φοροδιαφεύγουν (αρκετά, όχι μικροποσά) θα πιαστούν έμμεσα από τις καταθέσεις ή όταν θελήσουν να αγοράσουν πχ ένα αυτοκίνητο (και δεν θα δικαιολογούν το τεκμήριο αγοράς). Δεν είμαι τόσο αισιόδοξος. Πάντα ένα παραθυράκι θα υπάρχει για να βολέψει και τα δικά μας παιδιά...

Αρχίατρος:
Πολύ γενικά όσα αναφέρετε, οπότε κανείς δεν μπορεί να βγάλει ασφαλές συμπέρασμα. Γνωρίζω 2 μηχανικούς που κάνουν τους... κτηματομεσίτες, εις εξ' αυτών 40άρης με χρόνια στην πιάτσα, για τόσο καλά μιλάμε ότι είναι τα πράγματα. Οι υπόλοιποι ασχολούνται με τακτοποιήσεις. Που είναι λοιπόν τα χρήματα που βγάζουν οι γνωστοί σας ;

Για τους δε οδοντίατρους, είναι καθεστώς τα μετρητά και το κασέρι, όλα μαύρα φυσικά, σε βαθμό που στραβώνουν αν τους πεις να πληρώσεις με κάρτα, προτιμούν να ρισκάρουν να χάσουν χρήματα περιμένοντας να τους πας τα μετρητά, αντί να δεχτούν κάρτες. Έχω δει μάλιστα απίστευτα... τεφτέρια με τις οφειλές πελατων, όλα χειρόγραφα.

Ένα ζήτημα είναι τι συντάξεις θα πάρουν όλοι αυτοί, τις ίδιες με μας που μας κάνουν ένα σωρό κρατήσεις ;

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτους γιατρούς μπορεί να αρθεί με αρκετά εύκολο τρόπο αυτή η αδικία, αν λάβει κανείς το πλήθος των επισκέψεων που είναι καταγεγραμμένες στη συνταγογράφηση. ....

--- Τέλος παράθεσης ---
   Δεν θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Θέλω να μειωθεί η φορολόγηση σε ανεκτά επίπεδα και ιδιαίτερα αυτή μέσω του ΕΦΚΑ που είναι αντιπαραγωγική (όπως είπαμε πολλάκις).

--- Τέλος παράθεσης ---

Νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε όλοι σε κάτι: Άλλο το να αδυνατείς να πληρώνεις τους παράλογους φόρους και άλλο να είσαι συστηματικός κλέφτης και να κοροϊδεύεις την κοινωνία.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση