Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 20:28:42

Αποστολέας Θέμα: Συνδικαλιστική ανεξαρτητοποίηση των γιατρών των Κέντρων Υγείας  (Αναγνώστηκε 4900 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

24 Σεπτεμβρίου 2015, 22:05:45
Αναγνώστηκε 4900 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
    Οι γιατροί του Ε.Σ.Υ. των Κέντρων Υγείας του νομού Λάρισας  αποφασίσαμε (με συντριπτική πλειοψηφία) να ανεξαρτητοποιηθούμε  συνδικαλιστικά από την ένωση γιατρών ΕΣΥ του νοσοκομείου Λάρισας, στην οποία ανήκαμε μέχρι πρό τινος. Αιτία της αυτονόμησης μας ήταν αφ’ ενός η υπαγωγή μας πλέον στην  οικεία Υ.ΠΕ. και όχι στο νοσοκομείο, αλλά και η παραθεώρηση μας από τους «εκπροσώπους» μας νοσοκομειακούς γιατρούς, οι οποίοι είχαν τις δικές τους πολιτικές-κομματικές στοχεύσεις  και αγκυλώσεις και αδιαφορούσαν για τις δικές μας ανάγκες και απόψεις στη λήψη των αποφάσεων.  Ευχηθείτε ο σύλλογος μας να είναι καλορρίζικος, μαχητικός και αποτελεσματικός στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των γιατρών της Π.Φ.Υ. Επισυνάπτω το, εγκεκριμένο ήδη από το Πρωτοδικείο Λάρισας, καταστατικό μας ως βοηθό για όσους θέλουν να ακολουθήσουν τον δικό μας ανεξάρτητο δρόμο (που απ’ όσο γνωρίζω και άλλοι νομοί έχουν επιλέξει).
"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

24 Σεπτεμβρίου 2015, 23:42:00
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Η συνδικαλιστική αυτονόμηση των ιατρών των κέντρων υγείας από τους ιατρούς των νοσοκομείων, αποτελεί κατά τη γνώμη μου ένα επικίνδυνο βήμα με αρκετά ρίσκα, αφενός, καθώς έτσι διασπάται ένα ευρύ μέτωπο, η αριθμητική υπεροχή του οποίου οφείλεται κατά κύριο λόγο στον συγκριτικά μεγαλύτερο όγκο των ιατρών των νοσοκομείων (ειδικών και ειδικευομένων) έναντι των ιατρών των κέντρων υγείας, με επιπλέον πολυδιάστατη ποιοτικής σύνθεσης υπεροχή (ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και βαθμίδων στα νοσοκομεία) έναντι ιατρών κυρίως γενικής ιατρικής και χωρίς ειδικευόμενους στα κέντρα υγείας (οι οργανικές θέσεις των ειδικευομένων γενικής ιατρικής ανήκουν στα νοσοκομεία) καθιστώντας έτσι  την συνδικαλιστική αυτονόμηση των ιατρών των κέντρων υγείας ουσιαστικά σε συνδικαλιστικό κίνημα κυρίως γενικών ιατρών, την ίδια ώρα που υπάρχει συνδικαλιστικό κίνημα των γενικών ιατρών, και αφετέρου, με τον κίνδυνο αποχαρακτηρισμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (μισθολογικά κλπ), της ιδιότητας των ιατρών των κέντρων υγείας, ως νοσοκομειακών ιατρών.

Επιπλέον, στο χώρο  της ΠΦΥ, ξεχωριστό συνδικαλιστικό όργανο έχουν οι ιατροί των μονάδων υγείας του ΠΕΔΥ (πρώην μονάδων ΙΚΑ, πρώην μονάδων ΕΟΠΥΥ) που επιτείνει τον τεμαχισμό του συνδικαλιστικού κινήματος των ιατρών. Η ίδρυση σωματείων εργαζομένων ή ιατρών σε κάθε κέντρο υγείας ξεχωριστά, θα αποτελούσε ένα επόμενο βήμα σε ενδεχόμενα προβλήματα παραθεώρησης και αγκυλώσεων που θα αντιμετώπιζε κάθε κέντρο υγείας ξεχωριστά, έναντι των άλλων εκπροσώπων των υπολοίπων κέντρων υγείας, αλλά αυτή η διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος βολεύει και εξυπηρετεί την κεντρική εξουσία και δεν ωφελεί τον εργαζόμενο.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

25 Σεπτεμβρίου 2015, 17:21:02
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

silvertaur


Η ξεχωριστη συνδικαλιστικη οργανωση των Κ.Υ. απο τη μια διασπα ενα πιο μαζικο μετωπο απο την αλλη ισως και να αποφερει αποτελεσμα.
Οι συνθηκες ιδιως για εμας τους Γ.Ι. εχουν αλλαξει δραματικα τα τελευταια χρονια και λογω της υποστελεχωσης αποτελει συχνο φαινομενο η αναγκαστικη μετακινηση σε Νοσοκομεια-Νησια-Αγονα ιατρεια που ειναι κενα χρονια.Μαλιστα για τις μετακινησεις στα Νοσοκομεια (και οχι μονο) εχουν παιξει υπουλο και αντισυναδελφικο ρολο Νοσοκομειακοι ιατροι (κυριως παθολογοι).Βεβαια σε αυτο συνετελεσαν και πολλοι Διευθυντες Κ.Υ. οι οποιοι επαιζαν τα δικα τους παιχνιδια.Δυστυχως υπαρχουν πολλοι Διευθυντες Κ.Υ. που πρεπει οχι απλα να φυγουν αλλα να εκδιωχθουν!
Επισης απο την αρχη του 2015 προεκυψε και η μη πληρωμη εφημεριων επι 8μηνο στην 5η ΥΠΕ (για την οποια ευθυνεται κυριως η προηγουμενη διοικηση αλλα και συγκεκριμενο διευθυντικο στελεχος που παραμενει εκει).
Γνωριζω συναδελφους με αρκετες υποχρεωσεις που λογω της μη πληρωμης εφημεριων (και οταν πληρωθουν θα ειναι με περικοπες 20-30%) και λογω των μετακινησεων (εδω και 2 χρονια δεν εχουν εισπραξει τιποτα απο αυτα που ξοδεψαν) αναγκαζονται να δανειστουν.
Πρεπει να κοπει ο βηχας σε οσους αποφασιζουν αβιαστα για μετακινησεις και περικοπες ή μη πληρωμη εφημεριων.

Τωρα για τη "συνδικαλιστικη" οργανωση των Μοναδων Υγειας απο που να το πιασω και που να το αφησω..ειναι απειροελαχιστοι συν οτι δεν τους θελουν στα συνδικαλιστικα οργανα των Νοσοκομειακων ιατρων και Κ.Υ. (υπαρχουν πολλοι λογοι γι αυτο). Και να μπορουσαν να ενταχθουν ομως δεν υπηρχε περιπτωση να εκλεγει καποιος απο αυτους.

25 Σεπτεμβρίου 2015, 18:38:09
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Από τους 5.000 περίπου ιατρούς των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ, αίτηση για ένταξη στο ΕΣΥ-ΠΕΔΥ-Μονάδες υγείας, έκαναν οι 2.300 περίπου. Αν υποθέσουμε ότι στα 206 κέντρα υγείας της χώρας υπηρετούν από 10 ιατροί στο κάθε ένα, παρόλο τον υπερτιμημένο αριθμό ιατρών ανά κέντρο υγείας, φαίνεται ότι οι ιατροί των μονάδων υγείας είναι πάλι περισσότεροι και όχι απειροελάχιστοι.
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Σεπτεμβρίου 2015, 18:41:17 από ΑΡΗΣ »
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

25 Σεπτεμβρίου 2015, 20:52:21
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

silvertaur


στα Κ.Υ.  υπαγονται και τα Π.Ι. συνεπως ειναι πολυ μεγαλος ο αριθμος..επισης για τους γνωριζοντες οι αλλοι οι απειροελαχιστοι αφου οι εγγραφες ειναι απειροελαχιστες και αυτοι που εχουν εκλεγει εχουν εκλεγει μεταξυ συγγενων και φιλων..

25 Σεπτεμβρίου 2015, 21:21:43
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Στα κέντρα υγείας, υπολογίζονται και οι ιατροί των περιφερειακών ιατρείων, όπως στις μονάδες υγείας έχουν υπολογιστεί και οι ιατροί των τοπικών ιατρείων.

Η εισαγωγή νέων εννοιών στη συζήτηση (περιφερειακά ιατρεία, τοπικά ιατρεία) ενέχει τον κίνδυνο νέων ιδεών, όπως της συνδικαλιστικής ανεξαρτητοποίησης των ιατρών των περιφερειακών ιατρείων από τα κέντρα υγείας, καθώς πολλές φορές έχουν διατυπωθεί παράπονα για μετακινήσεις ιατρών περιφερειακών ιατρείων σε κέντρα υγείας κατά το πρωινό ωράριο.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

28 Σεπτεμβρίου 2015, 18:30:49
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

kakalos


Και οι καταλανοι θελουν ανεξαρτησια απο την Ισπανια

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
3585 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Ιουνίου 2010, 20:41:26
από Πατρωνάκης Μάνος
8 Απαντήσεις
9845 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Σεπτεμβρίου 2016, 13:22:56
από Αρχίατρος
6 Απαντήσεις
6191 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Μαρτίου 2018, 12:50:43
από Gatekeeper
1 Απαντήσεις
12389 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Μαρτίου 2018, 14:08:57
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
0 Απαντήσεις
4040 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Νοεμβρίου 2023, 23:39:20
από Argirios Argiriou