ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε νοσηλευτικά θέματα

Κυκλικό Ωράριο Νοσηλευτών Π.Ε.Δ.Υ

(1/4) > >>

erotokritos:
Πρόσφατα  στο  Νοσοκομείο  Κοζάνης  εχουν  μετακινηθεί  συναδελφοι  Νοσηλευτες-τριες   απο το ΠΕΔΥ πρωην ΙΚΑ. Υποτιθεται πως ηρθαν για να βοηθησουν  το εξουθενωμενο  προσωπικο  του Νοσοκομειου. Και βεβαιως για να δικαιολογησουν την υπαρξη  τους  ως  υπαλληλοι  αφου  στο ΠΕΔΥ  δεν υφισταται αντικειμενο εργασιας.
Ωστοσο καταφεραν να μην μπουν κανονικα σε κυκλικο ωραριο, παρα μονο να κανουν μονο πρωινη βαρδια. Επικαλουνται  καποιον νομο  που  λεει  οτι  επειδη ειναι  νοσηλευτες  πρωτοβαθμιας περιθαλψης απαγορευεται να κανουν κυκλικο ωραριο.
Γνωριζει καποιος καποια σχετικη Νομοθεσια; 

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Είχα θέσει παραπλήσιο ερώτημα για μειωμένο ωράριο νοσηλευτών ΙΚΑ που κλήθηκαν να προσφέρουν υπηρεσίες σε ΚΥ ή Νοσοκομεία αλλά δεν βρήκα κάτι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αυτοί που επικαλούνται τον νόμο γιατί δεν τον προσκομίζουν κιόλας;

erotokritos:
Ευχαριστω για την απαντηση. Εχω διαβασει το παραπλησιο θεμα σας. Ευλογη η απορια σας (γιατι δεν προσκομιζουν τον νόμο). Αφενός δεν πιεστηκαν απο κανενα να τον προσκομισουν αφετέρου  ολα εγιναν με τις ευλογιες της διοικησης.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Αν θυμάμαι καλά τα ιατρεία του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ (στη σύντομη ζωή τους) είχαν και απογευματινή λειτουργία. (Για τα ιατρεία του ΠΕΔΥ μάλλον είναι αστείο να μιλάμε).
Εκεί δεν είχαν πρόβλημα να δουλεύουν απόγευμα; Μάλλον τα νυχτερινά είναι που τους ζορίζουν.
Δεν θα ήταν άσχημο οι προϊστάμενοι στο νοσοκομείο να τους βάλουν σε κυκλικό ωράριο οπότε εκεί θα αναγκαστούν να προσκομίζουν αυτόν τον άγνωστο νόμο περί αποκλειστικού πρωινού (και μειωμένου) ωραρίου, αν υπάρχει φυσικά.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος................. Επικαλουνται  καποιον νομο  που  λεει  οτι  επειδη ειναι  νοσηλευτες  πρωτοβαθμιας περιθαλψης απαγορευεται να κανουν κυκλικο ωραριο.
Γνωριζει καποιος καποια σχετικη Νομοθεσια; 

--- Τέλος παράθεσης ---
Και οι νοσηλευτές στα ΚΥ είναι στην πρωτοβάθμια περίθαλψη αλλά κάνουν κυκλικό ωράριο.

Με την ευκαιρία, γνωρίζετε αν επικαλούνται (και) μειωμένο ωράριο όπως στην περίπτωση που περιέγραψα;  

erotokritos:
Ναι επικαλουνται το μειωμενο ωραριο. Το προβαλουν  κι αυτο ως επιχειρημα οτι εκ των πραγματων δεν μπορουν να κανουν κυκλικο αφου θα σχολασουν νωριτερα αρα θα μεινει το τμημα ακαλυπτο. Τι να πω. Ειμαστε ενα απεραντο φρενοκομειο. Ο καθενας ειναι οτι δηλωσει.
Υπαρχουν συναδελφοι που τους οφειλονται δεκαδες ρεπο και τμηματα που με το ζορι πηραν μια εβδομαδα αδεια το καλοκαιρι. Καλυπτοντας  οι  συναδελφοι του ΠΕΔΥ μονο πρωινα, απομενουν για το υπολοιπο προσωπικο (αρκετοι απο αυτους με 30 χρονια στη βαρδια) τα απογευματα και οι νυχτες.
Δηλαδη οχι μονο δεν ελυσαν το προβλημα αλλα το επιδεινωσαν. Ας  μην αναφερθω  στο οτι ειναι ανεπαρκεις αφου υποστηριζουν πως δεν γνωριζουν τιποτα απο νοσηλεια,φλεβοκεντηση κ.τ.λ δεδομενου οτι στο ΠΕΔΥ δεν εκαναν τοσο εξιδεικευμενες ???  νοσηλευτικες πραξεις. Αυτο ως ενα σημειο ειναι αληθες αλλα το θεμα ειναι οτι δεν θελουν και να μαθουν.
Τελος παντων ας μην σας κουραζω αλλο. Το ψαρι βρωμαει απ'το κεφαλι και προς τα εκει πρεπει να πιεσουμε.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση