Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
20 Απριλίου 2024, 13:05:58

Αποστολέας Θέμα: Προσοχή στα φίλτρα νερού συνιστά η γ.γ. Βιομηχανίας.  (Αναγνώστηκε 2597 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

29 Ιουλίου 2015, 22:32:18
Αναγνώστηκε 2597 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
29/07/2015

Την προσοχή των καταναλωτών κατά την αγορά φίλτρων νερού εφιστά η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και καλεί τους υπεύθυνους διάθεσης τέτοιων συσκευών να προβούν άμεσα σε διορθωτικές ενέργειες παρέχοντας την κατάλληλη πληροφόρηση που θα επιτρέπει στον καταναλωτή να αξιολογεί τους κινδύνους.

Όπως επισημαίνει, οι φορείς του Δημοσίου που ασχολούνται με τη διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού παύουν να έχουν ευθύνη στην περίπτωση που ο καταναλωτής προσθέσει στη βρύση φίλτρο νερού.
Παράλληλα, οι ισχυρισμοί των εμπορευόμενων φίλτρα νερού ότι το πόσιμο νερό που φθάνει στις βρύσες των καταναλωτών από δημόσια δίκτυα περιέχει φυτοφάρμακα και άλλες επικίνδυνες ουσίες ελέγχονται ως εντελώς ανακριβείς και οι μελέτες / αναλύσεις / πιστοποιήσεις, που αυτοί επικαλούνται αφορούν σε ενδεχόμενη κατακράτηση διαφόρων ουσιών και δεν σχετίζονται με την καταλληλότητα του πόσιμου νερού.


Αυτά επισημαίνει η τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, εφιστώντας την προσοχή των καταναλωτών κατά την αγορά φίλτρων νερού και καλώντας τους υπευθύνους διάθεσης τέτοιων συσκευών να προβούν άμεσα σε διορθωτικές ενέργειες και να παρέχουν την κατάλληλη πληροφόρηση στον καταναλωτή, ώστε να του επιτρέπουν να αξιολογεί τους κινδύνους, κατά τη διάρκεια της συνήθους χρήσης τους.

Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων βεβαίωσε ότι στην Ελλάδα η ποιότητα του πόσιμου νερού στην βρύση του καταναλωτή παρακολουθείται συστηματικά από τους «υπευθύνους ύδρευσης» (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΥΑ, Δήμοι), ότι διενεργούνται οι απαραίτητοι έλεγχοι και ότι από τα αποτελέσματα των ελέγχων τα οποία είναι διαθέσιμα στους καταναλωτές, προκύπτει ότι είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 98/83/ΕΚ και της εθνικής νομοθεσίας για την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.

Το υπουργείο Υγείας επισημαίνει ακόμη ότι στην περίπτωση που ο καταναλωτής επιλέξει να προσθέσει, μετά την έξοδο του νερού στη βρύση, που αποτελεί και το σημείο τελικού ελέγχου της ποιότητας του νερού σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, υλικά όπως συσκευές φίλτρων νερού, διακόπτεται το πεδίο ευθύνης των αρμοδίων φορέων για την ποιότητα του νερού που προκύπτει μετά την παρεμβολή του φίλτρου.

Σε περιπτώσεις διαπίστωσης παράβασης της νομοθεσίας, η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας θα επιβάλλει διοικητικές κυρώσεις σε βάρος των υπευθύνων διάθεσης φίλτρων νερού και θα διαβιβάζει τα σχετικά έγγραφα στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, προκειμένου να επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.


Διαβάστε περισσότερα: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Ιουλίου 2015, 22:44:42 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
1887 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Αυγούστου 2017, 00:34:33
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
24429 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Μαΐου 2022, 16:23:39
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2920 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Ιανουαρίου 2022, 21:14:12
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
18564 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Ιουλίου 2022, 08:03:48
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
780 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Απριλίου 2024, 23:34:56
από Argirios Argiriou