Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
5 Φεβρουαρίου 2023, 19:58:29

Αποστολέας Θέμα: Με αφορμή «σπαράγματα» από το πρόγραμμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ…  (Αναγνώστηκε 34362 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

3 Σεπτεμβρίου 2015, 10:52:24
Αναγνώστηκε 34362 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

3 Σεπτεμβρίου 2015, 13:01:30
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
03/09/2015   Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Προεκλογικό κείμενο είναι. Δεν διαφωνώ ιδιαίτερα για τα συμπεράσματά του. Πάντως οποιοδήποτε προεκλογική εξαγγελία (όποιου κόμματος) και να πάρεις βρίθει ανακριβιών και γενικεύσεων.
   Ένα δείγμα προεκλογικού λόγου του κ. Κατσιφαράκη Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Δεν μπορούν να γίνουν εύκολα ανάλογες παρατηρήσεις; (το μόνο επιχείρημα που έχει ο συντάκτης είναι ότι το ΠΟΤΑΜΙ δεν κυβέρνησε ακόμα...)

5 Σεπτεμβρίου 2015, 16:05:56
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

pzogr


Το θέμα είναι ότι αυτοί κυβέρνησαν. Και ότι πριν κυβερνήσουν έλεγαν ότι έχουν και έτοιμο πρόγραμμα...
Αφού πήραν την εξουσία όμως ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι θα καταργήσει ό,τι έκανε ο Άδωνις γιατί ήταν όλα λάθος. Κι όταν τον ρώτησαν τι θα κάνει ο ίδιος (με το έτοιμο πρόγραμμα) απάντησε ότι θα κάνει επιτροπή μελέτης για να καταλήξει στο καλύτερο σύστημα (το οποίο ήξερε βέβαια εκ των προτέρων ότι δεν ήταν αυτό του Άδωνη)... Θεός...

6 Σεπτεμβρίου 2015, 08:14:46
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το θέμα είναι ότι αυτοί κυβέρνησαν. Και ότι πριν κυβερνήσουν έλεγαν ότι έχουν και έτοιμο πρόγραμμα...
Αφού πήραν την εξουσία όμως ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι θα καταργήσει ό,τι έκανε ο Άδωνις γιατί ήταν όλα λάθος. Κι όταν τον ρώτησαν τι θα κάνει ο ίδιος (με το έτοιμο πρόγραμμα) απάντησε ότι θα κάνει επιτροπή μελέτης για να καταλήξει στο καλύτερο σύστημα (το οποίο ήξερε βέβαια εκ των προτέρων ότι δεν ήταν αυτό του Άδωνη)... Θεός...
Όταν κανείς ασχολείται επί 5 μήνες με το πως θα αλλάξει τους διοικητές των νοσοκομείων και όχι με τα ίδια τα νοσοκομεία ,που πραγματικά υποφέρουν από τραγικές ελλείψεις πόρων (υλικών, ανθρώπινων και εν τέλει χρηματικών) ,όταν οι μόνες ουσιαστικές παρεμβάσεις του (προσλήψεις ,μείωση των τιμών των φαρμάκων) είναι προεκλογικά πυροτεχνήματα, τότε το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει ο καθένας μας μπορεί να είναι κοντά στο : πέρασε και ΔΕΝ ακούμπησε.

6 Σεπτεμβρίου 2015, 17:09:50
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Η κατάργηση του 5ευρου στα νοσοκομεία η οποία έφερε το ισοδύναμο της μείωσης των χαμηλών συντάξεων, να υποθέσω ότι σας βρίσκει σύμφωνους ; ; ;

Γιατί αυτό έχουν ως επίτευγμα...

Τι ακριβώς έκαναν για την κάλυψη των κενών της ΠΦΥ στην επαρχία ; Α, ξέχασα, ήταν απασχολημένοι με τους διορισμούς των πελατών τους στο Δημόσιο...

18 Σεπτεμβρίου 2015, 20:38:44
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Α.Π. ΣΩΤΟΣ


Επιβεβαιώνεται ο αντιλαϊκός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ στην Υγεία

Ορισμένα παραδείγματα από τα «έργα και τις ημέρες» των στελεχών του στο αρμόδιο υπουργείο
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα υπέρ της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, υπέρ του δημόσιου αλλά εμπορευματοποιημένου συστήματος Υγείας, στο οποίο οι ασθενείς πληρώνουν είτε απευθείας, είτε μέσω των ασφαλιστικών ταμείων για όλο και περισσότερες εξετάσεις, θεραπείες, φάρμακα κ.λπ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα υπέρ της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, υπέρ του δημόσιου αλλά εμπορευματοποιημένου συστήματος Υγείας, στο οποίο οι ασθενείς πληρώνουν είτε απευθείας, είτε μέσω των ασφαλιστικών ταμείων για όλο και περισσότερες εξετάσεις, θεραπείες, φάρμακα κ.λπ.
Τα στελέχη της «πρώτη φορά μνημόνιο αριστεράς», ο (πρώην) υπουργός Υγείας, Π. Κουρουμπλής, και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γ. Μπασκόζος, τώρα, προεκλογικά, επιβεβαίωσαν το βαθιά αντιλαϊκό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ στην Υγεία, και μάλιστα αυτή τη φορά χωρίς να επικαλεστούν τις ισχυρές πιέσεις των «θεσμών» και των δανειστών.Ο πρώην υπουργός Υγείας, κατά τη συνάντηση που είχε το Σάββατο 22 Αυγούστου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, αναφέρθηκε στο ζήτημα της ανάπτυξης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).
Σύμφωνα με τον Π. Κουρουμπλή, η δύσκολη κατάσταση των τελευταίων χρόνων μπορεί να αντιμετωπιστεί «αν ξεπεράσουμε ορισμένες ιδεολογικές αγκυλώσεις, όπως ότι οι εργαζόμενοι και οι γιατροί πρέπει να είναι όλοι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης». Είπε επίσης ότι οι ασθενείς πρέπει να «αναχαιτίζονται» πρωτογενώς στην ΠΦΥ για να μην επιβαρύνουν τα νοσοκομεία.
Σε αυτήν τη βάση, υποστήριξε την ανάπτυξη του «μεικτού συστήματος Υγείας» στην ΠΦΥ. Είναι αυτό, το σημερινό σύστημα, που οι λαϊκές οικογένειες πληρώνουν για επισκέψεις στο γιατρό, για τη συνταγογράφηση, για εργαστηριακές, διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπείες στο δημόσιο τομέα που δεν αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ.
Είναι αυτές που πληρώνουμε πρόσθετο χαράτσι 15% στον ιδιωτικό τομέα, στον οποίο εξαναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε επειδή ο δημόσιος έχει τεράστιες λίστες αναμονής ή ελλείψεις, ή και δεν υπάρχει καθόλου.
Ο Π. Κουρουμπλής, όταν λέει ότι πρέπει να ξεπεράσουμε τις «ιδεολογικές αγκυλώσεις», προφανώς δεν αναφέρεται ούτε στον εαυτό του, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα και ως «κυβερνώσα αριστερά». Διότι ήταν πάντα υπέρ της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, υπέρ του δημόσιου αλλά εμπορευματοποιημένου συστήματος Υγείας, στο οποίο οι ασθενείς πληρώνουν είτε απευθείας, είτε μέσω των ασφαλιστικών ταμείων για όλο και περισσότερες εξετάσεις, θεραπείες, φάρμακα κ.λπ.
Οπως επίσης εδώ και αρκετά χρόνια έχουν πάρει «διαζύγιο» από την εργασιακή σχέση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Δε θα μπορούσε βέβαια να είναι διαφορετικά, αφού όλα αυτά αποτελούν πολιτική της ΕΕ, στην οποία δίνουν όρκους πίστης. Υπηρετούν την καπιταλιστική ανάπτυξη, η οποία απαιτεί πιο φθηνούς εργαζόμενους, με λιγότερα κοινωνικά δικαιώματα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με φθηνούς και ελαστικούς εργαζόμενους υγειονομικούς.
«Αγκυλώσεις» οι λαϊκές ανάγκες
Οταν λοιπόν ο Π. Κουρουμπλής μιλάει για ξεπέρασμα των «ιδεολογικών αγκυλώσεων», απευθύνεται στα λαϊκά στρώματα και στους εργαζόμενους υγειονομικούς. Γι' αυτόν και τους ομοίους του είναι «ιδεολογική αγκύλωση» η πλήρης δουλειά με πλήρη δικαιώματα, η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού, δηλαδή χωρίς καμία πληρωμή.
Επίσης, ο πρώην υπουργός και η πολιτική του δεν επιδιώκουν μόνο να «αναχαιτίσουν» τους ασθενείς από το να πηγαίνουν στα νοσοκομεία - λες και είναι ο εχθρός που επιτίθεται - αλλά και από την ΠΦΥ, εκτός εάν και εφόσον μπορούν να πληρώνουν ή να συμβιβαστούν με τα δωρεάν κρατικά πακέτα των ελάχιστων υποτυπωδών παροχών Υγείας.
Οι ιδεολογικές αγκυλώσεις που πρέπει να ξεπεραστούν δεν αποτελούν «ευρεσιτεχνία» του Π. Κουρουμπλή. Τα ίδια έλεγαν και κυρίως έπρατταν οι προηγούμενοι υπουργοί, ενώ τώρα ο ίδιος διεκδικεί να γίνει ως «μαθητής» καλύτερος απ' το «δάσκαλο».
Αυτό σημαίνει ότι μαζί με όλες τις προηγούμενες επιβαρύνσεις του λαού για την Υγεία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μαζί με όλα τα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης υπέγραψαν το μνημόνιο Νο 3, που ανάμεσα στα άλλα απογειώνει τις εισφορές των συνταξιούχων στον κλάδο Υγείας, επαναφέρει το 5ευρω στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, αυξάνει από 13% στο 23% τον ΦΠΑ που πληρώνουν οι ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα Υγείας.
Οι πολλάκις διακηρυγμένες προσλήψεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά εναλλασσόμενοι άνεργοι υγειονομικοί μέσα από προγράμματα ορισμένου χρόνου και οι οποίοι ισοδυναμούν με ένα μέρος μόνο αυτών που συνταξιοδοτούνται.
Πετσόκοψε τα προνοιακά επιδόματα και συντάξεις, τη χρηματοδότηση των προνοιακών ιδρυμάτων κατά 900 εκατομμύρια ευρώ. Τέτοιου είδους «προστάτης» του λαού και των αναπήρων είναι ο πρώην υπουργός, το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική τους.
Το παράδειγμα του Νοσοκομείου Σαντορίνης
Στην ίδια κατεύθυνση είναι και οι δηλώσεις του έτερου «αστέρα» της «πρώτης φορά αριστεράς» Γ. Μπασκόζου, από την όμορφη Σαντορίνη, για τη «δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ να λειτουργήσει το νοσοκομείο με δημόσιο χαρακτήρα» και σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ). Ο Γ. Μπασκόζος δήλωσε ότι πέρα από την κρατικά εγγυημένη χρηματοδότηση, συμφώνησε σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή να διασφαλιστεί και πρόσθετη χρηματοδότηση.
Ο «δημόσιος χαρακτήρας» του νοσοκομείου είναι η «κομψή» διατύπωση ότι αυτό το νοσοκομείο δε θα χρηματοδοτείται από το κράτος, αλλά θα λειτουργεί ως επιχείρηση του κράτους, στην οποία ο λαός της Σαντορίνης θα ακριβοπληρώνει άμεσα ή έμμεσα μέσω των ασφαλιστικών εισφορών για τις υπηρεσίες που θα του πουλά.
Επίσης, για ποια εγγυημένη κρατική χρηματοδότηση μιλάει ο Γ. Μπασκόζος; Ποιον δουλεύει; Αυτός και η κυβέρνησή του δεν εφάρμοσαν τους πετσοκομμένους από την προηγούμενη κυβέρνηση προϋπολογισμούς κατά 32% το 2015 για τα νοσοκομεία, με τους οποίους κατά τ' άλλα διαφωνούν;
Οι ίδιοι δε δέσμευσαν τα αποθεματικά των νοσοκομείων για να συμβάλουν στην πληρωμή του κρατικού χρέους που δημιούργησε το κεφάλαιο; Οι ίδιοι μαζί με τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου δεν υπέγραψαν το μνημόνιο 3, μέσω του οποίου μέχρι και το 2018 παγώνει η χρηματοδότηση στην Υγεία και μάλιστα κατά 400 εκατ. λιγότερα από το όριο που έθεσε ο ίδιος ο Π. Κουρουμπλής για την «ανθρωπιστική κρίση»;
Η Σαντορίνη δεν επιλέχτηκε τυχαία για να κάνει τον «καμπόσο» ο Γ. Μπασκόζος. Σχετίζεται με το τουριστικό κεφάλαιο και την ίδια αγωνία εκφράζει και το τοπικό κράτος μέσω της δημοτικής αρχής. Η πρόσθετη χρηματοδότηση από το δήμο ανοίγει το δρόμο και για επιπλέον χαράτσια για το λαό της Σαντορίνης και όχι μόνο.
Να τραβήξουμε άλλο δρόμο
Γι' αυτήν την πολιτική και τα μέτρα καλούν το λαό να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ τη στήριξή του στις εκλογές. Οχι μόνο αυτοί, αλλά και όλα τα άλλα κόμματα, παλιά και νέα, που υπόσχονται δήθεν φιλολαϊκή προοπτική μέσα από την κοινή τους στόχευση για ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.
Τα λαϊκά στρώματα έχουν ένα δρόμο: Να εμπιστευτούν τη δύναμή τους και την οργάνωσή τους, να βάλουν εμπόδια και να ανατρέψουν όλα τα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, να ανοίξουν το δρόμο για ριζικές αλλαγές, για να επιβάλουν την ανάπτυξη που θα έχει κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών τους. Για σύγχρονη, αποκλειστικά κρατική και δωρεάν Υγεία σε όλους.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2442 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Ιουλίου 2012, 13:59:07
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2117 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Ιανουαρίου 2015, 23:25:12
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
1480 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Σεπτεμβρίου 2015, 11:04:40
από EzeΤΡΟΛ
0 Απαντήσεις
11455 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Ιουλίου 2016, 10:10:26
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
35607 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Ιανουαρίου 2021, 19:51:10
από Bio-Tech