Γενικά > Νομικά θέματα

Ποσόστωση γενοσήμων

<< < (16/19) > >>

Denominator:
Αυτό που δε μας έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη είναι τι σημαίνει (για αυτούς) αθροιστική απόκλιση.
Η "άθροιση" ποσοστών δεν είναι ένα απλό αλγεβρικό άθροισμα. Υπάρχουν ειδικοί αλγόριθμοι που καθορίζουν τη συνισταμένη ποσοστιαίων αποκλίσεων (και την απόκλιση αυτής). Επίσης καμία τιμωρία δε θα πρέπει να βασίζεται στην αριθμητική τιμή της απόκλισης αυτής καθ' αυτής, χωρίς να έχει συμπεριληθφεί το στατιστικό σφάλμα του υπολογισμού της (SE).
Είναι λογικό ότι αν δεν περιγραφεί με σωστό (και αποδεκτά μαθηματικό τρόπο) ο αλγόριθμος... τιμωρίας, αυτή είναι προσβλητέα πάντα.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑυτό που δε μας έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη είναι τι σημαίνει (για αυτούς) αθροιστική απόκλιση.
...

--- Τέλος παράθεσης ---
   Όταν δεν ξέρουν πως να το ξεκαθαρίσουν; Το κείμενο με τις αποκλίσεις-τιμωρίες αφορά την υπέρβαση του μηνιαίου πλαφόν (βάσει αυτού γράφηκε, γι' αυτό μιλάει και για τρίμηνα) και υπήρχε και στο παλιότερο ΦΕΚ. Απλά στο καινούριο το επέκτειναν για μεγαλύτερο εκφοβισμό και στα γενόσημα (ο υπουργός και οι σύμβουλοί του) χωρίς να έχουν αποφασίσει τι ακριβώς εννοούν και πως αυτό υπολογίζεται. Όπως πάντα πρέπει να βγει διευκρινιστική ΥΑ επί της νυν ΥΑ  ;D.
   Φυσικά οι παρατηρήσεις για τον υπολογισμό του συνολικού ποσοστού πολύ σωστές...

spyros:
Δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε άλλους, αλλά απ' όταν μπήκε το κουτάκι "προτείνω γενόσημο", ακόμα και όταν αναζητήσω και γράψω όντως γενόσημο (κάτι που κάνω σχεδόν πάντα τον τελευταίο μήνα), το σύστημα βγάζει τη γνωστή προειδοποίηση ότι δεν έχω πετύχει το στόχο. Έχω μπερδευτεί...

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν ξέρω αν συμβαίνει και σε άλλους, αλλά απ' όταν μπήκε το κουτάκι "προτείνω γενόσημο", ακόμα και όταν αναζητήσω και γράψω όντως γενόσημο (κάτι που κάνω σχεδόν πάντα τον τελευταίο μήνα), το σύστημα βγάζει τη γνωστή προειδοποίηση ότι δεν έχω πετύχει το στόχο. Έχω μπερδευτεί...

--- Τέλος παράθεσης ---
Κάτι σαν:
""   Ενημέρωση
Στόχος γενόσημου: 36.54% Τρέχον ποσοστό: 80% στην κατηγορία "M01AC-Οξικάμες, Από του στόματος χορήγηση (στερεές μορφές)".    """

Μάλλον σε όλους το βγάζει και δεν είναι προειδοποίηση αλλά ενημέρωση. Και όπως φαίνεται στις οξικάμες έχω καλύψει το ζητούμενο ποσοστό αλλά έχω ενημέρωση. Δεν πρέπει να ανησυχείτε για ότι φαίνεται. Ίσως για αυτά που δεν φαίνονται...

Denominator:
Ένα παράδοξο που σχολίασα και αλλού στο forum (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος):

Σε κάθε βήμα του πρωτοκόλλου της δυσλιπιδαιμίας που μπορεί κανείς να επιλέξει μεμονωμένα τη φενοφιμπράτη (3ο, 4ο ή 5ο) δεν έχει άλλη επιλογή παρά να χρησιμοποιήσει το πρωτότυπο, διότι η δόση των 145mg, που αντιστοιχεί σε αυτό (Lipidil NT 145mg) είναι και η μοναδική που υποστηρίζεται τεχνικά (συνημμένη εικόνα).
Υπενθυμίζω ότι:
α) Υπάρχει γενόσημο φενοφιμπράτης στα 160mg (Fenobrat 160mg) που κυκλοφορεί και
β) Ισχύει υποχρεωτική ποσόστωση γενοσήμων στις φιμπράτες.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση