Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 12:55:00

Αποστολέας Θέμα: Μετανάστες και δημόσια υγεία: έλεγχος διαλογής πρώτης υποδοχής.  (Αναγνώστηκε 4387 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

7 Νοεμβρίου 2015, 08:57:50
Αναγνώστηκε 4387 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

9 Νοεμβρίου 2015, 13:04:18
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
05/11/2015
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
  Αν ξέρει ο Αδαμάντιος (που είναι σχετικά κοντά), ή κάποιος άλλος: Γίνονται όλα αυτά που περιγράφονται ή τα λέμε για να τα λέμε; Με τους παρόντες αριθμούς μεταναστών-προσφύγων μου φαίνεται αδύνατο. Και το κόστος τους δυσβάστακτο και μάλλον αδύνατο να καλυφτεί (ειδικά για εξετάσεις και εμβολιασμούς).
   Η ισχύουσα πιο light εκδοχή της "πρώτης υποδοχής" είναι η Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.  Αν πάμε στον πλήρη επιθυμητό έλεγχο που αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ καήκαμε:
Παράθεση
1 Κλινική εξέταση
2 Ακτινογραφία θώρακος. Eπί ύποπτης ακτινογραφίας, ακολουθεί εξέταση πτυέλων για μυκοβακτηρίδια και προσδιορισμός της ανοσοαντίδρασης στη δοκιμασία φυματίνης δέρματος (Mantoux) ή δοκιμασία γ-ιντερφερόνης, Το ιστορικό εμβολιασμού με το εμβόλιο BCG (Bacille-Calmette-Guerin) δεν αλλάζει τις απαιτήσεις ελέγχου ή τις απαιτούμενες ενέργειες που βασίζονται στα αποτελέσματα της δερματικής δοκιμασίας φυματίνης.
3 Έλεγχος για ελονοσία με ταχεία δοκιμασία ανίχνευσης αντιγόνου ή παχεία και λεπτή σταγόνα κατά Laveran. Όλα τα κρούσματα ελονοσίας θα πρέπει να λαμβάνουν επαρκή θεραπευτική αγωγή, συμπεριλαμβανομένης και της θεραπείας εκρίζωσης λανθανόντων πλασμωδίων (πριμακίνη).
4 Παρασιτολογικές εξετάσεις (μικροσκοπική εξέταση κοπράνων) και καλλιέργεια κοπράνων για διερεύνηση γαστρεντερικών λοιμώξεων από παράσιτα και βακτήρια. Η καλλιέργεια κοπράνων διενεργείται με κύριο σκοπό την ανίχνευση πιθανής λοίμωξης από βακτήρια, όπως η Salmonella typhi και Salmonella paratyphi, που μπορούν να εγκαταστήσουν ασυμπτωματική φορία με διασπορά στο περιβάλλον, ειδικά σε συνθήκες υγειονομικών ελλείψεων και συγχρωτισμού. Στη μικροσκοπική εξέταση κοπράνων αναζητώνται παράσιτα, όπως τα Ascaris lumbricoides (ασκαρίδες) και Trichuris trichuria (οξύουροι). Σε περίπτωση που υπάρχουν θετικά αποτελέσματα, πρέπει να δίνεται άμεσα κατάλληλη θεραπεία.
5 Έλεγχος για αιματογενώς μεταδιδόμενα νοσήματα: ηπατίτιδα B, ηπατίτιδα C και HIV. Όλες οι εξετάσεις πρέπει να γίνονται εν γνώσει και με ενημερωμένη συναίνεση του ατόμου ή του νόμιμου κηδεμόνα τους. Η συζήτηση για τις σχετικές εξετάσεις και η κοινοποίηση των αποτελεσμάτων πρέπει να πραγματοποιείται με απόλυτο σεβασμό για το άτομο όσον αφορά το απόρρητο. Ο ιατρός θα πρέπει να αναφέρει ρητά τις υποχρεώσεις του για την προστασία του απορρήτου, αλλά και την υποχρέωσή του να κοινοποιεί τη διάγνωση στις αρμόδιες αρχές. Από το ECDC τονίζεται, ωστόσο, ότι κάθε πρόγραμμα διαλογής για λοιμώδη νοσήματα πρέπει να συνδέεται με ένα δομημένο σύστημα παραπομπών για οριστική διάγνωση και θεραπεία. Επομένως, οι ειδικές εξετάσεις, πχ αιματολογικός εργαστηριακός έλεγχος, είναι σκόπιμο να γίνονται, όταν η ύπαρξη και χωρητικότητα των υποδομών επιτρέπει τη διενέργεια εξειδικευμένων εργαστηριακών εξετάσεων σε μαζική κλίμακα και την παραπομπή για κατάλληλη θεραπεία.
6 Όπου κρίνεται απαραίτητο, με βάση τις κλινικές ενδείξεις, συνιστάται έλεγχος και για τα εξής σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα: ορολογικός έλεγχος για σύφιλη, εξέταση για Chlamydia trachomatis και για Neisseria gonorrhoeae. Στην περίπτωση διάγνωσης κάποιου από τα ανωτέρω νοσήματα, θα πρέπει να λαμβάνεται άμεση μέριμνα για παραπομπή προς θεραπεία.
7 Ανασκόπηση ιστορικού εμβολιασμών: Η αξιολόγηση της εμβολιαστικής κάλυψης γίνεται σύμφωνα με το Ελληνικό Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού. Εάν δεν υπάρχει αξιόπιστο ιστορικό εμβολιασμού, πρέπει να υποθέτουμε ότι ο αλλοδαπός δεν είναι εμβολιασμένος και θα πρέπει να εμβολιαστεί σύμφωνα με το Ελληνικό Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού. Εάν ο εμβολιασμός είναι ελλιπής, πρέπει να συνεχιστεί από το σημείο εκείνο έχει σταματήσει, μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των απαιτούμενων δόσεων ανά εμβόλιο (δε συνιστάται να ξαναρχίζει ο εμβολιασμός από την αρχή).

9 Νοεμβρίου 2015, 13:54:35
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά ως θεωρητική προσέγγιση σε μία χώρα που έχει δεχθεί σε λίγους μήνες μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους επιπλέον, ενώ οι υποδομές και οι δυνάμεις της σβήνουν μέρα με τη μέρα κάτω υπό το βάρος των υποχρεώσεών της προς τους πολίτες της και τους δανειστές της.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

11 Φεβρουαρίου 2016, 15:23:51
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Στα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος της προκήρυξης του ΚΕΕΛΠΝΟ με τίτλο: "Άμεση ενίσχυση της ανταπόκρισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας εξαιτίας της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου", στη  Χίο προσλαμβάνεται γιατρός που υπηρετεί στη Μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ! Πώς γίνεται αυτό;

13 Φεβρουαρίου 2016, 21:58:42
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Νέα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος του ΚΕΕΛΠΝΟ πάλι με τον ίδιο τίτλο "Άμεση ενίσχυση της ανταπόκρισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας εξαιτίας της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου"

Πώς γίνεται αυτός ο συνδυασμός ειδικοτήτων;  ???
Ένα (1) Ιατρό, ΠΕ ιατρών, ειδικότητας Νεφρολογίας. Σε περίπτωση μη πλήρωσης της θέσης, δύναται να καλυφθεί από ιατρό ειδικότητας πνευμονολογίας ή νευρολογίας ή αιματολογίας.

Ένα (1) Ιατρό, ΠΕ ιατρών, ειδικότητας Παθολογίας. Σε περίπτωση μη πλήρωση της θέσης, δύναται να καλυφθεί από ιατρό ειδικότητας πνευμονολογίας-φυματιολογίας ή ΩΡΛ ή παιδιατρικής ή ψυχιατρικής ή νευρολογίας ή ακτινολογίας.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
26169 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Φεβρουαρίου 2010, 00:02:21
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
2712 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Απριλίου 2009, 16:03:53
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
3416 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Ιανουαρίου 2010, 10:02:29
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
34268 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Απριλίου 2014, 23:55:56
από samsok
0 Απαντήσεις
9357 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Ιουνίου 2017, 23:21:59
από Argirios Argiriou