Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 18:09:06

Αποστολέας Θέμα: Χαπάκωμα με ινδική κάνναβη  (Αναγνώστηκε 63926 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

2 Σεπτεμβρίου 2015, 13:46:17
Αναγνώστηκε 63926 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Είναι για το καλό μας:   Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Σε νόμιμη πώληση χαπιών ινδικής κάνναβης, για ιατρική χρήση, προχωρά η εταιρεία MMJ PhytoTech, τα οποία παράγονται στην Ελβετία και θα διατίθενται μέσω διαδικτύου, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αυστραλιανής εταιρείας, οι πωλήσεις αναμένεται να φτάσουν το ένα εκατομμύριο δισκία φέτος, καθώς ήδη το ενδιαφέρον των υποψηφίων αγοραστών είναι μεγάλο. Η τιμή κάθε συσκευασίας των 10 mg ανέρχεται στα 89 ευρώ.

Οι MMJ PhytoTech διευκρινίζει ότι, το χάπι ινδικής κάνναβης βασίζεται σε ένα στέλεχος του φυτού της κάνναβης, το οποίο του επιτρέπει να διατηρεί το έλαιο κάνναβης, αλλά όχι την τετραϋδροκαναβινόλη, που προκαλεί τις γνωστές ψυχολογικές και τοξικές επιδράσεις στον οργανισμό.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι, το χάπι ινδικής κάνναβης είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση καταστάσεων, όπως ο χρόνιος πόνος, ο καρκίνος, το άγχος, η επιληψία, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, οι διαταραχές ύπνου, οι καρδιαγγειακές και νευρολογικές παθήσεις και πάσης φύσεως λοιμώξεις (αν εξαιρέσουμε την Α/Υ, Σ/Ν και Σ/Δ δίδονται δια πάσαν νόσον και πάσαν...).

Δραστική ουσία του χαπιού είναι η καναβιδιόλη, ένα αντιοξειδωτικό συστατικό της κάνναβης με ήπια ή καθόλου ψυχοτρόπο δράση.

Σύμφωνα με το Business Insider, στη Γερμανία το χάπι έχει καταχωρηθεί ως διατροφικό συμπλήρωμα. (δυστυχώς θα είναι κάτι σαν ΜΥΣΥΦΑ και δεν θα αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ)

Ο δικτυακός τόπος της MMJ PhytoTech περιλαμβάνει και την Ελλάδα στη λίστα των χωρών όπου κάνει παραδόσεις. (δέχονται Ελληνικές κάρτες; )

9 Φεβρουαρίου 2016, 07:53:59
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


20 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν πλήρη νομιμοποίηση της κάνναβης για ιατρικούς λόγους

Πλήρη νομιμοποίηση της βιομηχανικής κάνναβης και της ινδικής κάνναβης για ιατρικούς και φαρμακευτικούς λόγους προτείνουν 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση τους, την οποία υπογράφει πρώτος ο Μάκης Μπαλαούρας, προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Υγείας, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

9 Φεβρουαρίου 2016, 09:41:30
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

saklas


Επιτρέψτε μου 1-2 διευκρινήσεις.

Πρώτα απ' όλα, η συντριπτική πλειοψηφία των ψυχιάτρων δεν αντιμετωπίζουμε θετικά την ψυχαγωγική χρήση ουσιών, ακόμα και της κάνναβης. Για πολλούς λόγους,
ένας από τους οποίους είναι ότι αν ο πελάτης θέλει να "την ακούσει", ας έρθει σε μας που τα ξέρουμε αυτά, κλέφτες θα γίνουμε;  :laugh:

Σοβαρά τώρα, η σύνδεση της κάνναβης με αύξηση της πιθανότητας για εκδήλωση κάποιων ψυχωτικών διαταραχών, είναι σήμερα ευρέως αποδεκτή, ειδικά όταν μιλάμε για χρόνια και βαρεία χρήση που έχει ξεκινήσει από νεαρή ηλικία. Και ειδικά σε κάποιο τμήμα του πληθυσμού που εμφανίζει παραλλαγές στην έκφραση του COMT γονιδίου, οπότε έχουμε και διαφοροποιήσεις στη λειτουργία του ομώνυμου ενζύμου, της κατεχολομεθυλτρανσφεράσης.

Πέρα από αυτό, η χρήση κάνναβης -που είναι συνήθης σε κάποιες κατηγορίες ψυχιατρικών ασθενών- επιδεινώνει τη συμπτωματολογία τους και δημιουργεί μύριες όσες αλληλεπιδράσεις με τα φάρμακα.

Η όλη (παρα)φιλολογία για τις ιατρικές χρήσεις της κάνναβης και οι φληναφήματα περί "θαυματουργού" φαρμάκου, ξεκινούν από "μελέτες" της δεκαετίας του '60 και του '70, οι οποίες με τα σημερινά δεδομένα φαντάζουν αστείες. Και εν πάση περιπτώση, αν και δεν είναι ο τομέας μου, δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να συστήνει σε κάποιον ασθενή με γλαύκωμα να χρησιμοποιήσει κάνναβη αντί να βάζει μερικές σταγόνες Xalatan. Για να μην αναφέρω ότι, αν δεν με απατά η μνήμη μου, η κάνναβη θεωρείται αποτελεσματική στο γλαύκωμα κλειστής γωνίας μόνο, που στατιστικά απαντάται σπανιότερα από της ανοιχτής γωνίας. Αν ενδιαφέρεται κάποιος, ευχαρίστως να το τσεκάρω.

Η κάνναβη μπορεί πράγματι να είναι χρήσιμη σε περιπτώσεις ναυτίας από τη χημειοθεραπεία που δεν απαντούν στους αναστολείς της 5-HT3 (ονδανσετρόνη κ.λπ), ενώ υπάρχει ένας αυξανόμενος όγκος βιβλιογραφίας που υποστηρίζει πως μπορεί να είναι χρήσιμη σε κάποιες μορφές σπαστικότητας που συναντούμε στην Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Μέχρι εκεί. Και το χρήσιμο συστατικό της κάνναβης, από τα 160+ που περιέχει, είναι η THC, το ίδιο συστατικό που ευθύνεται για την ψυχοτρόπο δράση της. Η καναβιδιόλη (CBD) είναι το δεύτερο χρήσιμο συστατικό του φυτού, δεν έχει ψυχοτρόπο δράση αλλά ρυθμίζει (μειώνει) την ψυχοτρόπο δράση της THC. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, στη Βρετανία κυκλοφορεί το Sativex, το οποίο χορηγείται για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας, παράγεται από φυσικό εκχύλισμα κάνναβης αλλά έχει υποστεί επεξεργασία ώστε η αναλογία THC προς CBD να είναι περίπου 1:1. Αντίθετα, η κάνναβη που κυκλοφορεί στο... εμπόριο έχει, ανάλογα με την ποικιλία του φυτού, πολλαπλάσια αναλογία THC προς CBD.

Και φυσικά το Sativex είναι spray που χορηγείται με εισπνοή, ενώ όλες οι μελέτες για την ιατρική χρήση της κάνναβης έχουν βασιστεί στην εισπνοή της ουσίας με μορφή ατμού. Καμιά σχέση δηλαδή με τους μπάφους που προτιμούν οι... ρέκτες του είδους.

Κατά συνέπεια, αν κάποιος θέλει να πουλήσει καναβιδιόλη χωρίς την τετραϋδροκανναβινόλη (THC), ας το κάνει. Ψυχοτρόπο δράση δεν θα έχει το σκεύασμα.

Τώρα, αν κάποιος θέλει να προτείνει την νομιμοποίηση της κάνναβης με ιδεολογικά ή νομικά επιχειρήματα (το τσιγάρο και το αλκοόλ δεν ελέγχονται, παρά το γεγονός ότι αποτελούν ουσίες σαφώς βλαπτικότερες, από ιατρικής σκοπιάς, σε σχέση με την κάνναβη), ευχαρίστως να το συζητήσουμε. Αλλά ας μην μπλέκουμε την ιατρική σε μια τέτοια συζήτηση.

13 Ιουνίου 2016, 20:37:17
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Αυξάνονται και πληθύνονται οι βουλευτές-υποστηρικτές. Μάλλον η ψήφιση του νέου μνημονίου (με βαριά καρδιά) τους έχει αναστατώσει...
 
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
20 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν πλήρη νομιμοποίηση της κάνναβης για ιατρικούς λόγους
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος13/06/2016
   Την εκπόνηση εθνικού σχεδίου για την ιατρική κάνναβη ζητούν 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι καλούν με ερώτησή τους τον υπουργό Υγείας να απαντήσει σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί έτσι ώστε να αρχίσει ένας διάλογος σε ανώτερο θεσμικό επίπεδο για το ζήτημα.
   Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, με επικεφαλής τον Γεράσιμο Μπαλαούρα, ζητούν επίσης να πληροφορηθούν ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης σε σχέση με τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης και με ποιο χρονοδιάγραμμα;
   Όπως επισημαίνουν, ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπέγραψαν Κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα «Καθορισμός των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή Κανονισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Επιτροπής και του Συμβουλίου, σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις καλλιέργειας των ποικιλιών κάνναβης του είδους "Cannabis sativa" και έτσι άρχισαν οι πρώτες καλλιέργειες βιομηχανικής κάνναβης και το Φθινόπωρο θα υπάρξει η πρώτη συγκομιδή. (οεο, πού όμως; )
   Τέλος, στο κείμενο της ερώτησης τους παραθέτουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, το Ισραήλ από το 2007 έχει νομιμοποιήσει την ιατρική εφαρμογή της κάνναβης και πολλές εταιρείες με αποκλειστική άδεια από το κράτος παράγουν ετησίως τόνους για 22.000 εγγεγραμμένους ασθενείς και για σημαντικές εξαγωγές σε πολλά κράτη, όπως στις ΗΠΑ και στην Ιταλία, για να μειωθούν τα έξοδα εισαγωγών φαρμάκων από κάνναβη, το κράτος αποφάσισε το 2015 την καλλιέργεια ιατρικής κάνναβης από τον στρατό για εγγεγραμμένους ασθενείς. (νομίζω η Κολομβία έχει μεγαλύτερη παραγωγή και ισχυρότερες εξαγωγές :laugh:)
   «Τα οικονομικά οφέλη από την καλλιέργεια εντός της χώρας μας της κάνναβης για ιατρική/θεραπευτική και ερευνητική χρήση θα είναι πολλαπλά» τονίζουν οι βουλευτές, επισημαίνοντας ότι θα επιτευχθεί αναζωογόνηση της αγροτικής οικονομίας και της μεταποίησης, επανέναρξη εξαγωγών προϊόντων κάνναβης, ύστερα από πολλές δεκαετίες παύσης, ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων που θα γλυτώσουν την επιβάρυνση από τα ακριβά συνταγογραφούμενα προϊόντα της φαρμακοβιομηχανίας. !!!

19 Ιουλίου 2016, 07:23:41
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Υπ. Υγείας: Συγκρότησε ομάδα Εργασίας για την ιατρική κάνναβη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα το αρμόδιο υπουργείο τονίζει πως «υπάρχουν καινούργια επιστημονικά δεδομένα τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν για ανακουφιστικούς και θεραπευτικούς σκοπούς χωρίς τους σκοταδισμούς και τις φοβικότητες του παρελθόντος».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

2 Μαρτίου 2018, 14:25:43
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Υπ. Υγείας: Συγκρότησε ομάδα Εργασίας για την ιατρική κάνναβη....
   Και να τα αποτελέσματα:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 28.02.2018,

Με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής, στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, το σχέδιο νόμου «Διατάξεις για την Παραγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης». Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε η Νέα Δημοκρατία και η Χρυσή Αυγή. Το ΚΚΕ καταψήφισε και ζήτησε την απόσυρσή του. Επιφυλάξεις εξέφρασε η Ένωση Κεντρώων.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δικαιολογώντας την αρνητική του ψήφου, σημείωσε πως το νομοσχέδιο είναι ασαφές και πρόχειρο. Η Ν.Δ. διευκρίνισε πως δε διαφωνεί ότι η φαρμακευτική κάνναβη πρέπει να χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς.

Κάθετη είναι η αντίρρηση του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο και ζητάει την απόσυρση του. Ο Μανώλης Συντυχάκης χαρακτήρισε την κυβέρνηση «ντίλερ επιχειρηματικών συμφερόντων» και «πρόκληση» την επιχειρηματολογία της για την προσέλκυση επενδύσεων.

Επιφυλάξεις διατύπωσε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς και προσέθεσε ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα για την αδειοδότηση της καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης, την απουσία πρόβλεψης για ορισμένο αριθμό αδειών, και για ορισμένη έκταση προς καλλιέργεια.

Όλα τα στάνταρ που τηρούνται για την ποιότητα και την ασφάλεια φαρμακευτικών προϊόντων, θα προβλεφθούν στην έκδοση της υπουργικής απόφασης που θα γίνει σε εφαρμογή του νομοσχεδίου για την παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός λίγο προτού ολοκληρωθεί η επεξεργασία του νομοσχεδίου στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές.

24 Ιουνίου 2018, 23:35:11
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
21/06/2018

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

12 Μαΐου 2019, 23:00:33
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Pain. 2018 Oct;159(10):1932-1954. doi: 10.1097/j.pain.0000000000001293.

Cannabis and cannabinoids for the treatment of people with chronic noncancer pain conditions: a systematic review and meta-analysis of controlled and observational studies.

Stockings E1, Campbell G1, Hall WD2,3, Nielsen S1, Zagic D1, Rahman R1, Murnion B4,5, Farrell M1, Weier M1, Degenhardt L1.


Abstract

This review examines evidence for the effectiveness of cannabinoids in chronic noncancer pain (CNCP) and addresses gaps in the literature by: considering differences in outcomes based on cannabinoid type and specific CNCP condition; including all study designs; and following IMMPACT guidelines. MEDLINE, Embase, PsycINFO, CENTRAL, and clinicaltrials.gov were searched in July 2017. Analyses were conducted using Revman 5.3 and Stata 15.0. A total of 91 publications containing 104 studies were eligible (n = 9958 participants), including 47 randomised controlled trials (RCTs) and 57 observational studies. Forty-eight studies examined neuropathic pain, 7 studies examined fibromyalgia, 1 rheumatoid arthritis, and 48 other CNCP (13 multiple sclerosis-related pain, 6 visceral pain, and 29 samples with mixed or undefined CNCP). Across RCTs, pooled event rates (PERs) for 30% reduction in pain were 29.0% (cannabinoids) vs 25.9% (placebo); significant effect for cannabinoids was found; number needed to treat to benefit was 24 (95% confidence interval [CI] 15-61); for 50% reduction in pain, PERs were 18.2% vs 14.4%; no significant difference was observed. Pooled change in pain intensity (standardised mean difference: -0.14, 95% CI -0.20 to -0.08) was equivalent to a 3 mm reduction on a 100 mm visual analogue scale greater than placebo groups. In RCTs, PERs for all-cause adverse events were 81.2% vs 66.2%; number needed to treat to harm: 6 (95% CI 5-8). There were no significant impacts on physical or emotional functioning, and low-quality evidence of improved sleep and patient global impression of change. Evidence for effectiveness of cannabinoids in CNCP is limited. Effects suggest that number needed to treat to benefit is high, and number needed to treat to harm is low, with limited impact on other domains. It seems unlikely that cannabinoids are highly effective medicines for CNCP.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Μαΐου 2019, 23:02:13 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

2 Φεβρουαρίου 2020, 07:37:42
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Nick Mulcahy

January 29, 2020

When added to opioids, cannabinoids in an oral spray were no better than placebo in reducing cancer pain in adults with advanced disease, concludes a new meta-analysis.

It included five randomized controlled trials from the United Kingdom and Europe, and involved a total of 1442 patients.

"Cannabinoids cannot be recommended for the treatment of cancer-related pain," the authors conclude.

The results were published online on January 20 in BMJ Supportive & Palliative Care.

The finding throws some cold water on a hot topic, as cannabinoid use for cancer pain has been reported by about 20% of patients in two recent surveys, the authors note.

"There is an increased recent interest in cannabinoids (including cannabis) for [cancer] pain management" as legislative changes have occurred in many countries, writes senior author Jason Boland, PhD, FRCP, Wolfson Palliative Care Research Centre, Hull York Medical School, UK, and colleagues. He said some patients with advanced cancer he sees report taking cannabinoids, but he does not prescribe them.

Medicinal use of cannabis is legal in 40 countries and 29 US states. But, as cancer pain guidelines by the World Health Organization state, data analysis is needed.

The meta-analysis focused on chronic pain among advanced cancer patients.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

20 Φεβρουαρίου 2021, 08:57:24
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
( Στην πράξη εκεί που τα πλεονεκτήματα της φαρμακευτικής κάνναβης ενδεχομένως να υπερτερούν των μειονεκτημάτων της είναι στην Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και στον Καρκινικό Πόνο).

Journal Watch.

THC-Related Neuropsychiatric Side Effects in Middle-Aged and Older Adults

Peter Roy-Byrne, MD reviewing Velayudhan L et al. JAMA Netw Open 2021 Feb 2

This meta-analysis showed clinically concerning dose-related side effects linked to Δ9-tetrahydrocannabinol use.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Φεβρουαρίου 2021, 12:23:52 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

25 Οκτωβρίου 2023, 17:29:32
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Balancing risks and benefits of cannabis use: umbrella review of meta-analyses of randomised controlled trials and observational studies

BMJ 2023; 382 doi: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (Published 30 August 2023)

Cite this as: BMJ 2023;382:e072348

Conclusions: Convincing or converging evidence supports avoidance of cannabis during adolescence and early adulthood, in people prone to or with mental health disorders, in pregnancy and before and while driving. Cannabidiol is effective in people with epilepsy. Cannabis based medicines are effective in people with multiple sclerosis, chronic pain, inflammatory bowel disease, and in palliative medicine but not without adverse events.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά: ινδική κάνναβη 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
20 Απαντήσεις
31776 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Δεκεμβρίου 2023, 10:46:41
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
66868 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Φεβρουαρίου 2019, 00:13:12
από Argirios Argiriou