Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 20:07:30

Αποστολέας Θέμα: Νόμος για την άμισθη επί εξάμηνο ειδικότητα των γιατρών.  (Αναγνώστηκε 35438 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

22 Δεκεμβρίου 2008, 15:13:06
Αναγνώστηκε 35438 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Ήταν γνωστό σε ευρύτερους κύκλους του ΕΣΥ, ότι στόχος των κυβερνήσεων ήταν, στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών συστημάτων υγείας, η προώθηση του θεσμού της μαθητείας δηλαδή η άμισθη εργασία στο ΕΣΥ με αντάλλαγμα την ίδια την εκπαίδευση των γιατρών.

Κύκλοι του υπουργείου και εκπρόσωποι της φιλοκυβερνητικής συνδικαλιστικής ηγεσίας πρότειναν από καιρό τη λύση της άμισθης ειδικότητας προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της αναμονής των νέων γιατρών για ειδικότητα. Έτσι το υπουργείο θα έβρισκε και τον τρόπο να καλύψει τις "τρύπες" του ΕΣΥ χωρίς να χρειάζεται ουσιαστικά να κάνει προσλήψεις.
Και ω του θαύματος !
Πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε στη Βουλή ο νόμος για την «προστασία ανηλίκων από το καπνό και τα αλκοολούχα ποτά και άλλες διατάξεις».
Τι λέγει λοιπόν η σχετική αναφορά σε αυτό το νόμο; Ο ψηφισθείς νόμος εδώ:Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Άρθρο 22 παράγραφος 4.
Ιατροί που οφείλουν μέχρι έξι (6) μήνες χρόνο ειδικεύσεως, δύνανται, προς ολοκλήρωση του οφειλομένου χρόνου, με αίτησή τους στην αρμόδια υπηρεσία των Νομαρχιακών να τοποθετηθούν ως άμισθοι υπεράριθμοι σε κατάλληλη για τον οφειλόμενο χρόνο κλινική ή εργαστήριο. Ο οφειλόμενος χρόνος δύναται να αφορά είτε το εισαγωγικό είτε το κύριο μέρος της ειδικότητας. Ο αριθμός αυτών των άμισθων υπεράριθμων ειδικευομένων ανά κλινική ή εργαστήριο δεν μπορέι να υπερβαίνει τους δυο (2).
Και αν έχετε αμφιβολίες για αυτά που γράφουμε διαβάστε εδώ ένα άρθρο της "Ελευθεροτυπίας" στις 29-10-2006 (το άρθρο εδώ:Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αυτοί θα είναι οι σύγχρονοι είλωτες του ΕΣΥ.Αυτές θα είναι και οι χιλιάδες των προσλήψεων που έταζε ο Υπουργός Υγείας στην ΟΕΝΓΕ .
Εντύπωση μας προκαλεί η πλήρης βουβαμάρα της ΟΕΝΓΕ .
Λέτε να μην το πήρε είδηση;

«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

18 Ιανουαρίου 2009, 10:42:22
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Οι  νεώτερες πληροφορίες που έχουμε σχετικά με τη ρύθμιση που προβλέπει τη δυνατότητα άμισθης επί 6μηνο ειδικότητας από τους ειδικευόμενους γιατρούς είναι:

1.Μετά από παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας(ΣΦΙΑ) το Υπουργείο αναγνωρίζει ότι υπάρχουν νομικά κωλύματα όσον αφορά τη ρύθμιση αυτή.Υπάρχουν ακόμη και σκέψεις για ανάκλησή της.

2.Οι μέχρι τώρα δηλώσεις που έγιναν στις Νομαρχίες με βάση αυτή τη ρύθμιση , υπάρχει περίπτωση να "παγώσουν".

3.Η Ιατρική σχολή της Αθήνας αποφάσισε ότι οι πανεπιστημιακές κλινικές δεν δέχονται να εκπαιδεύσουν άμισθους ειδικευόμενους.

4.Στο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) μετά απο πρόταση της ΑΡΣΙ αποφασίστηκε η εναντίωση του ΙΣΑ στην άμισθη ειδικότητα.

5. Η Ε.Ι.Ν.Α.Π πήρε απόφαση ενάντια στην άμισθη ειδικότητα μετά απο πρόταση της ΑΡΣΥ. Η απόφαση πάρθηκε στην δεύτερη συνεδρίαση της γ.σ. Στη πρώτη δεν κατέστη δυνατόν να συμφωνήσουν και οι άλλες παρατάξεις σε μια τέτοια κατεύθυνση.

6.Κινείται διαδικασία συλλογής υπογραφών γιατρών, που είναι στην αναμονή , ενάντια στη ρύθμιση της άμισθης ειδκότητας.



Από την ΟΕΝΓΕ δεν έχουμε ...νέα!. Ε, κάποια στιγμή ...θα έχουμε. :). Οταν θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. ;)
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Ιανουαρίου 2009, 10:49:27 από Αγωνιστική Παρέμβαση »
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

21 Ιανουαρίου 2009, 15:12:52
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Το Υπουργείο ανακαλεί την άμισθη επί 6 μηνο απόκτηση ειδικότητας των γιατρών
Είχαμε γράψει και σε προηγούμενο δημοσίευμα ότι το Υπουργείο Υγείας είχε αντιμετωπίσει νομικά προβλήματα μετά τη ψήφιση σχετικού άρθρου που προέβλεπε τη δυνατότητα απόκτησης επι 6μηνο ιατρικής ειδικότητας για τους ειδικευόμενους γιατρούς αλλά με τη μορφή των αμίσθων και υπεραρίθμων.
Είχαμε επίσης σημειώσει ότι αυτή η ρύθμιση συναντούσε την αντίθεση φοιτητικών συλλόγων, της ίδιας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, του ΙΣΑ,της ΕΙΝΑΠ.
Τελικά η ρύθμιση αποσύρεται :

Η σχετική ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 21 Ιανουαρίου 2009
Από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξεδόθη σήμερα η ακόλουθη ανακοίνωση:
Ενόψει της εφαρμογής του νέου συστήματος οργάνωσης και λειτουργίας της Ιατρικής Υπηρεσίας στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, το Υπουργείο Υγείας, δεν θα προβεί στην πρόσληψη υπεράριθμων ειδικευόμενων ιατρών ως αμίσθων και θα προβεί σε νέα νομοθετική ρύθμιση για την τελική επίλυση του ζητήματος με την απόσυρση του αρθ.22 Ν3730/2008 . Ορίστηκε δε συνάντηση με την Πολιτική Ηγεσία την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009 ώρα 13.00 μμ.

Το δελτίο τύπου του Υπουργείου :Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2532 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Δεκεμβρίου 2008, 15:45:12
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
4690 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Οκτωβρίου 2010, 14:58:26
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
3073 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Οκτωβρίου 2010, 15:43:12
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
11924 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Δεκεμβρίου 2019, 00:46:02
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2657 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Αυγούστου 2023, 07:27:15
από Argirios Argiriou