Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 16:02:41

Αποστολέας Θέμα: Σχετικά με την χρησιμότητα των επιθεμάτων στην επούλωση των κατακλίσεων.  (Αναγνώστηκε 14920 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

16 Οκτωβρίου 2015, 17:27:11
Αναγνώστηκε 14920 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ένα κατά την γνώμη μου εύστοχο σχόλιο του συνάδελφου Γενικού Ιατρού Δημήτρη Κουναλάκη, σε ανύποπτο χρόνο σε άλλο σημείο του φόρουμ, που αξίζει να σταθεί μόνο του:


Κατ' αρχήν έχω ψάξει αρκετά τα σχετιζόμενα με τις κατακλίσεις καθώς από το δεκάμηνο της ειδικότητας μου είχα "παντρευτεί" αρκετούς κατάκοιτους με ότι κατακλίσεις κουβάλαγαν. Δεν έχω "πεθάνει" κανένα από όσους ανέλαβα, πάντα τους "παντρευόμουν" για να ξέρω τι γίνεται και δεν τους έκανα βάρδιες. Έχω γνωρίσει και παλέψει κατακλίσεις από χρόνια κατάκλιση, από ισχαιμία, από υποθρεψία, μέχρι και σε νέο περιπατητικό ασθενή από αρτηρίτιδα.

Έχω δοκιμάσει πολλά μαντζούνια,επώνυμα και μη, φυτικά και μη, ακριβά και φτηνά, κοκ.  Το συμπέρασμα σε όλες τις περιπτώσεις ήταν ένα:
Για να φτιάξει μια κατάκλιση πρέπει να ανατρέψεις τους μηχανισμούς που την προκάλεσαν. Όλα τα υπόλοιπα είναι μαντζούνια. ΤΕΛΟΣ.

Για να φτιάξει η κατάκλιση δεν πρέπει να έχει χρόνια πίεση στο δέρμα, δεν πρέπει να είναι απορυθμισμένος στο ΣΔ ή όποια άλλη νόσος επηρεάζει τα αγγεία, πρέπει να έχει επαρκή αιμάτωση και όχι στάση του αίματος και σωστή διατροφή & θρέψη. Αν εξασφαλίσεις τα παραπάνω τότε αρκεί να του κάνεις αλλαγές με φυσιολογικό ορό και θα φτιάξει το ταχύτερο.

Δυστυχώς τα παραπάνω αυτονόητα για το ανθρώπινο δέρμα είναι δυσνόητα για πολλούς συναδέλφους και εσκεμμένα άγνωστα για πολλούς παραδόπιστους εκμεταλλευτές που πουλάνε ότι μαντζούνι μπορεί να φανταστεί το μυαλό του ανθρώπου, είτε πρόκειται για αναγνωρισμένα φάρμακα είτε για επιθέματα είτε για φυτικά προϊόντα είτε για ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Μπορεί να σου ακούγεται υπερβολικό αυτό ή να πηγαίνει κόντρα στα συμφέροντα σου σαν dealer φυτικών προϊόντων αλλά είναι η πραγματικότητα.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Οκτωβρίου 2015, 17:31:46 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

16 Οκτωβρίου 2015, 18:30:33
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...Για να φτιάξει η κατάκλιση δεν πρέπει να έχει χρόνια πίεση στο δέρμα, δεν πρέπει να είναι απορυθμισμένος στο ΣΔ ή όποια άλλη νόσος επηρεάζει τα αγγεία, πρέπει να έχει επαρκή αιμάτωση και όχι στάση του αίματος και σωστή διατροφή & θρέψη. Αν εξασφαλίσεις τα παραπάνω τότε αρκεί να του κάνεις αλλαγές με φυσιολογικό ορό και θα φτιάξει το ταχύτερο.

Δυστυχώς τα παραπάνω αυτονόητα για το ανθρώπινο δέρμα είναι δυσνόητα για πολλούς ....
   Δυστυχώς όχι για πολλούς συναδέρφους αλλά κυρίως για εργαζόμενους στο χώρο της υγείας και για βαριεστημένους συγγενείς... Γι' αυτό και έγραψα στο άλλο θέμα:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
... Ίσως θα ήταν καλό να έχουμε αριθμούς σύγκρισης κατακλίσεων σε άλλα κράτη όχι όμως με οργανωμένα (στην πρόληψη) συστήματα υγείας. ...
   Στην Ελλάδα επαναπαυόμαστε στα αεροστρώματα και στις αλλοδαπές "αποκλειστικές".

31 Αυγούστου 2020, 16:24:06
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Στις 31/08/2020 μίλησα με έναν φίλο που ο πατέρας του πάσχει από Ca προστάτου με οστικές μεταστάσεις. Εδώ και μήνες είχε μια πληγούλα πάνω από το κόκκυγα που δεν έκλεινε μεν αλλά όμως ήταν υπό έλεγχο με τοπικό καθαρισμό, γαζούλες αλλά και συχνό αερισμό. Μου είπε ότι από την ώρα που έκανε το λάθος και δέχτηκε να του βάλουν επιθέματα κατακλίσεων η πληγή πήγε από το κακό στο χειρότερο και τώρα είναι στο Νοσοκομείο για τον λόγο αυτό.

(Δεν θέλω να πω ότι τα επιθέματα κατάκλισης είναι πάντα άχρηστα, σε κάποιες περιπτώσεις όμως μπορεί να κάνουν και κακό).
« Τελευταία τροποποίηση: 31 Αυγούστου 2020, 17:41:46 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
71087 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Απριλίου 2018, 18:27:13
από Ορθοπαιδικός
8 Απαντήσεις
4809 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Αυγούστου 2010, 20:05:15
από kdiwavvou
14 Απαντήσεις
18318 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Σεπτεμβρίου 2011, 09:26:02
από Denominator
1 Απαντήσεις
4463 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Απριλίου 2014, 21:39:38
από Argirios Argiriou
37 Απαντήσεις
160876 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Νοεμβρίου 2023, 23:18:36
από Argirios Argiriou