Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Το σοκαριστικό κόστος των capital controls.

<< < (5/6) > >>

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠήγαμε σήμερα με την σύζυγό μου στην Τράπεζα Πειραιώς για να ανοίξουμε τραπεζικό λογαριασμό για το λίγων εβδομάδων μωράκι μας ώστε να βάζουμε στο όνομά του τα διάφορα μικροποσά που μας κάνουν δώρο για αυτό......
.... Προφανώς η αποταμίευση δεν θεωρείτε πλέον λόγος για να ανοίξεις τραπεζικό λογαριασμό στην Ελλάδα. ...

--- Τέλος παράθεσης ---
   Απο την αρχή των cc είχε απαγορευτεί το άνοιγμα νέου λογαριασμού (εκτός μισθοδοσίας κλπ) και απ' ότι φαίνεται συνεχίζει να απαγορεύεται. Ο σκοπός του μέτρου άγνωστος...
   Νομίζω το άνοιγμα αποταμιευτικού λογαριασμού είναι επικίνδυνο. Απο τη μια επίκεινται αρνητικά επιτόκια οπότε τα χρήματα θα μειώνονται. Απο την άλλη αν μάθει ο Κατρούγκαλος ή οι Τσακαλώτος-Αλεξιάδης ότι σας περισσεύουν χρήματα για αποταμίευση θα αυξήσουν τις εισφορές ή την φορολογία και θα κάψετε τον εαυτό σας ή και ολόκληρο τον κλάδο.
   Στην τελική νομίζω ότι κάτι κλασικοί πήλινοι κουμπαράδες χωρίς άνοιγμα αδειάσματος (με σχισμή εισόδου, μόνο για σπάσιμο) είναι η καλύτερη λύση....

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Παράθεση ---απαγορεύεται να ανοίγονται νέοι λογαριασμοί όψεως ή καταθετικοί, εφόσον με το ως άνω άνοιγμα λογαριασμού δημιουργείται νέος κωδικός πελάτη (Customer ID) στην τράπεζα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Νομίζω πως όχι μόνο δεν μπορεί να ανοιχτεί νέος λογαριασμός αλλά ούτε να προστεθεί άτομο σε υπάρχοντα λογαριασμό.

--- Παράθεση ---απαγορεύεται να προστίθενται συνδικαιούχοι στους ήδη υφιστάμενους καταθετικούς λογαριασμούς, εφόσον δημιουργείται νέος κωδικός πελάτη (Customer ID) στην τράπεζα.
--- Τέλος παράθεσης ---

Ο λόγος της απαγόρευσης είναι προφανής. Έχει σχέση με το όριο των καταθέσεων ανά τράπεζα που δεν μπορεί να κουρευτεί. Αν άνοιγαν όλοι οι πολίτες (ή μάλλον όσοι έχουν ποσά που κινδυνεύουν με κούρεμα) σε όλες τις τράπεζες και μοιράζαν τις καταθέσεις τους (αφού επιτρέπονται οι διατραπεζικές συναλλαγές χωρίς περιορισμούς ποσού) θα αυξανόταν τα ποσά που δεν μπορούν να κουρευτούν.

Με την ευκαιρία,
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠήγαμε σήμερα με την σύζυγό μου στην Τράπεζα Πειραιώς για να ανοίξουμε τραπεζικό λογαριασμό για το λίγων εβδομάδων μωράκι μας

--- Τέλος παράθεσης ---
να τον; την; χαίρεστε Αργύρη!

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςνα τον; την; χαίρεστε Αργύρη!

--- Τέλος παράθεσης ---

Τον.

Ευχαριστώ πολύ.  :)

Argirios Argiriou:
@Αδαμάντιος Σκούφαλος: Είναι και ένας άλλος λόγος που επιβλήθηκε αυτό το, σε πρώτη ανάγνωση, ανεξήγητο μέτρο, και που μου το επισήμανε φίλος στο fabebook, και που δεν τον είχα σκεφτεί:

Για να μη μπορείς να μεταφέρεις ποσά από άλλον λογαριασμό και να βγάζεις άλλα 420€ ανά βδομάδα

Αρχίατρος:
Εγώ αναρωτιέμαι γιατί μπλέκεστε με ελληνικές τράπεζες. Έχετε παραστάσεις, έχετε ζήσει εξωτερικό.

Στο επόμενο ταξιδάκι εξωτερικό ανοίξτε εκεί έναν λογαριασμό σε μια σοβαρή χώρα (αστεία διαδικασία) και τροφοδοτήστε τον με εμβάσματα.

Εδώ δεν ξέρουμε αν θα πάμε στην δραχμή και εμείς θα βασίζουμε το μέλλον των παιδιών μας στις ελληνικές τράπεζες ;
Τπτ δεν μας έμαθε το πάθημα του περσινού καλοκαιριού.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση