Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 14:13:01

Αποστολέας Θέμα: Τι θα ψηφίσουμε στις 20 Σεπτέμβρη;  (Αναγνώστηκε 7331 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

19 Σεπτεμβρίου 2015, 08:58:38
Αναγνώστηκε 7331 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
    Σίγουρα δεν είναι καθόλου εύκολο να επιλέξει κανείς τι θα ψηφίσει σε αυτές τις εκλογές, άλλωστε στην πολιτική ιστορία αυτού του τόπου συχνά ήταν δύσκολο να επιλέξει το εκλογικό  στρατόπεδο που ήταν προς το συμφέρον της χώρας. Στην επικείμενη εκλογική  αναμέτρηση, ευθαρσώς και χωρίς περιστροφές δηλώνω ότι η «Λαϊκή Ενότητα»  του κατασυκοφαντημένου  από τα συστημικά ΜΜΕ  Παν. Λαφαζάνη, μακράν από του να είναι η ιδανική, είναι όμως η καλύτερη  από τις διαθέσιμες επιλογές μας (της αποχής συμπεριλαμβανομένης).
     Κατ΄αρχάς, όσοι ψηφοφόροι έχουν παγιδευθεί στο ερώτημα ποιο από τα κόμματα των  ΝΔ, (του πολιτικά μεταλλαγμένου) ΣΥΡΙΖΑ , Ποταμιού  ή ΠΑΣΟΚ  να ψηφίσουν, δεν συνειδητοποιούν ότι, όποιο και να ψηφίσουν από αυτά, θα υπηρετήσει με ευλάβεια το τρίτο και καταστροφικότερο μνημόνιο. Αλλωστε οι γερμανικής έμπνευσης  πρόωρες εκλογές γίνονται ακριβώς για να προκύψει μία συμπαγής  μνημονιακή  κυβέρνηση, πρίν οι δυστυχείς ελληνες πολίτες νιώσουν στο «πετσί» τους τα νέα σκληρά μέτρα. Από τα αντιμνημονιακά κόμματα δεν διανοούμαι να ψηφίσω τη ναζιστική «Χρυσή Αυγή», δεν θέλω το μονολιθικό και εσώκλειστο στο πολιτικό καβούκι του ΚΚΕ, επομένως η «Λαϊκή Ενότητα» αποτελεί την επιλογή του ψηφοφόρου του γενναίου «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου. Οσο για την αποχή, τη θεωρώ φυγομαχία και στρουθοκαμηλισμό ταυτόχρονα. Οσο μακριά και να δραπετεύσουμε από τα προβλήματα μας  ανήμερα των εκλογών, η στυγνή πραγματικότητα θα είναι εδώ την επομένη.
    Δεν τρέφω αυταπάτες για το ποια παράταξη (μνημονιακή ή αντιμνημονιακή) θα σχηματίσει κυβέρνηση μετα τις αυριανές εκλογές. Όμως, επειδή θέλω να είμαι καθαρός απέναντι στη συνείδηση μου ως  Έλληνα πολίτη, απέναντι στη συλλογική εθνική παράδοση μας, απέναντι στους άνεργους συμπατριώτες μας που συνθλίβονται στην κρεατομηχανή των μνημονίων, απέναντι στα παιδιά τα δικά μου και των συμπατριωτών μας που μαστίζονται από την ανεργία ή παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς, απέναντι σε όλους αυτούς που θα με/μας ρωτήσουν αύριο  άν πολεμήσαμε  για να αποτρέψουμε την εθνική καταστροφή, θα ψηφίσω τη «Λαϊκή Ενότητα», που έχει το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος ως πολιτική παρακαταθήκη. Για να υπάρχει στην επόμενη Βουλή ένας πυρήνας ελπιδοφόρας αντίστασης στην συντελούμενη ισοπέδωση και την ερήμωση. Για να μην παραδώσουμε αμαχητί τη χώρα στους Ούννους και τους ντόπιους υποτελείς τους, για να φρενάρουμε τη Γερμανική επέλαση στην  Ευρώπη, που έρχονται πάλι να μας καθυποτάξουν, όχι με τεθωρακισμένα και στρατιωτικές μεραρχίες αυτή τη φορά, αλλά με  μνημόνια και οικονομικά μέτρα, εξ ίσου όμως καταστροφικά. Δεν με νοιάζει, ποτέ άλλωστε δεν με ένοιαζε, που θα είμαι μέρος μιας μικρής μειοψηφίας σε αυτές τις εκλογές. Νοιάζομαι να κάνω το ιστορικό και ηθικό χρέος μου απέναντι σε αυτούς που προανέφερα, σε μια εποχή που οι περισσότεροι, είτε «μηδίζουν» οικειοθελώς, είτε υποτάσσονται και σας καλώ κι εσάς να κάνετε το ίδιο, ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος. Αλλωστε, όπως έγραψε ο Καβάφης στο ποίημα του «Θερμοπύλες», «μα περισσότερη τιμή τούς πρέπει όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν) πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος, κι οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε».
"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

19 Σεπτεμβρίου 2015, 09:19:31
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Γιατί τότε να μην ψηφίσεις το ΕΠΑΜ του Δημήτρη Καζάκη ή (αν κατεβαίνει στις εκλογές) το plan B του Αλέκου Αλαβάνου που, κατά την γνώμη μου, υπήρξαν και εξακολουθούν να είναι πολύ πιο ντόμπροι στο θεμελιώδες ερώτημα ευρώ ή δραχμή;
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Σεπτεμβρίου 2015, 18:02:12 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

19 Σεπτεμβρίου 2015, 16:40:46
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Λαϊκή Ενότητα

Εγώ δεν κατάλαβα το εξής: Αφού ο Λάφα έχει "αντιμνημονιακή λύση" (κατά τα λεγόμενά του) και μας καλεί να τον ακολουθήσουμε, γιατί δεν είπε τη λύση αυτή στον Πρωθυπουργό του όταν βρίσκονταν στην κυβέρνηση;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
παραδώσουμε αμαχητί τη χώρα στους Ούννους

Με τον απαξιωτικό, υποτιμητικό όρο "Ούννοι" αποκαλείται συλλήβδην ο γερμανικός λαός, συμπεριλαμβανομένων ασφαλώς και των φωτεινών πνευμάτων που αυτός ανέδειξε (Γκαίτε, Μπρεχτ, Φρόυντ, Άντλερ, Γιουνγκ, Βίρχωφ, Σιλέσιος, ο πατέρας της Ομοιοπαθητικής Χάνεμαν, Κέπλερ, Κοπέρνικος, Λούντβιχ Μπετόβεν, Μαρτίνος Λούθηρος, Φίλιππος Μελάγχθων και αναρίθμητοι άλλοι) υπό ελληναράδων τινών των οποίων η μόρφωση επί του θέματος περιορίζεται ηθελημένα στα τσιτάτα του Παναή του Λαφαζάνη και τις ατάκες τύπου "ράους", "καπούτ" και "γιαβόλ μάιν κομμαντάτ" που ακούγαμε στις επικο-λυρικές ταινίες του Κώστα του Πρέκα με τον Κώστα τον Καρρά στο ρόλο του ξανθομπάμπουρα γερμαναρά αξιωματικού της Geheime Staatspolizei, ο οποίος όμως κατά τα άλλα δεν μπορούσε να παραγγείλει ούτε μια σαλάτα στα γερμανικά. Σημειωτέον, το "ράους" χρησιμοποιείται πολύ συχνά μέχρι και σήμερα ως επιφώνημα για να χαρακτηρίσουμε κάποιον τσαμπουκαλεμένο ή εν γένει φασίζοντα που δίνει διαταγές γαβγίζοντας σαν γερμαναράς.

Το να πουλάς αντιμνημόνιο έχει αναδειχθεί σαν το Ιερό Δισκοπότηρο των πολιτικάντηδων εκείνων που θέλουν να εξασφαλίσουν την μακαριότητα του να κρίνουν αυστηρά από την ασφάλεια τις κερκίδας όσους βάζουν το κεφάλι τους στον ντορβά αποδεχόμενοι τον επονείδιστο δανεισμό της χώρας με επιτόκιο 1-2% ενώ ο Πούτιν παρά τις οσφυοκαμψίες του ρωσόδουλου, ρωσόφιλου και ρωσοτσολιά Παναή δεν μας δάνειζε ούτε με 10%. Η κηδεμονία της χώρας  από την Τask Force, μιας τριμελούς επιτροπής από πέντε-έξι τοποτηρητές με κακόηχα τευτονικά ονόματα τύπου Φούχτελ, Κλάους Μαζούχ, Χορστ Ράιχενμπαχ, Μενχεβιντιγκλίμπε κ.α., έδωσε μεγάλη ώθηση στην αντιμνημονιακή ρητορική με συνθήματα-πυροτεχνήματα όπως: Go back madam Merckel, γερμανοτσολιάδες, είμαι αγανακτισμένος, δεν θα μας πάρεις τα Καγιέν Όλι Ρεν, Τσολάκογλου, τα οποία έχουν κάποια απήχηση (μικρότερη βέβαια) ακόμη και σήμερα σε μικρή μερίδα του πληθυσμού παρά την οριστική κατάρρευση των αντιμνημονιακών wet dreams με την επιβολή του Μνημονίου ΙΙΙ. Οπωσδήποτε, ο συγκεκριμένος χώρος, όσο μικρός και αν είναι, δεν επρόκειτο να μείνει ακηδεμόνευτος και κάπως έτσι ενέσκυψε η Λάε του άρχοντα του χαβαλέ και του γιόλο, του ανεπάγγελτου του Παναή του Λαφαζάνη με τους δραχμολάγνους κερδοσκόπους του (όρα περιπτώσεις της Νάντιας της Βαλαβάνη με τα 2Κ ευρώ της μάνας της στο σεντούκι, του Λαπαβίτσα με το αγγλικό ΑΦΜ και άλλων από το τσούρμο του). Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι 23 χρόνια προτού ο Παναής διασπάσει την κυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων επειδή θέλησε να γίνει αρχηγός κώματος, είχε διασπάσει και το ΚΚΕ επειδή γιόλο. Τώρα, η μοίρα του δεν προδιαγράφεται πιο ευοίωνη από αυτή μιας γαλοπούλας: η Ζωάρα προαλείφεται να τον καταπιεί έως τα Χριστούγεννα.
 
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Σεπτεμβρίου 2015, 09:09:09 από EzeΤΡΟΛ »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

19 Σεπτεμβρίου 2015, 20:34:49
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Ξεχάσατε τον Φρίντριχ Ένγκελς που έφερε την αριστερά που πιστεύουν....
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

19 Σεπτεμβρίου 2015, 22:20:59
Απάντηση #4
Συνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Όσο η αποτελεσματικότητα των δημοκρατικά εκλεγμένων κοινοβουλίων περιορίζεται κάτω από την πίεση υπερεθνικών συμφερόντων, τόσο λιγότερο νόημα έχει η διάκριση σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Αντιθέτως, μέσα σε αυτήν την τάση ομογενοποίησης, αποκτά ολοένα και περισσότερο νόημα η προσωπική ευθύνη του καθενός εκλεγμένου αντιπροσώπου. Ίσως αυτή να είναι και η μόνη κινητήριος δύναμη να αναδειχθούν υγιέστερες μονάδες οι οποίες να μπορούν να συνεργαστούν αποτελώντας σταδιακά πυρήνες.
Στην ερώτηση λοιπόν του θέματος θα απαντούσα, για πρώτη φορά, ότι θα προσπαθήσω να επιλέξω ένα πρόσωπο - και όχι κόμμα - που να με εκφράζει, αν και αυτό ακόμη καθίσταται δύσκολο λόγω της κατάργησης της σταυροδοσίας.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

20 Σεπτεμβρίου 2015, 10:24:48
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Αντιγράφω από τον τοίχο συναδέλφου στο facebook, και προσυπογράφω:

Απέχεις;
Δεν έχεις δικαίωμα να γκρινιάξεις μετά!
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

20 Σεπτεμβρίου 2015, 21:59:16
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν έχεις δικαίωμα να γκρινιάξεις μετά!
   Η γκρίνια πάντως δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα, αρνητική αύρα. Κανείς δεν θέλει τους γκρινιάρηδες.  :laugh:

Τελικά: 2η φορά αριστερά. (όσο είναι βέβαια αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ ή όπου είναι το αριστερά). Η 2η φορά έχει περίοδο χάριτος-προσαρμογής;

21 Σεπτεμβρίου 2015, 08:40:41
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Η αποχή ήταν 43,45% . Δηλαδή σχεδόν ο 1 στους 2 δεν πήγε να ψηφίσει. Μιλάμε για τεράστια αποχή και δεν χρειαζόταν εταιρείες δημοσκοπήσεων για να το καταλάβει κανείς αυτό, τουλάχιστον εδώ στην Καβάλα. Φαινόταν με γυμνό μάτι. Όταν πήγαμε με την γυναίκα μου να ψηφίσουμε, σε ώρα αιχμής υποτίθεται, δηλαδή στις 11 το πρωί, σε ένα από τα πιο κεντρικά εκλογικά τμήματα της πόλης (το Δημοτικό Σχολείο της Παναγίας) δεν υπήρχε καθόλου ουρά και δεν περιμέναμε καθόλου. Όσο για τις καφετέριες γεμάτες. Δεν έβρισκες καρέκλα.

Αν λάβουμε λοιπόν υπ’όψιν ότι δεν πήγε να ψηφίσει 43,45% του συνολικού πληθυσμού, τότε η πραγματική δύναμη των κομμάτων επί του συνολικού πληθυσμού της χώρας έχει ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 20%, ΝΔ 15,6% ΧΑ 3,95% ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ 3,55% ΚΚΕ 3,1% ΠΟΤΑΜΙ 2,3% ΑΝΕΛ 2,31% Ένωση Κεντρώων 1,93% ΛΑ.Ε. 1,61% ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,48%.

Είναι καλό να το θυμόμαστε αυτό αν θέλουμε να έχουμε μια αίσθηση της πραγματικής επιρροής των διαφόρων κομμάτων στην κοινωνία.

Η τεράστια αποχή αποτελεί μια ήττα του Δημοκρατικού Πολιτεύματος αν και δεν συζητήθηκε ιδιαίτερα στα κανάλια χθες το βράδυ. Ας το λάβουν υπ’όψιν όσοι δεν πήγαν να ψηφίσουν για να εκδικηθούν δήθεν τους πολιτικούς. Στην πραγματικότητα το μόνο που κάνουν είναι να εναποθέτουν το μέλλον τους στα χέρια οργανωμένων μειοψηφιών. Το αυτί των Πολιτικών, αλλά και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, δεν ιδρώνει από την αποχή ακόμη και αν οι απέχοντες αποτελούν το 50% του γενικού πληθυσμού. Ακόμη και ένας να πάει να ψηφίσει, θα εκλεγεί κυβέρνηση. Αυτό τους ενδιαφέρει αυτούς. Σε ποιον θα πάει η εξουσία.
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Σεπτεμβρίου 2015, 09:48:19 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

21 Σεπτεμβρίου 2015, 10:06:25
Απάντηση #8
Συνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Η αποχή είναι τεράστια, αλλά επίσης τεράστια είναι και η ακαταστασία των εκλογικών καταλόγων που διογκώνονται πλασματικά από πολλούς αποβιώσαντες. Πρέπει να γίνει ξεκαθάρισμα, άμεσα.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

21 Σεπτεμβρίου 2015, 11:05:31
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η αποχή είναι τεράστια, αλλά επίσης τεράστια είναι και η ακαταστασία των εκλογικών καταλόγων που διογκώνονται πλασματικά από πολλούς αποβιώσαντες. Πρέπει να γίνει ξεκαθάρισμα, άμεσα.

Είναι σαν τις λίστες των Ιατρικών Συλλόγων ;)
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

21 Σεπτεμβρίου 2015, 12:41:02
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Εγώ ντεν καταλαβαίνει ! Τον Γενάρη ψήφισαν Αλεξις για να καταργήσει τα Μνημόνια κι τώρα για να εφαρμόσει το 3ο (και βαρύτερο) που έφερε ο ίδιος ;  ???

Πραγματικά κωμικοτραγικές καταστάσεις, τέτοια λατρεία για πρόσωπα, δεν έχω ξαναματαδεί, και οφείλω να ομολογήσω ότι προσωπικά έπεσα έξω. Οργή για το φιάσκο της "διαπραγμάτευσης" δεν υπήρξε, για το κλείσιμο των Τραπεζών επίσης, για όλο αυτό το τσίρκο που ζήσαμε επί ένα 7μηνο, κανενός δεν ίδρωσε το αυτί.

Αρνούμαι να δεχθώ ότι όλοι αυτοί δεν καταλαβαίνουν, θεωρώ ότι ο Έλληνας αρνείται να ξεβολευτεί, γουστάρει Δημόσιο και σύνταξη στα 50, επιδόματα και αργομισθίες κι κάποιος άλλος να πληρώσει τον λογαριασμό.

Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι με τόσο αρνητικό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα, ουδείς πρόκειται να φέρει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ στην χώρα για να επενδύσει, κι θα καταλήξουμε μια χώρα ΔΥ κι συνταξιούχων, όπου οι μισοί θα φορολογούν τους άλλους μισούς και θα τρώμε τις σάρκες μας.

Φυσικά, όποιος δεν είναι βολεμένος στο Δημόσιο, από χθες ψάχνει το διαβατήριό του.

Καλό κουράγιο σε όσους μείνουν πίσω.

21 Σεπτεμβρίου 2015, 13:23:05
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εγώ ντεν καταλαβαίνει ! Τον Γενάρη ψήφισαν Αλεξις για να καταργήσει τα Μνημόνια κι τώρα.....
   Τον Γενάρη τον ψήφισαν για να διαπραγματευθεί (το έκανε και απέτυχε) και τώρα, αφού πήραν απόφαση ότι το μνημόνιο θα παραμείνει (αφού θέλουμε τα ευρώ μας) ψήφισαν τον νέο, ωραίο και Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος υποψήφιο. Αφού το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο γιατί να διαλέξουν αλλιώς;
   Εξάλλου πόσοι τελικά ψήφισαν;

23 Σεπτεμβρίου 2015, 00:38:10
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Γιατί τότε να μην ψηφίσεις το ΕΠΑΜ του Δημήτρη Καζάκη ή (αν κατεβαίνει στις εκλογές) το plan B του Αλέκου Αλαβάνου που, κατά την γνώμη μου, υπήρξαν και εξακολουθούν να είναι πολύ πιο ντόμπροι στο θεμελιώδες ερώτημα ευρώ ή δραχμή;

Γιατί ο στόχος για είσοδο στη Βουλή ηταν εφικτός για τη ΛΑ.Ε. (ασχέτως εάν δεν τα κατάφερε τελικά), αλλά τελείως ανέφικτος για το ΕΠΑΜ του Καζάκη (στο οποίο άλλωστε ανήκα πριν μερικά χρόνια). Το plan B του Αλαβάνου συνεργάσθηκε με τη ΛΑ.Ε.
"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

23 Σεπτεμβρίου 2015, 00:50:11
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Λαϊκή Ενότητα

Εγώ δεν κατάλαβα το εξής: Αφού ο Λάφα έχει "αντιμνημονιακή λύση" (κατά τα λεγόμενά του) και μας καλεί να τον ακολουθήσουμε, γιατί δεν είπε τη λύση αυτή στον Πρωθυπουργό του όταν βρίσκονταν στην κυβέρνηση;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
παραδώσουμε αμαχητί τη χώρα στους Ούννους

Με τον απαξιωτικό, υποτιμητικό όρο "Ούννοι" αποκαλείται συλλήβδην ο γερμανικός λαός, συμπεριλαμβανομένων ασφαλώς και των φωτεινών πνευμάτων που αυτός ανέδειξε (Γκαίτε, Μπρεχτ, Φρόυντ, Άντλερ, Γιουνγκ, Βίρχωφ, Σιλέσιος, ο πατέρας της Ομοιοπαθητικής Χάνεμαν, Κέπλερ, Κοπέρνικος, Λούντβιχ Μπετόβεν, Μαρτίνος Λούθηρος, Φίλιππος Μελάγχθων και αναρίθμητοι άλλοι) υπό ελληναράδων τινών των οποίων η μόρφωση επί του θέματος περιορίζεται ηθελημένα στα τσιτάτα του Παναή του Λαφαζάνη και τις ατάκες τύπου "ράους", "καπούτ" και "γιαβόλ μάιν κομμαντάτ" που ακούγαμε στις επικο-λυρικές ταινίες του Κώστα του Πρέκα με τον Κώστα τον Καρρά στο ρόλο του ξανθομπάμπουρα γερμαναρά αξιωματικού της Geheime Staatspolizei, ο οποίος όμως κατά τα άλλα δεν μπορούσε να παραγγείλει ούτε μια σαλάτα στα γερμανικά. Σημειωτέον, το "ράους" χρησιμοποιείται πολύ συχνά μέχρι και σήμερα ως επιφώνημα για να χαρακτηρίσουμε κάποιον τσαμπουκαλεμένο ή εν γένει φασίζοντα που δίνει διαταγές γαβγίζοντας σαν γερμαναράς.

Το να πουλάς αντιμνημόνιο έχει αναδειχθεί σαν το Ιερό Δισκοπότηρο των πολιτικάντηδων εκείνων που θέλουν να εξασφαλίσουν την μακαριότητα του να κρίνουν αυστηρά από την ασφάλεια τις κερκίδας όσους βάζουν το κεφάλι τους στον ντορβά αποδεχόμενοι τον επονείδιστο δανεισμό της χώρας με επιτόκιο 1-2% ενώ ο Πούτιν παρά τις οσφυοκαμψίες του ρωσόδουλου, ρωσόφιλου και ρωσοτσολιά Παναή δεν μας δάνειζε ούτε με 10%. Η κηδεμονία της χώρας  από την Τask Force, μιας τριμελούς επιτροπής από πέντε-έξι τοποτηρητές με κακόηχα τευτονικά ονόματα τύπου Φούχτελ, Κλάους Μαζούχ, Χορστ Ράιχενμπαχ, Μενχεβιντιγκλίμπε κ.α., έδωσε μεγάλη ώθηση στην αντιμνημονιακή ρητορική με συνθήματα-πυροτεχνήματα όπως: Go back madam Merckel, γερμανοτσολιάδες, είμαι αγανακτισμένος, δεν θα μας πάρεις τα Καγιέν Όλι Ρεν, Τσολάκογλου, τα οποία έχουν κάποια απήχηση (μικρότερη βέβαια) ακόμη και σήμερα σε μικρή μερίδα του πληθυσμού παρά την οριστική κατάρρευση των αντιμνημονιακών wet dreams με την επιβολή του Μνημονίου ΙΙΙ. Οπωσδήποτε, ο συγκεκριμένος χώρος, όσο μικρός και αν είναι, δεν επρόκειτο να μείνει ακηδεμόνευτος και κάπως έτσι ενέσκυψε η Λάε του άρχοντα του χαβαλέ και του γιόλο, του ανεπάγγελτου του Παναή του Λαφαζάνη με τους δραχμολάγνους κερδοσκόπους του (όρα περιπτώσεις της Νάντιας της Βαλαβάνη με τα 2Κ ευρώ της μάνας της στο σεντούκι, του Λαπαβίτσα με το αγγλικό ΑΦΜ και άλλων από το τσούρμο του). Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι 23 χρόνια προτού ο Παναής διασπάσει την κυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων επειδή θέλησε να γίνει αρχηγός κώματος, είχε διασπάσει και το ΚΚΕ επειδή γιόλο. Τώρα, η μοίρα του δεν προδιαγράφεται πιο ευοίωνη από αυτή μιας γαλοπούλας: η Ζωάρα προαλείφεται να τον καταπιεί έως τα Χριστούγεννα.

Είμαι ο τελευταίος που θα πειθόταν από απόψεις περί γονιδιακά καθορισμένης ηθικής υπεροχής ενός λαού και, αντίστροφα, περί βαρβαρότητας εγγεγραμμένης στα χρωματοσώματα του. Πιστεύω ότι κάθε λαός στη γή διαθέτει λαμπρούς εκπροσώπους λόγω της συνεισφοράς τους στον ανθρώπινο πολιτισμό, αλλά και ανθρώπους  που στιγμάτισαν με τόσο μελανά χρώματα την ιστορία του, που θα προτιμούσε να μην είχαν υπάρξει. Οι Γερμανοί, για να χρησιμοποιήσω το παράδειγμα σου, σαφέστατα μπορεί να είναι υπερήφανοι για τις προσωπικότητες που αναφέρεις , αλλά από την άλλη ντρέπονται για τον Χίτλερ, τον Μένγκελε και τα λοιπά ναζιστικά τέρατα. Όταν, λοιπόν, για τους Χ ή Ψ λόγους, άτομα σαν τους τελευταίους παίρνουν στα χέρια τους τις τύχες του έθνους τους, η συλλογική  ιστορική συμπεριφορά του λαού αυτού εκβαρβαρίζεται, παρα τις φωτεινές μονάδες που διαθέτει. Υπο αυτό το πρίσμα πρέπει να δείς τον χαρακτηρισμό  «Ούννοι» που αποδίδω στους Γερμανούς, αναλογιζόμενος τις ναζιστικές θηριωδίες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και, τώρα, την κοινωνική καταστροφή που προκαλούν με  την ιδεοληπτική εμμονή τους στις πολιτικές ακραίας λιτότητας. Διότι, βέβαια, δεν ήταν ούτε η μουσική του Μπετόβεν, ούτε η φιλοσοφία του Κάντ, ούτε το πνεύμα και τα επιτεύγματα των άλλων Γερμανών που αναφέρεις, που ενέπνευσαν στους Ναζί τους φούρνους του Αουσβιτς  ή την εκτέλεση χιλιάδων αμάχων κατά την Κατοχή ή το ξεκοίλιασμα εγκύων  γυναικών στο Δίστομο. Και για να είμαι δίκαιος και αμερόληπτος, πιστεύω ότι και εμείς ως έθνος έχουμε τις μελανές στιγμές της ιστορίας μας όσον αφορά τη συμπεριφορά μας σε άλλους λαούς, όχι βέβαια στον απίστευτο βαθμό της σκληρότητας και βαρβαρότητας που έφτασαν οι Γερμανοί επι Χίτλερ. Όμως δεν είναι ώρα τώρα να ανοίξουμε για αυτό κουβέντα.
Οσο για τα απαξιωτικά σχόλια με αφορμή κάποια περιστατικά που αναφέρεις για στελέχη της ΛΑ.Ε. έχω δύο παρατηρήσεις:  Πρώτον, υποτιμάς το γεγονός ότι είναι προϊόντα σκόπιμης μεγαλοποίησης ή και συκοφαντίας από τα συστημικά ΜΜΕ. Δεύτερον, ακόμα και αν είναι όπως τα λές και σε ενοχλούν τόσο πολύ, μου κάνει εντύπωση ότι στην κρίση της πολιτικής συνείδησης σου (αλλά και πολλών συμπατριωτών μας) τα γεγονότα και τα λάθη αυτά αυτά βαραίνουν περισσότερο από  τη χρόνια λεηλασία της πατρίδας μας από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, από τη συγκάλυψη των πλιατσικολόγων από τα ίδια κόμματα (βλέπε λίστα Λαγκάρντ), από την κοινωνική καταστροφή των μνημονίων που τώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει, από την υποτέλεια του «Ποταμιού» στη Γερμανική καγκελαρία και τους ντόπιους καναλάρχες και από τον ισοδύναμο με πολιτική φυγομαχία απομονωτισμό του ΚΚΕ, για να αναφέρω ενδεικτικά κάποια κόμματα, που ενδεχομένως έχεις ψηφίσει. Μία περισσότερο σφαιρική, αντικειμενική και αμερόληπτη κρίση πιστεύω ότι θα σε οδηγούσε σε διαφορετικά συμπεράσματα.
 
Y.Γ. (Επειδή μου διέφυγε το πρώτο σχόλιο σου) Την "αντιμνημονιακή" λύση, δηλαδή τη ρήξη με την Ε.Ε. την πρότεινε ο Λαφαζάνης σε περίπτωση ανένδοτης στάσης των "εταίρων" μας, αλλά δεν έγινε δεκτή απο τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του. 
"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

23 Σεπτεμβρίου 2015, 01:36:32
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Υπο αυτό το πρίσμα πρέπει να δείς τον χαρακτηρισμό  «Ούννοι» που αποδίδω στους Γερμανούς, αναλογιζόμενος τις ναζιστικές θηριωδίες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και, τώρα, την κοινωνική καταστροφή που προκαλούν με  την ιδεοληπτική εμμονή τους στις πολιτικές ακραίας λιτότητας.

Οι πολιτικές λιτότητας επιβάλλονται για να έχεις ευρώ στην τσέπη σου. Κανείς δεν σε αναγκάζει να έχεις, μπορείς κάλλιστα να πας στην δραχμή κι να ασκείς χαλαρή νομισματική πολιτική, αλλά μάντεψε, αντί για π.χ 1,400€ μισθό που παίρνεις τώρα, θα καταλήξεις να παίρνεις 400-500€, όσα παίρνουν οι συνάδελφοι σε αντίστοιχου μεγέθους χώρες που βρίσκονται εκτός Ε.Ε κι κάνουν σαν τρελές να μπουν !
Φυσικά, μπορείς να παίρνεις 4-5 κατοστάρικα και να αισθάνεσαι "εθνικά υπερήφανος" με τον Παναή που δεν έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του, την Ζωϊτσα, η την Νάντια με την σούπερ μαμά που οσφρίζεται τις οικονομικές εξελίξεις και σηκώνει 200 χιλιάρικα αλλά έλα που οι περισσότεροι Έλληνες δεν συμφωνούν μαζί σου.  :)

Λέξεις κλειδιά: Ελλάδα πολιτική εκλογές 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
55 Απαντήσεις
169613 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Μαρτίου 2024, 15:16:10
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3027 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Σεπτεμβρίου 2011, 01:34:31
από alfie
2 Απαντήσεις
3678 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Νοεμβρίου 2013, 13:30:49
από Denominator
1 Απαντήσεις
16890 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Αυγούστου 2017, 12:54:48
από Ορθοπαιδικός
0 Απαντήσεις
5317 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Σεπτεμβρίου 2020, 00:58:45
από Argirios Argiriou