Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 10:33:28

Αποστολέας Θέμα: ΙΣΑ. Συνάντηση με τις ασφαλιστικές εταιρείες για τις καθυστερήσεις ιατρ αμοιβών.  (Αναγνώστηκε 66193 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

8 Οκτωβρίου 2015, 23:39:00
Αναγνώστηκε 66193 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 | 22:33 Δελτία Τύπου

Μετά από πρόσκληση του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους ασφαλιστικών εταιρειών και συγκεκριμένα της Ένωσης ασφαλιστικών εταιρειών, της ΝΝ Hellas , της ΑΧΑ, της MEDNET, της AGROTIKI, της ΜΙΝΕΤΤΑ και της GROUPAMA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ εξέφρασαν την ανησυχία τους όσον αφορά την μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή των ιατρικών αμοιβών η οποία σε μερικές περιπτώσεις υπερβαίνει το ένα έτος ενώ η φορολογική αντιμετώπιση των ιατρών που τους επιβάλλει την έκδοση φορολογικών παραστατικών μετά την ιατρική πράξη και όχι μετά την εξόφληση των ιατρικών υπηρεσιών δημιουργεί φορολογική αδικία χωρίς προηγούμενο δηλαδή φορολογούνται Έλληνες πολίτες για χρήματα που δεν έχουν ακόμα εισπράξει ή και δεν θα εισπράξουν ποτέ αν το περιστατικό δεν καλυφθεί. Μετά από μακρά συζήτηση οι ασφαλιστικές εταιρείες συμφώνησαν στην ανάγκη τριμερούς συνάντησης με συμμετοχή και των εκπροσώπων των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων τα οποία φέρουν μεγάλη ευθύνη ως προς την απόδοση των ιατρικών αμοιβών με μεγάλη καθυστέρηση. Μικτή επιτροπή με εκπροσώπους των ιατρικών επιστημονικών ενώσεων και του ΙΣΑ θα επανακαθορίσει την βαρύτατα των ιατρικών πράξεων και ως εκ τούτου θα διαπραγματευτεί και τις ιδιαίτερα χαμηλές αποδιδόμενες ιατρικές αμοιβές.

Τέλος οι ασφαλιστικές εταιρείες δεσμεύτηκαν ώστε με συναίνεση του ασθενούς όσον αφορά τα χρόνια περιστατικά και τις προγραμματισμένες επεμβάσεις να υπάρχει η επιβεβαίωση κάλυψης του περιστατικού κατά την εισαγωγή ως και του ποσοστού κάλυψης που παρέχεται προς αποφυγή έκδοσης φορολογικών παραστατικών σε περιπτώσεις μη αποδοχής της εισαγωγής από τις εταιρείες.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                         ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
20906 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Δεκεμβρίου 2008, 07:19:00
από Πατρωνάκης Μάνος
0 Απαντήσεις
7168 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Απριλίου 2009, 17:34:32
από Raptor
8 Απαντήσεις
5231 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Νοεμβρίου 2017, 18:14:52
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
1683 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Μαρτίου 2017, 13:45:43
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
10767 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Μαρτίου 2019, 09:33:43
από Argirios Argiriou