Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Doping.

<< < (2/3) > >>

Αρχίατρος:
Χωρίς να γνωρίζω τι προνόμια απήλαυσε η Δεβετζή, μήπως θα έπρεπε να έχουμε αναδρομικό ξήλωμα προνομίων αθλητών που βρέθηκαν ντοπέ, κι επιστροφή στο Δημόσιο όσων μισθών τους καταβλήθησαν σε περίπτωση που διορίστηκαν αξιωματικοί στις Ε.Δ, μπήκαν χωρις εξετάσεις σε κάποιο ΑΕΙ κι ό,τι άλλο τους παραχωρούσε η Πολιτεία ;

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΧωρίς να γνωρίζω τι προνόμια απήλαυσε η Δεβετζή, μήπως θα έπρεπε να έχουμε αναδρομικό ξήλωμα προνομίων αθλητών που βρέθηκαν ντοπέ, κι επιστροφή στο Δημόσιο όσων μισθών τους καταβλήθησαν σε περίπτωση που διορίστηκαν αξιωματικοί στις Ε.Δ, μπήκαν χωρις εξετάσεις σε κάποιο ΑΕΙ κι ό,τι άλλο τους παραχωρούσε η Πολιτεία ;

--- Τέλος παράθεσης ---
  Πιάνουμε περίεργο θέμα... Με τις επιτυχίες τους τότε "αισθανθήκαμε υπερήφανοι"... Έκαναν πολλές θυσίες για να πετύχουν αυτά τα μετάλλια (σίγουρα δεν ήταν μόνο το χαπάκωμα, χρειάζεται και πολύς κόπος και προπονήσεις. Άσε και τη γνώση για πιθανή μελλοντική βλάβη της υγείας  --> πχ. εγώ δεν θα έπαιρνα αναβολικά). Επίσης όλοι μας συμφωνούμε ότι σίγουρα τα τελευταία 40 χρόνια αν δεν χαπακωθείς δεν κερδίζεις πέρα απο τους περιφεριακούς αγώνες (θυμάται κανείς το φιάσκο με την ομάδα άρσης βαρών και τα λάθος χάπια ** της Τσου-Λι  :laugh:). Μήπως δεν το ήξεραν αυτό οι κυβερνώντες τότε; Δεν είναι συνένοχοι; Δεν είμαστε όλοι (όσοι τουλάχιστον είμασταν τότε "εθνικά υπερήφανοι") συνένοχοι. Κάτι σαν Omerta...
   Νομίζω ότι διορίστηκε στις ΕΔ. Ίσως θα έπρεπε να την απολύσουν, δεν αντιλέγω. Αλλά θεωρώ υπερβολικό να της ζητηθούν χρήματα πίσω...
   Αν κάποιος μπήκε χωρίς εξετάσεις, σπούδασε και πήρε πτυχίο τι να τον κάνεις;
   Το παγκόσμιο σύστημα πρωταθλητισμού (που εξυπηρετεί το αρχαίο "άρτον και θεάματα") βρωμάει απ' όπου και να το πιάσεις. Μήπως θα έπρεπε να καταργηθούν τα προνόμοια των πρωταθλητών; Αλλά ισχύουν από την αρχαιότητα αλλά και χορηγούνται ανάλογα σε πολλές άλλες χώρες.

**ΥΓ: (13.23)  Τελικά το 2014 οι εμπλεκόμενοι 25 όλοι μαζί, αθωώθηκαν. Οι Κινέζοι έφταιγαν για όλα. Omerta; (αν και υπάρχει πλέον δικαστικό τετελεσμένο).

GirousisN:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΧωρίς να γνωρίζω τι προνόμια απήλαυσε η Δεβετζή, μήπως θα έπρεπε να έχουμε αναδρομικό ξήλωμα προνομίων αθλητών που βρέθηκαν ντοπέ, κι επιστροφή στο Δημόσιο όσων μισθών τους καταβλήθησαν σε περίπτωση που διορίστηκαν αξιωματικοί στις Ε.Δ, μπήκαν χωρις εξετάσεις σε κάποιο ΑΕΙ κι ό,τι άλλο τους παραχωρούσε η Πολιτεία ;

--- Τέλος παράθεσης ---

Και αν η πολιτεία θεσπίσει το αναδρομικό ξήλωμα προνομίων για τους ντοπέ αθλητές ,τότε τι αλήθεια πρέπει να κάνει με όλους τους παρανομούντες δημ. υπαλλήλους και πολιτικούς που έχουν συλλήφθεί να έχουν βάλει και τα 2 χέρια ,βαθιά μέσα στον κρατικό κορβανά ?

Argirios Argiriou:
Δεν ήξερα ότι το doping είναι τόσο διαδεδομένο και στην Κολύμβηση!

06-12-2015

Σε άτακτη φυγή για να γλιτώσουν τον έλεγχο στο Ποσειδώνιο!

Πανικός προκλήθηκε από μερίδα κολυμβητών χθες στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγεται το μίτινγκ «Αλεξάνδρεια». Ο λόγος ήταν η αιφνιδιαστική παρουσία των ελεγκτών του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ).

Ο εθνικός φορέας τα τελευταία χρόνια δεν διενεργούσε ελέγχους με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχει περιθώριο έως το Μάρτιο προκειμένου να εναρμονιστεί με τους κανονισμούς της WADA, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει αυστηρές κυρώσεις, οι οποίες θα έχουν φυσικά αντίκτυπο στη συμμετοχή των αθλητών της χώρας μας στις μεγάλες διοργανώσεις.

Τι συνέβη στο Ποσειδώνιο; Έχανε ο προπονητής τον αθλητή και ο αθλητής τον προπονητή, με 3-4 κολυμβητές να αποσύρουν τελευταία στιγμή της συμμετοχή τους από τη διοργάνωση και να τρέπονται σε άτακτη φυγή...

Μάλιστα, κολυμβήτρια μεγάλου συλλόγου για να αποφύγει τον έλεγχο επικαλέστηκε σοβαρό τραυματισμό στη μέση και δήλωσε παράλυση από τη μέση και κάτω, γεγονός που κατά δήλωση της την έκανε να αδυνατεί να δώσει δείγμα ούρων.

Οι πληροφορίες την θέλουν να έχει υπογράψει την κλήτευση των ελεγκτών, προτού δηλώσει αδυναμία να δώσει δείγμα, το οποίο σημαίνει ότι αντιμετωπίζει ποινή αποκλεισμού έως τεσσάρων ετών. Σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό αν προσκομίσει ικανοποιητικές αποδείξεις (γνωματεύσεις γιατρών και ιατρικές εξετάσεις), οι οποίες θα αποδεικνύουν την αδυναμία της να δώσει δείγμα η ποινή της θα είναι μειωμένη. Σημειώνεται ότι η περίπτωση εξαπάτησης του ΕΣΚΑΝ είναι μηδαμινή αφού τα τρία από τα εννέα μέλη του είναι έγκριτοι πανεπιστημιακοί γιατροί.

Το ΕΣΚΑΝ συνεδριάζει την προσεχή Τρίτη (08/12) και αναμένεται να συζητηθούν εκτάκτως τα όσα συνέβησαν στο Ποσειδώνιο. Από κει και πέρα θα ενημερωθεί η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, η πειθαρχική επιτροπή της οποία θα αποφασίσει για την ποινή που θα επιβληθεί στην αθλήτρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν το ΕΣΚΑΝ κρίνει ότι η ποινή που επιβλήθηκε δεν είναι ικανοποιητική έχει δικαίωμα να εφεσιβάλλει στο Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


GirousisN:
Χρειάστηκε 1 χρόνος και η αφαίρεση του μεταλλίου από τη ΔΟΕ, για να αρχίσει να κινητοποιείται και το αργοκίνητο Ελληνικό κράτος.

Αρχίζει το ξήλωμα των προνομίων των Ολυμπιονικών που πιάνονται "ντοπέ".

Οι εν λόγω εξελίξεις κυοφορούνται εδώ και καιρό αλλά οι σχετικές διεργασίες κορυφώθηκαν τις τελευταίες ημέρες από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε και επίσημα η αφαίρεση του μεταλλίου από την Πηγή Δεβετζή!
Επίσης εξακριβωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη ΓΓΑ έχει συσταθεί ομάδα εργασίας που καταγράφει σε βάθος πολλών χρόνων ποιοί αθλητές τιμωρημένοι για ντόπινγκ έχουν κάνει χρήση προνομίων, πρόσληψης, οικονομικών παροχών κλπ.
Σε συνδυασμό με την πρόσφατη ψήφιση νόμου για άρση των προνομίων σε αυτές τις περιπτώσεις πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι αναμένεται να έχουν σημαντικά προβλήματα.
Πρέπει να σημειωθεί επίσης και το εξής πάρα πολύ σημαντικό: Η δαγκάνα του νόμου πιάνει ακόμα και όσους έχουν δικαιωθεί στα ποινικά δικαστήρια, διότι το νομοθέτημα μιλάει για διοικητικές κυρώσεις. Αρκεί, κοντολογίς, μια τιμωρία από τη WADA ή το ΕΣΚΑΝ για να εφαρμοστούν οι διατάξεις του ξηλώματος των προνομίων.
Αρκεί φυσικά η επίδοση ή το μετάλλιο με το οποίο εξασφαλίστηκε το προνόμιο να αποδείχθηκε "κίβδηλο" με επίσημα στοιχεία.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση