Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 21:24:10

Αποστολέας Θέμα: Προκήρυξη κενών και κενούμενων θέσεων Γενικών Νοσοκομείων - Κέντρων Υγείας, ΠΕΔΥ  (Αναγνώστηκε 257853 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

30 Ιανουαρίου 2016, 13:04:34
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 Στο νόμο 4325/2015 Αρθρο 34
 γ....
 Στις άγονες, νησιωτικές, προβληματικές και απομακρυσμένες περιοχές, η διάρκεια της σύμβασης δύναται να είναι έως και τρία (3) έτη.
Οι Ο.Τ.Α. και τα Ν. Π.Δ.Δ. αυτών μπορούν να παρέχουν στον επικουρικό ιατρό και τον ιατρό υπηρεσίας υπαίθρου της περιοχής τους,
για όλη τη διάρκεια της σύμβασης ή της θητείας τους, δωρεάν σίτιση και κατάλληλο κατάλυμα διαμονής.
 Οπως σωστά σχολιάζει και ο Διαμαντής εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Κίνητρα (?) για άγονες νησιωτικές περιοχές
 « Απάντηση #267 στις: 9 Δεκεμβρίου 2015, 23:31:28 »
Στο θέμα των κινήτρων, η αλλαγή που προστίθεται είναι η δυνατότητα να δώσουν και χρηματικό επίδομα στους επικουρικούς ή αγροτικούς.
Απορώ βέβαια πώς μπορεί να γίνει νομότυπα αυτό αφού δεν υπογράφεται καμιά σύμβαση μεταξύ ΟΤΑ και γιατρού, ο γιατρός δεν μπορεί να
δώσει απόδειξη για το ποσό, οπότε δεν θα μπορεί να δικαιολογηθεί το ποσό και δεν θα το εγκρίνει ο επίτροπος του γενικού λογιστηρίου.

 Λόγω του ομιχλώδους του νομοθετικού ευχολογίου από συναδέλφους των νησιών πληροφορούμαι και για τις πρώτες αποσύρσεις αγροτικών
από τη προηγούμενη προκήρυξη όταν διαπιστώνεται ότι πέραν των καλών προθέσεων...
 Αυτός είναι και (ένας από) λόγος για τον οποίο θέσεις Αγόνων επαναπροκηρύσσονται.

30 Ιανουαρίου 2016, 13:16:48
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Εχω πληροφορηθεί ότι η διαδικασία είναι Κέντρο Υγείας---> Περιφέρεια κι όόόταν εγκρίνουν εκείνη την πίστωση, θα μπουν τα χρήματα κάάάποια στιγμή. Έχουν σχηματιστεί λίστες.

Προκύπτουν φυσικά εύλογα ερωτήματα:

- πως δικαιολογούνται αυτά ; Κρατάς τις αποδείξεις απ΄την... ταβέρνα ή το συμβόλαιο του σπιτιού (όταν είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι στην επαρχία νοικιάζουν μαύρα κι θα αρνηθούν να νιώσουν το χέρι του Τρύφωνα στα οπίσθιά τους  ;D ) ;

- μέχρι να μπουν χρήματα στον λογαριασμό σου, πως ζεις ; Σε συνδυασμό με την καθυστέρηση καταβολής ακόμα κι του βασικού μισθού λόγω... ξυσίματος στις ΥΠΕ, πρέπει είτε να τρως απ΄τα έτοιμα (αν έχεις, τα παιδιά που ξεκινούν τώρα συνήθως δεν έχουν), είτε να σε δανείζουν συγγενείς κι φίλοι, είτε να σε ζουν οι δικοί σου.
Και όλα αυτα τα τραγελαφικά γιατί δεν θέλουν απλούστατα να δώσουν ένα αξιοπρεπές επίδομα αγόνου, επικαλούμενοι την έλλειψη χρημάτων (πράγμα ψευδές καθότι για τους κομματικούς τους πελάτες, την ΕΡΤ κτλ βρήκαν χρήματα).

- γιατί έχουν ονομαστεί άγονα τα περισσότερα Ιατρεία κι γίνεται κατάχρηση του όρου ; Είναι δυνατόν κάτι Ιατρεία δίπλα στην Λαμία να ονομάζονται άγονα ; Σχεδόν το 70% των Ιατρείων της προκήρυξης έχουν ονομαστεί άγονα κι αν δει κανείς που βρίσκονται, θα γελάει !
Όλα αυτά γίνονται για να εμπίπτουν στις ευεργετικές διατάξεις περί κινήτρων (δύο αίτησεις για Ειδικότητα + τι άλλο που δεν θυμάμαι ; )
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Ιανουαρίου 2016, 13:19:32 από kopritis »

30 Ιανουαρίου 2016, 15:20:26
Απάντηση #32
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Αφιερώνοντας 2 ώρες από τη ζωή μου μέτρησα τα παρακάτω:

Έχουν προκηρυχθεί 597 θέσεις
Απ’ αυτές οι 238 φαίνεται να αδειάζουν μέσα στο 2016 (πολλές απ’ αυτές τους πρώτους μήνες, οπότε οι θέσεις θα μείνουν κενές μέχρι να εμφανιστεί, αν εμφανιστεί, νέος από την τρέχουσα προκήρυξη)
Οι 359 είναι κενές, ποσοστό 60%
(95 έχουν το χαρακτηρισμό «ΚΕΝΟ» χωρίς περισσότερες πληροφορίες, 218 από το 2015, 11 από το 2014, 21 από το 2013, 12 από το 2012, 1 από το 2011 και 1 από το μακρινό 2007!)

Εκεί που το έχουμε ξεφτιλίσει είναι στο χαρακτηρισμό «ΑΓΟΝΟ»
436 έχουν χαρακτηρισμό «ΑΓΟΝΟ», ποσοστό 73%
Από τα άγονα, μόλις 96 είναι τα παλιά πραγματικά άγονα που ξέραμε κι έχουν χαρακτηριστεί έτσι με διάφορα ΦΕΚ ενώ 340 (ποσοστό 78% επί των αγόνων και 57% επί του συνόλου των προκηρυχθέντων) είναι τα νέα άγονα με βάση το ΠΔ 131 (ΦΕΚ 73/Α/87) για άγονες περιοχές. Προσωπική άποψη ότι καταχρηστικώς έχουν χαρακτηριστεί ως άγονα αφού η επέκταση των αγόνων περιοχών έγινε για να δοθούν, υποτιθέμενα, κίνητρα ΜΟΝΟ για επικουρικούς και κάποιος από το υπουργείο αυθαίρετα επέκτεινε το χαρακτηρισμό των αγόνων περιοχών και για τους αγροτικούς.
Έτσι καταστρατηγήθηκε η έννοια του αγόνου και χαντακώθηκαν τα πραγματικά άγονα. Παράδειγμα στη Χίο το ιατρείο Καμπιών είναι «παλιό» άγονο (ΦΕΚ 703/Β/93) και απέχει 45 χιλιόμετρα από την πόλη της Χίου. Το ιατρείο Αγίου Μηνά είναι «νέο» χαρακτηρισμένο άγονο και απέχει 8 χιλιόμετρα από την πόλη της Χίου. Γιατί να επιλέξει κάποιος να πάει στα Καμπιά όταν έχει άγονο δίπλα στην πόλη; Το ίδιο γίνεται σε πολλές περιοχές.
Δείτε στο Νομό Ευρυτανίας που τα περισσότερα άγονα είναι «παλιά» και όλοι καταλαβαίνουμε ότι είναι άγονα με όλη τη σημασία της λέξης. Τα περισσότερα είναι άδεια από το 2012, το 2013 και το 2014. Γιατί να πάει κάποιος εκεί όταν μπορεί να βρει άγονο κοντά σε μια μεγάλη πόλη;
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Ιανουαρίου 2016, 17:00:49 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

31 Ιανουαρίου 2016, 00:08:25
Απάντηση #33
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Η πλάκα είναι ότι το ποσοστό το έβγαλα με το μάτι κι έπεσα μέσα.  ;D

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Προσωπική άποψη ότι καταχρηστικώς έχουν χαρακτηριστεί ως άγονα αφού η επέκταση των αγόνων περιοχών έγινε για να δοθούν, υποτιθέμενα, κίνητρα ΜΟΝΟ για επικουρικούς και κάποιος από το υπουργείο αυθαίρετα επέκτεινε το χαρακτηρισμό των αγόνων περιοχών και για τους αγροτικούς.
Και τι ακριβώς πέτυχε ; Λεφτά επιπλέον δεν δίνουν, μόνο τις 2 παράλληλες αιτήσεις (Γενικό + Ειδικό μέρος). Ποιό το νόημα όμως απ΄την στιγμή που οι αναμονές για τα γενικά κομμάτια της Ειδικότητας έχουν ουσιαστικά μηδενιστεί ;

Συχνά με το που ξεκινάς το άγονο αγροτικό, σου έρχεται κι ο διορισμός για το γενικό κομμάτι.
Προσωπικά, έκανα τα χαρτιά μου ταυτόχρονα για γενικό κομμάτι σε επαρχιακό νοσοκομείο + άγονο αγροτικό, έρχεται ο διορισμός στο επαρχιακό νοσοκομείο, δεν τον αποδέχομαι καθώς είδα την τραγική κατάσταση που βρίσκεται κι εκπαίδευση δεν θα παρείχε, ξεκινάω άγονο αγροτικό, κι στους 6 μήνες μου έρχεται ο διορισμός για το γενικό κομμάτι σε μεγάλο κεντρικό νοσοκομείο.
Επέλεξα δλδ κι άλλαξα νοσοκομείο μέσα σε 6 μήνες, όταν στο παρελθόν (2009-2010) η θέση μόνο για το επαρχιακό είχε 2 χρόνια αναμονή !

Οπότε δώρον-άδωρο ο χαρακτηρισμός άγονο στο Ιατρείο που υπηρετεί ο αγροτικός, κι πραγματικά είναι να αναρωτιέται κανείς για την νοημοσύνη αυτών που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις.

31 Ιανουαρίου 2016, 00:44:34
Απάντηση #34
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Πράγματι δεν υπάρχει κανένα κίνητρο για τα άγονα πλην της διπλής αίτησης που κι αυτή όπως έγραψες είναι πλέον χωρίς νόημα για τις περισσότερες ειδικότητες λόγω εκμηδένισης του χρόνου αναμονής.
Ενώ στους επικουρικούς δίνει κάποια κίνητρα (αυξημένος συντελεστής υπηρεσίας σ' αυτά τα μέρη, δυνατότητα συνυπηρέτησης συζύγου). Γι' αυτό θεωρώ ότι αυθαίρετα κάποιος επέκτεινε το χαρακτηρισμό "άγονο" και στους αγροτικούς χωρίς να γνωρίζει και χωρίς ουσιαστικό όφελος.
Κάνουμε το 75% των ιατρείων άγονα και ουσιαστικά αντί για κίνητρο γι' αυτά δημιουργούμε αντικίνητρο για τα μη άγονα και τα πραγματικά άγονα! Μου θυμίζει κάτι επιδόματα παραγωγικότητας που δίνονταν στο δημόσιο αρχικά σε λίγους και στη συνέχεια με απεργίες, προσφυγές κλπ κατέληγαν να τα παίρνουν όλοι!

Ενώ τα πραγματικά (παλιά) άγονα αντιστοιχούν στο 16% του συνόλου όσων προκηρύχθηκαν. Ένα ποσοστό λογικό. Να θυμίσω ότι στα συγκεκριμένα στο παρελθόν γινόταν σφαγή ποιος θα τα πάρει. Αφενός για τη διπλή αίτηση για τις τότε υψηλές αναμονές κι αφετέρου για τα 550 ευρώ παραπάνω στο μισθό για το επίδομα αγόνου (που καταργήθηκε). Αν το κράτος ενδιαφερόταν για τα πραγματικά άγονα ιατρεία θα μπορούσε να διατηρήσει το επίδομα των 550 ευρώ γι' αυτά (αν θεωρήσουμε ότι αφορούν περίπου στο 16% του συνόλου των ιατρείων). Δε νομίζω ότι είναι τρελή οικονομική επιβάρυνση και είμαι σίγουρος ότι δεν θα έμενε νησάκι και απομονωμένη περιοχή ακάλυπτη. Αν' αυτού περιμένουν αμφίβολα επιδόματα από τις αυτοδιοικητικές περιφέρειες που μέχρι τώρα εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες.

31 Ιανουαρίου 2016, 01:00:37
Απάντηση #35
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ενώ τα πραγματικά (παλιά) άγονα αντιστοιχούν στο 16% του συνόλου όσων προκηρύχθηκαν. Ένα ποσοστό λογικό. Να θυμίσω ότι στα συγκεκριμένα στο παρελθόν γινόταν σφαγή ποιος θα τα πάρει. Αφενός για τη διπλή αίτηση για τις τότε υψηλές αναμονές κι αφετέρου για τα 550 ευρώ παραπάνω στο μισθό για το επίδομα αγόνου (που καταργήθηκε). Αν το κράτος ενδιαφερόταν για τα πραγματικά άγονα ιατρεία θα μπορούσε να διατηρήσει το επίδομα των 550 ευρώ γι' αυτά (αν θεωρήσουμε ότι αφορούν περίπου στο 16% του συνόλου των ιατρείων). Δε νομίζω ότι είναι τρελή οικονομική επιβάρυνση και είμαι σίγουρος ότι δεν θα έμενε νησάκι και απομονωμένη περιοχή ακάλυπτη. Αν' αυτού περιμένουν αμφίβολα επιδόματα από τις αυτοδιοικητικές περιφέρειες που μέχρι τώρα εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες.
Δεν είναι τραγική οικονομική επιβάρυνση για το Υπουργείο Υγείας τα 550€ για τα άγονα. Μήπως να τα πολλαπλασιάσουμε με τα πραγματικά άγονα Ιατρεία ; Θα γελάνε κι οι πέτρες...

Απόδειξη ότι τα δίνουν τώρα σαν επίδομα στέγασης + σίτισης.

Αλλά στα πραγματικά άγονα όμως. Εκεί που κυριολεκτικά "απαρνείσαι τα εγκόσμια". Όχι στο Ιατρείο του Αγίου Μηνά που απέχει 8 χλμ απ'΄την πόλη της Χίου ! Να μην σχολιάσω άλλα, ψάξτε στην προκήρυξη, μιλάμε για την αποθέωση του παραλόγου !

Eγώ έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, παρά τις πομφολύγες τους, απλά δεν ενδιαφέρονται για την υγιειονομική κάλυψη της υπαίθρου. Όχι μόνο αυτοί, αλλά κι οι προηγούμενοι.
Εξ΄ου κι οι απίστευτης έμπνευσης κι γέλιου προτάσεις για κάλυψη των κενών από συνταξιούχους γιατρούς, εσχάτως οπλίτες-ιατρούς κτλ κτλ.
« Τελευταία τροποποίηση: 31 Ιανουαρίου 2016, 01:07:14 από kopritis »

23 Μαρτίου 2016, 11:55:02
Απάντηση #36
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Σχεδόν 1,5 μήνας για να βγάλουν τα αποτελέσματα αυτής της προκήρυξης (λήξη δηλώσεων 16 Φλεβάρη).

Οι άνθρωποι σπάνε όλα τα ρεκόρ... :D

« Τελευταία τροποποίηση: 23 Μαρτίου 2016, 11:58:24 από kopritis »

23 Μαρτίου 2016, 14:20:19
Απάντηση #37
Αποσυνδεδεμένος

silvertaur


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Σχεδόν 1,5 μήνας για να βγάλουν τα αποτελέσματα αυτής της προκήρυξης (λήξη δηλώσεων 16 Φλεβάρη).

Οι άνθρωποι σπάνε όλα τα ρεκόρ... :D
Ηταν να βγουν  τον Ιουνιο γιατι εγιναν παρατραγουδα λογω..(βαλτε οποια λεξη θελετε) και υπηρξε και ενα τραγελαφικο σεναριο..
Ξερει ή φανταζεται καποιος κατι ή να το παρει το ποταμι (οχι του Θεοδωρακη φυσικα);

23 Μαρτίου 2016, 14:34:46
Απάντηση #38
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Πέραν των μεγάλων δημοσιονομικών δυσκολιών δεν μπορώ να φανταστώ άλλο σενάριο.

"Τεχνικές" δυσκολίες δεν υπάρχει περίπτωση να παίζουν την εποχή που βάζεις όλες τις αιτήσεις σε έναν υπολογιστή και σου βγάζει τα αποτελέσματα σε 1 ώρα, της εποχής του ΔΙΑΥΓΕΙΑ όπου κατεβάζεις-τυπώνεις τον διορισμό σου κι πας στο ΚΥ να διοριστείς (χωρίς να περιμένεις ταχυδρομεία), οπότε είναι ολοφάνερο ότι παίζουν ΣΚΟΠΙΜΕΣ καθυστερήσεις, υπάρχει κεντρική γραμμή καθυστέρησης των διαδικασιών των προκηρύξεων κι των επακόλουθων διορισμών.

Δεν μπορεί το μακρινό 1994 να έβγαζαν τα αποτέλεσματα την ίδια βδομάδα που κατετίθετο οι αιτήσεις κι το 2016 να απαιτούνται... 40 ημερολογιακές ημέρες !
Κάποια εξήγηση υπάρχει γι' αυτό.

Υπόψιν ότι λόγω μειωμένου ενδιαφέροντος, παραιτήσεων αγροτικών λόγω διορισμού για Ειδικότητα ή εσχάτως για άλλους λόγους (συνθηκών εργασίας στα άγονα κι άλλους) η κατάσταση με τις σκοπίμως καθυστερούμενες προκηρύξεις επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο.

Ποιός άλλος λόγος να υπάρχει για όλη αυτή την κατάσταση πέραν του δημοσιονομικού ; Γιατί δεν βγαίνουν όμως να το δηλώσουν ευθέως, καθυστερούμε γιατί δεν μπορούμε να πληρώσουμε διορισμούς νέων γιατρών ;

Την ίδια στιγμή που το Υπουργείο Υγείας αδυνατεί να πληρώσει μερικές δεκάδες επιπλέον γιατρούς στην ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΤΩΝ 800 ΙΑΤΡΩΝ, ο κ.Φίλης ζητάει προσλήψεις 20,000 μόνιμων εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας των 134,000 εκπαιδευτικών...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Μαρτίου 2016, 14:43:14 από kopritis »

23 Μαρτίου 2016, 16:26:20
Απάντηση #39
Αποσυνδεδεμένος

silvertaur


Εκτος απο τη συνηθη ανεπαρκεια, τωρα υπηρχε το εξης:
Επειδη αλλαξε ο νομος περι υποχρεωσης αγροτικου προ της εναρξης ειδικοτητας, πηγαιναν καθημερινα στο Υπουργειο και απεσυραν τις αιτησεις τους για την προκηρυξη. Αυτο ειχε ως συνεπεια φυσικα (αφου δεν το ειχαν προβλεψει τα φυντανια) καθημερινα να μη μπορει να γινει η κατανομη των αγροτικων αφου γινοντουσαν συνεχως καραμπολες στις επιλογες. Αυτο κρατησε περι τις 3 και εβδομαδες.

Και το εκπληκτικο σεναριο περι αποτελεσματων τον Ιουνιο: πριν απο 10 μερες περιπου και αφου ηταν στο Υπουργειο σε απογνωση..επεσε η φοβερη ιδεα να βγει και συμπληρωματικη προκηρυξη για τις θεσεις που κενωθηκαν αυτο το διαστημα. Ευτυχως δεν προχωρησε, αλλα ειχε υποστηρικτες!!!

Τι ωραια που ειναι ολα αυτα...

23 Μαρτίου 2016, 16:55:09
Απάντηση #40
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Μόνο στην Ελλάδα αυτά!
Όταν έγιναν οι αιτήσεις ακόμη το αγροτικό ήταν υποχρεωτικό για να ξεκινήσεις ειδικότητα.
Όταν έκλεισαν οι αιτήσεις, αλλάζει ο νόμος, μπορείς να ξεκινήσεις ειδικότητα χωρίς αγροτικό και το αγροτικό πρέπει να εκπληρωθεί προτού δώσεις εξετάσεις ειδικότητας. Κάποιοι σπεύδουν να αποσύρουν τις αιτήσεις τους.
Οπότε έχουμε το οξύμωρο αυτοί που παίρνουν τώρα αγροτικό, κι αυτοί που υπηρετούν ήδη, να πρέπει να το υπηρετήσουν και δεν μπορούν να ξεκινήσουν ειδικότητα (παρά το πλήθος των κενών θέσεων) κι όσοι δεν παίρνουν  αγροτικό να μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα ειδικότητα, "ξεπερνώντας" τους προηγούμενους.
Προβλέπω σωρεία μη αποδοχής διορισμών. Στις δε επόμενες προκηρύξεις θα ψάχνουν με το κυάλι υποψήφιους. Μόνο τα επι θητεία θα κινούνται για όσους έχουν σχετική αναμονή ή έχουν κάνει τμήμα ειδικότητας ή δεν θέλουν ή δεν μπορούν να φύγουν στο εξωτερικό.
Σε λίγο καιρό, μετά την έλλειψη που θα πέσει θα νομοθετήσουν ξανά το υποχρεωτικό αγροτικό, στη συνέχεια θα αρχίσουν να φωνάζουν τα νοσοκομεία για έλλειψη ειδικευομένων κοκ

- Πότε έγιναν 9 οι πιθανές επιλογές ιατρείων;
- Επι θητεία γιατροί με πτυχία από τη δεκαετία του '90 και αποκορύφωμα πτυχίο από το 1983!
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Μαρτίου 2016, 17:06:14 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

23 Μαρτίου 2016, 18:58:38
Απάντηση #41
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
To "μόνο στην Ελλάδα" αποκτά άλλη διάσταση με αυτή την κυβέρνηση, πάμε μήνα-μήνα, συνήθως οι προηγούμενοι είχαν τον ορίζοντα 4ετίας κι αναλόγως έπρατταν !

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
- Επι θητεία γιατροί με πτυχία από τη δεκαετία του '90 και αποκορύφωμα πτυχίο από το 1983!
Είναι προφανές ότι κάποιοι συνάδελφοι, ελευθεροι επαγγελματίες προφανώς, δεν μπορούν να επιβιώσουν πλέον στο ελεύθερο επάγγελμα κι αναγκάζονται να ξανακάνουν αγροτικό για να επιβιώσουν, να μαζέψουν ένσημα για την σύνταξη κτλ. ενδεικτικό του πόσο έχουν σφίξει τα πράγματα στην πιάτσα.

Διακινδυνεύω την πρόβλεψη ότι όσο συνεχίζεται η κρίση θα αναγκάζονται περισσότεροι να καταφεύγουν σ' αυτή την λύση ανάγκης.
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Μαρτίου 2016, 19:00:53 από kopritis »

23 Μαρτίου 2016, 19:12:05
Απάντηση #42
Αποσυνδεδεμένος

silvertaur


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μόνο στην Ελλάδα αυτά!
Όταν έγιναν οι αιτήσεις ακόμη το αγροτικό ήταν υποχρεωτικό για να ξεκινήσεις ειδικότητα.
Όταν έκλεισαν οι αιτήσεις, αλλάζει ο νόμος, μπορείς να ξεκινήσεις ειδικότητα χωρίς αγροτικό και το αγροτικό πρέπει να εκπληρωθεί προτού δώσεις εξετάσεις ειδικότητας. Κάποιοι σπεύδουν να αποσύρουν τις αιτήσεις τους.
Οπότε έχουμε το οξύμωρο αυτοί που παίρνουν τώρα αγροτικό, κι αυτοί που υπηρετούν ήδη, να πρέπει να το υπηρετήσουν και δεν μπορούν να ξεκινήσουν ειδικότητα (παρά το πλήθος των κενών θέσεων) κι όσοι δεν παίρνουν  αγροτικό να μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα ειδικότητα, "ξεπερνώντας" τους προηγούμενους.
Προβλέπω σωρεία μη αποδοχής διορισμών. Στις δε επόμενες προκηρύξεις θα ψάχνουν με το κυάλι υποψήφιους. Μόνο τα επι θητεία θα κινούνται για όσους έχουν σχετική αναμονή ή έχουν κάνει τμήμα ειδικότητας ή δεν θέλουν ή δεν μπορούν να φύγουν στο εξωτερικό.
Σε λίγο καιρό, μετά την έλλειψη που θα πέσει θα νομοθετήσουν ξανά το υποχρεωτικό αγροτικό, στη συνέχεια θα αρχίσουν να φωνάζουν τα νοσοκομεία για έλλειψη ειδικευομένων κοκ

- Πότε έγιναν 9 οι πιθανές επιλογές ιατρείων;
- Επι θητεία γιατροί με πτυχία από τη δεκαετία του '90 και αποκορύφωμα πτυχίο από το 1983!
Αυτη ηταν η εξηγηση και ακριβως ετσι εχουν τα πραγματα..τωρα στην επομενη προκηρυξη θα ειναι μια δυσκολη κατατασταση..
Οι επιλογες εγιναν 10 (!!!) στη τελευταια προκηρυξη (η 10η επιλογη ειναι..ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ!). Στα αποτελεσματα ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η 10η ΕΠΙΛΟΓΗ.

23 Μαρτίου 2016, 19:47:19
Απάντηση #43
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Στα αποτελεσματα ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η 10η ΕΠΙΛΟΓΗ.
Ποιά η χρησιμότητα της εμφάνισης όλων των επιλογών των υποψηφίων ; Λόγοι... διαφάνειας ; Μα αφού υπάρχει 10ήμερος περίοδος ενστάσεων.

Αποτέλεσμα αυτού είναι το ξεχείλωμα του αρχείου, κάτι που καθιστά την ανάγνωσή του μη-λειτουργική.

23 Μαρτίου 2016, 20:58:52
Απάντηση #44
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Ένα ιδιαίτερο σημείο που εντόπισα στην προκήρυξη:
Υπάρχουν δύο γιατροί που χαρακτηρίζονται ως "μηδενισμένοι". Αυτό σημαίνει ότι για κάποιο λόγο (π.χ. μη αποδοχή διορισμού) έχασαν ότι μόρια είχαν, δεν έχουν δικαίωμα επιλογής ιατρείων και η υπηρεσία τους τοποθετεί όπου εκείνη επιθυμεί. Λογικά όπου υπάρχουν ανάγκες.

Ο ένας γιατρός τοποθετείται το Π.Ι. Ξυνιάδας - Κ.Υ. Δομοκού - Φθιώτιδα. Όμως το συγκεκριμένο ιατρείο στην προκήρυξη αναφέρεται ότι ο υπηρετών γιατρός αποχωρεί 15/6/16! Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι ο γιατρός παραιτήθηκε μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, με ποιά λογική η υπηρεσία τοποθετεί άμεσα έναν άλλο γιατρό τη στιγμή που υπάρχουν ιατρεία κενά για χρόνια;

Ο δεύτερος γιατρός τοποθετείται στο Π.Ι. Μήθυμνας - Κ.Υ. Καλλονής - Λέσβος (για όσους μπερδεύονται είναι ο γνωστός τουριστικά Μόλυβος στη Λέσβο). Όμως το ιατρείο Μήθυμνας δεν υπήρχε στην προκήρυξη!
Πως γένεν ατό όπως θα έλεγε και ο αγαπητός Πάτρικ;
Αναρωτιέμαι, αν κάποιος από τους υποψήφιους τραβήξει μια ένσταση για το συγκεκριμένο ιατρείο που δεν εμφανίστηκε πουθενά, μπορεί να τινάξει όλη την προκήρυξη στον αέρα;

Λάθος δικό μου, υπάρχει στην προκήρυξη αλλά δεν ήταν στην ενότητα με τα ιατρεία της Λέσβου αλλά προτελευταίο στη λίστα. Μάλιστα είναι γραμμένο λανθασμένα ως Μύθυμνα κι όχι Μήθυμνα γι' αυτό δεν το έβρισκα στη σχετική αναζήτηση της λέξης στο έγγραφο.
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Μαρτίου 2016, 16:09:58 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
30 Απαντήσεις
21521 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Φεβρουαρίου 2010, 20:59:11
από anastasios theodoridis
6 Απαντήσεις
8551 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Ιουνίου 2010, 17:29:16
από anastasios theodoridis
1 Απαντήσεις
4885 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Ιουλίου 2010, 15:54:24
από anastasios theodoridis
27 Απαντήσεις
17820 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιουλίου 2012, 13:40:40
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
9800 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Ιουνίου 2018, 08:18:40
από Denominator