Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 11:02:26

Αποστολέας Θέμα: Άδεια εκτέλεσης υπερηχογραφημάτων.  (Αναγνώστηκε 63037 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

20 Δεκεμβρίου 2008, 00:40:10
Αναγνώστηκε 63037 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Κάνοντας ένα πρόχειρο ψάξιμο στο Ελληνικό διαδίκτυο σχετικά με το νομικό πλαίσιο για την άδεια εκτέλεσης υπερηχογραφημάτων από ειδικευμένους Ιατρούς,

βρήκα από τους greekmeds ( Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ) το παρακάτω κείμενο,

ενώ το pdf που παραθέτω πιο κάτω το βρήκα στο

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Στο pdf γίνεται αναφορά και για κάποια τροποποιήση του Π.Δ. 228/2000 το οποίο μετατράπηκε σε Π.Δ. 210/2003, ΦΕΚ Α' 168/2.7.2003

Γνωρίζει κανείς αν αυτός είναι ο νόμος που ισχύει και σήμερα;



Π.Δ 228/2000

Άρθρο 1 Εκτέλεση Υπερήχων
1. Οι υπέρηχοι εκτελούνται:
α) Από τους Ακτινοδιαγνωοτές, Ακτινοθεραπευτές Ογκολόγους, για το σύνολο των υπό εξέταση οργάνων ή οστών.
β) Από τους ειδικούς γιατρούς οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν σε εξέτα¬ση των οργάνων της ειδικότητας τους μετά από 6μηνη εκπαίδευση, μετά τη λήψη της ειδικότητας.
Η άδεια εκτέλεσης υπερήχων της περίπτωσης
1 .β. αποκτάται κατόπιν εξετάσεων ενώπιον Τριμελούς Επιτροπής.
Η Επιτροπή συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας και αποτελείται από ένα γιατρό Ακτινοδιαγνωστικής ο οποίος προεδρεύει και δυο γιατρούς της αντίστοιχης ειδικότητας που έχουν άδεια εκτέλεσης υπερήχων.
2. α) Οι Καρδιολόγοι μπορούν να εκτελούν διαθωρακικά υπερηχογραφήματα DOPPLER
καρδίας και αορτικού τόξου, εφόσον έχουν εκπαιδευτεί 5 μήνες κατά τη διάρκεια της ειδίκευσης τους για λήψη ειδικότητας Καρδιολογίας.
Η σχετική άδεια εκτέλεσης υπερήχων χορηγείται χωρίς εξετάσεις.
β) Για τις νεώτερες τεχνικές, εκτός των ανωτέρω (ECHO STRESS, COLOR KINESIS, DOPPLER TISSUE IMAGING, HARMONICS) απαιτείται εξάμηνη εκπαίδευση μετά τη λήψη της ειδικότητας σε αναγνωρισμένα ειδικά Κέντρα.
Ειδικότερα για μεν την διοισοφάγειο ηχοκαρδιογραφία, απαιτείται όπως ο εκπαιδευόμενος καρδιολόγος πραγματοποιήσει τουλάχιστον 25 εισαγωγές του γαστροσκοπίου υπό την επίβλεψη γαστρεντερολόγου ή ηχοκαρδιογραφιστού και να συμμετάσχει και γνωματεύσει σε τουλάχιστον 50 εξετάσεις διοισοφάγειας ηχοκορδιογράφειας υπό την επίβλεψη του Διευθυντού του εργαστηρίου, διά δε τη δυναμική ηχοκαρδιογραφία (με κόπωση ή φαρμακευτική) και την ενδοστεφανιαία υπερηχογραφία θα πρέπει να συμμετάσχει στη διενέργεια τουλάχιστον 50 εξετάσεων και στην ερμηνεία τουλάχιστον 100 εξετάσεων αντιστοίχως.
Αναφορικά δε προς τις νεώτερες τεχνικές COLOR KINESIS, DOPPLER, TISSUE IMAGING, HARMONICS θα πρέπει να συμμετάσχει και να γνωματεύσει σε συνολικά εκατό (100) εξετάσεις.
Οι καρδιολογικές μονάδες που δύνανται να εκπαιδεύσουν καρδιολόγους στις νεώτερες τεχνικές πρέπει να εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις του άρθρου 3 του παρόντος και επιπρόσθετα στην καρδιολογική μονάδα να λειτουργεί αιμοδυναμικό εργαστήριο.
Η σχετική άδεια εκτέλεσης υπερήχων χορηγείται κατόπιν εξετάσεων ενώπιον της ανωτέρω τριμελούς Επιτροπής.
3. Όσοι γιατροί με Ειδικότητα Ακτινοδιαγνωστικής, Ακτινοθεραπευτικής - Ογκολογίας
και Καρδιολογίας δεν έχουν εκπαιδευτεί στους υπερήχους κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής τους, υποχρεούνται σε 6μήνη εκπαίδευση προκειμένου να έχουν το δικαίωμα εκτέλεσης υπερήχων.
4. Γιατροί με τις κάτωθι ειδικότητες δεν εκτελούν υπερήχους: Πνευμονολογία - Φυματιολογία, Αλλεργιολογία, Δερματολογία, Ιατροδικαστική, Νευροχειρουργική, Πλαστική Χειρουργική, Ρευματολογία, Ιατρική της Εργασίας, Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση.

Άρθρο 2 Καθορισμός των οργάνων για κάθε ιατρική ειδικότητα για εκτέλεση υπερήχων
- Ακτινολόγοι
- Παιδίατροι: μπορούν να εκτελούν υπερηχογραφήματα για το σύνολο των οργάνων.
- Αγγειοχειρουργοί: μπορούν να εκτελούν υπερηχογραφήματα αγγείων (αρτηριών φλεβών).
- Γαστρεντερολόγοι: μπορούν να εκτελούν υπερηχογραφήματα ήπατος - σπληνός - παγκρέατος - χοληφόρων καθώς και ενδοσκοπική υπερηχογραφία των οργάνων αυτών.
- Μαιευτήρες
- Γυναικολόγοι: μπορούν να εκτελούν υπερηχογραφήματα έσω γεννητικών οργάνων
και παρακολούθηση κυήσεως.
- Καρδιολόγοι: μπορούν να εκτελούν υπερηχογραφήματα καρδίας και αορτικού τόξου καθώς και διοισοφαγικά.

- Παθολόγοι

- Χειρουργοί
- Γενικοί Γιατροί: μπορούν να εκτελούν υπερηχογραφήματα για το σύνολο των οργάνων της κοιλιακής χώρας.
Tα όργανα της κοιλιακής χώρας είναι:
«Περιτοναϊκή κοιλότητα» Κοιλιακή μοίρα οισοφάγου Στόμαχος - «δωδεκαδάκτυλο» Λ. έντερο Π. έντερο Ήπαρ Σπλην Μήτρα - σάλπιγγες - ωοθήκες «Εξωπεριτοναϊκά όργανα κοιλίας» Πάγκρεας Νεφροί Επινεφρίδια Ουρητήρες Μεγάλα αγγεία Ουροδόχος κύστη Προστάτης Ορθόν
- Ορθοπεδικοί: μπορούν να εκτελούν υπερηχογραφήματα μαλακών μορίων και αρθρώσεων άνω - κάτω άκρων και σπονδυλικής στήλης.
- Ουρολόγοι: μπορούν να εκτελούν υπερηχογραφήματα νεφρών - κύστεως - προοτάτου.
- Νεφρολόγοι: μπορούν να εκτελούν υπερηχογραφήματα νεφρών - ουρητήρων - ουροδόχου κύστεως.
- Οφθαλμίατροι: μπορούν να εκτελούν υπερηχογραφήματα για το όργανο του οφθαλμού.
- Ωτορινολαρυγγολόγοι: μπορούν να εκτελούν υπερηχογραφήματα περιοχής τραχήλου.
- Ενδοκρινολόγοι: μπορούν να εκτελούν υπερηχογραφήματα θυροειδούς, παραθυρο-
ειδούς, και λοιπών ενδοκρινών αδένων.
- Νευρολόγοι: μπορούν να εκτελούν υπερηχογραφήματα διακρανίως.

- Ακτινοθεραπευτές
- Ογκολόγοι: μπορούν να εκτελούν υπερηχογραφήματα για το σύνολο των υπό εξέταση οργάνων ή ιστών.



Άρθρο 3
Καθορισμός κριτηρίων για την αναγνώριση των Νοσοκομειακών Μονάδων ως κατάλληλων για την εκπαίδευση των γιατρών στους υπερήχους.

1. Η εκπαίδευση στους υπερήχους γίνεται σε Νοσοκομειακές Μονάδες (Ακτινολογικά
Εργαστήρια Περιφερειακών Γενικών Νοσοκομείων ή Τμήματα που εκτελούν τα αντίστοιχα των ειδικοτήτων υπερηχογραφήματα) που πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:
α) Χορηγούν πλήρη ειδικότητα.
β) Εκτελείται ικανός αριθμός εξετάσεων του κάθε αντικειμένου επί ημερησίας βάσεως.
γ) Υφίσταται υπεύθυνος της λειτουργίας του Εργαστηρίου του Τμήματος ή της Μονάδας ο οποίος να διαθέτει ανάλογη εμπειρία σε εργαστήριο υπερήχων αντίστοιχο με την ειδικότητα του και να έχει άδεια εκτέλεσης υπερήχων. Αναγκαία, επίσης, θεωρείται η στελέχωση του εργαστηρίου με εξειδικευμένο προσωπικό εφόσον τούτο είναι δυνατό.
δ) Υπάρχει αρχείο εξετάσεων.
ε) Το τμήμα διαθέτει τακτική εκπαιδευτική δραστηριότητα, ανά εβδομάδα και ανά μήνα, ενασχόλησης με τους υπερήχους.
στ) Tα μηχανήματα υπερήχων είναι εγκατεστημένα κατ' αρχήν στο Ακτινολογικό Εργαστήριο για να εξυπηρετούν πολλαπλές χρήσεις αντίστοιχα με την ειδικότητα των Νοσοκομείων, εκτός των μηχανημάτων των Χειρουργικών, Καρδιολογικών και Γυναικολογικών μονάδων λόγω της ιδιαιτερότητας τους.
Έχουν χρήση των μηχανημάτων οι εκτελούντες την 6μηνη επιπλέον της ειδικότητας εκπαίδευση.
ζ) Η εκπαιδευτική Μονάδα, Τμήμα ή Εργαστήριο, με ευθύνη του Δ/ντή υποχρεούται να εξασφαλίζει τη συμμετοχή του εκπαιδευόμενου στις υπερηχογραφικές πράξεις (κυρίως εκτέλεση και διάγνωση) με ελάχιστο αριθμό ανά μήνα εκπαίδευσης τα 30 υπερηχογραφήματα ανά εκπαιδευόμενο.
2. Ο εκπαιδευόμενος οφείλει να συμμετέχει ανελλιπώς στο πρόγραμμα εκτέλεσης των υπερηχοτομογραφιών και μετά το πέρας της εκπαίδευσης του λαμβάνει πιστοποιητικό στο οποίο αναγράφεται πλήρως η δραστηριότητα του και ο αριθμός των πράξεων στις οποίες συμμετείχε.
3. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας, μετά από γνώμη της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης του ΚΕ.Σ.Υ., αναγνωρίζονται οι νοσοκομειακές μονάδες που πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις ως κατάλληλες για την εκπαίδευση των ειδικευμένων γιατρών στους υπερήχους και καθορίζεται ο αριθμός των ανωτέρω γιατρών που μπορούν να εκπαιδευθούν στις μονάδες αυτές.
4. Οι γιατροί για την 6μηνη εκπαίδευση στους υπερήχους θα τοποθετούνται ως άμισθοι υπεράριθμοι με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας.
Η τοποθέτηση θα γίνεται βάσει της σειράς προτεραιότητας των αιτήσεων των ενδιαφερομένων γιατρών.


Άρθρο 4 Μεταβατικές διατάξεις
α. Η άδεια εκτέλεσης υπερήχων χορηγείται, χωρίς εξετάσεις, σε Καρδιολόγους γιατρούς οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί στους υπερήχους κατά τη διάρκεια της ειδίκευσης τους, μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος Δ/τος.
β. Η άδεια εκτέλεσης υπερήχων χορηγείται κατόπιν εξετάσεων σε γιατρούς λοιπών ειδικοτήτων οι οποίοι έχουν συμπληρώσει μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος Δ/τος, εξάμηνη εκπαίδευση στους υπερήχους


Άρθρο 5 Ειδικές διατάξεις
α. Οι γιατροί που έχουν ήδη αποκτήσει άδεια εκτέλεσης υπερηχογραφημάτων της ειδικότητας τους, μπορούν να εκτελούν υπερηχογραφήματα μόνο της ειδικότητας τους, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο άρθρο 2 του παρόντος Δ/γματος.
β. Οι άδειες εκτέλεσης υπερηχογραφημάτων στις αγγειολογικές παθήσεις παύουν να ισχύουν από της δημοσίευσης του παρόντος Δ/γματος.
γ. Από τη δημοσίευση του παρόντος Δ/γματος παύει να ισχύει κάθε αντίθετη διάταξη.
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Δεκεμβρίου 2008, 00:44:26 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

20 Δεκεμβρίου 2008, 06:32:05
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 Επισυνάπτω το Π.Δ. 210/2003, ΦΕΚ Α' 168/2.7.2003, κατά τι πληρέστερο του προηγηθέντος Π.Δ. 228/2000.

20 Δεκεμβρίου 2008, 16:22:26
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Αυτά ισχύουν σήμερα. Η δυσκολία βρίσκεται στο ότι δεν υπάρχουν πολλά κέντρα που δέχονται Γ.Γ. (γιατί άραγε?). Προσωπικά ξέρω μόνο για ένα στην Πάτρα.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

20 Δεκεμβρίου 2008, 21:47:25
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αυτά ισχύουν σήμερα. Η δυσκολία βρίσκεται στο ότι δεν υπάρχουν πολλά κέντρα που δέχονται Γ.Γ. (γιατί άραγε?). Προσωπικά ξέρω μόνο για ένα στην Πάτρα.

Ναι όντως αυτή είναι η δυσκολία.

Στην Καβάλω που ζω, το ακτινολογικό τμήμα του τοπικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου έκανε παλιά μαθήματα για να πάρει κανείς άδεια εκτέλεσης υπερηχογραφημάτων αλλά τώρα πια τα σταμάτησαν.

Εκτός της Πάτρας, που ανέφερε ο κ. Μιχάλης, γνωρίζει κανείς κανένα άλλο Νοσοκομείο που να διοργανώνει τέτοια μαθήματα;
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

27 Σεπτεμβρίου 2010, 01:13:02
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

20 Οκτωβρίου 2010, 00:11:04
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Sonographic Screening of the Abdomen During Health Checkups: A Hospital-based Study
Journal of Medical Ultrasound, Volume 11, Issue 3, Pages 107-110
K. Ng, S. Lai




Abstract.

Background: The use of abdominal sonography offers an important, non-invasive means of evaluating abdominal disorders, and it is a procedure that is readily available in the primary health care setting. The purpose of this study was to determine the prevalence of findings on abdominal sonography and how they relate to the gender and age of the patient.

Materials and Methods: This was a hospital-based descriptive study. We retrospectively analyzed the medical records of all patients who received health checkups under a private-payment scheme at China Medical University Hospital, Taichung, Taiwan, from 2000 to 2002. In total, 3,053 patients with common sonographic findings were included for further analysis. Abdominal sonography was performed by gastroenterologists. The Chi-squared test was used in analysis.

Results: There were 1,342 women (44%) and 1,711 men (56%), with a mean age of 49.7 ± 12.3 years (range, 20–87 years), included in the study. The sonographic findings were as follows: fatty liver (41.6%), gallstone (5.9%), gallbladder polyp (4.0%), hepatic cyst (3.9%), renal cyst (4.1%), hepatic hemangioma (1.8%), and splenomegaly (1.6%). Using the Chi-squared test, the prevalence of fatty liver, gallbladder polyp, renal cyst, and splenomegaly was found to be higher in men than in women; the difference was statistically significant. The prevalence of fatty liver, gallstone, hepatic cyst, and renal cyst increased with age in both men and women, also with statistical significance.

Conclusion: This study may provide background data for future investigation of the prevalence of findings on abdominal sonography in the primary health care setting.





Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Οκτωβρίου 2010, 00:16:36 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

3 Νοεμβρίου 2010, 20:12:15
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

tsoukase

Επώνυμοι
Υπάρχει η άποψη, ότι οποιοσδήποτε ιατρός μπορεί να εκτελεί υπερηχογραφήματα και οποιαδήποτε μη επεμβατική διαγνωστική εξέταση, αλλά για να τα δικαιολογεί στα ταμεία (πχ. δημόσιο) πρέπει να πληρούνται οι άνωθεν προϋποθέσεις. Γνωρίζει κανείς τίποτα?
Ιατρός Νεύρων

1 Αυγούστου 2011, 14:09:56
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Συζήτηση σε άλλη ενότητα του φόρουμ, γύρω από το αν είναι σωστό ένας Ιατρός να χρησιμοποιεί υπερηχογράφο χωρίς να έχει σχετική έγκριση από το ΚΕΣΥ:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

13 Νοεμβρίου 2017, 14:55:54
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Σήμερα έλαβα mail από τον οικείο ιατρικό σύλλογο με την ένδειξη Σημαντικό: Νομικό πλαίσιο άδειας εκτέλεσης υπερηχοτογραφημάτων το οποίο αποτελεί ουσιαστικά προώθηση mail που έχει στείλει η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία σε όλους τους ιατρικούς Συλλόγους της χώρας με τίτλο "Νομικό πλαίσιο άδειας εκτέλεσης υπερηχοτογραφημάτων" (το υπερηχοτογραφηματων είναι η ακριβής ορθογραφία, δεν ξέρω αν είναι ο σωστός επιστημονικός όρος)

Περιέχει μια επιστολή της εταιρείας προς τον ΠΙΣ με την παράκληση να ενημερωθούν τα μέλη του και να ζητήσουν τη συμμόρφωσή τους και 2 ΦΕΚ.

Και οι ιατρικοί σύλλογοι (το ίδιο μαθαίνω και από συναδέλφους άλλων συλλόγων) το προωθούν στα μέλη τους χωρίς να φαίνεται κάπου ότι είναι επιστολή της Ελληνικής ακτινολογικής Εταιρείας

Μπορεί το θέμα να είναι στην ενότητα "Εργασία στον Ιδιωτικό τομέα" αλλά είναι γενικότερο.
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Νοεμβρίου 2017, 14:58:06 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

14 Νοεμβρίου 2017, 00:53:53
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Σε κάθε σοβαρή χώρα, το πόρισμα ενός υπερήχου διατηρείται στο ηλ. φάκελο του ασθενή και ο ακτινοδιαγνώστης αξιολογείται σταδιακά με βάση την επιτυχία του στην διάγνωση. Σε κάποιες χώρες, πληρώνεται κιολας ανάλογα με αυτή την εξιολόγηση.
Στην Ελλάδα, το πρόβλημα μας είναι εάν έχει κάνει 6μηνη εκπαίδευση στους υπερήχους, και τίποτα περισσότερο.....

Απόψε κοίταγα το πόρισμα-απάντηση ενός υπερήχου "κάτω κοιλίας" & "κύστης προ-μετά ούρησης" σε γυναίκα που είχα σημειώσει στο παραπεμπτικό στα σχόλια "συχνές ουρολοιμώξεις" και κωδικό ICD10 Ν30. Απάντηση στο εάν έχει υπόλειμμα ούρων μετά την ούρηση δεν είχα, αλλά την 6μηνη εκπαίδευση στους υπερήχους ο ακτινοδιαγνώστης την είχε κάνει.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

14 Νοεμβρίου 2017, 07:49:36
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Το ότι κάποιος είναι "εκπαιδευμένος" δε σημαίνει βέβαια ότι κάνει καλά τη δουλειά του.
Το να προσπαθεί να κάνει δουλειά ένας αυτοδίδακτος ή ατελώς εκπαιδευμένος, σίγουρα δημιουργεί πρόβλημα.
Για το δεύτερο όμως πρέπει να δοθούν ευκαιρίες.
Δεν είναι δυνατόν για ένα τόσο απλό, διεθνώς παραδεκτό ως προς τη χρησιμότητά του εργαλείο όπως το υπερηχογράφημα, να μη δίνονται δυνατότητες εκπαίδευσης και σε όσους θέλεις να στελεχώσουν την ΠΦΥ.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

14 Νοεμβρίου 2017, 08:01:23
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το ότι κάποιος είναι "εκπαιδευμένος" δε σημαίνει βέβαια ότι κάνει καλά τη δουλειά του.
Το να προσπαθεί να κάνει δουλειά ένας αυτοδίδακτος ή ατελώς εκπαιδευμένος, σίγουρα δημιουργεί πρόβλημα.
Εγω προσωπικά διαφωνώ με τον ορισμό του "εκπαιδευμένου". Αν δεν τα παίρνει τα γράμματα, μπορεί να χρειαστεί και 6 χρόνια.
Είμαι αντίθετος με το να μετράμε σε μήνες την εκπαίδευση, ή την δυσκολία στις εξετάσεις με βάση εαν είναι της ειδικότητας μας ή όχι.
Για μένα το κριτήριο, είναι η δουλειά του και η αξιολόγηση δεν τελειώνει στο εξάμηνο, ούτε στις εξετάσεις. Πονάει λίγο αλλά είναι καλύτερο για τους ασθενείς μας.
Όσο για κάποιο πανεπιστημιακό που λέει ότι οι μη εκπαιδευμένοι στον υπέρηχο οδηγούνται στην παραγγελία αξονικών και μαγνητικών που δεν χρειάζονται, σκέφτομαι να κάνω μια μελέτη με το πόσες αξονικές και μαγνητικές ζήτησαν ακτινοδιαγνώστες που δεν χρειάζονταν και πόσο έξω είχαν πέσει στον υπέρηχο σε συμπαγή όργανα όταν βλέπεις μετά την αξονική και την μαγνητική. Έχω πολύ υλικό......που ενδιαφέρει τον κ. Μάρκου
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

14 Νοεμβρίου 2017, 08:35:33
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εγω προσωπικά διαφωνώ με τον ορισμό του "εκπαιδευμένου". Αν δεν τα παίρνει τα γράμματα, μπορεί να χρειαστεί και 6 χρόνια.
Είμαι αντίθετος με το να μετράμε σε μήνες την εκπαίδευση, ή την δυσκολία στις εξετάσεις με βάση εαν είναι της ειδικότητας μας ή όχι.
Για μένα το κριτήριο, είναι η δουλειά του και η αξιολόγηση δεν τελειώνει στο εξάμηνο, ούτε στις εξετάσεις. Πονάει λίγο αλλά είναι καλύτερο για τους ασθενείς μας.
Συμφωνώ απολύτως, εξ' ου και τα εισαγωγικά... Όταν λείπει σε αυτή τη χώρα η συνεχής αυτο- και ετερο- αξιολόγηση, τι μπορείς να περιμένεις...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

12 Οκτωβρίου 2021, 23:12:01
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Εξετάσεις για άδεια εκτέλεσης υπέρηχου στο ΚΕΣΥ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

1 Ιουλίου 2022, 09:52:33
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
11/05/2022

Πρόγραμμα διενέργειας εξετάσεων περιόδου ΜΑΪΟΥ 2022 για τη χορήγηση άδειας εκτέλεσης υπερηχογραφημάτων

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
46375 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Ιουνίου 2008, 00:07:35
από πρώτη & καλύτερη
1 Απαντήσεις
3924 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαΐου 2018, 23:56:53
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3719 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Δεκεμβρίου 2019, 13:58:19
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
6141 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Φεβρουαρίου 2021, 07:59:09
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
15230 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαρτίου 2021, 00:58:52
από Argirios Argiriou